Helt slut

Har varit på G hela långa dagen idag. Kört runt hela stan känns det som, men har hunnit med att uträtta en hel del saker. Har nyss kommit in från stallet efter att ha släpat en en massa spån och mat. Så imorgon blir det till att spåna upp och förbereda innan lillen kommer hem. Vill ju ha klart det mesta när man kommer hem på lördag.

Nu bir det till att krypa ner i ziperallan och en stooor kopp med the för att kika på Bonde söker fru. Hare!




Min skylt jag har satt upp ovanför sadelkammar dörren :)

ELIN


Uppsala


Elin på perrongen, innan vi insåg att vi hade missat vårat tåg.

Söta kissekatten Maxie, skenet bedrar. Han är egentligen djävulens avkomma!

Färdiga för Globen!

Elin rider Prinsen för första gången! (Film kommer!)

Elin och Tjockis iväntan på Anna & Anna.

Elin och Prinsen.

Inne på Globen.



/Moa


Dododo

Ska snart åka in till stan för att gtöra lite ärenden. Blr troligtvis en tur ut till birsta också eftersom jag måste handla spån och lite mat till hästen innan han kommer hem. ska väll passa på att göra lite julklapps inköp på samma gång jag är ute och far. 

Vad ska ni hitta på idag då?


ELIN

Halloumiburgare


Har precis käka den godaste hamburgaren. Ni anar inte huuur god den är!

Det är Halloum iost, rödlök, advokado, tomater med salt på, sallads blad och cream fresch.
MUMMS!

Nyttigt och gott! Mycket godare än vanlig hamburgare.

ELIN




Pics


I bilen på väg till bussen och globen.



Lillen blev lite blöt på söndagen när det tok regnade



hjärtat mitt


Hoho ser du mig ??


Lite gos :)


Moa lär slänga upp fler bilder ikväll =)

ELIN

Min shopping i globen


Ett regn svea täcke för ca 650 kr
Ulltäcke för ca 100 kr
Svea grimma för ca 45 kr




Tillbaks till verkligheten

Nu är jag tillbaks i verkligheten efter en mycket härlig helg i Uppsala och Stockholm. Vi hade det jättemysigt alla flickor som var där och det var helt okej väder under hela helgen. Det var så mysigt när jag kommer hem och Tintin var riktigt glad, mamma sa att hon tyckte att han hade saknat mig. Min fina prins, jag skämde bort han
med en massa pyssel och nya fina saker från Globen. Köpte ingenting till mig själv dock men jag ska beställa hem pikétröjor från internet tänkte jag och en ny dunväst.

Tintin fick ett nytt ylletäckte, ett mörkblått. Ett par gråa benlindor med rött spänne och ett par nya tyglar. Bilder kommer ikväll när jag hunnit tagit kort på dem. Snön har ju också fallit, det känns både bra och dåligt. Jag gillar vintern men bara för att jag ska kunna åka skidor, så jag tycker det kan vara snö i fjällen men ingen snö här hemma.

Jag har en massa bilder från resan som jag ska lägga upp sedan.



/Moa


Morn

Suttit framför tv hela långa morgonen och käkat en riktigt god och lång frukost. Vet inte vad jag ska hitta på idag.. Är lite depp över snön så känns som om jag hellre stannar inne idag. Men måste nog ut och byta hagar på hästarna. Det blåser så mycket ute och då är inte den lilla hagen så jätte bra då vindskyddet inte är det bästa där.

Är det något speciellt ni vill se i bloggen ?

ELIN



Hemma i snöiga sundsvall..

Kom nyss hem med tåget och möter så klart ett snöigt Sundsvall.. För er som inte vet är snö en av dom värsta sakerna som finns.. Funderar seriöst på att flytta dit ingen snö finns i sikte.. 

Helgen har iaf varit sjukt rolig. Umgåtts med härliga människor som gör en glad. Och så klart det största pluset att få gosa med lill killen. Ska bli så kul att få hem honom nästa helg. Mycket arbete som ligger framför oss.

Globen var helt okej, tycker fortfarande att det är lite samma sak varje år och som western ryttare är ju inte shoppingen den bästa heller. Men stämmningen är ju hur bra som helst! Och att vara där med fina vänner höjer nivån yttligare ett steg. 

Nu blir det kvällen för min del. Ska ta en huvudvärks tablett och krypa ner i sängen. Det har varit en slitsam helg ;)


Jag och min fina grabb idag!


En bild på Jossan och Moa medans vi väntar på att dom andra ska komma.


ELIN



GLOBEN

Nu blir det Globen för hela slanten! Ses!



för första gången

Efter lite krångel med tåget i går så är vi äntligen frame i Uppsala.  Började morgonen med att åka och kolla på min lilla kille när Fiffi skulle träna honom. Fick hoppa upp och testa några varv på slutet. Var så himmla glad! Men jag känne rmig lika ny som han på allt. Känns som om vi komme rlära oss massvis tillsammans!

Nu håller bi på att fixa oss innan vi ska hämta upp jossan och åka till globen! Blir lite dålig Update idag, men men ;)

EN GLAD ELIN

Uppsala nästa, som vanligt ;)

Då sitter vi på tåget mot uppsala. Skönt att äntligen vara på G! Är frame vid 8 tiden tror jag att det var. Så får se om det blir någon mer update ikväll eller inte. Blir ju en chill kväll med brudarna för att peppa inför globen imorgon :D 

Hörs!

ELIN & MOA




Hoppas att SJ håller tiderna bara... ;)





Vad ska ni shoppa på globen ?

Ni som ska dit, vad är det som kommer få följa med er hem ?

Själv blir det ett svea regn täcke, kanske några fina ridlindor och annat små plock.


ELIN






Time

Springer runt som en tok och packar väskan, som jag trode. Har som tur är en del tid på mig endå, så jag borde hinna. haha att man aldrig lär sig. Ska hinna städa undervåningen och duscha innan det är dags att dra. Så jag borde inte sitta här och blogga ;)

ELIN

Hur söt var han inte då?


Här var lill killen verkligen en lill kille ;D



x-mas is coming

Snart är det första advent mina kära vänner, längtar verkligen till jul. Dock känns det hur konstigt som helst att det inte har kommit någon snön än, håller tummarna på att det kommer innan julafton. Vi funderar på att ha en liten jultävling i bloggen, vad skulle ni säga om det?

Ikväll blir det till att tokpacka, jag är alltid så. Packar i sista minut och kastar ner en massa kläder i väskan. Hoppas på att kunna träffa syster min nu när vi åker ner också, eventuellt kommer hon följa med på showen. Sååååå roligt! =D Tillbaks till studierna, hörs sedan. ♥



/Moa


Packa

Det händer inte så mycket på häst fronten på min sida, så jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om. Borde packa väskan tills vi ska åka i morgon, men vet att jag kommer stå där i sista sekund och packa. hehehe.. Ska bli sjukt kul att komma iväg och ha en liten häst weekend! 

Ett extra plus är ju att jag får träffa min lill skrutt! Ska bli roligt att se han tränas live istället för på film. SYnd att filmerna inte har gått och fixa. ska se vad jag kan göra åt den saken nere i Uppsala. Bilder kommer det komma i massor den sakern är iallafall klar. Moa skulle ha med sig sin systemkamera som är lite mindre än min så det nlir kingen. Jag har väll med mig mina lilla trotjänare som filmar helt okej. 

Oj, blev en massa svammel nu. Ganska onödigt inlägg men en lite update fick ni ju!

Hoppas man ser några av er läsare på Globen. Skulle vara roligt så tveka inte att säga Hej om ni ser ett gäng glada förrvirrade häst tjejer ;)

Hörs!

ELIN



School is killing me

Exakt som rubriken säger så är det just nu, jag har alldeles för mycket på mina axlar kan jag berätta. Med allt som ska fixas inför Globen och skolan så är det helt galet just nu. Känner mig otroligt pressad och dum mot Tintin som sätter han i andra hand just nu trots att jag vet att jag måste göra skolarbetet också. Men efter denna helg hoppas jag på lite lugn iallafall, har två inlämningar ikväll och två stycken till om 2 veckor så det lär vara rätt lugnt nästa vecka, då ska jag verkligen ta mig tid för min fina grabb.

Jag börjar 12.20 imorgon så jag tänkte kliva upp i tid och rida ut en sväng på Tintin för det är det sista jag kommer hinna göra innan jag åker på fredag. Jag går direkt från skolan till tågstationen och sedan far vi så jag kommer inte hinna med så mycket med han, men han är verkligen värd att få komma ut på en tur i skogen och bara mysa lite. Så det är planerna för imorgon!

Nu hinner jag inte blogga mer då jag verkligen vill få klart mitt skolarbete så jag kan få andas ut jag också ♥


/Moa


Längtan

Har nyss kommit hem från att ha sett Breaking dawn. Hur bra var den inte då?? Längtar som fan till nästa del, även fast flmen inte riktigt lever upp till böckerna. Nu blir det chill framför datorn, lite rensing på g. 

Syrran var och borstade på min lilla grabb idag. Han ser lycklig ut med att få lite extra uppmärksamhet. Om två dagar får jag äntligen träffa honom igen. Känner mig som ett barn på julafton. Snart dags att börja ett nytt kapitel i livet. Jag ser fram emot det. Inte bara häst relaterat. Utan hela mitt liv ska få sig en liten ändring hoppas jag. 



Suttit och kikat på den här bilden hur många gånger som helst. Längtar som tusan!!

ELIN

Inte många dagar kvar.....

Nu är det verkligen inte många dagar kvar innan vi åker. Två dagar för att vara exakt, ska bli såååååhäääär roligt att åka. Tintin har stått idag, har inte hunnit rida så pappa var snäll att ta hand om stallet så jag kunde plugga. Sedan kom han hem med en godispåse till mig, han är så snäll min pappa. Han vet hur en champion ska gödas, haha!

Jag vet inte riktigt vad jag ska köpa på Globen heller, jag är lite sugen på ett par nya träningslindor till Tintin och en piké till mig själv. Samt försöka hitta ett par nya tyglar som är lite tyngre än de som jag har nu. Men vi får se vad det finns för roligt att handla.


/Moa


Sanningen


Snart är det Jul


Lite häst saker jag önskar mig i julklapp;) haha önska kan man ju alltid göra :D



Seg som kola

Inget häst relaterat som hänt idag heller. Har ännu en dag där kroppen inte riktigt vill vara med, men har iaf varit ut till birsta en sväng med trevligt sällskap. Blev inte så mycket shopping men sparar mig till globen. På tal om globen,måste kanske börja packa snart.. 

Fast känner jag mig själv rätt så kommer jag packa en timme innan jag ska åka.. hehe.. Nä ska nog ta mig en lite vila. Så får vi se vad kvällen har att erbjuda.

Hörs!

Elin

På den gamla goda tiden 3, sista delen ;)


Barn och ungdoms klass på Jättendal 2005/2006


Moa och Lizzy har precis vunnit sin Hunter klass på Gnarp. skulle tro att det är 2005.


Moa var så glad efter den här klassen, ni anar inte!! :D


Jag och Pony på ride camp 2006! hmm då kanske tvälingsbilderna ovanför är äldre..


Jag och fina Storis för hundra år sedan. Kan det vara 2003? 


Jag och Storn igen. 


Något jag kan sakna! Storis var så jäkla rolig att köra. Snällaste hästen som finns att köra typ ;)


Och en sista bild med mig och storen. 


Moa och Lill Lizzy rider fram i Gnarp. någon gång innan 2006.


Moa och Lizzy i en trail. Tror Moa vart diskad i denna klass då hon vart så glad att hon klappade hästen när hon red ut från banan, och det får man inte göra.. Stackarn.


Okej då en sista ;)


Ser ni Tin Tin ? 

*
Nöjda tjejer i Gnarp! ;)

ELIN

Huvudvärk

Det måste vara det drygaste som finns.. Har världens jäkla spännings huvudvärk, har haft det sen igår.. Kan den inte släppa nån gång ? Har tagit ett varmt bad för att få lite knutar i nacken/ryggen att lossna. Så det känns lite bättre nu, väntar på att mamma ska komma hem och hjälpa mig massera bort dom sista.

Suttit och fikat med morfar, snackat en massa hästar. Alltid lika roligt att höra om förr i tiden när det har med hästar att göra. Dagen ska spenderas inom hus då bonden håller på att gödsla ängen precis neranför vårat hus. Går inte att andas ute om jag säger så. Var ute i tre sekunder och jag stinker kobajs.. suck.. mitt nytvättade hår..


En bild på lill killen som syrran skickade igår.


ELIN




Harley D Zip

Vilken otrolig häst det är, han gjorde sin sista World Show i lördags och gick in i western ridingen och dominerade. 





The American Quarter Horse Journal

On November 19, Harley D Zip and AQHA Professional Horseman Jason Martin announced their retirement as a team from open classes. Jason and "Harley" made the finals of the senior western riding finals for the seventh time.

Harley has earned more points, world championship titles and Incentive Fund money than any other horse in the history of AQHA. And he added to his resume his 17 world championship title.

Jason rode three horses in the finals, all placing top five. Harley, Vital Signs Are Good and Knowtorious all scored high enough to put Jason first, reserve and fourth.

Harley and the black gelding, A Certain Vino, have battled it out for the past few years in the senior western riding. Vino claimed the amateur western riding title while Harley was second. But this time Harley and Jason rose to the top for their final ride in the Jim Norick Arena.

“It was an amazing feeling,” Jason says. “It has been a long ride, it’s bee a great ride and I’m not really sorry that it’s over, just very blessed that it has happened.

“It was good,” Jason says about his and Harley’s pattern. “He went over the log clean, with the competition being so stiff, every little half point counts. His pace was good, his changes were clean and his stop and back were good. So I was really happy with his pattern today.”

Stiff competition hardly explains it. The horses that made it into the senior western riding final had earned 52 accululative AQHA world titles.

Get up-to-date on AQHA showing news at www.aqha.com/showing.

After their finals pattern, Jason brought Harley in one last time to say goodbye. The pair demonstrated their exquisite talent by executing the same western riding pattern bridleless. The sight brought tears to many viewers’ eyes as they watched Harley lope around and change leads so effortlessly.

“I’ve shown bridleless a couple times at some of the freestyle western ridings,” Jason says, “so I knew he’d be good. I was a little worried at the end because camera guys were down at the end. And he was lookin’ like he was going to spook. I didn’t want to go out with a bad ride but he was good.”

Harley remained bridleless through the remainder of the class and awards ceremony. Jason and Harley waited patiently to be the last ones called.

For the last time Jason took Harley for a victory lap around the arena as the 2011 world champion in senior western riding.

“I think Harley is different from other horses because he points his toe so much,” Jason says. “I think that’s really the biggest difference between him and the other horses.”

There are a lot of memories Jason has of riding and winning with Harley.

“Well today will definitely be a memorable one,” Jason says about his most memorable win with Harley. “There’s very few horses that win their first world championship and twelve years later win their next one. But, probably one of my ride-offs a few years ago when I tied and had to do a ride off with Vital Signs.”

The Papendicks will continue to show Harley in the amateur and Select events for the remainder of his showing career.

“I’d love to thank the Papendicks for always believing in me,” Jason says, “and Harriet Yakatan, who I originally bought Harley for. He has a whole fan club. Everyone is always rootin’ for Harley.”





Hela familjen har tävlat denna häst, det är helt otroligt hur mycket de har varit med under dessa år. Både Elin & jag fällde tårar när han gick in och gjorde sin sista ritt tillsammans! Det var så vackert och hela arenan stod upp under ritter och applåderade.♥


/Moa


Mysiga måndagen

Inatt har varit hemsk, har vridit och vändt på mig hela natten och har inte kunnat somna. Sovit lite av och till men blev inte speciellt mycket, därför är jag trött som ett djur just nu. Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen haha men till skolan ska jag iallafall. Blev inga bilder igår pga att det var så dåligt ljus och när jag hade filmat när Elin och Kattis red så försvann filmen, men det är så konstigt för både Elin och jag såg att jag filmade och allt men sedan när vi skulle titta på det så var filmen borta, jätte konstigt!

Ikväll ska Tintin få vila, ska ge han massage och linda ben på han istället, hinner inte riktigt rida pga att jag slutar halv 5 och är inte hemma förrän sent!

/Moa


På den gamla goda tiden 2


Saknaden är enorm.. Detta saknar jag sjukt mycket :(


Jag & Pony, träning hemma.


Jag och Tora, Sandras medryttar häst. btw hur fit var jag inte här??


Jag och Storis! 


Jajamen, hade islänning ett tag också. Världens finaste Thokki fra rejp!


Jag och Pony i jättendal 2006. Då hade vi inte hållt på länge.  Kattis och nelli
som är påväg att rida om oss och i bakgrunden har ni kors i taket Tiny! 


Jag & Macon. asså ge tillbaka mig min kropp.. dags att gå till gymet kanske ?

Ride Camp 2011

Fick precis en massa bilder från Ride Camp 2011. En kvinna som heter Marie Vesterlund har tagit dom fina bilderna, tack så mycket! Från Ride Campen tills nu har det hänt en sån massiv utveckling med både mig och Tintin, det är en så härlig känsla att veta att man har gjort rätt och att det blivit så bra som det är nu.


Jag & Tintin i en grind

Koncentrerade!

Boxträning med pressening under.

Anna Svedlund på Fighter och jag på Tintin.

Jag på Tintin och Kattis på Sune


/Moa


Ispinne

Kom nyss in från stallet. fy fan vad kallt det var ute! Men vi överlevde ;) Tiny gick verkligen som en kklocka idag, ni får passa er för dom ute på hunter banorna i framtiden ;) Fick även prova att rida Sune idag, hur roligt som helst! Kändes som om man svävade :D 

Så himmla bra att rida andras hästar, brukar ni göra det ?


ELIN

Inget dåligt väder

Kattis och Maria är snart påväg ner till mig och Elin så ska vi rida tillsammans, vi trotsar vädret. Det regnar lite bara men det blåser rätt hårt men vi tar på oss kläder och håller oss torra och varma så klarar vi nog oss. Jag tänkte rida hunter på Tintin, testa något nytt idag. Längesedan jag red det så det är väl på tiden det, får se om det går att ta bilder med tanke på vädret men kanske detk an bli en film istället.



/Moa


Morn

Gårkvällen spenderades med gofika och world show, hur mys är inte det då? Just nu ligger vi och latar oss framför tvn i väntan på att kattis och maria ska komma hit och rida. Dock regnar det lite så vi får se hur det blir. Annars lär det komma upp lite bilder.

Moa ska försöka fixa film snutten till ikväll också, kan avslöja att det hör till "How hard can it be" serien.. hehehe.. och jag kanske slänger ut nån bild på lill snutten. Så ni vet vad ni har att vänta er under dagen ;)

Hörs!

ELIN

How hard can it be 2


















Galoppombyte






Alla bilder är tagna av mig, Elin Stjernstedt.







Bilder från idag














Tidningen avklarad

Då har man blivit intervjuad och fotad. Tintin var en exemplarisk fotomodell och jag med, hehe. Han var impad över westernridning iallafall, tror att jag inte sa nått konstigt heller så jag är nöjd över min insats. Efter att reportern hade åkt så red jag Tintin lite då han redan hade sakerna på sig, han skötte sig jättebra. Red lite med och utan träns och testade byten. Sedan fortsatte vi att göra vinternhagen och gjorde klart den så nu får hästarna gå där istället för att gå i sommar/vår-hagen.

Bilder kommer sedan när Elin har fixat dom, sen blir det en film också när jag klippt ihop allt!



Finprinsen på Norrlandsmästerskapen.


/Moa


Fråga mig inte..

...varför jag är uppe klockan 7 en lördags morgon.. Är trött som jag vet inte vad, men vad gör man inte när man är världens bästa groom. Ska snart åka iväg till Moa för att hjälpa henne att snygga till det sista på Tiny. Borde kanske säga att jag är häst dekoratör så jag slipper göra groom jobb som att mocka ;) 

Nä, ska slänga i mig lite frulle nu, lär ju komma en hel del updates ska ni se.

ELIN

På den gamla goda tiden ;)

Jag och Moa på nått KM


Prisutelning KM


Moa och Lizzy, Har för mig att dom vann ;)


Moa och Lizzy


Moa och Lizzy


Jag och Pony hos Moa


Ride camp 2007


Ride camp 2007


Jag, Pony och Art , Ride camp 2007


Fina Tjejer


Jag och Pony


Vattlång. jag och Pony


Moa, jag och Jossan

Fix inför morgonen

Nu sitter jag i soffan och snorar, härligt va? Var ute i stallet förut och fixade Tintin inför morgondagen, trimmade stubbmanen, klippte han i öronen och tvättade bort "sova-hårt" fläckar (kissfläckar) Så nu är grabben redo för fotografering och repotage. Känner mig alldeles trött nu så ska nog snart sova, att vara ute och fixa i stallet tog på mer än vad jag trodde det skulle göra.

Längtar tills Globen nu, inte många dagar kvar. Det ska bli skönt att komma bort några dagar, få se lite andra saker och träffa lite folk. Har varit så isolerad nu när jag varit sjuk så blir skönt att träffa lite folk!


/Moa


Skogstur med Chappe

Det var en morgon tur med Chaplin som stod på schemat idag. Kylan bet en i kinderna och det var svin hårt i marken. Men lika glada var vi endå. Red runt via silverbäcken och fick klättra över lite träd som hade rammlat ner. Blir att gå dit och så bort lite grenar någon dag, för att undvika att det sker någon olycka när man går över dom. 

Chaplin var pigg och tung som jag vet inte vad. Blev en hel del skänkel vikningar, öppna och slutna på hemvägen. Började kännas lite mjukare i kroppen på slutet, skönt när man känner att dom börjar mjuka upp sig i kroppen. 

Nu sitter jag och väntar på lite middag med la familja innan det blir Fredags mys framför tvn! Vad ska ni hitta på ikväll då? 


Busisen

ELIN



Släktforksar

Eller vad ska man kalla det ? Har i alla fall suttit och kikat på lill killens stamtavla. Hittat en massa bilder från släktingar långt bak i tiden. Suttit och as garvat till en massa namn. Speciellt då min datorn har damp och översätter åt en i mellan åt. 

Trode det var ett skämt när jag såg att en hette Björnbärsbuske och gammla skalliga peg. Tills jag insåg att datorn hade översatt ;)



ELIN




Feber och andra sjukdomar

Jag ligger hemma med sjukdom, jag har feber, hosta, ont i halsen och ont i käkarna. Så det har inte varit mycket gjort dom här dagarna som varit, känns skönt att jag inte behöver ha dåligt samvete för att inte rida Tintin då han står på vila ändå. Ikväll tänkte jag samla ork för att gå ut och tvätta svansen och frisera Tintin lite tills forografen kommer imorgon.


Ikväll blir det bara att ta det lugnt i soffan, ska försöka gör klart mitt tal på engelskan för det måste vara inlämnat ikväll. Nu sitter jag och väntar på att World Show ska dra igång, det är lite pleasure och annat skoj ikväll. Missade dock jr. westernriding igår, skit också! Men kollade på vinnarvideon därifrån och damn vilken häst det var. Gjorde helt galna byten den hästen gjorde, när man ser dom som rider så förstår man ju vad man satsar mot.



/Moa


På shopping listan

En av sakerna som står på Globen shopping listan är ett SVEA täcke. Gillar pass form, kvaliten, priset och utseendet. Eftersom att lill killen och Pony inte har samma storlek så är det ett måste. Förhoppningsvis kommer han kunna ha nått av Ponys gammla (nya) vinter täcken. Sen kommer han inte vara klippt i år, så ingen jätte panik med att hitta en massa täcken.


Detta regn täcke med flecce foder för 926 :- är jag sugen på.
Bild lånad HÄR. Där kan du även köpa ett eget Sverige.




ELIN

Repotage om mig & Tintin

Fick ett samtal idag från en tidning som heter Timråbladet som ville göra en artikel om mig och Tintin och våran träning. Det känns så galet roligt, tänk att man ska få vara tidningskändis för en dag. Undra vad man ska säga för att inte göra bort sig eller något sådant. Hoppas Tintin blir bra på bilderna då och att han inte heller skämmer bort sig.

Elin kommer hit antigen på fredag kväll eller lördag morgon, hon ska hjälpa till att göra iordning Tintin och fixa han snygg. Hon är ju ändå min supergroom, bäst i hela världen! Lägger upp bilder från tidningen när den kommer ut och så, hoppas bara det inte tar så lång tid.


/Moa


Bakar

Håller på att baka för fullt, MUMS! Eller Mamma och syrran bakar för fullt med hjälp av min vägledning ;) Dvs, jag som bossar vad vi ska baka. Jag är ett riktigt kak monster så jul tiderna är det värsta tiden för mig. Man kan ju inte låta bli att ta en kaka hela tiden. 

Brukar ni baka och vad bakar ni ? Snacka om att inte vara häst relaterat ;)


ELIN

Träääääna

Har nyss kommit in från en jogging runda, hur skönt som helst! Jäkligt halt var det ute så man fick springa försiktigt så man inte slår ihjäl sig. Släppte även ut hästarna när jag kom tillbaka så fick K sova ut för en gångs skull. Nu blir det lite frukost och väntan på att syrran ska komma hit. Vi ska göra lite julbak :D 

Så inte så mycket hästerier från min sida idag. Lill Prinsen var i alla fall duktig igår. Hade inte varit en massa rodeo som tur var.. Vill inte ha en rodeo häst.. haha.. 

Ska fixa med filmerna jag har fått nästa helg när jag är i uppsala, då får jag orginal snuttarna så då tror jag att det ska fnka bättre. Så håll ut ;) 

ELIN

Tonight

Har spenderat min kväll med lite hästar, en mysig Kattis och lite plugg. När jag kom hem gick jag direkt ut och mockade och fixade stallet till hästarna, sedan när jag kom in så rullade Kattis ner på gården och vi fixade med hennes mobil och höll på. Sedan satt vi och pratade en bra stund, allt mellan himmel och jord. Nu sitter jag här med en massa varmt honungs-thé för min hals håller på att svika mig. Tittar med ett halv öga på Pleasure driving och pluggar samtidigt.

Förresten så vann Jason Martin och Design By Leauger Sr Trail förut, en sån frukansvärt bra runda. De andra var inte ens i närheten av hans ritt. Riktigt snyggt, missade dock vem som vann junior trailen men får kolla resultaten sedan. Nu ska jag forsätta plugga och grejja sedan blir det natten för mig känner jag, börjar bli lite småförskyld tror jag!



Såhär ser det ut när man håller på med pleasure driving!

/Moa


Inte mycket action

Det händer nästan ingenting roligt justnu, Tintin på vila, en massa skoljobb och en trött Moa. Det är ungefär lika roligt som det låter, tur är ju att jag har World Show att underhålla mig själv med några dagar till iallafall. Ikväll kommer Kattis ner och vi ska fika lite och fixa med hennes nya mobil, hon har anslutit sig till Iphoneklubben. 

Tittar på trail nu från WS, duktiga hästar med. Det är roligt att se banorna som byggs för det är dom vi i Sverige kommer få rida nästa år. Man hittar sin inspiration ifrån World Show, hoppas att trailstandarden höjs lite till nästa år i Sverige.





/Moa


Idag är ingen vanlig dag

För det är Albins födelsedag!!
Lill killen har blivit hela fyra år! :D



Känns som igår.. Lillbäbis :D


ELIN

Morgon promis

Tog mig en härlig sovmorgon innan jag tog mig en härlig morgon promenad bort till syrran. Det är så jäkla skönt att vara ute på morgonen. Dock lite kallt idag, men det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder.. eller hur var det nu?

Har inte direkt några planer för dagen, så vi får se vad som händer idag. Nu blir det lite nybakat bröd och go the ! 

Hörs!


Min fina kille, vad jag saknar dig!! 


ELIN



Guten Morgen

Hoppas alla har en bra morgon, om det nu finns en sådan. Sitter nu på skolan och har engelska, jag håller på att skriva ett tal. Tintin har förövrigt gått på vila nu, han har hostat och haft sig så han får nu ta en vila på några dagar och ta det lugnt lite. Så det blir inte speciellt mycket träningsuppdatering men tänkte försöka göra lite inlägg om hur man kan träna olika saker och lite andra tips!


Nu måste jag fortsätta plugga,

IT'S EASIER TO SAY I'M OK

Ord kan inte förklara hur mycket jag saknar min andra hälft. Livet rullar på och man försöker vara glad. Men inget hjäper mot tomheten jag känner. Så fort man inte har några bollar i luften rasar allt samman igen.. Jag önskar bara att tiden spolades tillbaka. Att få krama om din lurviga hals, känna din mule som blåser varm luft mot min kind. Allt som har med dig och mig att göra saknar jag så jag vet inte vad jag ska göra.



Two-Yr-Old Western Pleasure

Det är vad jag sitter och väntar på nu från World Show. Det är först två stycken hunterhack, sr & jr. Sedan är det pleasuren, det är nog den klass som jag tycker är roligast att titta på från WS. Det är där framtidens stjärnor visar upp sig, hästarna är ju bara 2 år och helt otroliga ändå. Här märker man att Sverige "ligger i lä" om man tittar utvecklingsmässigt. Vi är väldigt försiktiga med våra unghästar, vilket jag tycker är jättebra. Man vill inte stressa fram framgång.


Nu ska jag ta och plugga lite tills att pleasuren börjar. Tjingtjong!





                                                                      /Moa


10 dagar kvar...

... tills jag och Elin åker till underbara Uppsala. Det är så roligt och skönt att vara där, speciellt med en massa fina hästar att titta på och underbart folk att umgås med. Vi ska även på GHS, det ska bli grymt med tanke på att det var några år sedan jag var där och tittade. Missade ju året som USA var men tydligen hade det inte varit sådär jättebra enligt rapporten av Elin.

Vilka av våra läsare är det som ska åka på Globen 2011?





                                                                           /Moa


Back on Track

Måste ju vara en av världens bästa uppfinningar. Sjukt bra och dom ger verkligen reslutat. BoT borde finnas i alla hästägares stall!  Kolla in HÄR för att hitta din favorit produkt!



ELIN



Häst fri dag

eller nästan, var ut till stallet och gav dom lunch för en stund sedan. Men förutom det så blir det inge hästeri i dag. Varit ute på en promenad med Mamma och albin nu på eftermiddagen. Hur härligt väder som helst!

Sitter med en stor härlig kopp med go kaffe och kikar runt på lite olika sidor. Klickar hem lite julklappar och sånt kul.  Har lite "hemlängtan" till Uppsala just nu.. Saknar allt och alla där nere! Men åker ju ner om två veckor. Får hålla mig ett tag till. Då får jag ju också träffa min fina prins! 

Så om tre veckor är prinsen hemma. Helt sjukt, har inte riktigt fattat att jag har köpt häst än. Tar ett tag och smälta faktiskt. 




Eld blir lite smyg sur på en fiffi träning i sommras ;)


ELIN



Min sits


Detta är en bild tagen för nästan två månader sedan då jag började komma igång med ridningen efter skadan.
Ank rumpa, väldigt framåt lutad och sne i över delen. Plus att jag var stel som en pinne ;)




Denna bild är tagen i helgen. Man kan se att jag har blivit rakare i över delen. Lite rakare mellan axlarna eller vad jag ska säga, skjuter fram ena axeln om jag säger så. Ank rumpen börjar också försvinna. Känner att jag helt klart är på väg att hitta tillbaka till min gammla sits. Men är fortfarande väldigt stel. Ska ringa en naprapat i veckan, så man kan kolla läget. Är nått som inte är bra. 



A Certain Vino x2

En helt otrolig häst som kammade hem inte bara en Worldshow titel utan två!! Han tog hem western pleasure och western riding, hatten av för han. Det är lite roligt att två showgrenar som skiljer så mycket åt kan ha samma vinnare.







                                                                        /Moa

Stall fix

Har spenderat hela eftermiddagen i stallet idag. Städat vid fodret, städat och rensat bland lite saker. Mesta dels sånt som ska slängas. Efter det blev det tillslut en rid tur med Chappe. Dock hade det hunnit blivit mörkt så det var bara till att slänga på alla reflexerna så man syns. 

Chappe bus fick äntligen ta en galopp och jäklar vad glad han blev, kommer små pip ljud när han är glad. Han har så sjukt mycket överskotts energi just nu. Var i alla fall sjukt mycket mjukare i hela kroppen på slutet idag. Men nu blir det ingen ridning från min del på några dagar. Men tror att M kommer och rider han imorgon.

Nu ska jag ta mig en huvud värks tablett och en kopp the innan det är dags att krypa ner i sängen. Den där jäkla spännings huvudvärken vill inte riktigt ge med sig. suck. 




Jul gran eller häst, svårt att avgöra ibland ;)


ELIN


Ni glömmer väl inte bort..

.. att titta på World Show 2011 som pågår just nu? Jag titta på Amatuer Trail igår och oj vad de var duktiga som red. Såg blandannat Stephen Stevens tävla på en otroligt fin häst, såg även Kellie Hinley. Även hon på en väldigt bra ritt och fin häst! Såg även några ryttare som utgick från tävlingsbanan och det förvånade mig lite men det kan ju hända även den bäste.


Här har ni länken till Perfomance Arena och här är länken till Norick Arena.  


                                                                           /Moa

Ni glömmer väl inte bort..

.. att titta på World Show 2011 som pågår just nu? Jag titta på Amatuer Trail igår och oj vad de var duktiga som red. Såg blandannat Stephen Stevens tävla på en otroligt fin häst, såg även Kellie Hinley. Även hon på en väldigt bra ritt och fin häst! Såg även några ryttare som utgick från tävlingsbanan och det förvånade mig lite men det kan ju hända även den bäste.


Här har ni länken till Perfomance Arena och här är länken till Norick Arena.  


                                                                           /Moa

Svar på tal

Anonym om Stångbett och allt omkring det.:
  •  
    • Om man rider på stångbett så SKA man rida på EN hand, varför rider du då på två ibland?


      Svar: Jag kan förklara den för den människa som inte kunde stå för sin åsikt utan var tvungen att kommentera anynomt men jag gissar på att det är säkert andra som också har undrat det. Jag tar ibland på två händer när jag ska korrigera Tintin, om jag ska stötta han när vi tränar galoppförflyttningar eller liknande övningar.

      Jag ser det inte som något fel att jag gör så eftersom att westernryttare strävar efter att rida på en hand, ibland måste man finslipa för att få det ultimata resultatet.


      På en hand, det man strävar efter att uppnå. Hit vill man komma och
      kunna rida hela tiden. Dock kräver även den bästa hjälp ibland.


      Här korrigerar jag på två händer. Inte några starka tyglar och inte
      pånågot sätt dumt mot Tintin! 



                                                    /Moa

Morn Morn!

Nyss käkat en nyttig frukost och kikat på tv. Har helt enkelt suttit och latat mig ett bra tag.. Ska snart gå och byta om för att ge mig ut på en jogging tur innan det är dags för en lunch hos syrran. 

Blir lite stall fix sen i eftermiddag hade jag tänkt. Om isen är borta så kanske jag till och med hinner med en tur på Chapplin. Men nu ska jag skynda mig iväg. Hörs sen!




Jag och gos chappe


ELIN

Bjuder på en bild på mig och Tiny från idag också.


Måndags plan

Morgondagens plan, är att fixa till lite i stallet. Städa till, få upp den nya gardinen, tvätta lite saker. Vill ha allt klart innan lill prinsen kommer hem. Längtar som tusan! Vill att det ska vara december nu! Men men, känns som om att tiden kommer gå fort. Har fullt upp tills dess. 

Filmerna jag skulle klippa ihop funkar inte. Så ska klura lite på hur jag ska få dom att funka. Men den som väntar på nått gott.. ;)



Min fina kille som snart får komma hem till sitt nya hem!


ELIN

Moa- fullrulle kanelbulle

Det händer mycket nu för både mig och Elin, egentligen ska vi göra det mesta som händer tillsammans men ändå. Den 25 november åker vi till Globen, sedan åker jag till syster den 9de december. Därmellan ska vi åka och hämta hem lillprinsen, det ska bli så roligt för Elin att få hem han. I helgen kommer Elin vara här också, som vanligt haha.

Imorse red jag och Elin Tintin, han var lite morgontrött tror jag. Tränade förflyttningar i galopp, tror han behöver en omgång massage för det kändes som att han satt fast lite i korset. Men sedan började han hosta så himla mycket och bara när Elin galopperade så vi bestämde oss för att sluta, nu ska han få vila några dagar för att se om det blir någon skillnad annars får vi åka in och kolla. Men sist vi kollade halsen på han så hade han inte ett endaste tecken på något problem med halsen.

Har gjort ändringar på bloggen, om ni inte ser dom klicka på F5 så ska dom komma fram! Såg att Elin hade lagt ut bilder, vad fin han är min kille.

image description

Bilder från dagen












Tidig morgon!

Medans Moa låg och sov så klev jag upp med tuppen för att släppa ut hästarna. Passade på att mocka och fixa klart allt i stallet innan jag gick och väckte en trött Moa. Det blev go frulle och lite chill vid datorn innan vi åkte hem till henne.

Där blev det lite ridning med Tiny, fotade lite så slänger upp bilder senare. Har även fått film snuttar ppå prinsen så ska mixa ihop det så ni får kika lite :D

Blev ingen ridning på Chaplin idag heller.. sjukt halt överallt och dom har inte fått broddarna än. Hoppas på varmare väder i veckan så det blir lite ridning. Nu ska jag fixa bilderna innan det är dags för farsdags fika med familjen. Ses!

ELIN

Här skulle jag kunna stå hela dagen...

.. och bara titta och njuta. Men målet är ju att tävla där eller på World Show och om jag känner mig själv och hur målmedveten jag är så kommer jag stå där en dag!





                                                                             /Moa

Zzzzz

Okej har suttit framför datorn i fyra timmar! Jo, en helt normal lördags kväll för mig och Moa det. Är ju hundvakt åt syrrans hund också, just nu ligger han och sover så gott i mitt knä. Ska stänga ner det sista innan det är dags att krypa ner i sängen.

Imorgon blir det kanske lite fotografering hos Moa. Ovanligt va ? ;) Efter det blir det så klart lite firande av pappsen eftersom att det fars dag imorgon. Och förhoppningsvis hinner jag med en tur på chappisen.

Natti natti från oss.




Tillfällig header

Vi har nu lagt upp en tillfällig header som vi ska ha tills Elin's grabb kommer hem. Då ska vi fixa bilder tillsammans och göra en makeover på bloggen tänkte vi. Tills dess blir det nog den här headern men ska försöka få till lite ändringar. Ser ni inte headern så klicka F5 så bör ni se den!



                                                                          /Moa


Hagbyte

Lill killen har ju byt hage till vinter hage så nu står han brevid lite nya kompisar. Dock en riktig surkompis som inte förstår att prinsen faktiskt också vill vara med. Helst komma in hagen brevid och äta av deras ensilagebal. Men det kan han feta glömma sa hans nya kompis ;)

Sjukt bra att man har en syster där nere som skickar bilder typ varje dag.








ELIN






Stångbett och allt omkring det.

Jag har sett på många olika bloggar har det varit många olika åsikter och det är så att det man inte riktigt vet någonting om anser jag att man inte ska yttra sig om. Jag själv kan inte allt om stångbett och liknande men dock kan jag väldigt mycket och jag vet hur ett stångbett fungerar.

Många skriver att när man använder ett stångbett så betslar man upp sina hästar och när man sätter ett skarpare bett på en westernhäst är det nästintill det motsatta. Inom westernvärlden och speciellt inom tävlingsvärlden är det så att hästar över 6 år måste gå på stångbett. Det är bara en av reglerna och det är därför många börjar rida sina hästar på stång i tidig ålder. Jag fick en gång höra av en tränare att när hästen är färdigutbildad är tyglarna bara en dekoration och det tycker jag stämmer. Dock vet jag själv att det finns olika exempel på "hobbywesternryttare" som slänger i ett stång i munnen på sin häst och tror att det westernridning och när hästen inte går på långa tyglar och gör allt dom ber om så börjar dom att slita och dra i munnen på dem. Det är därför grundutbildning är A och O inom western.

En bra westernryttare vet när sin häst är färdig för ett stångbett och skulle inte börja rida på en hand om det inte var dags. Dock finns de dom som pressar sina hästar innan dom är klar för det och därav blir det inte bra hästar. Jag har ett koncept när jag rider och det är att jag och hästen tränar tillsammans, jag tränar aldrig hästen. Många säger att stångbetten är förfärliga och hemska för hästarna, då har jag en motfråga. Är ett kandar inom dressyren där du har konstant kontakt med dubbla bett och en tajt kindkedja ett mer humant sätt att rida din häst än ett stångbett med en port där du inte har kontakt och lösa tyglar? Personligen tycker jag att det säger sig själv. Western är dressyr fast med en annan utförning av rörelser. Vi gör allt som en dressyrryttare gör fast med lösa tyglar, en häst som samlar sig själv och en helt annan kontroll.



Olika stångbett pratas det också om, jag personligen har väldigt stränga regler om vad som hamnar i min häst's mun. Jag rider med stångbett anpassad efter hästen gom och mun och rider med det som passar min häst. Folk kanske säger att "det passar min häst" för att jag betslar upp han och att han inte har något annat val än att lyda men så är det inte. Det kan man se på min video där jag rider utan träns och han lyssnar för minsta lilla. Men jag skulle aldrig stoppa in ett stångbett som ser ut som de gör under.
 

Men jag skulle aldrig komma mig för att rida en häst på stång om det inte är redo för det. Jag vet att det finns folk som gör det men dra inte alla westernryttare över en och samma kam. 




                                                                      /Moa


Hopptävling och westernclinic

Idag har jag varit på KM i hoppning på Näset Ridklubb där min kusin Ebba tävlade med en ridskoleponny. Hon var så duktig och inte för att vara partisk så red hon bäst vägar av alla i sin klass, många ridskoleryttare har inte ens fått lära sig riktiga vägar och inte har fått lära sig grunderna. Hon kom två iallafall, duktig tjej!



Sedan åkte jag och Elin upp till Härnösand för att titta på westernclinic för en lokal tränare. Det var en sådär träning tyckte jag, ingenting som gav mig någonting iallafall. Vi var inte kvar speciellt länge utan åkte efter ett tag med tankte på att det var så kallt och det hände inte speciellt roliga övningar eller liknande. Nu sitter jag och Elin med var sin dator och håller på att fixa lite med bloggen och har det lite mysigt.






/Moa


Mot nya äventyr ;)





H-sand

Slänger upp ett kort inlägg nu bara för att jag ska snart åka iväg med Moa. Vi ska åka upp till h-sand för att kolla på en clinik där. Väntar bara på att Moa ska blir klar. Själv ska jag springa ut och mocka til hästarna här hemma då jag har lovat hjälpa K med lite stall i helgen.

Kommer en update om dagen så fort vi kommer hem. 

ELIN

headache

Stackars Moa fick migrän idag, där av den dåliga updateringen från henne. Vi får hoppas på att hon mår bättre imorgon! Vi har lite planer på att göra om lite här på bloggen, spännande va ?

Är sjukt trött just nu, haft spännings huvudvärk hela långa dagen. Men tog ett varmt och skönt bad nu på kvällen så det har lättat lite. Skönt!

Nu ska jag (och antagligen gör Moa också det ) sova bort denna huvudvärk! Natti natti.

Just det, slänger upp en film med lillkillen imorgon också! :D

ELIN





Så klart att Moas hästar ska vara kriminella..



Klicka här för att komma till artikeln och vidio snutten.







Andra gången med ryttare på ryggen







ELIN



Tung häst

Chaplin var stel som en pinne idag, bokstavligen. Blev en barbacka tur längst kvarsätts vägen i det kyliga vädret. Jobbade mycket med att flytta olika kropps delar och lite joggande längst vägen kanterna där det inte var allt för hårt underlag. Blev lite mjukare i kroppen på hemvägen i alla fall. 

Blir förhoppningsvis en tur i morgon också, beror på om jag ska åka iväg och kolla på en clinik eller inte. Är utanför härnösand så får se om jag orkar köra dit eller inte. Ska kolla om Moa toa ska med eller inte :D

Lill killen blev riden i går och idag. Hade gått super bra, några skutt men annars så har:) Han är smart så han lär sig snabbt. Kung det! Slänger upp en bild sen så får ni se. 


Lill chappis


Sötaste ponnyn i stan ;)

ELIN

Jag kan inte hålla mig....

...jag måste braa få visa. Fixade ihop filmen snabbt förut på rasten, jag måste få visa. Här kommer filmen!




/Moa


Videoinlägg




/Moa


Ridturen 2011-11-10

Kan ju göra ett inlägg om när jag och Elin red igår, vi har ju bara lagt ut bilder och det kommen en film mitt på dagen idag. Vi klev upp vid halv 9 och käkade frukost och bytte om sedan gick vi ut i stallet. Det var hur fint som helst på morgonen, det var frost ute samtidigt som det var strålande sol så det vart jättefina bilder tycker jag.

Tintin gick verkligen hur bra som helst, jag red först på stånget och lekte runt med han. Gjorde förvända galopper, skänkelvikningar, spinn, byten och en massa annat på jättelånga tyglar och han jobbade med hela kroppen. Han var verkligen en dröm att rida och var så otroligt lyhörd. Han har verkligen släppt i hela nacken nu och jobbar med rumpan riktigt bra, det känns riktigt roligt att det händer så mycket roligt med han.

Sedan sa Elin att jag skulle göra något roligt så jag tänkte att jag slänger väl av han tränset och leker runt lite. Men det jag inte hade förberett mig på var hur bra han skulle gå, snacka om att han litar på mig till 100%. Minsta lilla kommando reagerade han på och han lyssnade på min sits så fantastiskt bra. Jag trodde ju inte att han skulle vara sådär jättelydig utan mer "bara springa runt" men han jobbade lågt med huvudet och lyfte ryggen och kunnde jobba på twotrack helt själv under vissa perioder.  Jag var så stolt över min grabb! ♥

Det kommer en film ikväll på när jag rider utan träns, är i skolan nu så hinner tyvär inte lägga upp men ska göra det så fort jag kommer hem, ciao!




Moa



Part 3








How hard can it be ?






Galopp ombyte utan träns, lätt som en plätt;)










Part 2












Gäsp Gäsp

Gäsp! Suttit och grejat med en massa bilder så jag blir helt trött i huvudet. Min plan var att jag skulle ut och fixa lite i stallet. Men vet inte om jag orkar längre.. Känner för att krypa ner framför tvn och bara lata mig.

Men kanske tvingar ut mig endå. Har lite små plock som måste göras innan lill killen kommer hem. När han väl är hemma så  ska Moa hjälpa mig att rensa bland alla mina saker. Hälften kommer inte att passa i storlek och färg. Så det lär bli en bloppis inom den närmaste tiden. 

Snart kommer det mer bilder från dagen upp, bland annat från "How hard can it be?" ;)

Jag och Tiny idag


//ELIN




Part 1














i love you





/Moa


How hard can it be?

Har precis kommit in från Moas stall, tvingade upp henne så hon fick komma ut i det varma vädret eller hur var det? Tiny var hur som helst super fin idag, ni anar inte!! Kommer komma upp lite film klipp och en massa bilder så fort jag har kommit hem och kan sätta mig och redigera lite.




Lite försmak för vad ni kommer få se ikväll, blandannat lite filmer!



                                                                /Elin


på rymmen

Ridning på fina Tiny stod på schemat idag! Snacka om att han har utvecklats sen jag var här för några veckor sedan. Fotade lite när Moa red, men det hann bli så mörkt. Men ska tvinga upp henne tidigt imorgon så hon hinner rida innan hon ska till skolan på eftermiddagen.

Spelade även in några filmer som ni kommer få se under dom närmaste dagarna. Kingen va ?
Annars har vi spenderat dagen framför datorn och kikat på hästar och annat roligt. Imorgon blir det lite halter träning också. Kul!

Blev lite jagning av häst så här på kvälls sidan. Tiny tyckte att gräset var grönare på andra sidan. En grå häst i dimma och mörker är inte det lättaste attt hitta ;) Men han kom hem hel och ren. Tur det !


Nä nu blire chill med dill. Hörs imorgon !





Mörkt och dimmig kväll


ELIN


Pics








Göra iordning



/Moa

VM i hoppning för quartrar.

Har ni sett att det är hoppning på World Show nu? Det kommer vara min och Elins underhållning ikväll iallafall. Titta här om ni vill se lite hoppning.
/Moa

Första skoningen!

Lill killen fick på sig skor för första gången idag, eller på fram hovarna iallafall. Första hoven hade gått jätte bra men sedan hade han blivit lite less. Men men får jobba vidare på det dära. Gick bra på slutet tydligen.

Om två veckor åker jag ner och hälsar på honom. Längtar ! Ska bli spännade och se hur han har utvecklats på den tiden.  Kanske last tränar lite så vi kan checka av det. Se hur han är med transporten och så. Är ju en lång resa hem när det är dags.

Har gått bra i träningen dom senaste dagarna iallafall. Det känns skönt!






// ELIN


Förra Moa besöket!











ELIN

Väntar på Elin

Nu sitter jag och har företags ekonomi och väntar på Elin, vi ska äta lite go'mat och sedan åka och shoppa på dollarstore. Är sååå hungrig så jag håller på att dö, vi ska äta hur god thaimat som helst, Tiki Thaivagn heter den haha! Sedan ska vi hem och fixa med Tintin tänkte vi, har lite idéer vad vi ska göra blandannat en video med showmanship at halter-tips och lite andra grejjor.



/Moa


Stress stress

Ska packa ihop lite grejjer innan jag sticker iväg till Moa. Ska sova hos henne idag , men först lite shopping och hästar :D 
Får se vad vi hittar på för kul, kommer iallafall komma ut lite film klipp:D

Har stressat runt hela morgonen, men har inte hunnit rida chappis endå. Så han får vila, M kommer endå och rider han imorgon.



ELIN

Its time to say goodnight!

Kom just hem från en härlig eftermiddag med Linnea. Känner mig hyffsat trött just nu, så det är bara att blunda för imorgon blir det en tidig dag. Det är iallafall min plan. 

Blir Moa tid imorgon också! Det gillas! Får se vad vi hittar på :D Har ni nått roligt ni vill att vi ska göra så släng iväg en kommentar bara.

HÄR hittar ni lös svansarna som var på bilden :D

// ELIN




Hunter under saddle

Jag och Tintin i somras när vi testade på lite hunter, det här var typ bland de första gångerna vi red det och han rör sig helt okej för att inte ha tränat det nästan. Men till sommaren som kommer så ska han ut och tävla hunter faktiskt, det är något jag har velat gjort länge nu och till sommarn ska det ske!


Stallmys på schemat

Ska bara ta en snabb powernap och sedan ska jag ut i stallet och pyssla på min kille, tror jag ska rida lite också. Kanske blir lite hunterträning idag, inget hårt iallafall. Tror varken han eller jag har ork till att göra det nu, ska rykta en massa på han iallafall så han tappar lite björnpäls som han har börjat skaffa. Tror dock inte att jag ska raka iår med tanke på att vi så sällan åker till ridhuset ändå. Då kan han lika gärna ha kvar pälsen och slippa frysa i vinter. Kanske ska göra en video när jag gör iordning han som jag har sett andra ryttare göra på sina hästar?




                                                                        /Moa

Skogstur

Blev en morgon tur med Chaplin ute i skogen idag. En hel del klättring kan jag ju säga. Slängde på min westernsadel så då sitter man där man sitter när han får sina damp anfall. Men konstigt nog skötte han sig idag. Inget arbabande eller skuttande fram och tillbaka. 

Han var dock välldigt tung och stel. Märks att han inte har blivit igenom riden på ett tag. Blev lite mjukare på hemvägen, men inte 100 än. Hoppade över en bäck idag också, hur kul är inte det med en westernsadel? Hålla i hornet, check!

Nu ska jag slänga mig i duschen för sen blir det storhandling av mat och lite kvalitets tid med Blomman :D




ELIN




Tail extensions

Jag hoppas så klart att lill killen ska få en tjock och fin svans. 
Men det finns ju alltid en reservplan ;)



// Elin





Morn!

Sitter och dricker mitt go the, ett måste på morgonen! Suttit och ringt lite samtal nu på morgonen så nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på. Kanske gå ut och släppa ut hästarna till kärran?


nja, får se. Just nu sitter jag och dampar på sporify.. fattar inte.. VARFÖR går det inte att updatera till premium för mig ? Har alltid gått förut?? Jag har svårt att överleva utan spotify i mobilen.. dagens ILands problem.. Nån som har svaret på det ? 

Ett måste på morgonen, go the och happy buddah mugg!! 

// ELIN

Nya naglar

Började morgonen med en härlig promenad till syrran för att få go frukost där. Inte helt fel det. Efter det drog iväg till dollar store, köpte lite bra att ha saker som grönsopa osv. Köpte även en ny gardin till sadelkammar fönstret, så ska kanske sätta upp den imorgon. 

Var även och fixade mina naglar nu på kvällen. Blev bara ett grått nagel lack som håller i ca 1 månad. Blir inte som med vanliga nagel om jag säger så. Mina naglar är inte typiska häst tjejs naglar, utan jag har starka långa och fina naglar. Hur najs är inte det. 

Blev ingen ridning på Chappis, tiden räckte inte till riktigt. Men nya tag imorgon!

Vad har ni gjort för kul med era hästar idag då? 

Snacka om att inte vara häst realterat men men ;)


//ELIN



Saknar sommaren

Här kommer en härlig sommarbild eftersom att jag saknar sommaren så mycket och längtar efter värmen igen.
Vad saknar du mest med sommaren? Värmen, flugorna, bada?



                                                                             /Moa


Longering

Ikväll kommer jag bara hinna longera Tintin då jag har en massa skoljobb som ska in innan klockan 23.59. Så jag kan ju passa på att filma lite när jag håller på med han ute på ridplanen. Nått speciellt ni vill se?



/Moa

Ändrade planer, Kattis och Maria kommer ner och vi ska träna.


Lill killen lös i ridhuset





Natti natti

Suttit och försökt klippa ihop och spara en film i hundra år nu. Men nu lyckades jag äntligen! Är inte precis den mest tekniska personen om jag säger så. Men ni får inte se filmen idag, utan den kommer upp imorgon bitti. Är med lill killen som springer lös i ridhuset. Efter att ha kikat på filmerna tusen gånger kan jag säga att mannen rycker så fort han kommer hem!

I veckan blir det iaf lite hästligheter med Moa. Längtar till tusen, vi har ju inte träffat varandra på typ 2 veckor om inte mer. Så får se vad vi hittar på för roligt i bloggen!

Är det nått speciellet ni vill se ?


Bill och bull ?



AQHA WORLD SHOW

Har precis suttit och tittat på Premils till Trailen Amatuer från World Show. Jag är helt förbluffad över ritterna som är, de är helt fantastiska hästar och ryttare. Man skulle ju göra vad som helst för att få festa en sån där bana som dom rider, bara för att se om man ens tar sig genom haha. 

Vill ni också titta på dessa fantastiska ryttare, klicka då på bilden så kommer ni till livestreamen.



Det kommer vara pleasure finalen mitt i natten så jag ska nog ställa klockan så jag kan få se det i verkligtid. Tänk att få se när världsmästaren i pleasure koras, wiihooo. Men om jag känner mig rätt kommer jag inte orka kliva upp eller ens vakna haha. 

/Moa

Hickstead

Fy vad hemskt! Svårt att fatta att något sånt här kan hända. Vila i frid Hickstead.
http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=1163496




Qalms sierra smooth

Lite sött att han sprang fram till mig då ;)


Qalms sierra smooth, bild bomb.















IM BACK

Har haft världens härligaste helg i fjällen med familjen, det har varit skönt att komma bort lite. Kattis var så gullig och tog hand om hästar och katter och allt vad det nu är under tiden vi var borta. Tack så mycket igen Kattis! ♥

Vi har bara vandrat och myst och ätit god mat i fjällen så nu har jag verkligen laddat upp för att börja i skolan igen. Men det är inte långt kvar tills jag är iväg på äventyr igen, den 25 November åker jag och Elin ner till Uppsala för att sedan åka till Globen Horseshow! Sedan den 9de December åker jag ner till Stockholm till min syster och ska ha lite kvalitetstid med henne innan hon kommer upp över jul.



/Moa

Fixar med bilderna

Kom precis hem ifrån att ha skjussat syrran till Hudik. Hon skulle möta upp fiffi där för att åka vidare till Uppsala. Men nu är man äntligen hemma. Skönt! Har faktiskt inte gjort så mycket idag, mest latat mig. Ovanligt ?

Chappis rymde idag, inte det heller så ovanligt. Inget kan stoppa den hästen från att rymma.. Så blir nog en liten ridtur med honom imorgon. Han har lite för mycket energi just nu. Det var väll det enda hästiga som har hänt idag. Ska sätta mig och ladda in lite bilder på nya hästen. Måste verkligen komma på ett namn till den, kan ju inte kalla han nya hästen för alltid.


Jag & Pony vintern -11


// Elin



Vilken färg passar till fuxar?


Tips tack! :D



Light

Blev en sväng in till stan idag men blev inte så mycket shopping. Var förbi minneslunden på väg hem idag också. Tände ett ljus, sjukt fint på kyrkogårdarna när alla ljusen är tända. Ska ut och tända ett lite ljus till Pony också. Har ni varit och tänt ljus på nån grav idag ?

Ikväll blir det utgång igen, så ska väll börja fixa mig inför det. Men först go middag med hela familjen!!
För er som inte vet så är Moa i fjällen så lär bli dåligt med updates från henne, men det är ni ju vana med ;)
och imorgon kommer det bilder på nya hästen :D



Finbubben

// Elin

Gäsp!

Fick en härlig sovmorgon idag, det var man värd! Idag vet jag inte vad jag ska göra. Blir kanske lite chill i hemma. måste fixa lite papper till försäkringen idag, så är väll det som är på schemat.


Vad ska ni göra idag då ?



Kärlek

Så kär i denna häst, hur fin är han inte ??





Påväg hem

Sitter i bilen påväg till Sundsvall nu, skönt att komma hem. Har varit borta så mycket nu ett tag så det ska bli skönt att få sova i sin egna säng!

Kommer kanske en update ikväll när jag kommer hem :D



Saknar min fina grabb :(



Häng Häng

Kom nyss hem från stallet, har varit och kikat på när fiffi tränade med rödtotten. ( och nä, vi har inte kommit på nått bra smeknamn än ) Han var så duktig idag, är stolt över min lilla kille. Blev longerad med sadel idag och han brydde sig inte alls över sadeln. Fast efter några varv i galopp så tvärstannade han och stod och hoppad på stället några gånger sammtidigt som han grymtade. Jaha, vi väntar 20 min innan vi kommer på att vi har en konstig sadel på oss ?

Men efter några skutt blir han cool lugn igen. Fiffi hängde på han också, helt lugn med det också. Han för inte så stor grej över allt utan han är mer "Oh shit vad var det där ? jaha inget .. " Så det känns ju bra.

Åker hem till Sundsvall idag så nu tar det några veckor innan jag får träffa han igen. Ska bli spännade och se skillnaden när man kommer ner. Hade tänkt komma ner om 2 veckor för att hälsa på, då har ju halva tiden gått.

Nä, nu blir det lite lunch och tv häng innan Anna slutar jobbet. Blir en bilresa hem med Fiffi, Erik och Anna. Lurade med syrran till norrland över helgen ;)


Förresten, när jag kommer hem slänger jag ut bilderna på hästen som jag har i mobilen. Kanske en liten film snutt å :D



Här har vi han som bäbis också. redan då var han snygg ;)


Duktig kille

Har latat mig hela lång dagen idag och terrat folk med Voxer. Drog till stallet på eftermiddagen och red Eld längst banan. Möte lite läskiga rådjur och hoppryttare. Han var så otroligt seg och dryg i galopp fattningarna från början, ville bara släng trava iväg och ha sig. Men till slut så fick vi till klockrena fattningar, dock en liten små sur Eld som tyckte jag var en jobbig tant.

Anna kom till stallet och vi drog iväg in till stan för lite ärenden. Åkte sedan till ridskolan för att titta på när Amanda red. Satt och drack lite kaffe och bara chillade.

Lill prinsen hade varit dktig på första passet idag. Skönt att han sköter sig ;) Imorgon ska jag var med och kika när hon tränar honom. Sen blir det hem resa till Sundsvall.


 Dålig kvalle, men en till bild på nya killen ;)


// Elin


Solig dag

Jag är så glad för Elin som har fått tag på en sån fin kille. Längtar tills han kommer hem så vi kan träna tillsammans. Igår vart det ingen ridning för jag skulle iväg och det var lite stressigt men idag ska jag rida tänkte jag. Eftersom att solen skiner så blir det nog en tur ute på ängarna, det behöver vi båda. 



/Moa


Qalms sierra smooth

Jag har köpt häst! Om en månad kommer en röd liten quarter kille på 3 år att flytta hem till mig!! Han gick igenom vertrinär besiktningen idag, så skrev på papprena idag. Första dagen på länge jag känner mig så här lycklig!! Vill att det ska vara december nu!!!

Han kommer stå kvar här i Uppsala för inridning hos fiffi. Känns så bra! Fast vet inte om han tycker jag är en snäll matte som lät han få träffa tandläkaren det första vi gjorde. Men nu är han två varg tänder fattigare!

Så detta som har varit min lilla hemlighet. Nu är det enda att komma på ett bra smeknamn till rödtotten. Har ju en månad på mig att klura ;)


Jag och lill killen min :D

 


För dig ska jag göra det tusen gånger om




Di di di

Blev ingen update  igår, dålig stil jag vet ;)

Var iaf en sväng till stallet och fixade med Elden. Fick testa Drutten idag också, kul! Sen var det ju lite andra hemlisar på gården också ;) åkte hem och satt och käkade lite ihop plock och hade en syster kväll :) Inte ofta alla systrarna är med varandra samtidigt, så det var mys!

Idag har det varit lite chill, varit iväg till stallet och mockat lite. Var iväg in till stan och shoppade lite. Efter det blev det go middag på älskade Java. Ida åkte hem nyss, men jag måste vara kvar till imorgon.. Så åker nog nattbuss hem imorgon. Min hemlighet kommer avslöjas imorgon btw!!

Nu blire till att glo på lite tv! Hoppas ni överlevde mitt svammel och att ni har en härlig kväll ni också:D

En gamm bild på mig och mirca :)

 

 

 


Congress Trail- som det ska vara!

Det är sånahär ritter man vill se och det är ju drömmen att få rida en sånhär trail någondag. Den här hästen tar för sig i varje steg och har stenkoll på sitt jobb. Det är dessa ritter folk ska se när man ska förklara westernridning, inte någon som tror de har koll på western och tror att det är rida på lösa tyglar och ha en westernsadel. Man vill ju visa hur det ska vara egentligen.



                                                                      /Moa

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus