2012-10-31

Vaknade imorse hemma och slängde ut lite hästar och fixade stallet, sedan tog jag och red och gjorde klart allt för att jag ska vara med Elin idag. Fixade hemma och hade mig och åkte sedan till stan och nu har jag kommit till Elin. Vi ska iväg och handla lite sedan, den nya affären XXL Sport & Vildmark har ju öppnat och de har ju ett hästsortiment så vi, hästnördar som vi är, ska såklart åka dit och inspektera vad de har. 


Fick rapport av Elin att hon skodde QP idag och det hade gått smärtfritt. Lite bråkig hade han varit men inget allvarligt, kul att höra att han börjar bete sig bättre när man ska sko honom. Nä nu blir det till att göra sig iordning för att åka till birsta och eventuellt handla lite roliga saker. 
 
Prinsen imorse, en bild som Elin tagit. 

Svar på frågestund

SandraÄr det bara de typiska westernraserna som ses ute på tävlingar, eller tävlar folk med till exempel varmblod? :) /
 
Nej, det är väldigt vanligt att se blandade raser ute på tävlingar som tex varmbloden. Det är roligt att se att det är många som har så blandade raser och att hästarna som inte är quarter eller paint slår quartrarna och paintrarna. 
 
Anna: När kommer ni till Uppsala och tävlar då? :-)  
Vi kommer till våren då det är Jällatävlingen, om den nu blir av. 
 
Myggan: Vad är dina favorit övningar? (i western) 
Har du några tips på roliga övningar med konor bommar osv?^^ har kört ganska mkt trail men nu har jag fått lite idétorka x'3 
Hej Myggan! Några favorit övningar, ja vad kan det vara. Jag har många favorit övningar, men en av dom är att rida förvänd galopp. Det stärker hästarna väldigt mycket, och man får en väldigt stadig  galopp. Sedan att göra många böjövningar är bra och kontraställa hästarna (tex att gå åt höger men ställa huvudet åt vänster) och få loss kroppen på dom. Rider väldigt mycket med att flytta runt rumpan på olika sätt gör jag också, det är där som motorn i hästen sitter och man vill få en kraftig motor. 

Vi kan lägga upp lite tips på trail så alla kan få se lite hur vi jobbar när vi tränar trail och vilka övningar man kan jobba med. 
 
Frida: Era mål inför tävlingsäsongen 2013? Tips på bra ridövningar? :)

Moa: Mina mål inför 2013 är att åka på EM, dock måste vi bli mer tävlingssäker innan vi åker. Dock känns det väldigt bra efter den här säsongen men jag vågar inte säga något i förväg. Annars är det att träna så mycket som möjligt under våren och sedan åka på så många tävlingar som möjligt. 

Elin: Med tanke på att dom flesta av mina tävlingsförsök i år vart inställda så ska vi ta nya tag i sommar. Mitt störta mål är väll att ta mig i väg på våran första quarter show tillsammans och att vi ska kunna starta i galopp klasser. Skulle även vara roligt att ta sig ut i en trail klass, bara matte som ska våga ta steget och börja träna inför det! Tips på ridövningar ska vi försöka lägga ut så snart som möjligt! 
 
Chrissep P: Favorittränare - varför? 
En häst ni skulle vilja prova att rida? 
Roligaste samt tråkigaste grenen inom western? 
Vilka är era största tävlingsmeriter?

Moa: Jag har ett antal tränare som jag tränar för och jag tycker om dom alla men det bästa jag någonsin har tränat för är Robin Frid. Det var en träning utan dess like, han hade ett koncept som passade alla ryttare som var med och han hade en sådan kunskap som jag aldrig träffat på innan. Vi tog ett sådant stort kliv frammåt i våran utveckling så det är inte sant. Han kan jag verkligen rekommendera till alla!!

En häst jag skulle vilja provrida är Good Cowboy Margarita, en häst som har har beundrat länge och som kommer bli en riktigt eftertraktad hingst. 
 
 
Den aboslut roligaste grenen inom western, åhh vad svårt att välja. Men jag måste välja western ridingen, det gäller att rida med en sådan perfektion och man kan alltid utvecklas inom den grenen. Det gäller att ha ett riktigt sammarbete mellan häst och ryttare. Den tråkigaste, ja vad kan det vara, kanske kosseklasser(!?) Det är inte alls min grej, jag gillar mer det lugna och försiktiga. Min största tävlingsmerit är alla gånger mina SM-medaljer som jag fick iår, 1 guld, två silver och två brons, helt otroligt! 

Elin: Min favorit tränare.. oj! hmm har väll inte stött på en WOW tränare som Moa har gjort men har ju två favoriter här i sverige som är Håkan Forsström och Fiffi blomqvist. Efter en träning med nån av dom så känner jag mig alltid mer motiverad och saker och ting har fallit på plats. Att känna sig glad och nöjd efter en träning och känna att man verkligen har lärt sig nått är för mig något viktigt. Bara för att en tränare är stor och känd så behöver det inte betyda att det passar just dig och din häst! :)
 
En häst jag skulle vilja prova att rida är ju såklart min största favorit av dom alla, No doubt im lazy. Sen första gången jag såg den hästen på youtube har jag varit fast!
 
Jag älskar dom flesta grenarna innom western, men under min tid har jag varit en riktigt pleasure och western ridning nörd. Och antagligen kommer jag fortsätta med det också. Förutom ridgrenarna i western så har jag blivit lite av en Showmanship tant och fråga mig inte varför men jag tycker det bara är så himmla roligt! Trail har tidigare varit en klass jag sett som super tråkig men nu fått upp ögonen för och känner mig redo för att ge ett försök. 
 
Har inte så stora tävlings meriter, men än har livet mycket att erbjuda. Just nu ser jag mina stora meriter som upplevelser och bra ritter som jag har gjort tillsammans med hästarna jag har tävlat! 
 
 
Manda: Vad har du för syn på ”naturlig” hästhållning? Lösdrift, rida bettlöst osv. Skulle ni kunna börja hålla på med NH?

Moa:Jag har verkligen ingenting mot NH av något slag, det är bara inte min grej. Har väldigt svårt för tex lösdrift då jag vill ha 100% koll på mina hästar, då jag är överbeskyddande. Dock gillar jag tanken med bettlöst, inom western jobbar man ofta med unghästarna bettlöst och jag gillar att man ska kunna rida sin häst utan att behöva ha bett. Jag vill kunna rida min häst utan någonting alls. Men att bara hålla på med NH skulle jag inte kunna göra! 
 
Elin: I den här frågan håller jag med Moa, Det är kanske inte helt min grej att gå in helhjärtat i att bli en NH människa. Jag gillar att ta delar från alla inriktingar och sedan skapa mitt eget tänk. Men nej, jag skulle inte kunna bli en renodlad NH tjej. Lösdrift kan funka kalas för vissa, men jag tackar nej till det. Bettlöst är helt okej i mina ögonen, Qp blev inriden bettlöst och jag är ju en fantast av milda bett.
 
Stina: Fin blogg! 

1. Vad läser/läste ni i gymnasiet? 
2. Vad jobbar ni med ? 
3. Bor ni på landet eller i lägenhet ? eget stall /Uppställda ? 
4. Hur kom det sig att ni började att blogga tillsammans ?

Tack så mycket Stina! Jag läser just nu ekonomi på Thorén Business School i stan och Elin har tagit studenten och hon läste handelsprogrammet. Både Elin och jag jobbar, Elin jobbar på Rusta och jag jobbar helger och vissa kvällar på ICA. Både bor på landsbygden med egna stall, väldigt skönt att ha sitt eget faktiskt. 

Att vi började blogga tillsammans kom rätt naturligt, vi skrev exakt samma sak på våra egna bloggar då vi är med varandra hela tiden och har samma intresse och håller på med western. Så sammarbetet är vardag för oss. 

Lyyyycklig

Jag är så glad för snön, tro de eller ej. Det har börjat blivit hårt i backen och då går det inte att rida, men om det komer snö så kan man rida för då blir det mjukt under. Känns som att vintern i övrigt är ett enda stort problem, det är kallt, svårt att träna, frusna hästar och så men det är ju så härligt med snö endå. Galoppera i puder snö och soliga vinterdagar gör ju allt slit. 

Mina hästar var inte alls glada idag, det blåste kallt och det var snökaos ute. De stod och hängde vid ingången och ville in så dom fick komma in tidigare idag. Tintin var alldeles frusen och han ville bara stå och gosa för att bli varm. Tog på dom sina mystäcken och sedan fick dom en massa hö så de hade något att göra innan det blev dags att sova. 
Dagar som den dagen vi tog dom här bilderna gör ju livet så mycket lättare, det är sol och man får göra det man älskar mest. 

Dagens fråga

Är det förtidigt att vinter sko nu? Broddar, snösulor och hela kittet? Hur gör ni??

Tacksam för svar:D

Elin


Speaker

Jobbet mig igenom halva dagen som förvirrad speaker!;) snart dags för en trail där min vän Sandra ska starta sin första western klass! Spännande!:D

Elin


Ställa tillbaka klockan

 
Trode ju att min klocka på telefonen skulle ställa om sig själv i natt som den brukar. Men icke, så var ute hos hästarna en timme tidigare än vad jag hade tänkt. Tyckte att det var lite fööör mörkt ute men men ;) Passade på att göra klart allt i stallet nu när jag endå hade en timme till godo ;)
 
Nu sitter jag och väntar på att jag ska åka iväg till Färsta för tävlingen:) Ska bli kul att förhoppningsvis se lite nya ansikten som blir intresserad av western! 
 
ELIN
 
 
En gammal bild från Guldkusten på goseplutten min =)
 
 
 

Höst mys!

Har ledig helg för ovanlighetens skull, eller ja jag tog ju ledigt för att jag skulle ha tävlat på WINNs KM idag. Men tyvärr blev det ju inställt och tror det var meningen då Qp blev sjuk, snö och minus grader hela långa dagen idag.

Efter att ha grejat i stallet tog jag ut Qp från hagen, tog av han täcket så han blev en nackenfis och sedan stod han i solen och käkade Hö. Borstade och myste på men efter en stund hamnade jag i sitt läge lurad mot stall väggen. Så varmt och skönt. Sen kom skuggan å det blev kallt så då ledsnade matte och släppte ut han igen ;)

Är ju typiskt att det har kommit snö nu precis när jag ska sätta igång han igen. Blir ju bambi på hal is så fortsatt vila.. Är det för tidigt med brodd?

Imorgon är det iaf barn och prova på western tävling på färsta så jag ska ställa upp och vara speaker. Var ett tag sedan men ska nog gå bra;) har ni vägarna förbi så åk dit å kika:)

Elin


Snöoväder!

Jobbade morgon pass idag vilket betyder att hästarna kommer ut långt innan solen går upp. Pruppan var riktigt morgon trött idag medans Qp var redo att möta ännu en dag;) Lilleman hade därimot svårt att bestämma sig om han skulle med ut eller om han skulle stanna kvar inne, men efter lite övertalning så följde han med också;)
 
När jag kom hem hade det varit "snöstorm" i ca 4 timmar. Så det var en bitter Qp som stod i hagen och spannade på mig när jag kom hem. Gick ut i stallet på en gång och mockade. tog sedan in qp och tog en promenad men vart lite för halt så vände välldigt snabbt. Han fick gå ut i hagen och käka hö istället;) 
 
Nu blir det lite go middag med frank innan vi ska åka och ta in hästarna senare ikväll!:)  
 
ELIN
 
Kan vi gå hem nu matte?
 
 

På rundtur hemma hos oss på NSH!

Många som har velat att vi ska visa hur våra stall ser ut. Har ju tidigare visat upp hur Moas stall såg ut under tiden då jag, Elin stod där ute men nu har jag även gjort en film snutt på hur det ser ut hemma oss mig, 
 
 
Hemma hos Elin!
 
 
Hemma hos Moa!

 
Se och njut ;) 
 
 
Elin och Moa 
 

Första promenaden

Började men att tömma ur nästan hela qps box.. Kan ju säga att det inte har varit toppen att mocka till Qp den senaste tiden.. märks på engång när han inte har gått lika mycket som han brukar.. Kan ni också märka av det ? eller har ni lätt mockade hästar ? Lät det stå och torka upp en stund nna jag slängde ut dom nya spån balarna. Så nu är det fräscht och ljust igen. Härligt!
 
 
Blev lite mys i stallet innan vi gick på promenaden också. Flätade om flätan i svansen, lindade benen och hade mig. Idga stod han löst på gången utan att vara över allt. senaste veckorna har han haft sån överskottsenergi så han inte vet vart han ska ta vägen. Men idag var han lugnet själv, eller ja lite busig i blicken och skulle pilla på saker när inte matte tittade så noga ;)
 
Valde att gå en sväng upp i skogen idag då det har blivit stenhårt på vägarna nu.. Var väll kanske lite mjukare bitvis i skogen. Var ute i ca en halvtimme, passade på att haltra lite samtidigt. Blev mest focus på back och stop idag, känns väldigt med! Vi hann precis hem innan det börja blåsa som tusan och snön började falla, brr!! vill inte!! 
 
ELIN
 
Qp idag, älskar att han står som ett mongo med frambenen haha ! 
 

Krigsskador!

Idag skulle Qp skos vilket inte gick så bra... Att ha överskotts enrgi är inte så bra när hovslagaren är här. Skulle vara glupsk när jag skulle ge han godis så han bet mig i handen.. han hoppade runt och var allmänt ur focus.. Bestämde oss för att testa ta lugnade under tungan som vi fått utskrivet förut.. väntade och väntade men det  hände nada... Fick på en sko sen bestämde vi oss för att boka in en annan dag när vi kan ha vet med oss ifall vi behöver ge en dos lugnade. 
 
När hovis hade åkt så tog Moa ut honom och showmnahipade honom. Bråkade som tusan men efter en stund visste han var det var som gällde.. SÅ då tog jag upp hovarna och "skodde" , dvs slog och bankade på skona. Inga problem alls. Tog in han på gången och Moa gjorde samma sak. Inga problem, förutom att han lyckades dra sönder Moas byxa när han drog tillbaka benet en gång.. hehe.. Sen efter en timme så slog medlet till rejält.. bra.. hmm ..  
 
Nu ska vi åka till Guldkusten och kolla när kattis och Maria ska rida sina hästar ! blir nog inget fotande då det hinner bli mörkt :D 
 
ELIN
 
Skadorna haha ;) 
 

Update på livet

Ja, vet inte riktigt vad jag ska berätta? Händer inte så mkt när man har en häst som bara ska gå i sjukhage. Men i morgon är sista dagen på det enligt vet, sen får vi ju se hur han rör sig osv. Moa toa kommer hit i morgon så tänkte att hon skulle få kolla lite. Lättare när man är två! 
 
Hur som helst så kommer hovslagaren ut i morgon. Lite osöker på hur det ska gå med tanke hur han var mot vetrinären sist.. Men ringde och pratatde med han och han tyckte vi skulle testa iaf. Han sa att han alltid var förbredd på det värsta med min häst så;) Qp gör bra intryck på folk.. ;) 
 
Annars då, jo Qp är pigg och glad, laddad med en massa överskotts energi så jag hoppas att han är helt ohalt i morgon så vi kan börja jobba bort lite överskottsenergi sakta men säkert :) 
 
ELIN
 
Så här mörkt var det i morse när jag skulle åka till stallet å ta ut hästarna ;)
 
 

Vintern är här

 
Såhär mycket snö har det kommit i Vemdalen där jag har spenderat min helg, och titta så fint det ser ut. Jag tycker jättemycket om snö i fjällen men hemma klarar jag mig mer än gärna utan det. Kattis har varit snäll och tagit hand om hästarna i helgen så nu längtar jag till jag får komma hem och pussa på Tintin.
 
Annars sitter jag mest och pluggar och försöker få klart allt skolarbete innan lovet så man inte behöver sitta med det då man är ledig. Har en stor uppsats som jag skriver om så den kommer förmodligen ta upp all min tid efter lovet så det kan vara skönt att bara ta det lite lugnt. Har sånt träningsug men förhoppningsvis ska jag åka på äventyr mot vårkanten så jag får väl hålla mig tills dess. 
 

GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN

http://northernshowhorses.blogg.se/2012/october/fragestund.html#comments
 
Här är länken till frågestunden, glöm inte att fråga. Det är lite dåligt med frågor så vi vill ha mer. Ös på bara! 

Vetrinär besök

Idag kom vetrinären ut och kollade på QP. Lite onödigt kanske med tanke på hur ohalt eller knappt halt han var i morse.. men känns bättre att dom har varit och kollat så man inte går för länge med nått som blir tusen gånger värre annars. Kansk mest för att lugna mig själv också.
 
Började med en vanlig grund koll med temp och lite kläm o känn. Ingen feber och ingen speciell svullnad. Fin i senorna och benen. Hon kunde känna en liten mer puls i höger fram men annars såg det bra ut. Så fick gå upp till vägen där vi jag skulle springa med honom. Som det showmanship häst han är så vet han hur man ska gå och skritta brevid mamma, sänkt huvud och jogga på lugnt. Så fick försöka få honom att springa lite mer "löst" så han inte hade så mycket focus på mig. Då blev vi busen nummer ett. 
 
Den enda heltan han kunde se var när han vände åt höger och belastar höger benet mer. Så vi gick ner i stallet igen när hon fortsatte och trycka och känna. Men qp tyckte att det började bli lite väl långtråkigt så började med sina "släpp mitt ben" fasoner. SÅ då tänkte hon ge han en liten dos lugnade så hon kunde känna lite mer utan att ha en häst som inte kan stå stilla. Men det kunde hon fet glömma.. Gick inte att sticka honom, men så var han från början med min vetrinär som gav han lugnade vid skoning. Blir lite nya folk runt han så vill han inte ha dom för nära och låta dom göra konstiga saker.. 
 
Så vad vi kom fram till att antingen har han vrickat sig lite bara elelr så är det en hovböld som har lättat på sig under  gådags natten. Skönt endå att hon var hit och kikade. Nu ska han stå i sjukhage till och med tisdag är han ohalt då så ska jag börja sätta igång honom lite försiktigt.
 
ELIN
 
Blev ett litet blodbad också.. stickrädd som matte ;)
 
Fick gå ut utan täcke idag också, v ar så himmla varmt och skönt ute! Nöjd kille efter morgonens "tortyr"
 

Rymlingar och lite annat

Blev inget besök av vetrinären idag, får hoppas att det blir på fredag istället då.. Dock såg han lite bättre ut i morse men nu på eftermiddagen syndes det mer igen.. Så vi håller tummarna att det blri av på fredag då iaf. Han är ju inte döede, men inte kul att veta att han endå har ont. Ja, tror ni vet vad jag menar.
 
Kom två små ponnysar springade ner på gården idag också.. till min förfäran då Qp fick damp och skulle racea järnet i hagen.. han som ska vara stilla... men men fångade snabbt in hästanra och slängde in dom i stallet och nån timme senare kom deras ägare och hämtade dom. Tur det, dock kände dom sig ju som hemma med tanke på att dom har stått i vårat stall förut;)
 
Imorgon blir det stall fix på morgonen innan det är dags att åka till jobbet. Ska iväg och träffa några tjej kompisar direkt efter jobbet i morgon så skönt att ha stallet färdigt då:D 
 
ELIN'
 
Rymlingarna
 
 
 
 

Att tänka på inför tävling

Det är äntligen dags att åka på tävling för första gången och man känner sig förberedd, men hur vet man att allt är i sin ordning?
 
Här kommer ett litet informationsinlägg om vad som är bra att tänka på när man åker på tävling och vilka regler det är. Det är inte lätt som ny person att komma in i westernvärlden då det ibland kan brista i informationen. 
 
Nummer ett är att ha regelrätt utrustning. När man tävlar på provapå-nivå brukar engelsk utrustning vara godkänd men när du ska rida på D-A nivå är det westernutrustning som gäller. Hatt eller hjälm är alltid obligatorisk, är man under 19 år är det hjälmtvång men annars är det valfritt. Dock ska hatten/hjälmen vara godkänd för ridning. 

Sedan ska man själv klä sig. På lägre nivå brukar det räcka med en fin skjorta eller en enklare tävlingsblus, men på högre nivå gäller det även att nivån på kläder höjs. Mer glitter, finare matchning etc. 
 
 
Det är även viktigt att man ha ett par jeans, matchande till din övriga outfit. Personligen tycker jag alltid att det är finast med ett par stilrena, svarta tävlingbyxor. De flesta använder ett par showchaps men det är inget krav, dock höjer det helhetsintrycker. Tänk på att håret ska vara i ordning och det ska inte fladdra överallt. Domaren ser allt, och man vill se ett stilrent ekipage, det spelar ingen roll vilken disciplin man håller på med. Se till att hästarna är rena och fina, piffa gärna upp det med lite hovlack och lite extra pälsglans.
 
Sedan kommer vi till de olika tävlingsreglerna. Viktigast där är såklart att man läser mönsterna noga, otroooligt noga. Så när du kommer in på banan vet du exakt vart du ska utföra dina olika manövrar. När du rider på E-C nivå är det valfri betsling på hästar oavsett ålder, dock gäller alltid en hand på stång. Tar du två händer på stång får du en 0:a i protokollet= diskad. Köpa regelboken är nästan ett måste, där står allt man behöver veta, där kan man kolla upp om det är något man funderar över samt att man har alla fasta mönster där såsom Western riding, reining och versatile horse.
 
 
Man bör alltid ha med sig vaccinationsintyg och pass, det kommer seketeriatet vilja ha. Man startanmäler sig alltid först innan tävlingen och man bör vara där minst en timme innan tävlingen börjar. Så viktiga saker är som en sammanfattning: 
  • Ha rätt utrustning
  • Se hel och ren ut
  • Studera dina mönster noga.
  • Läs på dina regler innan
  • Var i tid
  • Ha alltid vaccinationsintyg med dig
  • Är det din första tävling, tävla inte för många klasser. Fokusera bara bara två kanske, lättare att komma ihåg mönster och man har tid på sig att hinna börja om från den tidigare klassen. 
Har ni några fler frågor går det alltid att maila till oss på: northernshowhorses@gmail.com
 

För alla er norrlänningar

Detta är en enkät som cirkulerar runt i Norrland för de olika WRAS-klubbarna, och den ska ge klubbarna lite info och åsikter om hur man vill ha det på tävling och lite vad man önskar. Så om alla norrlänningar som läser denna blogg klickar sig in HÄR så kommer ni direkt till länken och kan delge vad ni tycker är viktigt. 
 
Kom ihåg att det är medlemmarna som är klubbarna, och vi kan göra skillnad!

SNö

Hagarna här hemma har aldrig varit så geggiga fast iofs så har det inte regnat så här mycket på länge heller.. Delade av den stora hagen så ena halvan ska få torka upp lite, ska tydligen vara bättre väder några dagar. Men tror inte på det förens jag ser det. Var ju snökaos i morse... 
 
Varken bättre eller sämre i hältan idag.. Men i morgon ska jag ringa till vet så dom får komma o kolla. SÅ bara att kliva upp tidigt i morgon också. 
 
ELIN
 
Möttes av snönslask i morse.... 

ingen förbättring

Satt och googlade på hovböld nu.. såg en del riktigt äckliga bilder och kände paniken.. Så eftersom att Qp inte är helt bra och haltar mycket på kvällen så ska jag ringa vetrinären på onsdag morgon och hoppas vi får någon tid. Vi är ju inte helt hundra på att det är en hovböld heller.. Men idag när jag skulle kratsa ut hoven så reagerade han väldigt mycket så skulle säga att det iaf 90 % chans att det är en hovböld som inte riktigt vill komma ut. 
 
Jobbat idag så var ut sent och fixade i stallet osv.. är riktigt trött och fått nåjävulsk ont i nacken och ryggen.. Var tvungen att rycka in på ett dags pass i morgon på jobbet också.. gruvar mig inför uppacket på morgon med den här ryggen.. menmen käka lite tabletter innan så ska man lösa det också ;) 
 
ELIN
 
Fick hem mitt nya iphone ska idag! måste säga att jag är väldigt nöjd över resultatet! Snabb leverans också med tanke på att jag beställde det i fredags eftermiddag ! 
 
 

Obeskrivlig kärlek.

Jag måste bara få berätta för er hur mycket man kan älska ett djur. Igår var jag och Tintin ute på en tur i skogen, det spöregnade, vi frös men samtidigt kände jag mig så varm i kroppen så jag bara satt och log. Vi galopperade längs en grusväg och han hoppade av lycka och man kände hur han bara vart alldeles lycklig och jag var ännu lyckligare.
 
När jag köpte Tintin hade jag inte alls trott att det skulle bli som det är idag, vi har ett band som ingen kan förstå. Vi kan varandra utan till, han ställer alltid upp för mig och han skulle göra allt för mig och jag skulle kunna göra allt för honom. Den här tävlingsäsongen har varit något utom det vanliga, han och jag har hittat varandra till 100%. Jag känner mig så trygg med honom och vi fungerar som ett team, något som jag alltid velat och nu är vi det. Den här hästen är något speciellt ska ni veta, inte som alla andra. Han är min, bara min, ♥
 

liten Update

 
Inte bloggat så mycket på sista tiden. Men har inte så himmla mycket att berätta. Qp vilar fortfarande, visar lite hälta fort farande tyvärr... Men mycket bättre nu så det känns som det verkligen är på bättringsväg.
Fått massage varje dag också, ser han bättre ut i morgon så tar vi kanske en kort promenad så han får röra på musklerna lite. 
 
Annars då, jobbar och sliter för det mesta.. Tävlingen blev inställd, kändes ju endå som att det inte var meningen att jag ska tävla nått mer i år så.. Tråkigt att vi inte kan få ihop ett KM.. 
 
Passa på att ställ en fråga i frågestunden om det är nått ni undrar över. Kan vara allt mellan himmel och jord :) 
 
ELIN 
 
 
Åh, vill komma igång igen :/ 

Problem löst

Vi har haft problem med att det inte har gått att kommenterat men nu är det löst och det är bara att kommentera på igen. Glöm inte att ställa frågor i frågestunden!

Häst shoppingen från den senaste veckan

Slickgodis, som Qp hamstar så ja, vid speciella tillfällen kan man ju lyxa till det ;)
Hööks 69 kr
 
Ett hönät med mindre hål som han har inne i boxen, får ju även på backen men :) 
Hööks 69 kr
 
 
Reflex grimma
Hööks 139 kr
 
Hippo+B-Vitamin
 
Hippo B-vitamin, testade en ny sort. Ska vara mindre socker i den, eller utan var det kanske? tycker den verkar funka bra iaf. 
 Dilles ca 120 kr
 
Proffsens val - Proffsens val Trailer Corner Feeder
Hösegel Professionals choice zebra mönstrat ;) 
Grafströms ca 200 kr
 
ELIN

!! FRÅGESTUND !!

Nu kör vi frågestund. Vart lite inspirerad av Louise så vi kör en också. Fråga oss allt ni vill veta så svarar vi! 
 
 

Ombyggnad

Som ni ser nu så sker det lite grejor, har en design nu som inte kommer vara där föralltid men bättre än inget. Vi håller på att pilla med den nya och det kommer ta lite tid för att vi ska få den exakt som vi vill ha det. Tror det här kan bli riktigt fint. Så ni får ha lite överseende med att det kan vara lite rörigt under ca en vecka. 
 
 

nytt iphoneskal

hehehe, ville ha en till i sammlingen.. Men snacka om att denna blir personlig. Hoppas den är snygg irl! Finns att beställa HÄR för den som är sugen på att köpa ett lika snyggt skal som jag har beställt ;) 
 
 
ELIN
 
 
 
 

Vilka boots tycker ni?

Jag ska köpa ett par nya boots och jag ska ha ett par Justin Boots, eftersom dom är enligt mig dom tåligaste. Sedan vill jag ha Gypsy-modellen, det är den med lågare skaft. Känns på någotsätt bekvämarare, men nu till den svåraste frågan. Alternativ 1 eller alternativ 2? 
Justin aqua Gypsy boots
Justin Gypsy Workboots - Round Steel Toe
 
 
 

Kvälls update

Hältan såg så mycket bättre ut nu på kvällen! Känns så skönt!:) fick lite massage och kärlek innan jag tog ib dom andra hästarna .

Imorgon ska han få stå i Lilla hagen. Hoppas han håller sig lugn å stilla bara:)

Elin ps jag å Qp kör flätat nu;)


bättre eller ?

Valde att släppa ut QP i den lilla hagen framför stallet idag. La höet och vattnet längst upp så håller han sig där så länge det finns mat. Men han ska få gå in innan jag åker till jobbet om en stund. Fick bara stå ute medans jag mockade och fixade i stallet. Tror han tyckte det var skönt att få komma ut han också.
 
Han såg ut att gå mycket bättre idag, men han är ju fortfarnade halt. Varm i hoven också så ganska klart att det nog är en liten hovböld endå. Ikväll blir det lite massage på ställerna han var stel på igår också. Men som sagt idag blir det boxvila för honom. 
 
Kommer väll en update ikväll om hur läget ser ut.
 
ELIN
 
Lillen som står och äter lite frukost mat ute idag:)
 
 

En halt häst

Möttes i morse av en halt häst som klev ur boxen.. Gårdagens spring runda i hagen hade visst satt sina spår. Verkar inte vara nått i benen men han har spänningar på vänster sidan, bog och hals. Sen har jag på lur att det kan vara en liten hovböld på gång i höger fram.. 
 
Så nu får han stå inne för idag, antagligen blir han inne hela dagen i morgon också. Är han inte bättre i morgon kväll så ska vi ringa vetrinären på torsdag morgon så får dom kika på det. Moa var hit och hjälpte mig att kika på han. Lättare att ha någon annans syn på det hela också. Hon gav han även lite masage där han var spänd. Mysigt tyckte Qp! 
 
Så nu håller vi tummarna på att prinsen min blir bra! Vi vill ha lite tur nu!
 
ELIN
 
Qp som får massage av Moa :D Tack ! :D
 
 

Testar gränser

Red över på hov sidan så vi blev tvugna att korsa den små läskiga bron, men inget är ju läskigt när man heter Qp. Eller?;)

Han har ju börjar med en ny test grej på mig. Han vägrar gå när vi ska lämna stallet... Men tyvärr så är matte lika tjurskallig;) sen är det inga problem så fort vi kommit igång.

Blev en hel del jogg idag tig även nån galopp fattning för att känna av han lite, helt okej idag. Satt och flyttade lite bakdel å då var vi tvugna att bli sura.. Kika med benet osv.. Men tillslut gav han med sig och då var det ju inte så svårt och jobbigt;)

Elin


Medaljer i massor

Jag är så lycklig som man någonsin kan bli. Vi har gjort så himla bra ritter att jag knappt själv kan förstå det.

Allt som allt så vart det; SM-guld i westernriding youth, 81,5 i score. SM-silver i westernriding open, score 75.

SM-silver i trail youth på 69,5. Fjärdeplats i trail open på 77. Sedan ett överraskande brons i horsemanship!!!!

Jag är så himla glad över världens finaste häst och alla som stöttar mig och ett extra tack till mamma som är med mig i vått och torrt!


Mysig tur i höstvädret!

Idag blev det äntligen en lite tur! Blev en hel del jogg och trav, ville att han skulle länga lite på sig! När han väll kändes bra så testade jag att be om galopp, hade inga förväntningar alls, mer än att jag kanske skulle få hålla i mig eller att han skulle slänga trava iväg och inte fatta vad jag ville, Med tanke på ett vi inte har galopperat sen skadan.
 
Men icke, han flöt bara över i rätt galopp och fortsatte att rulla på i ett lungt tempo som om att vi inte hade gjort nått annat. Det värmer mamma hjärat! Gick helt okej i form men blir lite tung i handen i mellan åt. 
 
Sen fick han komma ut i hagen och käka. Det var nog det bästa i hans ögon idag , han verkligen älskar sina slowfeed nät i hagen. Absolut bäst är det när man kan stå å äta ur samma som flickvännen ;) 
 
ELIN
 
Innan ridturen:)
 
Dagens outfit ;)
 
Man ska dela ;)
 
Mumms!

slooooowfeed nät

Nu har hästarna fått slowfeed nät i hagen. Dom ser ut att gilla det ;) Älskar att titta på qp när det blir mindre i nätet och dom rör sig mer, han ger verkligen nätet onda ögat och slänger runt det i luften. Perfekt för honom som lätt kan bli lite rastlös. 
 
 
En liten film snutt som anette i stallet filmade från första gången dom käkade på det, eller första gången Qp käkade på det ;)
 
 
 
 
 
 

Nyinköpt

Äntligen hittat ett snyggt mörkt träns som passar sadeln och Tintin!


Ledigt och sol

Idag har vi inga klasser vilket betyder ledigt och bara en massa mys. Imorse var vi ut på en skogstur och fick länga lite på steget och lufsa runt lite.

Ikväll blir det lite trimning i ridhuset och sedan sova och ladda inför imorgon!


Jag saknar dig

Kan inte fatta att det har gått ett helt år idag sedan jag fick säga farväl till min bästa vän. Går inte en dag utan att jag saknar honom och det är fortfarande lika svårt att hålla tillbaka tårarna. För många är det bara en häst med för mig var han en vän som alltid funnits vid min sida i många år. Pony var en stor del av mitt liv och kommer alltid ha den där speciella platsen i mitt hjärta som ingen annan kommer kunna ta. 
 

Jag tror mitt hjärta blöder

Livet är inte en dans på moln, även fast det är just det vi alla hoppas på. Livet har en början och ett slut som kan komma fortare än man tror. Livet är vad man gör det till.

Jag minns det som igår, första gången jag såg in i dina kastanje bruna ögon. Det var kärlek vid första ögonkastet och jag var fast. Jag var fjorton år och på jakt efter en vän att dela livet med. Osäkerhet kom endå krypande, du var ju endå lite över tjugo år. Var det värt det ? Skulle jag våga eller fortsätta mitt sökande på den rätta?


Men nått inom mig sa att du var den rätta för mig. Vad hade jag att förlora?

Den dagen du flyttade hem till mig var den bästa i mitt liv. Jag var så lycklig! Jag kan fortfarnade minnas bilden av dig i hagen. Med solen som sken på höst löven så det blir ett rött ljus som glittrar mot din lurviga bruna päls och dina ögon som lyser upp när du tittar på mig. 

Livet gav oss motgångar, men tillsammans tog vi oss igenom det och skapade framgångar. Du lärde mig massor och du fick mig att växa som människa. Du var alltid vid min sida, vad som än hände. Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden för att uppleva allt det underbara igen och igen. Jag önskar att du alltid skulle finnas vid min sida för vem ska finnas vid min sida nu? 

Att se dig försvinna bit för bit är obeskrivligt.. att gråta sig till söms är inte okej. Men varje gång jag ser dig känner jag mig stark, för dig ska jag göra allt. Även om det betyder att jag måste låta dig gå vidare. 

Jag kommer föralltid sakna din vänskap, ditt sätt att komma springande och gnäggande för att möta mig i hagen. Din lurviga päls som tröstat så många gånger. Din ärliga blick som får mig att smälta. Allt som har med dig att göra kommer för alltid att finnas inristat i mitt hjärta.

När livet känns tungt behöver jag bara tänka på dig för att ett litet leende ska komma fram på mina läppar. För du är solen i mitt liv. 

Allt känns så tomt just nu och jag vet inte hur jag ska få tomheten att försvinna. Antar att den alltid kommer finnas där. Kan inte fatta av jag aldrig mer kommer få känna din mule mot min kind, din lurviga päls som glider genom mina fingrar och den bästa vänskapen man kan ha. 

Du var min dröm, min verklighet, mitt liv och det bästa vän man kan ha.

Jag älskar dig.

 

Önskar att jag fick sitta där brevid dig en gång till...
 
Fick känna den där lyckan tillsammans med dig igen..
 

Få sitta på din rygg.. 

Testa nya saker..
 
Bara att få vara med dig igen..
 
Jag saknar dig så det gör ont.. Jag älskar dig <3

 
 

Snart är det dags!

 
Snart dags för Moas klass, självklart sitter jag hemma och håller tummarna :D Vill du också kolla in live sändningarna från Årets WRAS SM Klicka på länken nedan :D
 
http://bambuser.com/v/3036112

lata

Blev ett lugnt pass idag, eller rättare sagt longering på ängen.. Qp tyckte väll att det var tråkigt, men vad gör man inte ;) Pysslade på lite i stallet och kollade upp lite saker som jag måste fixa innan den jäkla snön kommer.. Bara jag som inte är en vinter människa? 
 
I morgon står det iaf ridning på schemat. vad när och hur vet jag inte ännu. får se hur man mår och orkar kanske. Super kul att det går så bra för Moa och Tiny på SM också! Håller tummarna för  dom imorgon! :D
 
ELIN
 
från igår innan vi skulle ut på tur ;) Kör classiskt ;) 

77 poäng i trail

Har precis ridit två trail, Open och Youth. I Youth fick jag ett score på 77 (!!!!!!) poäng och han gjorde en hur bra ritt som helst. I open fick vi 72, lite fler islag men annars är jag supernöjd.

Nu är det kval i westernriding open och youth!


Hos Håkan


Lunchpaus

Nu är vi i Sala och har stannat för att äta lite lunch på Stekhuset. Resan går bra och vi kom iväg tidigt imorse så vi kommer ner i bra tid.

Håkan ringde påvägen och ville att vi skulle komma in på en fika så vi tar ett snabbstopp där. Då får Tintin gå ut och röra på sig lite i en hage!


Morgonmys!

Eftersom att jag jobbar kväll idag och börjar kl 10 så blev det till att fixa stallet nu på morgonen. blev ingen ridning idag och skulle tro att det inte blir nått ikväll heller, Men det är skönt att ha allt fixat när man kommer hem så man bara kan ta det lungt. 
 
Är riktigt höst mys väder ute idag, Synd att man jobbar för det är sånt härligt väder att vara ute och rida i skogen i. Så fint med alla höst färger. Släppte in Qp till fröken idag , hon verkar ha lugnat ner sig i brunstandet så Qp kan hålla sig lugn också ;) 
 
ELIN
 
Jag och QP i vanlig utrustning innan vi skulle ut på våran tur ;)

Kvälls tur i dimman

Blev en kvälls/eftermiddags tur idag längs kvarsätts vägen. Vi lämnade våra comfortzoon idag och red mot ladugården. Qp blev genast lite osäker och stannade flera gånger och tappade motorn. Typiska unghäst dragen kom fram. Men han är ju tuffast i stan så vi klarade det galant, var inget monster som gillade röda små söta hästar idag heller ;)

Joggade och lät han även trava på ordentligt så han fick sträcka ut lite under dagens pass. Flyttade lite kropps delar men känner att bag ska ta på sporrarna till nästa tur då han gärna ignorerar när man är utan. Var lite tung i bogarna idag och höger sidan var stel och tung. Lite bättre sista biten hem men inte lätt.

Annars är jag nöjd, mötte massa nya saker som vi lyckades ta oss förbi, inga rodeo försök som det har varit tidigare utan han kändes endå avslappnad. Super skönt :)

Elin


Western riding

Titta vad många vi är i western riding open. Jag blir så glad att se så många som vill rida det då vi är så få på AQHA-showerna, så det blir roligt med många.

Vi var faktiskt några i youth-klassen också, ännu roligare! I horsemanship och trail open är det över 25 starter så vi får nog satsa på att klara oss till finalen, haha.


Min glädjespridare <3


Sistaminuten-stress

Nu är det sista rycket som sker, alla småsaker som ska inhandlas och som ska fixad. Tintin går iallafall hur bra som helst och det kunde jag inte vara med glad över.

Häromdagen handlade Elin och jag, jag köpte hur mycket bra och fint som helst blandannat en såååå snygg softshell jacka och en dunjacka.


working 7 to 19 what a way to make a living

Sitter i soffan och halv sover till Xfactor.  Helt slut efter dagens 12 timmars pass och har fortfarande inte gjort hästen.. Blir bara att mocka innan det är dags att slänga i dom för natten. Känner mig inte as peppad om man säger så.. 
 
Imorgon är jag ledig så då blir det en härlig tur i skogen kanske. Beror på hur älg jakten ser ut nu ? har ingen koll alls nu? är det bara helger dom jagar nu.. hmm måste kollas upp.. Dom brukar iofs sätta upp skyltar när det är på vissa ställen, otroligt bra måste jag säga ;) Framför allt när man är så virrig som mig ;)
 
Anette, som är inhyrd i mitt stall har beställt hem tre stora slowfeed nät så nu kommer jag slippa luncha hästar varje dag och hästarna har mat hela dagen. Känns som om att det kommer bli toppen. Tror varje nät rymde ca 12 kg så blir kingen det. 
 
ELIN
 
mm skulle behöva en sån här nu ;)
 
 

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus