Packkkkkkaaa

Kommer en update om gårdagens ridpass senare idag, hann inte med mig i går kväll :) Är ute hos Moa just nu och ska snart käka lunch. Packat ihop lite av mina saker som jag ska ta med mig hem.

Qp fick vila idag, hade tänkt rida men lyckades inte byta järnet i sadeln som jag hade tänkt. Måste be pappa om hjälp då skruvarna satt så jäkla hårt. Men på lördag kommer det en liten suprice hem till mig och jag hoppas den kommer att vara bra ;)


Tänk att det var snö här när jag och Qp flyttade in, oj oj oj vad tiden går :D

Fånghäst och övervakning

Usch.. nu är det inte speciellt roligt. Min shetlandsponny som jag har haft sedan jag var 6 år har åkt på fång, hon har väldigt ont och vi gör allt för att hon ska bli bättre nu. Hinner inte skriva så mycket, återkommer sedan med hur det ligger till. / Moa

Life

Blev tvungen att rycka in på jobbet nu, så alla mina planer för dagen gick ju åt helvete. Blir stressigt på tosrdag och fredag, jippi. Tusen saker jag ska hinna med. Men men har ju lyckats förr;) Igår blev det ingen ridining, åskade och regnade en massa.

Idag vet jag inte vad det blir. Måste rida men vet inte hur jag ska hinna med mig med tanke på att jag slutar sp sent och sedan börjar tidigt i morgon. Aja, det löser sig. 
 
ELIN

En grym träning senare

Idag hade jag nog Sveriges finaste skimmel, han gick som en jäkla gud. Jag tränade upphöjda galoppbommar då han börjat blivit lite lat och får onödiga islag. Gjorde lite övningar jag fick av Robin på träningen, och han gick sååå bra. Han bar sig själv och jag kunde reglera honom med benen så han flyfte upp sin mage och rygg. Jag jobbade med att få honom låg i formen över bommarna och inte bli svaning i halsen. 


Det vart en liten skrittur ute på ängarna efter den superbra träningen.

Träningen har varit på latsidan från min del men det känns som om att jag börjar komma igång igen, det är riktigt kul. Måste anmäla mig till nationals också, det får jag inte glömma! 

Shopping och annat roligt

Nu är Elin och jag ute hos mig igen efter att ha flängt runt ute på stadens gator. Elin åker hem på söndag så hon håller på att fixa inför flytten, känns tråkigt att Elin ska åka. Kommer bli tomt i stallet nu när jag är van att ha någon med mig hela dagarna.

Igår red jag ju Tintin, han var på hugget kan jag berätta. Han var väldigt kaxig och skulle inte alls vara med mig, många tror att han är hur snäll som helst, och det är han också, samtidigt som han kan vara superkaxig och inte alls vilja det jag vill. Men på slutet gick han väldigt fint och var med mig lite mer. Han går så fint när han ger med sig, önskar bara att han gjorde det direkt. Men man kan inte få allt på en gång!


Hur ska grabbarna klara sig utan varandra? Dom är ju verkligen ler och långhalm! 
 

Gårdagens träning

Igår blev det ridning fast jag var helt slut efter en lång arbetsdag och för lite sömn. Moa kan övertala hon. Nu har det gått flera dagar utan Qp har gjort rodeo så fort vi lämnar stallet. Känns så skönt ! Men har endå longerat honom en liten stund för att bara kolla av vad för humör han är på.
 
Hoppade upp och red lite, kändes lite stel osv. red lite lösgörande osv och efter en stund fick Moa hoppa upp och rida han lite. Jag får väldigt dåligt humör och dåligt tålamod när jag är trött eller inte har ätit. Så kände att det var bäst att jag slutade och lät moa ta över. 
 
Idag ska vi ut och göra lite ärenden, först ska jag ut i mitt egna stall och checka lite saker inför flytt. Sen blir det lite bett shopping, körkorts fix åt Moa och last träning med Qp. Står väll ridning och poolhäng om solen kommer fram också ! ;) 
 
Så nu blir det fullt ös, skriver några rader ikväll om jag får tid över. Förresten hur kul är det inte att Moa har börjat blogga igen !? ;)
 
 
ELIN
 
Qp i går när vi hade longerat, visst ser han vild och galen ut ? ;)
 
 

Långledig

Det ordet klingar så fint i munnen, jag är ledig i FYRA hela dagar nu. Känns himla skönt måste jag säga, äntligen kan jag få lite sommarlovskänsla också, så idag ligger fokuset på att ha det skönt.. Ska snart in och äta middag med en kompis och sedan hem och greja med hästarna med Elin, Det låter som en rätt bra plan tycker jag, kanske blir lite ridning om kroppen tillåter, men om jag känner mig rätt så då blir det ridning.




Godmorgon alla solstrålar!

Ska snart åka iväg och jonna men tänkte att jag skulle hinna slänga in ett blogginlägg. Jobbar till halv åtta idag så kommer åka direkt ut till Qp så blir nog natti natti så fort jag har kommit hem. Men sen är jag ledig i två dagar! Är dock lite saker jag måste honna med och fixa. Flyttar ju hem om en vecka! En sak som jag verkligen har saknat med att inte ha han hemma det är faktiskt morgon passen. Men tycker att det är så mysigt när jag väl har komit upp ur sängen och står där i stallet. 
 
Igår red jag Qp för första gången på några dagar. Var helt hundra på att hans rodeo ticks, skulle komma fram idag. Men nä, det gjorde det inte. Vart super glad! Longerade lite ifall att endå innan jag hoppade upp. Red lite mjukgörande och flyttade lite bogar. Blev några galopper också. Han kändes helt okej för att ha stått i några dagar. Och det bästa av allt är att nu har han fått en liten kula på magen ! :D Dock var han lite tjock vid ena såret efter dramat förra helgen när en planka med spikar slog under magen på honom.. Men han var inte halt eller så som tur var. Får hålla koll på det där.
 
 
Idag vet jag inte vad jag ska hitta på med han, beror lite på hur trött jag är när jag kommer ut ikväll. Men han bör nog få lite motion :) 
 
ELIN
 
 
 
En gammal hag bild på Qp 

Im back

Hej bloggen. Jag tänkte väl ta och slänga in ett inlägg jag också, just nu är läget helt okej med mig trots skador mm. Jag jobbar för fulla muggar och har precis fått tillåtelse att träna hästarna igen så det känns skönt att vara tillbaks i sadeln. Känner fortfarande av skadan men det är bara att köra på.

Kändes tråkigt att inte få tävla mer under helgen på Midsummer Western Games med tanke på Tintin's form men det är något vi får ta igen. Vi har lite tävlingar inplanerade nu under sommaren, bland annat Norrlandsmästerskapen, Nationals och WRAS SM. Känns roligt att komma igång igen efter att inte ha fått ridit på en vecka men känner att jag fortfarande inte kan ta ut mig till 100%.

En fin bild på mig och Tintin tagen av Annie Kempe på Spring Show! 
 

I´m not telling you it´s going to be easy, I´m telling you it´s going to be worth it.

När jag tvivlar och inte vet ut eller in. Så kommer han från ingestans och gör mig sådär lycklig som bara han kan göra. När jag tvilar får han mig att se alla våra lyckliga stunder. Han får mig att må bra och han får mig att forsätta kämpa fast det råkar bli stop längst vägen.


 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 

bättre sent än aldrig


 
 
 
 
 

kingen

Höll på att slänga ut en massa gammalt hö från loftet igår, passade på att övningsköra lite med transport när vi endå höll på. Tog det svåraste först, backning haha vilken talang man är ;) Dock orkade inte min bil riktigt dra transporten så när vi skulle tömma den från hö så körde vi fast. Så vi tänkte att vi skulle låssa transporten från bilen och sen backa på igen så min bil blev rakare. Men då låssnar stöd hjulet , moa får det på fingret och johanna blir helt kletig av all olja. 

Men det slutar inte där utan trasnporten sitter fast på bilen och vill inte låssna. Känner oss som tre blondiner ;) men med lite våld löser sig allt och vi fick till slut låss den. Fick bort det mesta av höt iaf, skönt det. Blev svart i vattnet när man duschade sen bara kan jag lova.

Qp fick bli longerad bara, han kändes lite små seg, men körde lite halter/showmanship med han också. Svarade super bra utan några anfall av stegringar osv. Toppen!

Fick äntligen käka tacos, hur gott är det inte ? var typ tusen år sedan jag åt tacos. Mumms! ska förska slänga upp bilder ikväll också, men prio ett är att städa bilen, det stinker häst efter helgen. uscha! 

ELIN



Ylli får stå för dagens bild;)

Gårdagen

Var så jäkla trött när jag kom hem från stallet igår så blev inget skrivet här. Men åkte dit efter att ha slutat på jobbet stax innan 8. Mötte upp Moa och Johanna i stallet så fick sällskap. Moa fick glatt nöja sig med att titta på medans vi red. Moa mår bättre men har fortfarande svårt att äta och så . 
 
Qp var lite små stel, trött i rumpan. Gjorde lite mjukgörande och tog nån galopp. Kändes helt okej endå. Sen red jag och johanna ut en liten runda. Det gillade grabbarna. Blev alltså ett välldigt lugnt pass idag. Nåjävulskt med mygg där ute på guldkusten. är hur uppäten som helst och jäklar vad det kliar.. 

idag tror jag att jag bara ska longera han eller jobba han lite från marken. Ännu ett lugnt pass, och evntuellt vila i morgon. Ska ut och slänga massa löshö som blev dåligt pga det växlande vädret vi hade i vinter. Ska vara midsommar fest på höloftet så gäller att få ut allt ;) Nu ska jag åka på saftbutiken och ladda inför midsommar;) 

Bilder från helgen ska jag förska få upp så fort som möjligt. Har lite fullt upp som vanligt ;) 

ELIN
 
Gosis mule !
 

Tävlings debut av den ovanliga slaget ;)

Vart ska jag börja ? Denna tävlinga har verkligen haft sina upp och ner gångar. Ambulanser, sparkar, hälta, vinster, förluster, glädje och tårar. Kaos är kanske ett bra ord för att beskriva denna tävling..  Kanska ska börja att berätta vad som hände i fredags.. 
 
Ja, eftersom att jag jobbade både torsdag och fredag så bestämde vi att Moa skulle tvätta hästarna på fredag och packa så mycket som möjligt av sakerna så vi snabbt kunde åka iväg med dem till h-sand. Klockan tre på eftermiddagen kom maria och kattis in till mig på jobbet och berättade att Moa låg inne på sjukhuset efter att ha blivit sparkad av min häst.. Åkte så fort jag kunde ut till henne på sjukhuset efter att jag hade slutat på jobbet.
 
Visade sig att när hon skulle duscha Qp så hade han först slitit sig och dragit med sig en planka som slog efter han överallt under magen tills hon fick tag i han. Allt gick bra med Qp, fick bara några små repor av några spikar som satt kvar i plankan. Hon fortsatte att tvätta han och ska precis tvätta hans ansikte då han hingst sparkar henne rakt i magen..  Moa svimmar av och får åka ambulans... 
 
Efter många om och men så fick hon komma hem med ett spricka i revbenen och lite mördbultad så vi tar hästarna upp till h-sand. Har en trevlig fredags natt hemma hos moa med trevligt sällskap. Åker upp på lördag morgon och första start är w.ridning WoT. 
 
Qp var super fin på framridningen, han var verkligen med hela tiden. Men när vi kom in på banan så vart matte lite nervös och det tyckte vi inte om så blev lite vingligt osv. backningen var inte heller så jätte bra. Men är endå nöjd att han trots en spänd matte skötte sig lugnt. Slutade på en 6e plats så är supernöjd med tanke på hur mkt folk som ställer upp i walk and trott klasserna.
 
Sen var det dags för en horsemanship WoT . och han var Nåjavulska fin! så himmla mjuk och följsam så man blev nästan lite tårögd. Lite spänd på railworken då ridhuset var minemalt och det var en stor klass. Men jag var så nöjd med denna klass så ni anar inte! Blev en fjärde plats och en stolt matte!
 
Moa var in i en traiil som hon vann och i en versatile som hon diskade sig i då hon red på utsidan om en kon. Klassiker ala versatile. Sen blev Moa dålig och svimmade av på hästen.. Så ambulansen fick komma och hämta henne igen.. Var så jäkla rädd där ett tag.. men hon fick komma hem senare på kvällen och fick tävlings förbud. 
 
Så jag stannade kvar i h-sand och sov. Tog hand om grabbarna grus och så. Är så glad att det finns så fina människor runt omkring en en dag som denna, 

Idag var det dags för showmanship at halter , Fick hjälp av Maria, kattis och Bodil när jag skulle fixa han. Snällare människor får man leta efter :D Hade varit ner och longerat han på morgonen så han inte skulle han nån överskotts energi. Körde igenom grunderna i showmanshipen och sen var det dags, ställde sig så jäkla bra varje gång och han gjorde mönstret så jädra fint. Tyvärr ska ju matte förstöra genom att vid sista bedömningen då alla har ställt upp sig innan prisutedningen och dommaren gör sin sista bedömning inan han lämnar ifrån sig resultat missa att han flyttar sida så jag står kvar där jag stod innan och glömmer bort att flytta mig. Så från att vara ette så fick jag nöja mig med att bli trea pga det.. Surt sa räven ;) Men är super nöjd endå!
 
Verkligen ett stort Tack till alla som har varit med och hjälpt och stöttat mig och Moa i helgen ! Ni är så jäkla bra!  Extra tack till Cia som lånade mig en sadel också ;D Ska fixa in några bilder från helgen så fort jag kan. Blev nån iaf ;) 
 

Elin 
 

Pepp talk, Ebba som tävlade Tiny var super duktig också, hon kammade hem en första och en tredje plats :D


Nöjda tjejer ;)


Jag och Qp innan det är dags att showmanshipa ;)

S
Snyggingen min, kommer fler bilder i morgon förhoppningsvis ;)
 
 

learning to appreciate the little things in life is a step towards happiness.

Vet inte vart jag ska börja eller sluta. Är väll inte as peppad inför tävling, eller till showmanshipen, fine, lite små peppad. Men inte till ridklasserna. Känns som jag borde strycka mig. Han har fortfarande sitt "ticks" med att köra rodeo som en värsta crazy så fort man lämnar stallet och går til paddocken. Så man måste longera han innan man kan rida. 

Han har inte ont, har klämt och känt överallt. Sadeln trycker inte eller ligger på konstigt nån stans, Provat med andra sadlar och utan. Samma sak varje gång. Men efter att fått sprungit några varv på volten så är det bara att hoppa upp och då är det inga problem längre.. 

Kändes väll inte så bra när jag red idag heller, hade inte riktigt känslan. Kände mig mest välldigt negativ hela tiden. Så efter att ha ridit en stund så gick jag och hämtade grimman och showmanshipade han istället. Note till er som inte vet vad det är , man springer, backar, snurrar och ställer upp hästen, alltså jobbar den från marken som en del skulle kallat det för. 

Första gången vi kunde köra ett helt showmanship pass utan att min häst blir förbannad, stegrar och har sig. Jag har en dominat häst om jag säger så. Super snäll för det mesta men är det saker han inte vill så ja, då visar han det. Så kändes otroligt bra att jag endå kunde ställa lite högre krav på han utan att han blev förbannad. Så nöjde oss ganska snabbt då han lyssnade bra, även när vi sprang mönstret.

Satt i solen och myste medans Moa jobbade med Tiny. Qp är verkligen världens mysigaste, även fanns det finns stunder när jag faktiskt ångrar mitt hästköp och känner att jag tagit mig vatten överhuvdet så kommer han från ingenstans och lyser upp min vardag. Han är en riktigt toppen häst!

ELIN


Världens goaste!



Godmorgon Bloggen!

Eller det kanske inte är morgon just nu ? idag ska jag åka ut till Moa och antagligen sova där, ska pyssla lite med hästarna osv. Moa gör ju sin första sommarjobbs dag idag också. Så hon lär ju vara hyffsat trött när jag hämtar upp henne.

Lite mindre än en vecka kvar till min och Qps tävlings debut. Har nog inte riktigt hunnit fatta att jag ska tävla till helgen. Kommer vara konstigt att det inte är Pony jag har med mig. Vi hade lixom våra rutiner och nu kommer det vara helt nytt. Är inte den stabila och självständiga gammle gosen utan det är en nybörjare som ser och hör saker och ting för första gången. Två helt olika individer i allt. 

Vet att Qp för det mesta tar nya ställen med ro, det enda läskiga kan ju vara musiken och speakern. Men tror att det mest är mina nerver som kommer kunna göra han lite fundersam. Så bäst att jag sammlar ihop mig själv så vi tar oss igenom denna tävlings helg ;) 

ELIN


Blev förresten denna grooming bag från hööks, 119 kr, men jag hade ett fullt stämpelkort så det blev en billig shopping tur på Hööks ;) 



Showmanship at halter

Varit ute på vift hela dagen tillsammans med Moa. Shoppat en massa saker, mest saker till mig själv men blev även en grooming bag till Qps, o lite små plock till tävlingen. Måste hitta ett par svarta "finbyxor" som jag kan ha när jag ska haltra, mina är trasiga, suprice ;)

Åkte sedan ut till Guld kusten och satt i solen och njöt! Så jäkla varmt och skönt var det! Snart är deras pool badfärdig ocksp ;) Sen fick Moa rida Qp medans jag mockade åt alla hästarna. Han körde sin rodeo från början, vart får han sin överskotts energi ifrån ? Men när hon satt och red såg han super fin ut lill killen. Förberdde Tiny till henne så hon kunde rida han när hon var klar med Qp. 

Medans hon red Tiny så showmanshipade jag Qp lite. Sprang igenom mönstret och det känns helt okej. Enda är att när man ska ställa han så måste jag ha rätt posetion hela tiden för han ska förstå vad han ska göra annars tror han att han ska backa.. och det blir ju inte så bra ;) 

ELIN


Kvällsmys med bäbis!



Mina favorit bloggar, sucker för bilder ;)

Bloggar jag gillar att kika in på är bloggar som uppdarerar ofta och gärna med härliga och fina bilder. Människor som skriver vad dom verkligen tycker och tänker om allt och inte bara följer strömen.


www.mittangsull.blogg.se

En härlig blogg med så otroligt fina bilder! Varit toppen att följa deras väg bort från en skada. Super kul att det går åt rätt håll och jag håller tummarna för dom! En riktigt bra blogg som jag tycker ni ska klicka er in på om ni inte gjort det än.




www.vivanolivia.blogg.se

Följt denna blogg sen hon fick sin lilla fölis. En blogg med massa fina bilder, ja bilder är min största svaghet i bloggar ;) Tar ni fina bilder så har ni mig fast av bara det ;) Hon skriver alltid bra inlägg om vad hon tycker och tänker. Saker som får en fundera. 


www.majckis.blogg.se

Min favorit western blogg! Fina bilder och härliga inlägg. Kika in om ni vill se en bra westernblogg ;) 


ELIN

livet

Passar på att slänga in ett medelande i förbifarten. Livet rullar på lite för fort just nu, så bloggen blir tyvärr åtsido satt! Även Qp har blivit lite åtsido satt men jag gör så gått jag kan. Moa har hjälpt mig lite då tiden inte räcker till. Vilken tur att jag har henne! 

Ska strax åka ut till guldkusten, men blir nog bara lite markarbete idag. Kroppen säger stort NEJ till ridning just nu. Nacken är fucked up.. Välkommen tillbaka smärtan..

Är det något speciellt ni vil läsa om ? 

ELIN



Grabbarna grus <3



Fullt

Har verkligen inget liv just nu. Kliver upp på morgonen , åker till jobbet, slutar vid sju tiden åker till stallet kommer hem vi 22, sover och sen dags för jobb igen. Typ så ser mitt liv ut just nu. Bor i min bil tror jag ;) 

I tisdags var Qp djävulens avkomma, skojjar inte. Hans små bus ögon bara lyser och har den där spciella djävulsblicken. Så han körde rodeo medans moa longerade han. Så han fick springa tills han blev trött och ögonen inte var lika jävliga ;)

Sen fick Moa rida lite, jag var så jäkla slut i kroppen. Gick riktigt bra, började att koncentrear sig lite på vad moa ville, men lite bus skulle han minnsan göra ;)

Och igår red jag barbacka för första gången på Qp ;) Började med att moa hade oss på lina. Med tanke på hur han var i förr går ;) hängde lite på han och sedan satt jag mig upp, tyckte att matte var lite koko. Efter en stund så släppte Moa oss och jag kunde rida runt typ som vanligt, Han tyckte att det kändes lite konstigt att känna mig så väl, blev lite vingligt ;) Sen red vi ut på ängen och satt och betade dom i kvällssolen HUR mysigt!? :D

Idag hade Moa longerat honom åt mig. Så behövde bara mocka idag, Skönt. Skulle skjussa Moa till skolavslutnings grejs så skönt att ha hästen motionerad då :D 

ELIN 


Jag och Lucifer ? 



Hobby horse, Build your bridel or halter system!


Nu kan du designa och göra ditt egna träns. Finns flera olika modeller på läder mönster, silver, färger och "öron". Det går även att designa sin egen grimma med färg och text, även tillhörande grimskaft. Lite rolig sak ;)


ELIN




Flum



För någon vecka sedan när vi showmanshipade grabbarna, Jag håller på att skratta ihjäl mig när jag skulle springa för jag sprang och tänkte hur Moa sprang och försökte springa lika dant = det ser ut som man ska bajsa på sig ;)

Qp flyttar sitt bakben precis när moa börjar gå runt, lill shiten ;) 

haha se och njut, lägg märke till Meja som hjälper till ;)



Regnet bara öser ner

Gav upp min ide om att rida helt idag. Regnet verkligen bara öste ner, och ja, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Men kändes inte så bra att bli blöt och kall när man fortfarande är sjuk. Så mockade bara lite snabbt innan jag åkte tillbaka hemmåt, glömde ju totalt att jag skulle köpa mat till Qp så fick skynda mig in innan de stängde :) 

Slutar inte förens sju i morgon så vi får se vad vi hittar på med busen då. Kanske blir en uteritt om vädret tillåter:) 


Godmorgon!

Eller kanske godlunch ? Varit en super lugn helg för mig, men det behövdes. Den här jäkla förkylningen vill inte ge upp, men den har iaf blivit bättre som tur är. Idag var det tänkt att vi skulle rida ut men känner jag Moa rätt som kommer hon backa ur den iden. 

Men jag tänkte iaf rida ute en sväng. Både jag och Qp behöver det så i värsta fall få jag väll rida själv =) Frågan är väll om jag hittar ;) Fått inhyrning till stallet så om en månad så flyttar jag och Qp hem till solsidan. Blandade känslor över det faktiskt. Trivs ju så bra ute på guldkusten och det ä riktigt kul att ha sällskap av Moa varje dag. Men samtidigt ska det bli skönt att ha han nära. Känns som jag hittat bra stall sällskap, så det blir nog toppen. 

Nu ska jag åka och hämta Moa snart för att åka ut ttill hästen så hörs ikväll.

ELIN


Första dagarna på Guldkusten



back

Var ett tag sedan jag eller Moa bloggade, men vi har haft fullt upp båda två.  Qp har väll inte gått sådär super hårt eftersom att jag har varit så jäkla sjuk. Har en hosta som dödar så har inte velat rida. Blivit lite longering bara för att han ska få röra lite på sig. Sen har Moa ridit han två gånger så han har iaf fått röra på sig .

kommer en till och kikar på stallplatserna idag, går på högvarv nu bombad på mailen. Verkar som om det är den här tiden på året folk vill flytta. Ska bli spännade att se om vi hittar "den rätte" ;) Är ute hos Moa nu och har donat lite med hästarna. Ska skjussa in henne till stan och sen hem och visa stall :)
ELIN

Svar på fråga

Anna om små shopping:
Hur kan du hålla svansen så vit?

SVAR:

Vi har tidigare gjort ett inlägg om detta, men vi gör ett igen för er som missade det! För det första så är vi välldigt noga med att borsta och hålla svansarna rena dagligen. Under månaderna då det inte är en massa flugor osv har vi svansarna flätade för att skydda dom om smuts och slitage. Vi använder attlid nått typ av glansmedel innan vi borstar ut svansarna villket vi gör varje/varann dag. 

Vi använder oss också av svans påsar om vi ska iväg och tävla så svansarna håller sig fina hela tiden.

Men för er som vill veta lite mer ingående hur man håller den vita svansen ren och vit, utan att den tar så mycket skada så kommer det en liten beskrivning här.

2-3 dagar innan tävling så börjar jag med att grundtvätta svansen riktigt noga med Mustangs Silverschampoo.Det är ett schampoo för hästarna som bleker svansarna och tar bort gula nyanser i svansen. När jag tvättar så tvättar jag oftast i två omgångar, första gången så tvättar jag noga och gnuggar väldigt mycket. Sedan sköljer ut vattnet och schampoonerar igen men låter schampoot sitter kvar för att det verkligen ska dra ut det gula i svansen.Viktigt när man har användt silverschampoo är att man använder något typ av balsam efter eller Cowboy magic conditioner. Silverschampoo torkar ut svansen och för att bibehålla glans och lyster så använder jag balsam hör häst. Sedan torkar jag svansen och flätar den och lägger den i svanspåse.

Kvällen innan tävling så tvättar jag igen, på samma sätt som jag gjort innan fast jag tvättar så många gånger så att jag ser att svansen är riktigt vit. Sedan när jag kliver upp på morgonen kliver jag alltid upp extra tidigt för att se till att han inte är skitig i svansen eller någonannanstans för att hinna tvätta så det torkar påfall att det är smuts. Sedan hår han med svansen skyddan enda till han kommer in på banan för att han inte ska smutsa ner sig. Jag använder en massa pälsglans för att svansen ska se så fin ut som möjligt.








och vips så har ni en sån här vit och fin svans ;)

Elin & Moa

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus