Världensbästahåkanclinicbokad

WIHOOOOO!!!! Så lycklig, jag fick precis reda på att Håkan kommer upp i mars och ska ha träning och jag blev skitglad. Håkan är så bra att träna för och vi kompar varandra så himla bra, min absoluta favorittränare. Den träningen kommer vara 17-18 mars. Det kommer vara mycket träningar nu och tävlingar, men det är roligt. Det är när det är mycket som man känner att det verkligen händer saker.

Jag är väldigt spänd på att se utvecklingen efter de närmaste tre månaderna och se vad vi kommer kunna prestera. Alla träningarna ligger innan Spring Show och det känns bra att åka ner dit och förhoppningsvis vara i topp. Fått reda på att en massa härligt folk också ska ner till Spring Show(och upp haha) det är så jäkla roligt att träffa människor med samma intresse) Elin åker också med ner hoppas jag hah, om du läser det här Elin så är du tvingad att åka med! Känns bra att ha med mig ett sådant superteam, wiho!
/Moa


Mysig promenad och möte av buss!

Började morgon med att sträcka ryggen då jag skulle lyfta vatten dunken och fylla på vatten hinkarna. Tappade taget om dunken och hade mig.. Gick en stund på gå bandet och då kändes det bra iaf. Vid lunch tid kom Turid hit, hon var medryttare på Chaplin under en tid då och vi umgicks mycket i stallet.

Hon ville Qp och följde med på en timmes promenad längst vägen. Qp var väldigt lugn och avslappnad idag. Var super kul att ha med sig lite sällskap också :D Var ett bra tag sedan vi sågs sist! Så dagens träning har varit toppen bra för både Qp och mig. Mötte även bussen idag för andra gången. Inga problem alls! :D

För er som inte vet så är det en väldigt smal väg man möter bussen på. Den är sjukt nära, kanske är ca en meter mellen oss och bussen när man möter den på vägen. Så man är verkligen nära. Tur att det är en bra buss chaffis som saktar ner och visar hänsyn. Tummen upp för det! :DTurid och Chaplin :)Gårdagens ridning

Igår red jag och Tintin på banan och tränade galoppbommar, det gick väldigt bra. Jag la bommarna lite tätare än vad hans galoppsprång är för att han skulle lära sig att korta steget och samtidigt lyfta på ryggen. Vi red även idag på drawreins, jobbade mycket med att flytta på bogarna och halvträna på spinn. Han har det svårare att spinna till höger så det jobbade vi väldigt mycket med. Efter det låg fokuset på galopparbete, jobbade öppnor och slutor för att han ska höja sin rygg ännu mer.


Ikväll ska jag också rida så jag tänkte höra om mamma kanske kan filma lite om hon hinner, vill verkligen ha en film så man ser om det ser lika bra ut som det känns. Ska höra om mamma kanske kan träna lite så jag får lite träningstips. Min mamma är verkligen bra på att se mina brister, hon är den som vet exakt när jag spänner mig eller lutar mig konstigt. Förut kunde jag inte träna för mamma, jag hade jättejobbigt med det men med tiden så börjar jag kunna ta mot mer kritik och det har gjort mig till en mycket bättre ryttare.


/Moa


Ridhus film!


Kom ju på att syrran filmade lite från början av passet när vi var i ridhuset sist. Så här kommer den. Lite Tiny och Sune med också ;)Vårnytt !ELIN

En bra uteritt!

Var ut på förmiddagen och fixade klart allt i stallet. Skönt att ha det färdigt när man ska ut och rida sen. Fick sällskap av M och Chappe så vi tog oss en tur upp på Slåttis. En lite bredare väg som går ganska långt upp i skogen. Var inte skottat med det var lite uppkört av skotrarna så gick hyffsat bra att rida på. Lite tungt och en massa små klättring blev det. Qp tyckte det var roligt men lite jobbigt.

På vägen upp fick han gå sist, från början ville han gärna gå på men gjorde en hel del halv halter och halter. Han lyssnade väldigt bra på halterna idag faktiskt. Han har lyssnat lite dåligt på just halterna när vi ridit ut men nu kändes dom klockrena. När vi sedan vände och skulle rida hem så fick Qp gå först.  Blev lite osäker några gånger men sen går han på som ingenting.

Han kändes väldigt lugn och stabil idag. Stolt matte :D

ELIN

Så här ser det ut där vi satt upp krockar för att få bättre förvaring av höpåsarna.

Grabbarna som käkar lite =)

Hag bilder från idag!


Qp i hagen


Òsk står och myser i hagen.


Qp kikar in vad matte gör, hon kan ju faktiskt ha nått gott med sig ;)


Och en bild på Chaplin då ;)

TIPS: Hur jag får svansen vit och håller den vit?

Alla vet att hästar med ljus svans är ett helsike att ha på tävling, det är inte det roligaste. Jag har ju en väldigt vit svans varje gång jag åker och tävlar och nu tänkte jag berätta hur jag gör för att få den vit utan att svansen tar skada.

2-3 dagar innan tävling så börjar jag med att grundtvätta svansen riktigt noga med Mustangs Silverschampoo. Det är ett schampoo för hästarna som bleker svansarna och tar bort gula nyanser i svansen. När jag tvättar så tvättar jag oftast i två omgångar, första gången så tvättar jag noga och gnuggar väldigt mycket. Sedan sköljer ut vattnet och schampoonerar igen men låter schampoot sitter kvar för att det verkligen ska dra ut det gula i svansen. Viktigt när man har användt silverschampoo är att man använder något typ av balsam efter eller Cowboy magic conditioner. Silverschampoo torkar ut svansen och för att bibehålla glans och lyster så använder jag balsam hör häst. Sedan torkar jag svansen och flätar den och lägger den i svanspåse.

Kvällen innan tävling så tvättar jag igen, på samma sätt som jag gjort innan fast jag tvättar så många gånger så att jag ser att svansen är riktigt vit. Sedan när jag kliver upp på morgonen kliver jag alltid upp extra tidigt för att se till att han inte är skitig i svansen eller någonannanstans för att hinna tvätta så det torkar påfall att det är smuts. Sedan hår han med svansen skyddan enda till han kommer in på banan för att han inte ska smutsa ner sig. Jag använder en massa pälsglans för att svansen ska se så fin ut som möjligt.

/Moa
Robin Frid-clinic; CHECK!

Nu är clinicen för RF bokad, wiiihooooo! Superskoj kommer det att bli, mycket roligt folk som kommer dit och det kommer bli fantastiskt att komma igång med träningen igen. Hoppas verkligen den här träningen når upp till mina förväntningar, clinicen är 27-29 mars! Är det någon av våra läsare som kommer åka på den träningen?!

/Moa


Ridning: 2012-01-29

Idag har vi haft en väldigt bra ridtur. Jag red han på två händer på ett vanligt bett med drawireins för att jag vill få han mer samlad i vändningar och förflyttningar. Han jobbade verkligen med hela kroppen idag och han förstod att han skulle sköta sig, vi började med att jobba med volter och flytta höfter och bogar utanför och innanför spåret. Han har det lite jobbigt med när han ska byta från att gå utanför spår till att gå innanför spår, det har vi fått jobba mycket med för att han behöver vara mjuk i höfterna för att gå bra i westernridingen.

Sedan gick vi över till att jobba förflyttningar på medellinjen, där var han jätteduktig. När jag köpte han så hade han väldigt stora problem med sidoförflyttningar men det har verkligen släppt. Han förstod verkligen och jobbade superbra, jag var väldigt nöjd!
/Moa


Fixar

Idag har jag gjort massor. Började med att att jag och pappa byggde om skogshagen så det blev två hagar. Eftersom att just nu är det alltid en häst som står själv då de inte går att ha alla tillsammans och en häst är lite dålig. Men nu är det fixat så dom kan vara tillsammans fast endå inte.

Har fixat lite med vart jag ska ha höpåsarna också då det blir så rörigt när det står inne i stallet då det inte är så stort. Så satte upp lite krokar ute vid stället vi har stora balen. Vart super bra. Kanske tar lite bilder i morgon på hur det ser ut:)

Qp får vila idag så tar vi oss en tur i morgon. Gick bra att släppa ut dem i den nya hagen också, det fanns ju mat ;) Lite rörigt inlägg men det får ni stå ut med idag :D

ELINImorgon blir det till att städa bort julen i stallet också ;) kanske är på tiden att göra det ?

Åhh jag är så kär...

Titta vilken söt hund, jag är helt såld. Jag har alltid velat haft en kelpie och nu när jag såg den här videon är jag ännu mer säker, såååå sjukt söt och vacker hund. ♥/Moa


Första ridturen själva

Idag var första gången jag rider ut på Qp utan sällskap. Gick först en liten bit innan jag hoppade upp. Började med att möta två bilar vilket gick jätte bra. Mötte sedan en konstig liten skogsmaskin som stod parkerad i vid väg kanten. Läskigt tyckte Qp, men glömde snabbt bort den då det kom två skotrar i full fart bakom oss. Qp flyger runt och fattar ingeting. Dom stannar och stänger av sina skotrar snällt. Rider förbi dom så att dom kunde komma förbi oss.

Qp är spänd och rycker till flera gånger vid första skotern. Säger till föraren att det är första gången han möter en skoter och att han bara är bäbis. Så det var ju bra träning att möta dom nu. Det höll han med. Nästa skoter gick också bra, då hade han börjat slappna av. Dom fick åka vidare och jag red efter.  Kom i kapp dem där de höll på att köra som tokar på läggdan brevid vägen. Hoppade och hade sig. Qp vart sjukt stressad och spänd. Så efter en stund valde jag att hoppa av och gå med honom.

När vi hade kommit därifrån så hoppade jag upp igen och skrittade en bit till. Nu slappnade han iaf av, skönt. Hoppade av och gick förbi den jobbiga zoonen eller vad vi ska kalla den. Gjorde lite halter, stannade och luktade på lite ställen. Tillslut slappnade han av där. Var inte så läskigt längre.

Myste en stund på gången innan han fick gå ut och käka lite lunch! Men skulle behöva komma iväg till ridhuset nått.. men får se blir kanske nästa helg, hoppas vi! :) Har ju smyg punka på ena däcket på transporten så pappa ska laga det nu i veckan :D

ELIN
Mysisen min!

Min nya tävlingströjaNu har dedn äntligen kommit, och jag är kanske världens lyckligaste. Den var över förväntan, det kanske inte syns så bra på bilden men den är täckt i glitter och med en massa fina stenar och andra snygga saker. Jag verkligen längtar tills jag får testa den här på tävlingbanorna i sommar, wiiihoooo! Vad tycker ni då? Hiss eller diss?/Moa


Lite vår nyheter från Hööks


Lite vår favoriter från Hööks som sprider en riktigt vårkänsla! Även fast jag är den som kör på lite mer neutrala färger kan inte låta bli att kika på dessa färgstarka saker.

ELINopeppad.nu

Har inte lust till nått just nu känns det som.. Har varit iväg nu på morgonen för att köpa spån och lite saker till hagbygge. Ska börja klura lite i veckan hur vi ska fixa med hagfrågorna för hästarna här hemma. Hade en plan om att jag skulle rida idag men nä han får vila. Ska krypa ner i sängen och tycka lite synd om mig själv haha...

Snön förstör mitt liv. Jag är ingen vinter människa och för det mesta undrar jag varför jag bor kvar i detta land om vintrarna. Så fort det snöar så vill man ju bara gråta. Hoppas på att man har peppat upp sig inför i morgon så vi kommer ut på en ridur.

ELINMys Sammarbete mellan häst och ryttare? av Michaela Paldin

Samarbete mellan häst och ryttare?

Jag var på en hundföreläsning idag för Kent Svartberg med skolan. Han pratade mycket om hur du bygger upp samspelt mellan dig och din hund. Jag håller ju själv på med både häst och hundträning och kan faktiskt se likheter i det båda. Jag har tagit lite tips från hundträningen och blandat in med häst träningen och tvärt om. Kennet pratade idag om att man har ett sammarbete med sin hund. Du beordrar hunden att den ska springa ut och hämta aporten. Hunden utför momentet genom att springa ut och plocka in apporten. När hunden kommer in till dig är det din uppgift att visa hur duktig den var genom att berömma den. Hunden kommer då svara upp genom att bli glad och tycka att det helt plötsligt var roligt att utföra momentet. Nästa gång du plockar fram apporten kommer hunden tänka att "juste hämtar jag in den där kommer jag få godis, eller massa beröm när jag kommer tillbaka med den".

Jag har faktiskt aldrig tänkt så långt själv. Har aldrig ens lekt med tanken. Det är ganska konstigt ändå. För när han sa det var det så självklart!
Jag skulle ändå vilja föra över det tänket när det gäller häst med. För det fungerar på samma sak. Du ber hästen, den utför momentet åt dig. Du ger den någon slags beröm (vilket oftast är en eftergift)

Han tog även upp det här med att man presterar bättre hemma än vad man gör på tävlingar. Han frågade oss, när ni är hemma hur mycket berömmer du din hund då? När du är på tävling hur mycket berömmer du din hund då? Först tänkte jag självklart på min egen hundträning. Sen började jag även tänka på Oliwer.

När jag tränar honom hemma, så rider jag ihop honom, ber honom utföra momentet och sedan berömma genom eftergift eller liknande. Jag kan även bryta övningen och skritta ett varv. Alltså ber jag Oliwer om en halt, han stannar och jag släpper direkt efter och talar om att h an har gjort rätt. Så varenda gång som jag gör en halt, så vet han att så fort han står still så slipper han trycket från bettet. Alltså en eftergift. Varenda moment jag ber Oliwer att göra avslutas med en eftergift.

Men hur gör jag på tävling då? Jo jag uför alla moment på en och samma gång. Jag avbryter lixom inte och ger honom långa tyglar och en klapp. Alltså går han och funderar på när den där eftergiften ska komma, och när eftergiften inte kommer så blir han frustrerad som leder till att han blir stressad.

Alltså har jag gjort helt fel när jag tränat. Jag har hela tiden gjort olika moment med pauser i mellan. Men det jag borde göra är att öka på varje moment innan han får långa tyglar. Kanske att jag slår ihop 3 moment som han är bra på. Så att han hela tiden försår att så fort jag har bett honom om ett antal moment så kommer den där pausen. Jag menar du är inne på tävlingsbanan max 5 min beroende på klass.

Jag vet inte om det fungerar utan det här är min egna filosofi. Men samtidigt kan jag tycka att det låter ganska lågiskt. Värt ett försök i alla fall.
Eller vad tycker ni?
Det är inlägget tyckte jag verkligen var välskrivet och bra tänkt, det är faktiskt som Michaela skriver. Man blir alltid annorlunda på tävling är vad man är hemma när man tränar och belöningen är helt annorlunda. Tycker verkligen man ska läsa och anamma vad Michaela har skrivit./Moa


Ridpass: 2012-01-26

Uppvärmning
Jag började med att rida honom lång och avslappnad i skritt och jogg runt banan för att få avslappnade muskler som långsamt vart uppvärmda, man vill inte att han ska sträcka sig eller värma upp för fort. Sedan började jag med att flytta runt olika kroppsdelar, jag började med bogarna och gick sedan vidare till höfterna. Det är väldigt bra för han att jobba med olika kroppsdelar och inte bli sittandes och träna på bara en utan röra sig olika hela tiden.

Ridpasset
Målet var egentligen att jag skulle rida bommar men hade ingen ork till att släpa fram dem ut ur snön så jag jobbade med koner och förflyttning istället. Jag ställde ut två koner brevid varandra med ca 4 meters mellanrum där jag tränade förflyttning av höfter. Jag red först runt en av konerna med hans höfter ställd utåt, han gick med rumpan utanför cirkelns spår. Sedan gjorde jag som en åtta och gick över till den andra konan med höfterna ställd åt samma håll. Så nu gick hans rumpa innan för cirkelns spår. Det här jobbade jag väldigt mycket med för att få honom alert i bakdelen och tänka med hjärnan. Jag red den här övningen som en åtta, varannan innanför spåret och varannan utanför spåret.

Nedvarvning
Jag avslutade med att jogga runt och få honom att sänka huvudet och lyfta ryggen, joggade runt konerna som jag hade placerat ut som en triangel och tränade lite styrning runt dem. Sedan avslutade jag med att låta han skritta runt på lösa tyglar och frusta ut efter passet./Moa


Trix och fix

Det händer väldigt mycket på bloggen just nu, jag håller på att pilla med koder och grejja för att allt ska se så bra ut som möjligt även om jag inte riktigt kan allt men jag försöker ändå. Jag har precis kommit hem från skolan så jag har ätit lite middag i min ensamhet och fixat lite med bloggen så nu ska jag försöka ta mig ut i stallet för att rida lite på Tintin.

Idag blir det lite galoppbommar på schemat, jag ska försöka göra lite upphöjda och lite knicksiga för att han ska börja aktivera ryggen mer. En utvärdering av ridpasset kommer sedan ikväll. Hade en väldigt mysig kväll med Elin igår, satt och pratade skit och fixade blogg hela kvällen, det var skönt att vara med Elin. Imorgon kommer vara en toppendag känner jag på mig, jag börjar klockan 13.25 och slutar 15.00 så förhoppningsvis ska jag hinna rida innan jag åker till skolan. Då ska jag be min syster filma när jag rider eller om hon ska rida så filmar jag henne.


Min och Tintin's andra tävling tillsammans på Timrå, Midsummer Westerngames 2010!


Babbel

Igår blev det en promenad med Qp och Moa längst vägen. Han vart lite orolig från början, är ett problem det där med att chappe inte kan gå kvar själv i hagen, så man måste alltid flytta han till Òsk eller så får man ställa in honom i stallet om båda är ute. Qp förstår inte riktigt vart chappe tar vägen och blir väldigt nervös.

Efter en bit så lugnar han ner sig iaf, men jobbigt när det blir så hela tiden.. måste klura ut nått.. men eftersom att K inte vill att dom ska gå alla re så är detta ett stort problem. Hästar som ska flyttas fram och tillbaka osv. Känns inte så bra just nu.

Idag får han vila och imorgon satsar vi på en ridtur själva. Han funkar faktist bäst själv, han är mycket lugnar och bekvämare i sig själv. Hade trott att det skulle vara tvärt om. Men skönt för min del också då det blir mycket tid själv.

ELIN

HUNTER UNDER SADDLE: Superior Son of a Gun/Moa


Under uppbyggnad

Ja som ni ser så är hela bloggen under en så kallad makeover. Jag håller på att göra iordning en design till bloggen som kommer ta lite tid men jag ska försöka få klart den så fort som möjligt mellan allt annat som sker. Just nu är bloggen väldigt enkel i designen och vi ska försöka hålla det så också, om ni inte kan se det nya så tryck på F5 eller uppdatera sidan vanligt.

Filmer på HUS kommer till att komma ut på bloggen imorgon eftermiddag pga tidsbrist ikväll. Hoppas ni kan vänta!

/Moa

                                                    

Renovering pågår

Just nu håller vi på att ändra om här på bloggen! Så håll ut, snart ser det normalt ut här igen! :D

MOA OCH ELIN


För och nackdelar med unghästar

Det är bara massa fördelar som poppar upp i mitt huvud när jag tänker på unghästar. Med en unghäst kan du skapa dig nått alldelens eget från grunden. Man får lära sig en massa nya saker på vägen och vara med om alla dom där specialla första gången grejerna. En unghäst är alltid glad på livet och vill mer än gärna lära sig mer och mer.

Nackdelar som kommer upp i min hjärna med unghästar är att dom behöver otroligt mycket tid och uppmärksamhet för att bli bra. Du kan inte bara dra iväg på tävling utan man måste ta en sak i taget. Man måste se saker som träning och inte bara en tävling. Man vet aldrig riktigt vad det är man får för häst. En "färdig" häst kan man provrida och man har ett hum om vad det kommer bli men en ung häst har du i princip ingen aning om vad heller hur den ska blir. Men också det som gör det hela lite mer spännande.


Andra gången jag rider Qp, efter att jag köpt honom och lämnat honom på inridning.Longering innan det är dags att rida. Att jobba mycket från marken är A och O. 


ELIN


 

           


                   

Lång promenad

Blev en promenad i går kväll. Fick sällskap av M som skulle rida Chappe. Gick lite längre längst vägen än vad vi gjort tidigare, så det var en hel del nya saker att kika på. Läskiga kossor som lät och hästar som gick i en mörk paddock. M var super bra att ha med sig, hon är så lugn och låter mig och Qp ta den tid vi behöver för olika saker.

Det är otroligt jobbigt att vara ute med personer som blir uppstressade över små saker, för det blir jag stressad av, vilket leder till att min häst blir orolig. Men M är så lugn och hon ride Chappe super bra. Roligt att se!
Han var lite bråkig med hovarna i går, så fick kämpa på ett tag med att få ut en snö stylta. Självklart skulle den jobbigaste snöstyltan sitta på den hoven har har jobbigast för. Men efter mycket slit så stod han stilla och lät mig lyfta och fixa med alla.

Mötte även några andra ryttare i går, Dom vart super glad när dom såg oss. Nej men är det du som har köpt Quartern vi hörde att det skulle komma en sån hit! Ska du springa fort med den där och göra en massa stopp??
För det första så lät det som det var nått exotiskt med en quarter och för det andra att dom inte hade sån koll på western ridning;) Men Alltid lika roligt med folk som har frågor om sporten och verkligen är intresserade av att veta mer. Dom tyckte iaf att Qp var jätte fin och att han verkade så lugn. Kan ju inte göra annat än att hålla med! ;)

Nu blir det lite ärenden inne i stan för att sedan möta upp Moa som ska sova hos mig idag. Blir stall fix i eftermiddag så det kommer en update!

ELIN

Träna koner

Idag har Tintin och jag tränat koner på ridbanan, pappa hade varit snäll och skottat ridbanan. Jag fick koner av mamma och pappa i julklapp så jag kunde träna westernriding, så jag tränade på att rida skänkelvikning mellan konerna. Han skötte sig toppen, han blir lite stressad ibland så han vart lite stressad är jag krävde mer av han. Då jobbade jag ifrån konerna och han jobbade han helt okej men jag känner att jag har mer kvar att träna på.

 

Igårkväll lekte jag följa John med Tiny, och gud vad rolig han var. Jag filmade men min mobil jävlades med mig så det vart suddigt hela filmen men man ser han ändå, vill ni att jag lägger ut den ändå? Jag lekte även cutting med han, jag cuttade han och han cuttade mig, han verkligen slängde sig efter mig. Sedan lekte vi även inkallning, han lärde sig nästan på en gång. Måste be någon filma riktigt någon dag så ni får se lite vad vi har tränat på.


/Moa


Jag är tillbaka

För nu iaf, får se hur länge det håller i sig ;) Har gett denna blogg så mycket av min tid på den senaste tiden så jag behövde en pause. Men nu är jag tillbaka med nya krafter. Nått speciellt ni vill att jag ska skriva om här på bloggen?

Sen i helgen har det inte hänt så mycket. Fokus har legat på mig själv och träning. Qp vilade i måndags och igår hade vi en mys kväll med lite massage och lyfta hovarna träning. Planen för idag var att komma ut på en tur, men det får bli en promenad i kväll tror jag. Sjukt kallt här i Norrland idag!

ELIN

Gamla filmklipp


Jag och Tintin tränade hunter för första gången.
 
I början av sommaren 2011, jag ser en sån enorm skillnad på han nu!

Hahaha gammal och töntig film men rolig att se på ändå!

/Moa


Trail Youth på nationals/Moa


2012-01-23

Idag så ska jag rida har jag tänkt, eller leka på ridbanan. Nu när jag inte har några stora uppgifter som ska in så kommer jag ha mer tid för att kunna hålla på med hästarna och bloggen. Det känns skönt att inte vara så stressad som jag har varit innan inför skolan så nu känns det som om att det går åt rätt håll.

Sitter just nu och håller på att klippa ihop filmerna från i lördags så ni får se när vi rider hunter, eller det är jag som rider hunter men på två hästar. Sune och Tintin är så rolig att rida hunter på men man märker stor skillnad, Sune har en sån massiv kraft medans Tintin som smyger fram, ni kommer se skillnad på dem sedan när jag lägger upp filmen.

Såhär stod prinsen imorse när jag åkte till skolan, han gnäggar jämt när man går förbi.

/Moa


Lugn och skön dag

 

Dagen har varit skön idag, jag vaknade imorse och satte mig i soffan och började på lite skolarbeten, håller på med en idrottsuppgift där man ska skapa sina egna träningar och jag tänkte försöka relatera mitt träningspass till ridningen. Sedan frågade mamma om vi skulle ut och åka lite längdskidor och det är ju klart man vill, så vi packade bilen och for till skidstadion och åkte kanske 8-9 kilometer, det är faktiskt roligt när man får till tekniken i åkningen. Visste ni att jag hade tävlat i längd förut, haha?

Sedan kom vi hem och jag sprang ut och gjorde stallet och nu sitter jag och väntar på godmat som jag och mamma ska äta, sedan tänkte jag ut och ta hand om Tintin. Han har nog säkert lite träningsvärk sedan igår så han ska få lite massage av mig tänkte jag!

Vintern är inte helt tokig ändå när man får hålla på med härliga sporter, såsom skidor mm!

/Moa


Bloggpause

Tar en bloggpause då jag inte har orken eller lusten att blogga nått förtillfället. Vet inte om det är för en timme, en dag en vecka. Ja tiden får helt enkelt utvisa det.


ELIN

Dubbelblogga

Nu kommer det där som jag skulle berättat igår, jag har fått möjligheten att blogga på en ny bloggportal som heter Hästliv. Där kommer jag göra inlägg om min träning och utveckling samt olika tips, men jag kommer ha kvar den här bloggen som min huvudblogg. Det här jag kommer prioritera inlägg och lägga ut roliga saker, så Northern Showhorses kommer finnas kvar så ingen tror att det bara är Elin som ska blogga nu utan jag är kvar, exakt som förut.

Vill ni kika in på mitt "forum" eller vad man ska kalla det så kan man klicka här

/Moa 


RIDHUS BILDÄlskar att grabbarna har likadana täcken, som vi alltid har. Vi har alltid likadana saker haha!

Träningen idag gick jättebra, jag återkommer om mer utvärdering om träning. Det har även hänt väldigt roliga saker på en ny bloggfront för mig, jag ska skriva mer om det ikväll tänkte jag eller om det kommer upp imorgon.

/Moa


Ridhuset

Blev äntligen en tur till ridhuset idag efter mycket jobb. Transporten var som en is pinne så vi fick hålla på att försöka tina den för att få upp alla dörrar osv. Qp var lite tjurig på lastningen men till slut så gick han på, höll kanske på i några minuter.

Vägarna var sjukr dåliga så Qp tyckte inte att det var en sån höjdare att åka transport idag. Var lite orolig när vi kom fram och lastade av. Nytt ställe och en massa nya hästar. Emma kom fram och hälsade på oss också när vi kom dit. Super kul och trevligt tycker jag!

Väl inne i ridhus så var allt lungt igen. Började med att longera lite medans dom andra började rida. Han kändes lyhörd på kommandona. Fattade även galopp helt okej, iaf med tanke på hur svårt det var att få han att galoppera sist.

Hoppade upp och tränade lite på att styra, stopp och lite backning. Var två dressyr/hopp ryttare inne samtidigt som oss plus Moa, kattis och maria. Så blev en hel del rörelse i ridhuset men Qp brydde sig inte så mycket. Moa och CO satt upp lite w.riding konor längst långsidan för att träna på galopp ombyterna så då passade jag och Qp på att trava slalom i mellan. Visa delar vart han väldigt mjuk och följsam. Men ibland brister det lite i kommunikationen men vi har börjar förstå varandra bättre nu.

Är super nöjd med dagens pass, verkligen givande! Var en trött Qp och en trött Elin som kom hem! ;)Kommer lite bilder och film klipp sedan. Är Moa som har dem på sin mobil.

ELIN

Qp och Tiny hälsar på varandra! :)Till er som inte kan se...

.. den andra filmen så lägger jag upp den i ett annat program här. Det har tydligen varit lite krångel med Videofyme så här kommer den andra./Moa


Barbacka och tränslöst


Morgon tur

Första natten på ett tag då jag verkligen har fått sovit största delen av natten. Har varit så mycket saker den senaste tiden så spännings huvudvärken och ont i kroppen är ett faktum. Men idag känner jag mig hyffsat pigg och glad!

Gick ut i stallet och fixade klart där. Gick och hämtade Qp i hagen och då kom dagens enda negativa sak. Han skulle inte gå framåt. Han stod där han stod när vi bara var några meter från grinden. Så fick stå där en stund och tillslut så gick han med utan problem.

Var lugn och fin på gången idag också. Stod stilla där jag sagt åt han att stå. Hovarna gick också helt okej, var lite tjurigheter på fram, men efter att ha gjort ett hopp på båda fram så var det inget mer med det.
Ute på promenaden gick det super bra. Var uppmärksam på mig och mycket avslappnad. Tror han tyckte det var ganska skönt att komma ut på en promenad endå. Testade att jogga lite också och han hängde på bra. Men det bästa var endå när vi skulle testa att göra en vändning och han vänder super bra! Glad matte!

Var fram och nosade lite på en monster soptunna som inte var så farlig idag som den var igår. Mötte även ett sandhögs monster som efter en nosning vi kunde stå på. Han blir inte så upprörd över sånna saker. En väldigt bra sak med honom.

Nu hoppas vi att det inte kommer mer snö så vi verkligen kommer iväg till ridhuset i morgon!

ELIN


Den farliga grus högen. Gillar fotovinkeln på benen, ser ut som om han har ett jätte ben och ett mini ben ;) Ser ni inte monstret som kikar fram ? ;)Nä, jag är tuffare än monstret i soptunnan ! ;)Duktig Qp!

Idag har vi varit ut på en lite längre tur. Började med att gå och möta M innan vi började gå bort på vägen där det inte finns några väglysen så det är ju hyffsat mörkt. Vände efter en stund och fortsatte bort mot henne. Gick förbi en läskig soptunna som hade rammlat, det kunde finnas ett monster. Men Qp luktade lite på den och sen var det inget mer med det.

Hoppade upp efter att vi hade gått förbi mig och skrittade med henne en bit. Gick super bra, han var dock lite osäker och vinglig idag. Hoppade av och gick hem sedan då vi skulle gå själv hem. Han hade inget problem med att lämna casse efter sig och gå hem. Skönt!

Imorgon är planen att jag ska ta med honom när jag ska ut och jogga. Får se hur det blir i morgon, blir förjoppningsvis ridhuset på lördag! Hoppas verkligen det!

ELIN

Min sadel

Måste sätta mig och skriva en annons på min sadel. Den passar ju inte på Qp om man säger så ;) Lite liten börjar även bli lite för liten i sittsen för mig. Den har varit en riktigt trotjänare som har passat på dom flesta hästarna jag har provat den på. När man äntligen har ridit in sig i den då är det dags att köpa en ny hård sadel att börja om med haha..

Livet är fantastiskt

Livet är så härligt just nu! Jag känner att allt verkligen fungerar för mig nu, skolan går bra, allt är bra med hästarna och ja.. jag går runt med ett leende hela tiden. Jag längtar tills träningen verkligen kommer igång, vi har legat lite i lä men vi är på gång nu. Vädret har inte riktigt varit på våran sida nu under dessa vintermånader men jag vill verkligen försöka åka till ridhuset på lördag så vi håller tummarna. Tintin hade tydligen varit lite vild när pappa skulle ta ut han igår morse, han blir jämt så när han får vila. Han är aldrig dum eller gör illa någon, han är bara superbusig!

Jag sitter nu och tokpluggar på en uppsats, vi har historia i 3 timmar.. wiho! Längtar hem nu faktiskt, vill hem och fortsätta plugga, träna, mysa med Tintin och sedan  bara ta det lugnt. Det ska bli hur skönt som helst.


Vissa dagar är så jobbigt utan denna fantasiska häst, alla borde ha chansen att få ha en häst som hon! ♥

/Moa


Ett steg tillbaka

Igår hade jag aoch Qp en sån där dag då det känns som om man tar ett steg bakåt i utvecklingen. Först blev han orolig när jag hämtade Chaplin och ställde han i en annan hage då han inte kan stå själv för att han rymmer då. Men måste komma på nån annan lösning då Qp blir väldigt orolig, tror inte han riktgt fattar vart Chappe tar vägen.

Så han kunde inte så stilla på gången då heller, utan ska gå fram o tillbaka hela tiden. Lyfta hovarna var värre än första gången då han bara skulle stegra och hoppa så fort jag försökte lyfta. Efter mycket jobb gick det till slut.

En posetiv sak var at det gick jätte bra att sätta på reflexerna på alla benen igår. Då stod han helt stilla och brydde sig inte alls. Annars brukar han vilja stå och lyfta på frambenen när man ska sätta fast den. Duktig kille!
Sen när vi skulle gå var han jätte spänd och inte alls focuserad. Men det blåste väldigt mycket på visa ställen så det var svårt att höra och grenar inne i skogen knakade för fullt. Så kan verkligen förstå att han blev spänd osv. Forsatte att gå en liten bit tills han började slappna av lite, då vände vi och gick hem. Så det blev en kort promenad på kvällen.

Idag ska vi få ridsällskap ut, får se hur det går. Men ska bli roligt med trevligt sällskap:D Kommer update om hur det gick i kväll. Ska förska hoppa upp i sadeln idag också. Så vi kommer igång med ridningen eftersom att i Maj blir det clinik med Hubertus Jagfeld för mig och Qp. Ska bli super kul!

Nu ska jag ut på en power walk, måste ju hålla igång nu ! :D

HÖRS! ELINHubertus JagfeldRobin Frid och Hubertus Jagfeld

Det här är en kille som jag har fått förfrågan om att vara med att träna för, jag hoppas verkligen att vi kan åka och träna. Har suttit ett tag och läst om honom nu och det verkar vara en tränare helt i min smak, sympatisk och sätter hästen i första hand. Han har tränat många duktiga ungdomsryttare och är en man med många idéer. Jag hoppas att det är något som jag kommer att gilla och hoppas jag har chansen att åka och träna för honom.Sedan har jag världens bästa nyhet, världens bästa Hubertus Jagfeld kommer upp och ska ha träning hos oss. Och jag ska vara med, det känns sååååå roligt! Träningen ska vara 5-6 maj, det är ju jättebra för det är ca 2 veckor innan vi ska på Spring Show. Hääääääärligt, vart så glad när Maria hörde av sig förut och sa att det var. Så då är det Robin Frid 27-29 Mars och Hubertus Jagfeld 5-6 Maj och Spring Show 25-27 Maj, vilken rolig tid jag har framför mig! =D

/Moa


Läsvärt

Hittade denna på facebook och tycker att ni bör läs det. Tycker det är riktigt dåligt av Sport Sverige att gå ut och säga så dåliga saker om ridsporten och Rolg-göran Bengtsson. Klart att han var värd priset! Och att hästen ska ha priset ? öhh.. Tror inte att hästen hade kunnat hoppa den där banan själv.. eller ? ;)

"För ridsporten syns inte, vi syns inte. Vår sport ges inte plats i de sammanhang där sporter med status syns och därigenom upprätthåller sin status. Det är inte offermentalitet, det är sant. Att det inte är offermentalitet bevisas av den kraft vi har när vi har något att rikta den mot. När det till exempel, äntligen, finns en ryttare att rösta på." Petra Andersson

Klicka HÄR för komma till hela texten.

2012-01-18

Skola, träna, plugga, skola, träna, plugga känns som det enda jag gör just nu. Jag känner ändå att det är i helt rätt fas i mitt liv, jag älskar min träning. Både till häst och jag själv, jag älskar känna träningsvärk och framgång. Idag har jag varit på skolan i 2 timmar sedan var det gym som stod på schemat, körde väl ca 1 timme blandat kondition med styrke, toppenroligt! Tintin och jag ska ha lite kvalitéts tid ikväll hade jag tänkt, mysa lite och massera på mannen min. Tror inte att det går att rida tyvär då det har blivit plusgrader igen och det bli glashalt på banan. Förhoppningsvis så kan vi åka in och rida på lördag, skulle vara skönt att rida lite bommar och lite westernriding kanske.

Jag eftersöker lite roliga trailövningar, helst kluriga och sådant. Jag vill verkligen ta mig framåt i min utveckling så jag söker riktig utmaningar.

Amature trail, World Show tror jag. Kanske lite väl avancerat för tillfället men en sån här bana hade varit drömmen för en trailryttare att testa.

/Moa


Träna

Gårdagens träning var hur bra som helst. Är ju inte bara hästen som måste tränas utan mattes gammla kropp. Har faktiskt inte så mycket träningsvärk idag. Skönt! Ska försöka ta mig ut på en promenad idag antingen med hästen eller själv. SKa snart iväg på ett möte inne istan så blir lite dålig update från min sida idag.

Hörs ikväll!
ELIN


När man ser dom här bilderna kan man ju inte låta bli att längta tillbaka til sommaren och ride camp! :DMIN NYA TÄVLINGSTRÖJAEn av mina nya tävlingsoutfits's till 2012, känns som om att det här kommer bli en lyckad matchning med Tintin's färger. Sedan ska jag ha en som är i lite mer färg med ändå stilren, som oss haha!

/Moa


Träning med Elin ikväll

Ikväll står det ett träningspass följt av lite löpträning på schemat, Elin kommer nog snart och hämtar mig så ska vi åka och träna tillsammans. Måste äta någon sorts middag innan jag åker på träningen också, får se hur jag hinner äta innan men nått måste i magen.

Jag ska försöka ta mig en tur på Tintin ikväll nu när banan inte är så blöt längre, den vart det när det blev plusgrader igår. Så imorse vart jag glad över att se att det var minusgrader ute, hoppas på gemensam träning med Elin i helgen av något slag. Något jag har funderat på är om ni skulle vilja att jag gör som ett schema för varje ridpass och utvärderar det jag jobbat med under passet, skulle det vara intressant? Jag har sett andra ryttare och bloggare göra det och det är bra för att man lättare kommer ihåg vad som försigick under passet.


Nilz förra året i december, så mycket snö har vi inte haft under hela detta år!

/Moa


o visade bilder

Några bilder från när vi tog hem Qp från Uppsala :) 


Påväg till matte som väntar vid grinden, hon kan ju ha mat! ;)


Jag och Qp 

`
Godis?


Mockar vid matplatserna i hagen på ett morgonpass i uppsala.

ELIN

Godis

GRATTIS ROLF GÖRAN BENGTSSON TILL JERRINGPRISET!


Kvälls promenad

Blev en kvälls promend idag endå! Fick dock börja med att ha en disskution angående hovarna idag. Var riktigt tjurig, men jag har ju slarvat lite med det dom senaste två dagarna så får skylla mig själv. Men efter några hopp på gången så kom han på att det bara var snöstyltorna jag skulle hammra ur.

Slängde på reflexer på alla fyra benen idag, har bara haft på fram benen innan. Bakbenen bryr han sig inte om att jag sätter på nått men frambenen är han lite misstänksam om.

Gick iaf super bra när vi var ute ocg gick. Mötte en bil bakifrån som hade hel ljuset på jätte länge vilket gjorde att det vart skarpa skuggor= läskigt. Men han skötte sig toppen, han blir bara lite spänd. Efter 4 mion så hade han slappnat av och lunkade på med sänkt huvud. Fina killen min! Möte även hästar och det gick också bra. Stolt matte!

ELIN

Töväder

Planen var ju att jag skulle ut på tur med Qp idag, men nä vädret var emot oss.. Är tö väder ut så Qp som inte har några snösulor får ju gigantiska snö sulor.. Kanske fryser på till kvällen ? Kan ju hoppas på det iaf så vi kommer ut på en liten sväng då isf.

Synd då M var här och skulle rida.. Man hade ju kunnat på trevligt sällskap och allt. Blir ut och pyssla lite med han ikväll istället. Lyfta lite hovar och fläta om svansen. Hoppas jag kan åka till Moa med hästen till helgen också. Syrran kommer hem så hon får vara chaffis åt oss. Ska även prova en sadel på Tiny som hon har med sig, hoppas att den funkar!

Kanske kan få Moa att åka till ridhuset om deras plan är dålig till helgen. Hoppas hon har skjuss då :D Qp behöver verkligen få jobba igenom sig. Lite för mycket energi i den lilla hästen.

ELIN

Sådan mor, sådan dotter ?Varför inte matcha varandra på tävlingsplatsen? ;)

ELIN

Snart kommer..

... min nya tävlingströja jag fått i födelsedagspresent av mamma och pappa. Längtar tills att jag ska få pröva den, hoppas den är lika fin i verkligheten! Måste bara hitta en fin mönstrad padd i svart och vitt så är min nya outfit klar. Sedan ska jag specialbeställa en tävlingströja om jag ska på EM i någon häftig färg så man sticker ut lite. Jag sitter nu på tyskan och vill bara hem och ta det lugnt men det lär ju inte bli av, måste hem och ta hand om Tintin och plugga jäkligt mycket.

Imorgon ska Elin och jag in och träna lite på gymmet, det ska bli superskönt att äntligen komma igång efter ett bra långt uppehåll. Kommer säkert ha träningsvärk x1000 men det går ju över. Vill ni se en bild på tävlingströjan som ska komma hem från Internetbild eller ska jag vänta tills den kommer hem så jag kan ta kort hemma?

/Moa♥


Svagheter och problemlösningar

En av Qps största svagheter just nu är hans hovar. Han vill inte bli skodd och han vill helst inte att man ska kratsa hans hovar. Från början fick man kämpa för att få han att lyfta upp dom överhuvud taget, men nu har han lärt sig att lyfta dom när jag säger hoven och//eller snuddar vid pälsen på benet.

Jag lyfter qps ben minst tre gånger om dagen om inte mer. Börjar på morgoen innan vi ska gå ut i hagen för att sedan vid ridning eller annan hantering lyfta ännu en gång på alla benen och då brukar vi även lägga till små knackningar på skon/hoven, upprepas så att det blir före och efter ridning. Sen blir det en sista gången vid insläppet på kvällen, även då knackar jag och lyfter benen i olika vinklar. Det viktiga är att så fort han varit duktig så får han beröm och ibland en liten godis. Det ska vara trevligt att hålla på med benen.

Har blivit en stor skillnad bara sedan han kom hem hit. Knepet är att inte ge upp, utan fortsätta att trägla på med det hela. Nu vet jag ju inte om han kommer bli snäll att sko, men är ganska säker på att vi kommer få till det då Qp är en väldigt smart grabb. Vi kommer fortsätta på det här sättet plus att jag låter "nya" människor vara upp i honom. Det är ju inte bara mig han ska vara snäll och lyfta benen för. Men senast i går visade ju han att han kunde sköta sig fast det var en nya person som höll på med han.

Kommer komma updates om detta med tiden, då problemt inte är löst. Men det är så här vi jobbar just nu. 

ELIN

SVERIGE-täcket

JAG VAR SÅHÄÄÄÄÄÄR GLAD när jag öppnade paketet. Det var mitt absoluta drömtäcke, jag har tjatat om att jag har velat haft ett sådant täcke typ förevigt och så kom världens bästa Elin med det till mig i födselsedagspresent. Jag har verkligen världens bästa vän, no questions asked. ♥ Kvällen var supertrevlig, en massa härligt folk och god mat som mamma hade gjort. Fick mycket fina presenter och pengar så jag är jättenöjd med allt, mest att jag får vara med dom som jag håller mig kärast.


Täääääcket from my dreams sitter nu på hästen from my dreams!
Sedan fick jag en jättesöt liten bok som handlar om min och Elins vänskap, hur söt som helst. En massa rolig text i den med en massa roliga bilder på oss två och hästminnen blandat med vanliga. Satt och skrattade när jag läste saker som Elin hade skrivit om mig, allt stämde in så frukansvärt bra!


/Moa


lalalala

Var lite saker som hände igår, där av dålig update från min sida. Insett vilka idioter man har omkring sig, men ser ut som det kommer bli en stor förändring snart. Skönt! Det är på tiden! Nog med det, Qp får vila idag då jag inte hinner med att göra nått med han.

Haft fullt upp idag också, men hoppas på att jag äntligen ska få lite tid över i veckan! SKa åka till Moa och fira hennes födelsedag i eftermiddag också. SKa blir så kul när hon får sin present av mig ;) apråpå det så måste jag nog sätta mig och slå in dem ;)

ELIN
Några bilder från dagen!Vilken härlig dag la la la!

Inatt kom jag hem från bion och mamma hämtade oss. Jag var med två av mina fina vänner som bjöd mig på bio, vi såg The darkest hour med Joel Kinnaman i. Jag kan verkligen rekommendera de, en spännande film i min smak! När jag satt vi bordet nere så säger mamma att jag skulle sitta kvar så springer hon upp och när hon går ner för trappen sjunger hon för mig och hade med sig ett paket från PEAK, jag vart så himla glad. Jag fick världens finaste tröja, en grå med lila text.

Sedan åkte jag och mamma och tittade på en dressyrträning imorse, en av hennes arbetskollegor skulle träna och då passade vi på att åka dit och titta. Hon hade en riktigt fin häst, ett unghäststo som hade ett enormt steg, skitläcker. Vi träffade även Ingela, våran hovslagare, som även äger ett gym inärheten av oss. Hon kom dit och så gav hon mig ett kuvert och så grattis på födelsedagen! Det var ett gymkort på deras gym, wihooo. Jag tackar ETIC Friskvård för att ni sponsrar mig i min tävlingssatsning!
När jag sedan kom hem så drog jag på mig stallkläderna och gick direkt ut i solen och tog ut Tintin på en tur och gud vad glad jag vart när jag red. Vi red ut längs vägen först och kom in på en mer enskild väg och där galopperade vi fram och tillbaka och jag hade förmodligen världens piggaste pleasurehäst. Han bytte galopp och slängde med huvudet och tyckte nog att livet lekte, jag också! Haha satt med världens flin hela ridturen, sedan gick vi på ängarna som det var snö på så han kunde snöplumsa lite och samtidigt jobba lite med ryggen. Red hem och pysslade om Tintin!

/MoaEn härlig video som cirkulerat bland våra western vänner!

Ta en titt på denna, sjukt bra filmat vilket ger ett extra plus!


ELIN

Idag är min födelsedag!

Idag fyller jag år, känns härligt! Grattis till mig själv haha.
/Moa
GOT YOURSELF A FAVOURITE?


Här har vi då den lilla svarta. Den har stenar i bruna nyanser på kragen och armarna. Pefekt då den passar till alla hästar och deras färger.


Min nyaste favorit som syrran köpte i USA åt mig. Grön med en massa glitter överallt också matchar den ju fuxar välldigt bra ;) Man får även fin figur i denna, då den har mörka färger. Helt klart min favorit just nu!


Sen har vi min älskling som har fått varit med ett tag. Turkost var min och Ponys tävlingsfärg! Är små glitter pluttar fast klistrade på olika ställen i mönstret också. Många minnen med denna tröja, Moa har även lånat denna av mig på några tävlingar och kan ju säga att det varit en riktig tur slinky!


Var bara tvungen att ta med denna också. Min första tävlings tröja, den är uppsydd efter mig så den är ju inte riktigt i rätt storlek just nu ;) Den sitter mer som en bluse/slinky på kroppen då jag ville ha den så. Jag har aldrig varit ett fan av Skjortor. Även den turkos!


En halter kavaj med röda detaljer. Har dock använt mig av en vanlig svart kavaj eller min slinky på senare tid när jag haltrat. Men den är så fin med det röda!


Sen har vi då halter kavajen eller ja, en ridkavaj helt enkelt. En helt vanligt svart och enkel modell. Gillar dem best så . Hade jag tävlat hoppning hade jag haft en röd ;)

Så, vilken tycker ni är finast och varför ?
Har en massa gammla också, men dom orkade jag inte gräva fram. Är mest sånna i polotröje modell som jag i princip inte har använt. Men så här ser iaf mina favoriter ut! :D Jag brukar alltid ha en svart padd till mina tävlings tröjor då jag tycker det är stil renare. Jag väljer svart eller kräm färgat som padd, det är finast ! :D

ELIN

Tack

Tack för era fina kommentarer på förre inlägget! Det gjorde mig helt klart på bättre humör. Ska försöka släppa det hela, men det kommer till en viss gräns när man bara inte orkar med allt shit. Hur som helst så var jag nyss ut till stallet och städa lite. Tänkte passa på eftersom att det inte blev nån ridning idag.

Hatar när det blir smutsigt och stökigt i stallet. Så idag blev det lite städning i sadel kammaren, såg att det behövs smörjas en hel del. Så måste ta tag i det till veckan också. Borde också gå igenom alla mina låder med häst saker efter Pony.. men det tar emot.. Alldelens för mycket minnen i varenda liten sak. Skulle nog kunna komma på ett speciellt minne med allt.

Nu ska jag ta lite bilder på tävlings kläderna så ni får se dom ikväll också :D Ska bara leta fram alla.. det har ju blivit några med åren haha :D

ELINMin fina kille!Less

Nått som gör mig sjukt irreterad är folk som inte har en aning om vad dom talar om uttalar sig om vissa saker. Kan göra mig riktigt galen och just nu önskar jag att jag var en stark person, en person som var bra på att vara chef och att bossa. Men nä, det är jag inte. Är sjukt less på detta.. Vill inte gå in på för djupa delatjer just nu..

Men det ska alltid finnas nått att anmärka på, men snälla du ta en titt på dig själv och ditt sätt att ta hand om dina hästar ? Var lite öppen för nya ideer och sluta lev kvar på 1800 talet.. 

Är inte bara det här hon ska klaga på utan det är tusen miljoner saker. Alltid nått nytt och råkar man säga till henne om nått då blir det hus i helvete..


Kände att jag var tvungen att skriva av mig lite bara.. 


Jag vet inte men tycker ni att han är mager ? för det är ju tydligen det senaste han är.. Själv tycker jag att han är lagom. Bara mer muskler som ska byggas. Men nä.. han är tydligen mager. Vad tycker ni ?
ELIN

Detta hittade jag i Qps krubba i morse

Var jag som hade utsläpp av hästarna idag, suprice ;) Men när jag slängde ner maten i qps krubba såg jag nått konstigt som såg ut som en sten. Tog upp den och såg att det var en tand! Så försökte så klart kika in hans tänder vilket Qp inte tyckte var okej då han är rädd om mulen, men efter lite övertalning så fick matte kika lite och allt såg bra ut.

Idag blir det förhoppningsvis lite ridning, såg att det var en liten kille ute i hagen som verkar vara pigg. Han leker nämligen rodeo där ute.. Så länge han inte gör det när jag sitter på så ;) 

ELIN
Dagens fynd eller hur var det ?Video värd att titta på


Första gången utan häst sällskap!

Idag bestämde jag mig för att testa att ta en tur utan nått häst sällskap. Började med att fixa QP som inte ville stå stilla på gången idag. Märks att jag legat på lat sidan med honom några dagar. Bara att bita ihop och rätta till honom när han inte står stilla. Slängde på sadel och träns även fast vi bara skulle ta en promenad idag. Hade reflex grimman över tränset så jag ledde han i grimman.

Sen tog vi oss en promenad längst vägen åt det hållt vi gått mest på och där han känner sig säkrast. Är också mindre trafikerat där så det passade super bra. Lillen skrittar bara på som ingeting, sänker huvudet och börjar små frusta. Inget läskigt alls med att vara ute själv.

Mötte även en tjej som var ute och joggade med sin barnvagn. Qp blev lite spänd och tittade fundersamt på den innan han bestämde sig för att den inte var läskig. Sen mötte vi också en bil som genast sakta in när han såg oss. Alltid lika trevligt med bilister som visar hänsyn. Qp brydde sig inte alls om bilen heller.

Om jag inte har sällskap i morgon så ska jag nog testa att hoppa upp i morgon och se hur han reagerar när vi är själva. Men som det kändes idag så kommer det inte vara några problem.
Var en trött kille som kom hem sedan. Fått ut ur sig lite energi efter att ha varit ute i ca 45 min och gått i massa backar. Är så stolt över han idag!

Ska åka iväg till Linnea nu för lite torsdags chill! Ska fixa ordning bilder på mina tävlings kläder i morgon så att ni får se dom.

ELIN


Härlig mobil bild, men en bild iaf ;)


Go killen som stod stilla efter turen iaf ;)Nu är allt som vanligt

Nu är internet och telefonen tillbaks och hela hushållet är återställt. Nu ska uppdateringen vara som den var innan, helt okej haha! I helgen är det en riktig tjejhelg i Nymanshushåll. Pappa har åkt till Vemdalen och jag och mamma är ensam hemma, mysigt det ska bli. Träning kommer det också bli med Tintin,jobbade han på ridbanan igår. Jag red trail och jag vart så glad att jag nästan höll på att grina, snacka om mental och fysisk utveckling. Han var så stadig på huvudet, rörde det en milimeter när vi gjorde bomövningar. Jag tränade som en stjärna och så skulle han gå runt alla bommar, jag ska måla enbild sedan så ni får se hur det såg ut. Han tycker verkligen det är roligt att rträna, man ser hur det lyser i ögonen på han när man ska hämta han när jag hämtar han från hagen.


Såg att Elin frågade om ni ville se våra tävlingskläder förut, det lät ju som en jätterolig idé. Måste ta och fota dem isåfall så ni får se hur de ser ut. Har förresten köpt en ny tävlingströja, en svart/vit med stenar på, ska få den i födelsedagspresent av mamma och pappa. Den är jättefin, den ska jag ha på Spring Show när vi åker dit! =D


/Moa


Längtar!
Snart kommer det in lite vår nyheter! Ska bli spännade vad dom lyckats få fram för snygga showkläder!
Förresten skulle ni vilja se mina och Moas tävlingskläder ? 

ELIN

Back on track

Uppdateringen har inte legat på topp som ni kanske har märkt. Men har verkligen inte haft tid med nått och Qp har verkligen blivit åtsido satt. Men nu känns det som om jag är på väg tillbaka igen. Förkylningen har börjat släppa också så nu börjar man orka med att göra mer saker.

Ska snart gå ut till stallet och fixa. Får se om vi tar oss en promenad längst vägen sen. Skulle verkligen behöva åka till ridhuset och låta han få jogga igenom kroppen. Träffade Moa på en thailunch idag också, hur mysigt som helst. Skönt att sitta och snacka om allt och inget.

Kommer en update sen !

ELIN
Åh vad jag vill ha sommar nu. Qp är så fin på sommaren också! :D

En av våra favorit hingstar just nu!
Fullt upp

Idag är det full rulle, tusen saker som ska göras. Så tyvärr blir Qp lite satt åt sidan idag. Hade en plan på att ta en promenad utan sällskap idag längst vägen där han har gått några gånger nu men tiden räckte inte riktigt till. Så ska försöka hinna med det efter mötet i morgon. Hoppas bara att solen är framme, då kanske man kan lura med sig syrran och kamerna. En lite fågel viskade i mitt öra att hon var ledig några dagar ;)

Nu ska jag dra i väg på middag med några av mina fina tjej kompisar! Hoppas ni får en mysigt kväll också! :D

ELIN


haha en gammal bild på oss från skol tiden ! ;)
Vilka är de bästa tränarna

Väldigt svårt att beskriva, alla tränare har sina för och nackdelar när det kommer till träning. Men vi kan ju iallafall berätta om de tränarna vi har tränat för och var vi tyckte om dem. De som jag iallafall har tränat mest för(Moa) är Håkan Forsström. En tränare som har hjälpt både mig och Elin väldigt genom alla år som han har varit domare och tränare. Håkan är en tränare som har ett öga för vad både ryttare och häste behöver, både enskilt och tillsammans. Jag kan nog räkna Håkan som min huvudtränare!

En annan tränare som är erkänt duktig som jag har tränat för är Hubertus Jagfeld. Hurbertus är en man som verkligen kan sin sak, han är väldigt ärlig och kritisk men på ett bra sätt. Han ser vad problemen sitter och har lösningar som är vettiga och fungerar utan att behöva använda konstiga metoder. En väldigt lätt och välutformad träningsplan. Innan jag snöade in mig totalt på showgrenarna hade jag en period där jag tränade för reiningtränare och jag tränade då blandannat för Kim Ferguson, en meriterad reiningtränare från USA. Henne tränade jag för med min förra häst Huan. En tränare jag ansåg som helt okej men som jag inte fattade jättetycke för, mest för att den planen Kim hade inte passade för Huan som var otrolig känslig.

En annan tränare som jag (Elin) har tränat för dom senaste gångerna är Josefin Blomqvist, En tränare som jag gillar super mycket. Hon säger alltid vad hon tycker och är på en tills allt blir bra. Hon är bestämd och vet verkligen vad hon tycker och vill, hon kommer alltid med bra övningar och hon uppdaterar sig själv ständigt. Är även hon som har ridit in min häst Qp.Moa och Håkan på Greva -11


Två sjuklingar en blogg

Samma förkylning som Elin har, den har nu stigit in i mitt liv också. Jag ska faktiskt gå och lägga mig nu för att jag är så slut i kropp och huvud, klev upp tidigt imorse och åkte till farmor för att plugga lite, sedan åkte jag och pappa in till Birsta City och införskaffade mig ett par nya skor. Efter det var det lunch hemma och en löptur på det, härligt var det. Men det kändes att man inte hade tränat på ett tag, första rundan är alltid den värsta men niu ska det väl bara bli lättare... eller?


Imorgon är första dagen på skolåret 2012, känns roligt och skönt att komma tillbaka faktiskt. Känns skönt att komma tillbaks i rutinerna. Nu ska jag läsa min bok ch sedan lägga mig så man orkar kliva upp imorgon, godnatt läsare! ♥

/Moa


Min guldklimp!

Ingen ridning idag heller, känner att kroppen måste få hämnta igen sig först. Men imorgon SKA vi ut! Var ut till stallet nyss och fixade klart där. Qp hade rört om ordentligt i sin box idag.. shit häst! ;) 

Gick även bättre idag när jag skulle ut med lunchen till dom. Dom är inte lika mycket på nu som dom första dagarna men man får hålla lite koll på dom. Men för tillfället är det Qp som är boss! Chaplin har gett upp helt nu känns det som. Får se hur det blir sen när lill tjejen ska få börja gå med dom. 

Stod och gosade med Qp en stund i hagen också. Han är ett riktigt gos troll! Så mycket personlighet i honom, man blir så glad när man är i närheten av honom. En riktig glädje spridare är vad han är min fina häst!


ELINGlädje spridaren!


Hungriga grabbar!
-Jag och Pony förra våren. Oj vad jag saknar min fina kille.. Här leker vi följa Elin som inte precis var särskilt svårt tycker Pony som ville följa Matte vart hon än gick. Kan jag få bli frisk?

Varit helt slut hela dagen idag.. Förkylningen har slagit ut hela min kropp.. Så blev ingen ridning idag, kände att det var bättre att stanna inne och blir frisk. Var ut och mockade för en stund sedan så det är iaf klart. Vet inte riktigt vad kvällen har att erbjuda. Lär väll dö framför tvn en stund innan det blir till att sova. 

Hoppas på att jag mår bättre i morgon så vi får komma ut på en tur!

ELIN


Qp i hagen för nån vecka sedanSista dagen ensam hemma

Ikväll kommer mamma och pappa hem, det känns både roligt och tråkigt. Älskar vara hemma ensam och få fixa allt själv men samtidigt saknar jag familjen haha. Igårkväll var det supermysigt med Kattis, vi kollade på filmen Rio och gud vad den vad rolig den va. Vi skrattade så vi höll på att tappa andan, hel skojj! Ska äta något nu tror jag innan jag beger mig ut i stallet, idag blir det lite ridning tror jag! Mysigt när det är mörkt ute när man få tända utelampan, supermysigt.


Gopruppen!


/Moa


Till vardagsUngefär så här ser jag ut när jag går till stallet just nu! Brukar byta skor när jag ska rida, så jag har stövlarna medans jag mockar och gör allt sånt.  Brukar också använda en reflex jacka på kvällarna men den är för tillfället sönder i drag kedjan..

ELIN


Deltagare i Biggest loser ?

Det är vad jag har känt mig som hela dagen. Vaknade och det kändes som om kroppen vägde tre dubblat så mycket. Släpade mig ut till stallet för att mocka och fixa klart allt sånt. Det är dagar som dom här man känner att det är jobbigt att ha häst, men stallet måste ju endå fixas fast man är sjuk. 

Gick in och dog i sängen igen men efter en stund plingade det i telefon så var bara att gå ut i stallet igen. Skulle ju få sällskap av K för en tur idag. Men det blev en promenad längst vägen. Var så otroligt jobbigt att gå så jag trode jag skulle dö, men kände endå att jag var tvungen att passa på när jag fick sällskap.

Slängde på sadeln så han fick ha den på sig när vi gick, fick även ha på sig en massa reflexer. Gick även idag bra med benreflexerna. Han var lite fjantig på ena benet när jag skulle sätta fast den. Men tillsut stod han stilla och brydde sig inte så särskilt mycket om det. 

Väl ute längst vägen så mötte vi först en traktor som kom i en jäkla fart, fick vifta med armen för att han skulle stänga av hel ljuset och sakta ner lite. Tur att Qp är så pass lugn att han inte bryr sig för sånna saker, men man vet ju inte hur han ska reagera när han aldrig träffat på nått sånt längst vägen. Blir grymt irreterad när dom inte visar lite respekt. Mötte även en massa bilar idag och han skötte sig så bra så. 

Går med lågt huvud, frustar lite och spanar på lite spännande saker i mellan åt. Tränade även lite stopp och ryggningar. Han svarar riktigt bra ! Ska bli kul att komma ut och haltra till sommaren!

Nu väntas det go middag med min fina familj! Är riktigt hungrig så lär väll äta lika mycket som en Biggest loser också.. Hoppas jag är frisk på måndag för vill ut och börja träna !!! 

ELIN


Reflexer på :DRubriktorka...

Det är ju supersvårt att komma på bra rubkriker, eller hur? Jag har alldeles nyss ätit lite lunch/frukost och sitter och tittar lite på TV'n, ska snart gå ut i stallet och fixa boxarna sedan träna lite på banan tror jag beroende på hur underlaget ser ut men jag tror det ska vara helt okej.

Saknar värmen och sanden på ridbanan!

Ikväll kommer Kattis ner också, jag längtar som en tok! Vi ska se på film och bara ha det skönt. Igår kväll var jag med en vän som heter Emelie, vi åt en mycket god middag och satt och pratade hela kvällen vilket var behövligt. Nä det här håller inte mina vänner, nu ska jag ut i stallet och grejjsa lite!

/Moa


Måste man ha en quarter för att rida western?

Både ja och nej. Klart att man kan rida western på en häst som inte är registrerad quarter eller paint, man kan komma väldigt högt upp i klasser med dem. Både jag och Elin har börjat på hästar som inte varit varken färdig utbildade hästar eller quartrar. Jag tror Elin håller med mig om att man lär sig mer genom att själv få utbilda och lära sig tillsammans med hästen än att köpa sin framgång vilket många tror att man gör när man köper en quarter eller paint men så är då inte fallet.

Anledningen till att vi båda köpte quartrar är för att det är den ultimata rasen för ryttare som vill tävla westernridning på högsta nivå och det är dit man satsar. Men utan alla de hästar vi har haft innan hade vi inte besuttit den kunskap vi har idag. Om man inte har en quarter så kan man fortfarande åka ut på samma shower som quarterryttarna men man kan endast rida Allbreed's klasser där alla raser är välkomna att delta men du kan aldrig rida en AQHA ansluten klass.

Men det som är för de med icke quartrar är det WRAS som gäller!
Något som vi tycker är väldigt bra är det nya gemensamma SM i westernridning. Där rider alla raser, korsningar/paintar/quartrar mm tillsammans och tävlar om en SM-titel. Det är bra för att där får alla raser tävla mot varandra och det blir ingen "särbedömning på raser".
Moa och Jahua SM- silver!


Moa och Lizzy


Elin och Pony
Bilder, inte det lättaste att fota bra bilder i snöstorm ;)


Solskensritt
Världens härligaste häst har jag iallafall. Måste lägga ut filmen sedan när jag har bättre internet. Han sprang efter mig och skulle nuffsa mig i ansiktet, drog mig i mössan och lekte jagis med mig. Haha ni måste verkligen se den, såååå söt! Vi hade en jättemysig ridtur, vi skrittade runt på ängarna och upp i skogen en sväng. En skön dag har det vart, nu ligger jag i soffan och väntar på att det ska bli bättre tider./Moa


Sjukling

Legat hemma hos Moa i två dagar nu och tyckte synd om mig själv för att jag är sjuk. Tur att Moa också var sjuk så man har sjuk sällskap ;) Tog lite bilder på dom också så kommer komma upp lite fler i kväll. Qp får vila idag då jag inte känner mig så kry.

Moa fick det roliga uppdraget att hålla på med han igår medans jag mockade. Det är bra för han att nya människor håller på med han också. Han blir genast lite smyg nervös när det är någon ny. Men det gick riktigt bra igår! Hon fick till och med hålla på med hovarna utan nått bråk. Det går framåt!

Ska fixa mig nu innan släkten kommer hit, ska fira Mormor som fyller år! Hörs ikväll !

ELINMoa och QpViiiilken härlig dag na na na na!

Gud vad härlig den här dagen ser ut att bli, solen skiner och det är snö överallt. Jag och Elin åt frukost tillsammans förut och nu har hon åkt hem för hon ska på någon släktmiddag. Jag ska bara fixa lite på datorn och sedan ut i stallet för då vankas det en uteritt på Tintin i snön, man får passa på när det är bra väder och bra underlag. Igårkväll spenderades framför The voice Sverige igen och sedan låg vi i sängen och glodde på mer film. En riktigt lugn och skön dag kan man säga. Det jobbiga är att både jag och Elin har åkt på någon slags förkylning så ingen av oss är speciellt på topp, jag har hostat som en tok inatt och det klias i hela halsen.


Sååå härligt med snö igen! =D


/Moa


Svagheter och problemlösningar

Jag tänkte att jag kunde börja berätta om Tintin's största svaghet vilket är hans spinn och backning. Han har en tendens till att släpa hovarna efter sig utan att få upp ett tempo. Det är något som jag har försökt att jobba upp är ett tempo som är bra för hands förmåga. När det kommer till spinnen har jag jobbat mycket med att han ska vara lös i sina bogar, mycket förflyttning av bogarna på olika sätt tex rida kontraställda cirklar, det är att om man rider en cirkel till höger så ska hästen ha huvudet ställt till vänster och man ska flytta runt bogen till höger.

Anledningen till att jag har gjort det är för att hans yttre muskel i benet ska bli längre och inte bli lika stelt när han ska flytta runt. En övning som har fungerat väldigt bra är att man rider runt i en cirkel och steg för steg flyttar in bogen med näsan ställd till det håll man ska, Samtidigt som man gör det så petar du in bogen och ser till att du får med dig hela ytter sida. Man ökar succesivt stegen man flyttar in och när man känner att hela hästen flyttar in så går man in i självaste spinnen. (Om det är svårt att förstå hur jag menar så kan vi göra en film på det så att det blir lättare att förstå)Ett annat problem är backningen, där har han verkligen varit det segast som finns. Det jag då har jobbat med för att få han att hitta sitt egna snabbare tempo är att jag har ridit skritt-stopp-back-trav-stopp-back och fortsatt så. När man rider intervallar så bygger man upp korta muskler vilket hästarna behöver för att kunna backa upp. Man hjälper dem även att sätta sig mer på rumpan och få dem att höja ryggarna med denna övning. Övningen ska ske i intervaller, det ska inte gå flera minuter mellan varje övergång utan det ska ske på rad. Med denna övning har jag kunnat bygga upp en annorlunda backning med med speed i den utan att han jobbar fel eller känner sig stressad. Det är väldigt viktigt när man gör den övningen att det ska flyta på utan att bli stressigt för hästen, det ska ske försiktigt men med ett bra floow.


/Moa


2011-01-05

Dagen började på det bästa sättet, jag gick ut i stallet och såg att hela gården var täckt i snö(!!!!) Ni kan nog inte förstå hur länge jag har velat haft snö hemma nu pga att man inte har kunnat rida förut men nu kan man det. Efter jag tagit ut hästarna gick jag och Elin ner och gjorde en riktigt god frukost, Amerikanska pannkakor med bacon. Mums var det, vi satt och pratade och tittade ut genom fönstret där Tintin lekte rodeohäst och bockade runt i snön. Tror det var fler än jag som var glad för det vita guldet.
Ridningen idag var inte speciellt ambitiös, vi lekte först runt lite på ridbanan med bestämde oss för att sedan gå ut på ängen för att kunna galoppera. Det är fortfarande väldigt halt under snön, den måste få lägga sig riktigt innan man kan börja galoppera där. Tintin tyckte det var roligt att få vara ute på ängen och mitt uppe i ridningen ser vi att shettisen Ylli kommer utspringade och vill vara med. Hon hade tagit sig ut ur hagen och sprang efter Tintin vart än han sprang! Vi höll inte på speciellt länge då det snöade väldigt mycket men den lilla stund vi var ute så var det jättemysigt.
/Moa

The voice Sweden

Nu ligger Elin och jag i varsitt hörn av soffan och tittar på TV och ser på våran favorit Petter på bilden. Vi åt tacos förut som är en standard för oss två och så åt vi lite chips också, hihi! Imorgon blir det häst för hela slanten, vi ska väl försöka ta lite kort och så. Hoppas på  att planen håller sig tills imorgon då det kom snö i eftermiddag.

Är det något speciellt ni vill se från oss på bloggen? Några speciella inlägg ni känner som saknas?


/Moa


Ingen ridning

Ja, blev ingen ridning idag pga vädret. Qp har ju inga snösulor på sig just nu så blir lite mkt styltor. Sen fick vi inget sällskap idag heller. Men hoppas på en tur i morgon. Nu har jag packat ner ziperallan och ska bege mig bort till Moa. Hennes internet är inte på topp så får se hur mycket bloggande det blir ikväll.
Tror ni inte att Qp går omkull i hagen idag när dom fick sin lunch.. suck.. Grabbarna var helt till sig så blötsligt försvann marken under han när han skulle vända snabbt. Lill killen sprang fram till matte och ville ha lite medkänsla. Var lite obehagligt att gå in med lunch påsen idag faktiskt. Chaplin var lite väll på en och så har vi Qp som blir på g och springer runt och retar upp chappe..
Nu måste jag skynda mig ! :D Hörs!
ELIN

Men det var väl på tiden?

Gud vilket kaos det har varit hemma hos oss, stormen Dagmar dödade allt som hade med el att att göra och vi har egentligen inte ens internet än men så snäll som Telia var så fick vi ett mobilt bredband av dom och det var så skönt. Men internet är ju det segaste jag har suttit vid på måååånga år, det laddas så segt och det betyder dåligt med bilder men jag kan ju iallafall försöka att slänga upp lite bilder.

Mitt nyår var iallafall helt underbart med fantastiska människor och vi skålade och dansade långt in på natten. Nu har mamma och pappa åkt till Vemdalen och lämnat mig och Nilz hemma för att hålla stänningarna. Vädret hemma är skit iallfall, det spöregnar och är glashalt överallt. Men det går faktiskt att rida lite lätt på ridbanan trots att det ser ut som en ishockeyrink! Idag kommer Elin och vi ska väl försöka ta lite kort på mannen som står ute i hagen och jag ska försöka ta mig runt på ridplan.Saknat min grabb under helgen!

/Moa


Hästar genom i mitt liv

Hästarna som har satt mest spår i mitt liv.


Stable Value
Ett varmblod som varit i familjen i många år. En riktig personlighet med glimten i ögat. Han är nu såld och står ute på alnö om jag inte minns fel nu. 

Shangri-LaEn liten arab korsning som jag var medryttare på under ett år. Världens snällaste som lärde mig massor, Hon gjorde tyvärr illa knät så hon fick somna in.

Sartorius


Ett varmblod som jag hade på typ foder under ett år innan han såldes. Honom har ni sett förut på bild här på bloggen. En riktigt pärla som lärde mig massor, en riktig buse kunde han vara ibland. 

Snap ShotEn fullblods valack som jag var medryttare på nån dag i veckan. Han var helt underbar att rida, kunde dock bli väldigt het när man red ut. Startade även i dressyr med han en gång. Snappe dog i sin box för några år sedan, antagligen var det nått med hjärtat. 

Thokki frá rejpMina fina islänning som jag hade som min egen under flera år. Så mycket vi har varit med om. Thokki var överviktig när han kom till norrland så vi kämpade som tusan för att få ner han i vikt och tillslut vart han iaf normal tjock. Ridläger och andra tokigheter vi vart med om. Thokki fick tillslut somna in 22 år gammal, då han led av astma och ledproblem. 

RamondoMin systers arab som visade sig vara ett riktigt monster efter några månader. Blev Anna min älsta syster som fick ta honom då han var alldelens för svår. Men sista åren var han helt underbar att rida. Vilket jobb hon gjorde med honom. Han kallades för vacker och det kan man ju verkligen förstå. Tyvärr fick han somna in då han fick en svår senskada som efter många försök inte gick att få bra.

ChaplinEn c-ponny som står i vårat stall. Red han mycket innan jag köpte min häst. Rider han fortfarande då han behöver motioneras eller är för pigg. Mig vågar han inte hitta på dumheter med:) 

EldSyrrans nya Arab valack som han också redan börjat gjort en massa framsteg. Var tidigare distans häst men nu är han till största del western häst, får vara med på nån distans tävling i mellan åt. Han jag rider när jag är i Uppsala, lånade honom även på ride campen förra året då jag inte hade någon häst. 

Shalom TermsJa, Pony känner väll dom flesta av er läsare igen. Min irländska sport häst som jag hade under många år. Kommer nog aldrig att hitta en häst som honom, han är i en klass för sig. Pony fick somna in förra året 28 år gammal pga en sjukdom. Saknaden är enorm.. 

Pure prime ChocolateMoas häst Tiny som hon har låtit mig rida under tiden Pony var sjuk och när jag letade häst. Tiny fick mig att komma tillbaka upp på häst ryggen och återfå den där känslan om hur roligt det är att rida. Tiny är en häst alla borde på rida nångång i sitt liv. Tack Moa :DQalms sierra smoothOch så har vi Qp då, min nya häst som är en Quarter på 3 år:) 

Utsläpp

Grabbarna fick gå tillsammans idag också, börjar dock undra vem som är 4 och vem som är 19? Qp står och hamstar mat i godan ro medans Chappe springer i 110 mallan alla hö högar, slänger med huvudet och gör lite skutt. Har en känsla av att dessa röda två herrar kommer bli ett radar par.

Ska gå och sova nån timme till nu, blev lite sent i går så behöver lite extra sömn. Ska i väg till Moa idag också, kanske tar och fotar lite då om hon kan rida i sin paddock, beror ju lite på underlaget. Hörs om en stund! :D

ELIN

Qp har fått en hag kompis!Idag kunde vi äntligen släppa ihop grabbarna. Det var inga problem alls. Dom sprang fram till varsin hög med mat, nosade lite på varandra efter en stund och ja det var bara lungt allt. Skönt! Dom såg ut att trivas bra tillsammans också :DFörsta turen i skogen!

När jag tog in Qp från hagen idag så hade han tydligen slagit i huvudet i nått, för ovanför ögat hade han ett litet sår. Qp tyckte att det var såååå synd om honom. Men var mest bara ytligt som tur var. Bestämde oss för att ta oss en liten tur i skogen idag. Gick inte alls lika långt idag, utan hoppade upp bara efter några minuter.


Möte ett gäng sparkar och skrikande barn som Qp gav nyfikna ögat åt. Red upp på silver bäcken, en liten skogs runda vi har i närheten. Vart lite för mycket för han med djupsnö och grenar som for längst kroppen. Men efter en stund slappnade han av och tyckte att det faktiskt var rätt så mysigt.


Kom hem hela och rena haha, nä men det var en nöjd kille som kom hem. Lite trött, men lycklig till tusen. Skönt att se hur han slappnar av när han inser att detta inte var så farligt. Han såg en läskig snö hög idag längst vägen också, men när nästa snö hög kommer då springer han fram och luktar på den och ba HAHA jag visste väll att den inte var farlig! Tur att vi har lilla Òsk med oss som kan rädda oss från läskiga monster ;)

ELIN


Litet sår.Väntar på att få komma ut på tur :) Gillar tjockis vinkeln ;)

Svar på fråga

Phu om Mys med en blöt häst:
Varför skriver Moa så sällan?


Ja, det är kanske ganska många som undrar det med tanke på att det nästan bara är jag som bloggar på den här bloggen nu förtiden. Men Moa har haft mycket i skolan och när hon väl fick Jul lov så blev dom av med sin ström, som var borta i nästan en vecka och efter det så åkte hon iväg till vemdalen = inget internet.

Hoppas hon blir bättre på att blogga snart och att mina inlägg duger så länge och inte är allt för tråkiga :D

Hoppas ni fick svar på denna fråga och komma ihåg att det bara är att slänga iväg en fråga om det är nått ni undrar! 

ELIN
Mys med en blöt häst

Qp hade inte haft nått täcke på sig på hela dagen, så han var hyffsat blöt när han kom in. Han klara sig dock eftersom hans päls har blivit van med att inte ha täcke på sig. Men brukar endå vilja att han ska ha regn täcke på sig när det regnar / snöar. Han har inte riktigt nått skydd i hagen han står i för tillfället heller.


Så när vi kom in fick han äntligen prova sitt nya tunna ylle täcke som satt som ett smäck. Tur att jag tog den större storleken så quarter rumpan fick plats!;) Han kan till och med växa lite i den. Imorgon blir det förhoppningsvis en tur ut ! Hoppas att vädret är på våran sida också.


ELIN
Gos!inte så bra bild men detta är täcket iaf =)

Salt

Snacka om att man var lite smyg trött i morse när man skulle ta ut hästarna. Efter att ha mockat i stallet och tittar ut för att tömma kärran så ser jag att Chappe står och tittar på mig som om att jorden har gått under. Inser då att jag inte hade gått ut med deras frukost.. haha stackars Chappe.. Brukar alltid gå ut med hö påsarna innan jag släpper ut hästarna.. Vet inte vart jag hade min hjärna idag ?


Nu sitter jag och äter min nyttiga frukost, hård bröd med ägg och varmt grönt the. Mumms! Ska ju börja vara nyttig nu.. får se hur det håller. Ska strax in till stan för att göra lite ärenden och sedan blir det lunch date med Linnea. Måste även hinna åka och köpa spån. 

Tänkte kolla med er läsare också. Har lite funderingar på varför Q maler sin salt sten. Han äter hur mycket som helst, vilket gör att han dricker jätte mycket och såklart kissar huuuuur mycket som helst. Vet att òsk gjorde samma sak med sin första salt sten. Kanske är bättre att ge foder salt i stället ? Men ska kolla upp lite om det.. Men har ni tips så tell me!

ELIN
Lång eller kort man ?Har beslutsångest.. Eller jag vet att jag vill ha kort man på honom men det tar emot att sätta saxen i den. 
Vad tycker ni är snyggast på hästar Lång eller Kort man ?Gott nytt år!

Hoppas att ni hade ett lika bra nyårs firande som jag hade i går! Dock känner man ju av det idag så har spenderar dagen sovande, hehe. Q får vila idag för jag är alldelens för trött för att orka hitta på nått med honom. SKa snart släpa mig ut för att mocka iaf, dessa dagar man undrar varför man har häst nu igen..

Q verkar ha varit lite orolig i natt med tanke på hur det såg ut i boxen.. Måste verkligen åka och köpa spån i morgon för jag måste i princip slänga ut allt som fanns där inne såg jag när hästarna skulle lunchas. Extra peppande att gå ut då..

ELIN

Skål på er!


Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus