Toppen dag

Kärlek på vädret idag! Kunde rida i tshirt för första gången i år. Kändes helt underbart! Fick sällskap av Moa och Tiny idag, känns toppen att ha fina Tiny hemma igen! Jag och Qp är lika glad, eller Qp är kanske gladast att hans "storebror" är hemma ;)


QP kändes så jäkla fin idag. Joggen är WOW, jag skojjar inte. Han har blivit så himmla fin. Visst har vi våra brister men det som är bra är verkligen bra. Galoppen idag var mycket bättre, jag känner mig så mycket säkrare vilket även gör han säker.


Stabil och verkligen focuserad på allt. Red lite trail bommar på slutet. Mest i jogg, en massa snirkel snirkel fram och tillbaka. Men blev även galopp bommar, jag blir dock lite spänd men vi kämpar på tillsammans och det funkade toppen. Fick några bra ridningar över bommen eller vad man ska kalla det ?


Är verkligen super nöjd över dagens pass! Tack Moa för all hjälp, utan dig hade detta aldrig gått ! <3


Kom hem och började mocka stora hagen.. död var tungt det var, men nu är halva hagen gjort i allafall. Så härligt, inge lera, inge bajs, inga löv eller fallna kvistar som ligger och skräpar. Hur härligt är inte det ;D

Imorgon kommer det upp bilder från tävlingen också så håll utkik :D


ELIN


Mys grabbarna våra


haha orkar inte.. bill och bull xD


Lite av hagen från fönstret


The gang ;) höhöhö



Mot sundsvall


Bjuder på en till bild på batman Eld ;)

Sitter på bussen påväg hem nu :D


segt internet

Syrrans dator har varit segare än segast så har inte kunnat uppdaterat bloggen. Berättar mer om helgen och tävlingen när jag kommer hem så ni får en massa bilder också. Ska skynda mig iväg till tävlingen nu och kika lite. Skoj, är typ huuur varmt och skönt som helst i Uppsala idag! ME LIKE!

ELIN


Eld efter badningen, inte världens lyckligaste kanske ;)

hållit på hela kvällen med att fixa eld in...

hållit på hela kvällen med att fixa eld inför morgondagens tävling :) tyckte att mina toffs kunskaper inte var allt för ringrostig ;) för trött för datorn men försöker slänga upp lite bilder i morgon :) hare! /Elin


Instagram

Ni vet väll att ni kan följa oss på Instagram.

@Stjernstedt och @Moamartina

Uppsala nästa!

Då sitter jag på bussen mot Uppsala! Känner mig lite hänig så ska försöka sova nu. Kommer update sent ikväll efter att jag har groomat Eld! Känns som det kommer bli en låång kväll.


Men tills dess, hare bäst!


ELIN

Morgonpigg

Uppe före tuppen idag, så jag skulle hinna åka till Qp innan jag skulle iväg på ett möte. Red inte utan det är Moa snäll och fixar åt mig idag. Snällt av henne :D Men stod och myste lite i hagen med han. Var hur skönt som helst ute idag, får lite ångest av tanken att sitta i en buss när det är så här fint väder!


Men jag hoppas att det håller i sig tills jag kommer hem, för på Måndag ska det mockas hagar och spola rent stallet. Tänkte passa på att ta med högtrycken när den endå är tomt där. Nu ska jag skynda mig att packa det sista innan det är dags att åka till bussen.


Hörs senare !


ELIN



Vaknat på fel sida

Sitter med en kopp varmt the och försöker tina upp efter några timmar i ett kallt stall. Små regnat hela dagen här i sundsvall också. Förkylningen har slagit till med dunder och brak igen.. Feber och halsont me like, eller hur var det ?


Var lite sen iväg till stallet så hann bara att longera han lite snabbt innan hovslagaren kom. Började mad att stegra och hoppa runt när jag bad han arr backa. Märkte på en gång att det var en rödhårig liten grabb som vaknat på fel sida. Men lät han gå ut på volten och focusera på annat. Helst ville han galoppera och tyckte matte var en ond jäkel som bad om skritt och jogg. Tänkt för några månader sedan när man i princip fick jaga han för at han skulle galoppera. Nu vill han bara galoppera.


Efter att han hade sprungit av sig lite energi så fick han jogga ett bra tag tills han började slappna av. Checkade av haltringen innan vi gav oss. Inget trots då inte. Lyssnade toppen. Men idag vill han inte alls bli stucken av vetrinären. Utan skulle flyga runt som en galning som han gjorde från början. Vet inte vad det var med han, men som jag sa märktes att det inte var hans dag idag.


Annars gick det bra att sko, vaknade till lite tidigare än vanligt med det gick bra endå. Nu ska jag försöka tina upp, men känns som om jag kommer gå att sova snart. Boka biljett måste jag göra också..


ELIN


Nya skor ;)



Imorgon kommer han hem igen.

Imorgon kommer Tintin hem, och som jag längtar. Håkan kommer på kvällen med honom vid kanske 8 tiden. Snacka om att QP och ylli kommer bli glad när han kommer hem igen. Jag har haft turen att rida Sune och Woody nu medans prinsen har varit borta, är så tacksam att jag får rida så fina hästar ♥ Men det känns skönt att han kommer hem igen, blir bra att komma igång med träningen igen med Tintin. Speciellt när det snart är Hubertus träning, det ska bli skönt att få en kickstart igen. 

Meningen var att jag skulle åka iväg och kika på Kattis, Maria, Bodil och Annsofie ikväll men det blev inte så, för det tokregnar här i Sundsvall igen. Nu måste jag fortsätta plugga igen! 

/Moa

Hovis dags

Blev ingen ridning för mig igår, Moa åkte och red Sune å jag kände mig inte särskilt kry. Vette tusan vad det är för fel på mig, kroppen hänger inte riktigt med i allt jag vill göra. Idag känns det lika dant.. Men ska skynda mig i väg til stallet och motionera Qp innan hovslagaren och vet kommer ut.


Idag ska vi testa att börja sko utan lugnande. Men har en känsla av att det inte kommer gå bra.. Han vet så väl vad som gäller när hovis är där. Men vi ska försöka iaf. Hoppas att det går bra!


Imorgon åker jag kanske till Uppsala, vi får se. Blir isåfall att kika på tävling och grooma lite. Men just nu vill jag helst krypa ner i sängen och sova hela helgen så att denna konstiga förkylning försvinner ur min kropp.


ELIN



Pigg liten häst

Moa som motionerade det lilla monstret idag eftersom jag inte hade så mycket tid i stallet idag. Tack! Mockade och fixade klart allt och hjälpte sedan pappa att rulla in en stor bal, så nu har hästarna massa mat igen. Qp var pigg som tusan idag, raka motsattsen från igår;)


Men han hade tagit super fina galoppfattningar, hade till och med kunnat fattat från rakt spår utan att slänga iväg i trav först. Idag ska jag rida, Moa ska hålla mig sällskap och sitta och skrika lite på mig. Känns bra det ;) Vi gillar att skrika på varandra när vi rider. Toppen!


ELIN


Qp ville skita ner och förstöra sitt täcke.. 




Svar på frågor

Anonym  ([email protected]) om Börjar min lilla häst bli en stor häst?? ;):
Hur gammal är han?:) kul att höra hur han utveckla

Hur gammal är han?:) kul att höra hur han utvecklas

SV: Eftersom att jag inte lyckas kommentera i din blogg så svarar jag här. Qp är 4 år gammal. Super kul att se hur han utvecklas för varje dag som går :D

Tack för filmen! NU ska jag öva på att få bandningen snygg :-)

SV: Eftersom jag inte lyckas svara på dina kommentarer i din blogg så fick det bli ett svar här:) Hoppas att det går bra och att filmen var till nån nytta ;) Bara att fråga om det är nått mer du klurar på. Vad var det för sida du hade lagt till oss på förresten ? :)


En lite yngre Qp ;)















Fick lite bilder på Bäbisen från hans förra ägare :)


Gårdagen

Var ut till Qp på eftermiddagen idag, vet inte vem av som var tröttast, jag eller Qp. Hade nåjävulska ont i min högra sida av nacken så longerade han lite inspänd idag istället för att rida. Han var så jäkla fin i joggen idag och även fast han var lite trött så var han endå allert på mina komandon. I galoppen var han lite springig i mallan åt men tillslut så började han slappna av och verkligen jobba på. Han blir så jäkla läcker när han sänker sig och börjar använda rumpen.

Var två stycken och kollade på stallet i går också. Kändes jätte bra, så man får väll hålla tummarna på att dom väljer mig ;) Idag ska vi åka ut med hö till qp och yllan så antar att Qp får vila. Vet inte riktigt hur dagens planer ser ut, får ta det som det kommer. Har iaf varit ute på en härlig morgon promenad och nacken känns bra mycket bättre idag.

ELIN

Go For Gold, Hööks!


149:-


299:-


129:-


59:-


199:-


549:-


179:-



ELIN

Börjar min lilla häst bli en stor häst?? ;)

Satt och kikade på en massa bilder och filmer på Qp. Insett hur mycket Qp har utvecklats sen första gången jag såg honom springa runt i ett ridhus nere i Uppsala. Är ju inte bara det att han är inriden nu och att det verkligen börjar hända saker i ridningen utan det största utvecklingen är hans personlighet eller hans sett att vara.

När jag köpte han så var han pillig på allt och alla, typsikt unghästig var han. Ville gärna göra allt på sitt sätt. Men nu är han inte alls pillig på det sättet, han låter bli att pilla på människor, han tar inte grimskaft/tyglar i munnen längre. Han har mer respekt för mig och alla som håller på med honom, sitter inte i knät på en. Visst att han visar vad han tycker om saker och ting i mellan åt vid haltringen. Men om man ser på vardags sakerna så är han mer självständig skulle jag nog kalla det, han behöver inte vara i mammas knä 24/7.

Han har blivit så lugn i sig själv och verkligen börjat acceptera att det kan vara nya människor runt omkring honom utan att man ska bli för fundersam. Inte alls like stick rädd när vetrinären kommer utan kastar mer ett ko-öga på han och tycker sen att det inte var så farligt. Skoningen måste jag säga också går bättre även fast vi fortfarande behöver ge han lugnande, så gör vi små små framsteg hela tiden. Att kratsa hovarna som från början var en daglig brottnings match är nu rena rama barnleken och vi behöver inte brottas för att göra det längre.
Han ville inte riktigt vara själv i ridhuset utan sprang hellre och gnäggade efter sin kompisar, nu är det inga problem alls.

I lastningen visar han inga tveksamheter längre, utan verka tycka att det är kul att gå på. Även bra mycket mer tillfreds när han står där inne. Mammas kille håller helt enkelt på att växa upp och mogna på sig. Snacka om att tiden går fort. Haha , känner mig verkligen som en mamma just nu;)

ELIN

Min lilla ponny , haha ;) Första gången jag ser han i ridhuset.

En till från samma tillfälle. När jag höll i han sen så stod han och hamstrade på grimskaftet;)
Sprang även runt och bar på konor ;)






Snygga västar



Dom kan bli din för ca 1000 kr/st, klicka in dig på Oswa för att se fler av deras snygga modeller! :D

ELIN

Pepp

Moa som har tagit hand om QP idag så har noll koll på vad dom har haft för sig. Var ut i går så har legat bakis hela dagen. Imorgon får han nog vila, ska åka ut med lite hö imorgon.  Två veckor kvar till Hubertus clinicen och jag är sjukt peppad!

Moa hjälpte mig lite igår när jag red Qp. Gav mig lite tips på hur jag ska göra, hon har ju ridit han lite nu för att hjälpa mig dom dagarna jag inte har kunnat åkt ut. Så kändes super bra när jag red. Galopperad även bra mycket mer än vad jag gjort tidigare, börjar tuffa på mig lite nu. 

Ser ut som om jag åker ner till Uppsala på fredag också, är tävling där så ska hjälpa syrran på lördag och på söndag blir det dit och kika lite. Är clinic måndag och tisdag där också, men vet inte om jag kommer kunna stanna så länge. Vi får se.

ELIN


Två veckor kvar, woop wopp :D



Tips!

För ett tag sedan var det en läsare som undrade om vi inte kunde visa hur vi gjorde när vi bandade våra hästar inför tävling. Vi hade tänkt att göra en nya lite mer uppdaterad film, men som ni märkt så har jag och Moa haft fullt upp den senaste tiden. Så därför slänger vi upp det gammla inlägget. Men hoppas det funkar bra endå!




Här ser ni då hur vi gör när vi bandar, inte bästa kvallen men så fort vi får lite tid över ska vi göra en bättre ;) Har ni frågor så tveka inte att fråga :D

Ett lätt tips för att banda, för det ultimata resultatet så bör man ha en hood över hästens huvud och hals för att trycka ner manen xtra. Hooden är gjord i lycra och ger även hästens päls en extra glans plus att den skyddar hästen från att smutsa ned sig.  Finns olika modeller på dessa hoodar, en del täcker hela halsen medans andra täcker hela hästen kropp. 


Så här ser den vanligaste hooden ut och dom finns att köpa på i princip alla western butiker. Finns i alla möjliga färger och mönster. Nästan ett måste när man åker iväg och tävlar.


Svårt att visa ett bra reslutat när det var lurvepösen Pony som var försöks kaninen ;9 MEn ungefär såhär ser det ut och när du har bandat hela vägen så tar du en sax och klipper till manen så den är rak och fin. Manen ska vara kortare än vad Ponys är på bilden också;)


Här är saker som vi brukar använda oss av. Finns att hitta i det flesta hästsportbutikerna :)


Brukar använda ett sånt här bälte som finns att köpa på Hööks också då har man lätt koll på vart man har alla sakerna. 

Elin & Moa



Ridhuset i går


Moa och sune

Moa och fina sune
Maria och Woody går över lite skritt bommar :)



Sune:)


Moa och woody rider hunter :)



På g igen ?

Tror jag är på G igen nu! :D Moa tog hand om Qp i går så vet inte riktigt vad dom hittade på men har snott en bild från kattis så ni får en ny bild! Idag vet jag inte vad jag ska hitta på med hästen, får se vad klockan är när jag har mockat osv. Ska åka med Kattis, maria och Moa till ridhuset för att kika när dom ska rida.
Har fel däck kombination på min transport just nu så ville inte ut och åka annars hade vi nog följt med jag och Qp. MEn tänkte att jag skulle passa på att träna fotografering i ridhus. Hatar det pga ljuset men men .. så ska väll klura på lite med kameran så kanske det iaf kommer upp en bra bild ;)

Mammas fina kille ! :D

 

ELIN


;P

dålig uppdatering, jag vet. Men har verkligen inte haft varken tid eller lust till att blogga. Allt rullar på med Qp och han gör fram steg varje dag. Ska filma nått när han galopperar så ni får se hur duktig han har blivit ;) Idag longerade vi han lite inspänd och gud vad han tar fattningarna bra nu! 

Annars då, det har snöat hela långa dagen så man är ju hyffsat less just nu;P Skriver när jag känner mig lite mer motiverad ! ;)

ELIN

Kunde inte låta bli att göra en egen ;)





Lämnar med en tår i ögat

Jag ville verkligen inte åka hem idag, jag trivs verkligen här nere. Har det  alldeles toppen och skulle kunna flytta hit på momangen. Håkan och alla flickorna i stallet är de härligaste som finns, Tintin är här nere och jag får göra det jag älskar mest, träna häst! Nu sitter jag på tåget hem och har nästan gråten i ögat och ville verkligen inte åka. Men somsagt, jag har alltid kvar underbara vänner här nere och förhoppningsvis så ska jag åka ner hit i sommar och träna inför EM. 

Jag är så lycklig att Tintin trivs, han och Håkan har verkligen funnit varandra och det gör mig så lycklig. Jag red Tintin igår och han går som en klocka, Håkan sa det själv att se den här hästen röra sig får han att få goosebumps. Det är helt otroligt att det är min häst vi pratar om, ingen tvekan om att jag har  den mest ärliga och fantastiska hästen som finns. 

/Moa


crazy

Var så trött när jag kom hem igår så somnade ganska direkt. Myste en stund med qp i stallet innan jag gick ut och longerade han lite. Han var riktigt i trots åldern i går. Var verkligen på g hela tiden så vart en liten diskution innan vi kunde börja med longeringen. Men han stegrar inte lika högt och hotfullt längre, så jag försöker endå se det posetiva att det går åt rätt håll.

I longeringen var han lite ur focus från början, sprang en stor räv på lägdan. Den var enorm! Trode att det var ett rådjur först och sedan trode jag att det var typ Nisse tills jag insåg att det var en räv. Men lät Qp få springa av sig lite av energin han hade och efter en liten stund började han lägga all focus på mig. Jäklar vad fin han blev i joggen! Oj ojoj säger jag bara !

ELIN


Så här lugn var han i förrgård, snacka om dag och natt ;)

Det där man gruvar sig för..

Har ju fyra stora ikea lådor fulla med häst saker efter Pony som ligger på loftet. Har gått och gruvat mig i ett halvår nu men känner att det är dags att ta tag i det nu. Sparade ju bara det absolut nödvändigaste till Qp när jag tog hem honom.


Så planen för denna efter middag är väll att börja gå igenom det. Vad som ska vara kvar, provas på Qp, säljas och slängas. Men det tar emot.. Det var lixom Ponys saker.. Lär väll gråta mig igenom dagen.. Fy för att vara så känslosam..


Ska även mocka klart det sista i lillhagen. Även det är lite små jobbigt. Ponys gammla hage.. Ställen där vi brukade sitta o solen och mysa osv.. Men det är bara att bita ihop..


ELIN



Double C trail, snake dance



Eftersom att min gammla trotjänare inte passar på min nye springare så är det dags att sälja den. Världens skönaste sadel som har passat på alla hästar jag provat den på förutom muskelberget Qp.

Det är en Double C Trail, snake dance. Storlek 4, motsvara full quarter. Sitsen är 15"
Rundskuren och passar hästar med kort och något svängd rygg.


SÅLD

Pris: 6000:-


Kontakta [email protected] 




En toppen dag!

Qp hade ingen lust att lämna sin hage idag, det var ju fin väder! Men tillslut så kom vi in och stod en bra stund inne i stallet och myste på. Bestämde mig för att last träna lite innan det var dags att rida. Han gick in utan problem flera gånger. Även fast vi inte tränat på hundra år.


Lät han stå kvar inne i transporten längre än vad vi brukar, inga problem det heller. Det var bara mysigt att vara med matte! Stod och myste i solen en stund innan vi gick in och sadlade.


Flyttade lite bogar då han var lite flänig med dom. Var även lite stel idag så blev lite lösgörande. Kändes riktigt fin i joggen på slutet. Tog även några galopp fattningar idag, satt bra åt det lätta håller med i andra varvet blev det lite mer jobb. Men tillslut så funkade det.


Var riktigt mysigt att vara i stallet idag! Imorgon ska jag dit på kvällen då jag lovat att ta in hästarna. Får se vad jag hittar på då, om jag hinner motionera honom en snabbis.


ELIN


Mys!


Mys väder!





Träning x2

Precis kommit in efter att ha ridit två skitsnygga hästar, hehe. Tintin och Britta var det som stod på schemat idag. Jag började rida Tintin och vi jobbade med att samla sig i alla gångarter och JÄVLAR VAD BRA HAN GÅR. Han är helt insane, han är så frukansvärt häftig nu. Medans så red H Britta och efter en stund ville Håkan rida Tintin så då hoppade jag upp på fina Britta och lekte runt lite. Hon är så himla fin att rida trots att hon bara är 4! 

Igår red jag henne hela passet och Håkan red hela på Tintin. Tintin såg riktigt trevlig ut och Håkan rider honom sååå bra. Vi satt även och tävlingsplanerade igår om hur vi ska lägga upp allting och hur vi ska rida klasser och sånt. 


Bild från när jag var ute på min joggintur idag.

/Moa

Godmorgon!

Idag är jag glad för det är frsta dagen på en evighet som solen tittar fram! Plus att jag mår lite bättre idag, så ska slänga i mig lite mat innan jag drar iväg till stallet. Är "barnvakt" åt systers hund idag också. Så får skynda mig hem till honom också. Han har ju varit sjuk så man vill inte lämna han själv så länge. Han är dock mycket piggare nu, Skönt!


Måste även skriva ihop en annons på min sadel.  Måste sälja den så jag kan börja leta en ny till Qp.


ELIN


Mosters bäbis! :D



Snurrar i huvudet

Tvingade i väg mig till stallet idag.. Mår inge vidare, det snurrar i huvudet och har en känsla av att vilja kräkas men kan inte. Lyckades få med mig maten jag köpt till Qp idag också, den har åkt runt i min bil i några dagar när jag inte haft den. Så nu ska vi se om han äter upp sig lite. Han måste ju ha lite att ta av för att bygga musklerna också.


Tog in och borstade honom och gick sedan ut till ridplan. Haltrade lite och han bjöd på en mini stegring men gav sig rätt snabbt. Longerade honom sedan i alla gångarterna och han gick så fint. Otrolig skillnad i longeriningen nu när man jämnför med hur han var när jag köpte honom. Han sänker sig själv och han är verkligen uppmärksam på mina kommandon.


Han kan bli lite väl sugen när det är dags att galoppera. Men han sätter fattningarna klockrent på lina nu iaf. Så kul :D Var lite jobbigt idag tyckte han, underlaget hade blivit lite tungt av allt regn.


Sen sprang jag några showmanship mönster med honom och jäklar vad han var följsam. Ingen bog upp i knät eller sura miner i backningen. Det blir bättre! Men sen fick jag ge mig för mådde som ett jävla as. Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Hoppas på att jag är pigg som en lärka när jag vaknar igen!


ELIN


Qps pälsfällning har verkligen kommit igång nu. Efter ett drag under magen så är det bara att rensa borsten haha!



Ridning, ridning och ridning

Jag har det hur bra som helst här nere i Örebro. Jag har fått gosat med min bebis hela kvällen igår. När jag kom ner hämtade Mirja mig på stationen och vi åkte och handlade lite mat, sedan åkte vi till stallet. Mirja red Sixten och jag satt och glodde lite när hon red. Sixten är världens sötaste fjording, som har gått SM i trail. Han är sååååå cool! (Det var han som jag fick rida i somras när jag var här) Sedan frågade Mirja om jag ville rida, och alla som känner mig vet att jag inte säger nej till att testa hästar så jag hoppade upp och lekte runt lite. Såååå roligt.

Sedan kom farbror Håkan hem och jag gjorde ordning Tintin och Ulrika gjorde iordning Britta och sedan gick vi ner till ridhuset. Tintin gick helt okej, han har tydligen börjat lite med nått ticks, han slår med huvudet när man ber honom om att flytta sig till vänster. Både Håkan och jag trodde det berodde lite på att han var stel så jag ska massera på honom ikväll. Men han gick så jävla bra ändå, det  var det enda. Hans vänstergalopp är tamefan to-die-for. Jag ska filma idag när Håkan ska rida honom. Sedan frågade Ulrika om jag ville rida Britta och jaaaaa, ni ska veta hur fin den hästen är. Så jag satt och jobbade lite med galoppen på henne och hon vart riktigt fint på slutet. 


Snyyyggga Britta!
Så nu har jag precis ätit frukost med H och snart ska vi ut och rida. Ulrika frågade om jag ville rida Britta idag också och det ville jag så H rider Tintin och jag rider Britta. Sedan i eftermiddag ska jag rida ut med Hanna, jag ska rida Sixten och Hanna ska rida H's reininghäst Lilleman. 


sjukling...

Mådde inge vidare alls när jag kom till stallet idag. Verkar som jag har åkt på någon konstig förkylning. Känner mig febrig, huvudvärk, illa mående och allmänt trött i lederna. Så jäkla typiskt att bli sjuk nu. Så skyndade mig att fixa allt i stallet så jag kunde åka hem och vila mig lite.


Hoppas jag mår bättre i morgon så jag kan motionera den lilla hästen. Han mådde iaf bra och såg ut att tycka att matte var bäst som kom  med lunch mat.


ELIN


Bild ur arkivet ;) Men alltid lika matglad ;)

Precis bytt tåg

Nu har jag precis bytt tåg i Gävle och har satt min kurs mot Örebro C. Jag är så laddad att få träffa alla och gosa med Tintin, hoppas han har saknat mig lite iallafall. Vädret är sådär, det är väldigt mulet och det småregnar lite hela tiden men mitt humör är på topp och det kan ingenting förstöra, wihooo! 

/Moa

Bilder från igår :D


Moa och Woody


Moa och woody och kattis och sune


Maria och Woody

Bodil och Mio


Bodil och Mio:)




Fullt hus

Kändes verkligen som om det var fullt hus på ridplanen igår. Jag och Moa började med Qp en liten stund innan alla andra kom. Longerade lite från början och det var en pigg kille. Moa hoppade upp och red lite, tog några fina fattningar också.


Sen kom kattis och maria med sina hästar så då fick vi lite sällskap. Jag red också lite och kände lite på han. Blev lite piggare med sällskap, man vill ju vara med kompisarna ;) Sen kom även Bodil med sin nya quarter kille Mio och sällskapade.  Moa haltrade Qp lite innan vi gick in och inget stegrande idag, det tar sig sa mordbrännaren.. ;)


Sen stod jag och kikade på när dom andra red, tog lite bilder osv. Kommer upp lite bilder om en stund :D Ska åka ut till min lillla häst nu först. Och Moa sitter på ett tåg till Örebro :D Känner mig lite borta i tankarna för går och är lite orolig för syrrans hund som varit sjuk hela helgen :( Så håll tummarna på att han blir bra!


ELIN


En liten iphone bild från i går så länge ;)

Sliten

Hade hoppats att den andra delen av denna blogg hade skrivit några rader under dagen för att underhålla er, men icke.. ;) Så bäst att jag tar tag i det då. Legat och sovit hela långa dagen och varit så jädras bakis.. Men nu är jag på G igen, pigg som en mört;)


Nyss kikat på ponnyakuten med la familja, haha det har blivit till en liten familje stund här hemma när det är ponny akuten. Moa tog hand om Qp idag så jag har bara tagit det lungt hela låånga dagen, läs sovit.


Nu blir det film och mugås med sis som är på besök i helgen.


ELIN



Min guldgrabb

Jag fick ett sms från H idag och han skrev att allt gick så himla bra och han skrev att jag hade en riktigt guldgrabb. Man blir så varm i hjärtat när folk tycker om ens häst, och det är faktiskt inte så svårt att tycka om Tintin. Snällare häst får man söka efter, blir väldigt sällan upprörd, världens gosigaste och alldeles genomsnäll. Ouuuf vad jag saknade honom när jag skrev det där. Men snart åker jag ner till Örebro och får träffa min fina gråa prins. Jag kommer ha lite mer att blogga om när jag är där nere nu när jag inte har min egna häst hemma.

Idag var jag iväg till farmor för att äta lite påskmiddag och det var hur gott som helst. Sedan jag kommit hem därifrån har det inte hänt speciellt mycket, tittat runt lite på internet och suttit och glott på fina hästar, mest på hästar från europa. Tänk att jag snart kommer sitta i Tyskland, på Tintin och tävla. Jag är så laddad för tävlingarna samtidigt som jag är nervös för hur allt ska gå men om jag känner mig rätt så kommer jag ge mig tusan på att jag ska göra allt jag kan för att vara på prispallen i Kreuth.


Hahahahaa mammas älskling!

/Moa

Todays

Idag fick min uppsala syster följa med och kika på Qp och prov rida lite. Hon har ju knappt sett han nått sedan han flyttade hem till sundsvall. Gick bra för henne att rida, lite ovant att sitta på en vinglig unghäst bara :) Moa hoppade också upp och red lite, tog några fattningar också.


Han såg ut att vara helt okej idag. Inga sura miner alls idag, ipfs så haltrade vi inte heller så ;) Imorgon ska han få vila, det är han värd lillen. Så Moa är snäll och fixar till honom imorgon. King!


Har varit och fått massage i dag också. Helvete vad ont det gjorde i mellan åt men vad bra det känns sedan! Ikväll blir det utgång så blir inte så mycket update i morgon förmiddag ;)


ELIN



Anna och Qp




Anna och Qp



Mysas



Puss mulen


Moa och qp

Nya versioner av min älskling!



Nu har det kommit en ny version av min jack/tröja. Måste säga att den röda var lite läcker! Annars är den svarta min favorit, suprice ;)


Vilken är din favorit ?


ELIN

Det börjar bli bättre

Idag skulle vi bara haltra lite för att se hur han skulle reagera idag. Blev bara två-tre stegringar och sedan skötte han sig bra. Rammlar in med bogen ibland men han börjar acceptera saker och ting bättre. Sen har han kommit på grejjen med att ställa sig rätt, så nu kan han inte riktigt sluta att trampa med frambenen för att han vet vad han ska göra.


Joggen och stoppen sitter väll bäst tycker jag. Är ju backningen som det för det mesta brinner till i honom och blir otroligt sur när någon ska bestämma över honom. Han är en otroligt snäll och trevlig häst att hålla på med i stallet, ta in och ut från hagen osv men det är när man verkligen kräver saker av han som han visar sitt arga betende.


Vardags sköttsel så kan ju till och med min pappa hålla på med honom och han är världens snällaste. Bara när vi håller på med detta som det kommer fram. Ett litet barn skulle till och med kunna leda han från hagen ;) Men känns skönt att vi har börjat ta igenom detta, har en känsla av att det sitter ihop lite med hans betende vid skoningen också.

ELIN



Moa och QP när han chillat ner


Och här har vi en arg och frustrerad  Qp..



Sen fick han springa lite på lägdan, en riktigt hit!



Nöjd kille





Februari och Mars i bilder


Dags att börja träna inför sommarens tävlingar;)

All-around Youth, 3 plats. Moa och Tiny! :D

Qp fixade lite mer ansikts sår..

Blev en del pass i ridhuset med guldkust gänget
Lekte lite lekar med Qp, som tyckte det var roligt;)
Började rida ut mer på Qp :)
Var på ridhus träff och möte :D

Njöt av "vårvärmen"

Började last träna med Qp
Jag och Qp flyttade ut till Moa och Guldkusten!
Massa tok!
Grabbarma blev toppen kompisar:D
Hela gänget;)
Halter tränar hästarna en hel del
Tog lite bilder tillsammans ;)
Härlig uteritt i solen med grabbarna:)
Klippte Qps man
Var på Håkan träning som gick toppen bra för både mig och Moa :D
Tiny flyttade så det blev bara QP och ylli kvar



Happy face

Varit ut på min dagliga promenad i solen och sitter nu och dricker kaffe, mummms!! Går på världens bästa diet som verkligen funkar. Mår så jäkla bra i kroppen just nu. Förutom nacken som har börjat spöka lite igen då. Men är mycket piggare nu än vad jag var innan jag började med den, då ville jag bara ligga och sova i princip.


Extra plus att man blir lättare på köpet också;) haha. Idag ska jag ut och haltra QP lite eller jobba han från marken så ni hänger med i mitt snack. Får se om han står lika mycket på två ben idag också.. Det är roligt med röda hästar som har kvar lite hingstbetende, wiho ;)


ELIN


En trött Qp som vill mysa i solen istället för att jobba ;)



GOT YOURSELF A FAVOURITE?



Mumms för den nya collectionen från Hobbyhorse! Den är lite dyrare men oj så fint gjorda de är. Syns att det verkligen har lagts ner stort arbete på detaljerna. Mina favoriter är den svarta med stjärnor och den röda med svarta och guldiga detaljer. Dessa finns bara i en liten utgåva så det är först till kvarn som gäller. Några av dem är redan slutsålda!

Hobby horse om sin nya BrassRing collection

"Each Brass Ring garment is one of a kind, made with fine tailoring details that are found in the finest quality show apparel with lavish trims, heavy embellishment, and imported, unusual fabrics and decorations. Our designers indulge their creative side and create beautiful, original works of wearable art... unique in the show ring and unique in creating confidence that comes from looking like a winner."


ELIN



Min häst gillar att stå på två ben

Killen med hingst betende så det skriker om det var i farten idag igen. Stod för det mesta på två ben... Började med att vi skulle haltra han igen eftersom han hade varit lite bråkig i går. Samma sak idag, han blir grymt förbannad när han inte vill och visar det igenom att stå på två ben och vifta mot den som håller i han.


Men efter lite diskutioner så gick så himmla fint. Han lyssnar sjukt bra på allt nu, måste bara påminnas om små saker i mellan åt. Sen hoppade Moa upp och red en stund och plötsligt blev det snöstorm så vi fick ge oss. Men han fick några jätte fina fattningar och han har börjat acceptera att man tar i honom i galoppen. Så duktigt!


ELIN


Vill ni komma in ? hehe, syns kanske inte så bra med det haglade typ

Dagisbarn till häst

Idag hade jag vårdnadenom våran son, lillegrabben QP. Vi skulle haltra lite lätt men inte visste jag att det skulle bli ett sådant jobb med att träna. Han var tjurig, vrång och ville aboslut ingenting jag ville. Vi verkligen bråkade där ett tag när han stod på bakbenen och hade sig, betedde sig riktigt illa för att vara helt ärlig. Men med lite magi och mycket kunskap så fungerade det till slut och hästen förvandlades från odjur till en sockertopp. Ska lägga upp film på det sedan för han skötte sig så bra.

Vi sprang och vi stannade, vi backade och vi pivoade. Han skötte sig super, och ibland är det så med de små att man måste vara bestämd och lite tuff. Speciellt om de är rödhåriga och unga. Men det var så roligt att han verkligen ville jobba till slut och backen som vi har haft det tufft med satt verkligen som en smäck till slut. Han vinklar ut bogen lite men det är något vi får jobba med mer när han är mer broke!

/Moa

Varför?

Helt otroligt. När jag trode att denna jäkla nacksmärta var borta så kommer den tillbaka i fullkraft igen. Kan iofs ha med deta växlande väder att göra men endå.. Ett varmt bad, lite nack massage och en massa tabletter så ska vi nog få ordning på detta.. Och lite sömn på det..


Qp hade tydligen varit på dåligt humör när Moa höll på med han idag, dock hade han blivit en ängel sedan. Gött!


ELIN

Hästfri idag också

Idag ska Moa fixa åt QP så jag behöver inte åka ut idag. Hon skulle haltra lite men annars har han vilodag idag. Så idag ska jag städa lite vid utsidan av stallet där vi brukar ha storbalen på vintern. Har en massa skrot som ska bort därifrån.


Ska även in till birsta en sväng och shoppa lite nya byxor då mina har blivit förstora av all träning haha! ;)


ELIN


Bjuder på en suddig bild från i måndags :)

Vi ser det snöa, vi ser det... snöa?!

Ja nu såhär lägligt till april så kommer det lite fina snö flingor ramlandes ner för himlen. Men vi hoppas att det smälter undan fort. Har ett väldigt bra schema i skolan nu så jag hinner med en massa fri tid medans jag är hemma. Så nu har jag pluggat lite och ska ta och städa rummet. Imorgon har jag två lektioner och sedan har jag lov, såååå härligt. Familjen åker till fjällen medan jag är hemma och pluggar och tar det lugnt. 

Håkan smsade imorse och skrev att han hade ridit Tintin och att det hade gått super, han hade varit jätterolig att rida. Det känns så skönt att Håkan och Tintin kommer överrens, jag har stora förhoppningar på min och Håkans tävlingsäsong! 

/Moa

Det blir bättre

Började att longera Qp i alla gångarterna innan jag hoppade upp och red. Körde lite rakt spår och in på mindre volter. Han är inte alls lika vinglig längre. Men han har en lite bog som brukar vilja gå åt ett eget håll. Men vi jobbar vidare med det. Var lite stelare i högersidan idag tycker jag, men låssnade på slutet.

Tog även några galopp fattningar i dag. Höger varv gick sådär, men fick tillsut till två bra fattningar. I vänster varv så satt det bättre. Kan det vara för att jag är lite sne i kroppen. Fast vänster är endå hans svåra varv. Men vet att det mesta hänger på mig. Jag lutar mig fram, eller blir osäker i mellan åt. Men känns som om det börjar falla på plats nu. Börjar lite mer på mig själv och på Qp. 

ELIN

Ett halvår sedan !?





"Sometimes when i say "I´m Okay".
I want someone to look me in my eyes, hug me tight, and say "I know you´re not". 

Känns konstigt att det redan har gått ett halvår sedan Pony fick somna in. Saknaden är fortfarande lika stor och kommer alltid förbli så. Pony är ett ämne jag undviker eftersom att det så lätt får mig att gråta och riva upp jobbiga minnen och känslor. Han var det finaste och bästaste i mitt liv.



Värker i mammahjärtat

Idag hade jag en såndär sakna-tintin-hur-mycket-som-helst dag. Ville bara sitta i hagen med honom och gosa men jag fick nöja mig med QP och träna honom. Det börjar hända lite saker nu med honom men han är så egensinning att det är lite svårt att komma åt honom, men vi ger det bara tid så kommer det nog lösa sig. 

Ikväll har mamma och jag tagit en härlig promenad med hundarna, det var välbehövligt och skönt med lite frisk luft. Nu har vi precis bokat biljetter till Örebro, ouf vad jag längtar. Ett för att jag får träffa min fina, älskade prins och sedan ska jag få hänga med världens härligaste människor i nästan en vecka, WIHO! 

Imorgonbitti ska vi träna QP och jag ska få Elin att träna honom helt själv, utan att jag förbereder. Det kommer nog gå alldeles toppen tror jag, han är ju en väldigt snäll häst. 

/Moa

Pics från idag












Dagens

Idag var QP super duktig! Moa började att longera honom medans jag fotade lite. Han fattar galoppen superbra på lina nu, i båda varven. Fick nått tok anfall när sadelgjords snöret åkte ner och hängde lite. Sen hoppade Moa upp och red en stund. Fattade galoppen super fint. Blir varm i mamma hjärtat när jag ser honom !

Sen var det min tur och hoppa upp. Han är så himmla fin att rida just nu! Så otroligt hur mycket han utvecklas varje pass vi kör. Jag provade en fattning i det bra håller idag, var lite strul från början. Men det är mitt fel då jag lutar mig framåt istället för att sätta mig lite mer bakåt. Men fick en bra fattning så då nöjde vi oss där. Han började bli lite trött i lill huvudet också.

Kommer upp en massa bilder om en stund också. woop wopp !

ELIN


Dagens outfit ala Qp ;)



Babbel som vanligt ;)

Varit ute på en toppen skön morgon promenad. Solen skiner så skönt idag och det blåser nästan inget. Måste börja mocka lite hagar snart också. Ska nog ut och testa om en stund. Har ju legat snö på ett tag nu igen så kan hända att det är lite för blött.


Ska också rensa och städa lite utanför stallet där vi brukar ha balen på vintern. Har en massa skrot som ska iväg. Plus att jag måste städa på höloftet, men gruvar mig lite eftersom att jag är lite höallergisk. Måste nog leta fram ett munskydd.


Måste planera för hagbygge också. Är en hage här hemma som vi ska byta ut all stolp och tråd på. Sen ska betets stängsel rustas upp också. Massa jobb som väntar. Men bra blir det! Måste bara hitta hyresgäster som vill flytta in snart. Längtar lite efter att ta hem Qp så att jag får mina rutiner med utsläpp bland annat. Är ju så mysigt tycker jag! Skulle kunna ha det varje dag för jag tycker det är så mysigt och jag endå är uppe med tuppen.


Åker ut till stallet i eftermiddag när Moa har slutat så man får lite sällskap i stallet. Ska ta med mig kameran också så hopppas solen håller i sig så det blir lite bilder:)


ELIN


Så här skönt hade man det i morse!

Lite nytt i stallet

Lite bilder från min makeover i stallet. Fina Iphone bilder, btw verkar jag ha svårt att hålla handen stilla för en del bilder är lite sne ;)



Väggtext ovanför sadel hängarna.


Fönstret, inte riktigt klart än.


Anslags tavla på dörren in till sadelkammaren


Två tavlor 


Skylt ovanför stalldörren.



Road trip med Guldkust gänget

Åkte till Moa sent i går kväll efter att ha varit hemma i mitt eget stall och fixat med lite saker. Väckar klockan ringde strax efter fem. Bara att försöka få liv i Moa som kan vara lite morgon trött.. Ut i stallet för att mocka och slänga ut hästarna. Moa jobbade Qp lite på ridplan medans jag mockade och gjorde allt annat. Skönt att ha han motionerad.

Åkte sedan iväg till Maria för att möta upp henne och Kattis. Mysigt att åka på road trip! Blev en massa skratt och galenskaper som alltid. Kallt som fan i ridhuset var det, men kul att kika på lite träningar. Kul att se en sån förändring på många av ryttarna som var med. Jag och Moa har ju sett dem ganska mycket under sommaren när vi har varit staket ryttare där uppe en hel del.


Kom nyss hem och är hel slut. Även fast jag och Moa passade på att ta en powernap i bilen påväg hem;) Blir ett varmt bad om en stund och sen natti. Måste hålla mig vaken en stund till eftersom det kanske kommer en till och kikar på stallet idag.


ELIN



Moa somnade till efter att vi hade åkt 6 m...


10 min senare sov även jag ;) hahaha

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus