Laddar inför jobbhelg!

 
Smyg emo idag då jag fick en toklängtan till att åka på globen horse show.. Men jag ska jobba och tjäna pengar istället.. uppdateringen kommer alltså inte vara den bästa ihelgen, advent och shopping galna folk = fullspäckad och stressig helg! Men kul ska det bli, älskar att jobba när det är stressigt!
 
Stormat i natt , trode huset skulle blåsa bort heheh.. Så får se om jag vågar mig ut på en tur i stormen med galen pannan ;) ska ut och mocka nu iaf, sen står ett vamt bad på schemat och lite fredags mys med hjärtat ! 
 
ELIN 
 
Lurvepös!
 
 
 

Svart eller blått?

Vad tävlar du helst i ? 
 
Svarta eller blåa jeans ? 
 
 

Jag väljer iaf svarta. Tycker att det är sjukt snyggt med folk som tävlar i svarta jeans, å det bästa är ju att svart passar till allt och man ser lite mer fit ut i mörkt ;) 
 
ELIN
 
 
 
 

Ni kommer väll ihåg reflexerna ?

 
Reflexväst från 79:- , Pannlampa 79:- , Hjälmreflex 59:- , Benreflexer 69:- , Grimma 139:- , Brösta 149:- , Boots 99:- , Skydd 199:- , Ridtäcke, 449:- , Stigbygelreflex 65:-
 
Allt finns att köpa hos Hööks
 
ELIN 

Snö och vila!

Lite mer snö i morse när jag släppte ut hästarna, härligt! trode aldrig att jag skulle säga det ;) Men börjar bli less på all lera nu.. Idag fick iaf Qp vilo dag. Såg ut att vara nöjd med det. Fick blir lite borsning och omflätning av svansen innan nattningen bara.. 
 
Hjälpte Anette med hennes hästar idag också då hon har lite mycket med flytt och grejer. Tur att det är två lätt mockade hästar så det går fort att fixa allt :D Hade ju Frank till hjälp idag också så han fick stå och packa en massa hö medans jag mockade och fixade vatten och kraft foder.. Mysig kväll i stallet! 
 
Ledig i morgon så vi får se vad dagen har att erbjuda. Update kommer såklart! ; ) Kanske lyckas dra med mig kameran för engångsskull ;)
 
ELIN 
 
Go rumpor ;) Snart har vi kanmske så här "mycket" snö igen ;)

ridning två dagar i rad !

Igår slängde jag på han alla sakerna för ridning, men tanken var inte i första hand att rida. Eftersom att han blir så överglad när han vet att vi ska ut och rida. Så tänkte bara ta en promenad med honom och visade han att var lugn och helt aslappnad skulle jag hoppa up och rida en liten sväng. 
 
Halvägs mötte jag en gammal kompis som var ute och red så gjorde henne sällskap. Att jag bara skulle ta en kort promenad slutade med en skritt tur på lite över en timme. Kul med sällskap ju;) efter att ha lämnat av henne så fortsatte vi gå en liten sväng innan jag bestämde mig för att hoppa upp och rida sista biten hem. så ja min vanliga lilla QP var tillbaka! Ingen rumpa som spändes och gjorde sig redo för lajbans utan en avslappnade och frustande Qp! Ble mys när vi kom hem och lite Back on track på benen. 
 
Idag hade jag samma tänk som igår så början gå i snö/regnet och efter ett tag på hem vägen så hoppade jag upp och red. Lyfte rumpan lite och funderade på om han skulle men nää ;) Mötte några andra som var ute och red också, fick beröm öer hur bra jag och Qp syndes i mörkret ! Glad man blir, hatar folk som är ute och rider i mörkret och tror att två benreflexer räcker.. suck! 
 
Imorgon blir det antingen en kort promenad eller vila för Qp beror på hur pigg jag är och hur tiden räcker till. Har lite sakert som ska hinnas med ockspå :) 
 
ELIN 
 
Man blir lerig när man är ute och motionerar haha 
 
Köpt hem gotta till hästarna också ;) 
 
Lillfisen igår innan vi skulle ut på tur :)

Vila

Fick en fullproppad dag idag så lilla Qp fick vila. Men i morgon ska vi ut på nya äventyr i skogarna igen hehe.. Hur som helst har jag haft fullt upp idag. Släpade med mig boyfrienden till stallet i morse då det var min helg. Skönt med sällskap och lite bärhjälp :) Efter staller åkte vi in till birsta o shoppade lite bra att ha saker. Hittade faktiskt ett par vinter rid/täckbyxor som satt helt okej och kommer funka okej skulle jag tro. Så nöjd att jag iaf hittat ett par till denna vinter så jag slipper frysa ihjäl i vinter ,) 
 
Sen har vi mest fixat med min dator som varit lite coco på sista tiden så nu är den som ny igen ! Kalas bra, ska sätta mig nån dag och rensa i bilderna osv bara ! Men det får bli en annan dag. Ska strax gå ut o ta in hästarna och fixa inför i morgon. Sen är det natti natti ! Hyffsat tung jobb vecka framför mig ! 
 
 
ELIN 
 
Skulle faktiskt vara lite mysigt med snö nu ! 

Rodeo!

Idag var första dagen sen han gjorde illa sig igen som jag skulle rida.. Såg redan i hagen att detta kunde bli en spännade tur då han körde en hel del hopp där ute. Började iaf med att promenera en bit för att han skulle chilla ner lite. Efter ca min bestämde jag mig för att hoppa upp. Känner att han spänner rumpan 5000 m högre än vad det brukar vara.. sitter och väntar på en explosion men den kommer inte.
 
Han vägrar gå framåt, men efter en stund börjar han trippa framåt, Tar kanske 5 min innan han har lugnat ner sig och bak kärran slappnar av och faller tillbaka till sitt vanliga läge. Skrittar på utan problem en bra stund tills vi kommer till ett garage där dom håller på med nått som låter inne. Qp tvärvänder, galopperar på stället, flyger i luften, bockar, ja allt man kan tänkas göra på en och samma gång..
 
Fattar inte hur jag höll mig kvar med tanke på att min balans inte är den bästa pga alla pauser i ridanadet. Men får han lugn återigen och vi tar oss förbi utan några problem. Hinner kanske gå ca 30 m då jag ser en traktor komma åkandes med en jäkla fart! Känner hur rumpan spänner sig och traktorn som inte verkar sakta in. Så ja.. Qp slänger sig ut i vägen och kör en rodeo! Traktorn stannade och jag fick lugna ner honom. När han var hyffsat lugn valde jag att hoppa av och leda han förbi traktorn. Gick riktigt nära bara för att passa på att träna ;) 
 
Blev lite irretared på han som körde med tanke på att han kunde se från långt håll att min häst var stressad men inte sakta han ner så mycket för det.. Men det gick ju bra iaf.. Så gick i ca 30 min med han innan vi vände och gick hemmåt efter ett tag hoppade jag upp igen och vi skrittade vidare hemmåt utan några som helst problem. 
 
Märks att han har otroligt mycket överskotts energi, igår när jag gick med han var han cool lugn men idag.. oj oj oj.. Skulle behövas longeras av innan man red men kan ju inte göra det när han bara ska skrittas nu :S Jobbigt.. bara att hålla i sig några dagar till ;) Sen brukar han ju aldrig reagera på ex traktorer i vanliga fall så ja, det märks att det finns massor av enrgie ;) 
 
ELIN 
 
Lillfisen idag när vi kom tillbaka, lite mer avslappnad  nu ;)
 
 
 

För exakt ett år sedan @Uppsala. globen ;)

Åkte jag och  Moa ner till Uppsala, lyckades missa tåget från Sundsvall så vi fick åka lyx ner istället;)
 
Hälsade på min prins som stod på inridning! Tittade på några pass med honom också!
 
Kollade på globen horse show med härliga tjejer! 
Jossan och Moa på bilden :)
 
 
 
 

Trött

Varit en tuff dag på jobbet idag, en jobbig vecka kanske man ska säga. Så ja, det börjar kännas i kroppen! EN dag kvar och sedan har jag äntligen två hela långa dagar ledigt, extra plus att det är en helg också ;) Kom inte ut till stallet förens vid halv åtta tiden så blev lite sent idag. 
 
Fixade klart allt i stallet, fyllde vatten ute i hagarna och kollade hönäten inför morgondagen. Tog in hästarna som får gå in lite tidgare vid halv nio ca när jag jobbar tidiga morgonar eftersom jag måste sova så tidigt som möjligt för att orka med livet hehe. Qp hade hittat ett lerhål idag så var bara att ställa sig och borsta.. 
 
När jag endå höll på så slängde jag på reflexerna och tog en promenad på ca 40 -45 min med lill killen. Tror både jag och Qp tyckte det var skönt med lite egentid tillsammans. Han var verkligen lugn och härlig att ha att göra med idag. Såg riktigt bra ut när han gick också, Så om allt flyter på så ska jag testa att skritta uppstuttet en sväng på lördag när jag kan vara ute medans solen lyser ;) 
 
Tjuvstarade även med adventspynt i dag, Köpte ett "hjärta på fot" från jobbet idag och kunde inte låta bli att sett upp det i sadelkammaren, såg riktigt mysigt ut när man vara utanför ;) Jul älskare det är jag det! Så mysigt ;) 
 
 
ELIN 
 
En lerig Qp!
 
Och mitt första julpynt för i år i stallet ;) 

Dagens fråga!

Vilket eller vilka är dina favorit bett och varför ?
 
Själv väljer jag helst så enkla och smala bett som möjligt. Min favorit är ett vanligt två delat tränsbett som är av den lite smalare sorten. På stångbett har jag mest gillat de som är fasta och väldigt stabila. Men det jag tittar mest efter när jag ska köpa nya bett är att dom ska vara så tunna så möjligt, det absolut värsta jag vet är tjocka bett!
 
ELIN
 
 
 

Fixat inför i morgon

Jobbat morgon idag så kvällen har gått åt till att pyssla istallet. Blev ingen promenad. Idag, kroppen sa ifrån.. Lite små trött hela jag just nu. Blir så när det är mycket jobb osv. Känner att jag inte räcker till över allt.

Hur som helst fixade jag klart allt i hagarna nu på kvällen. Så skönt när jag ska slänga ut dom fem i morgon å allt är klart. Brukar försöka fixa allt på kvällen men inte alltid man hinner med eller orkar:) men skönt att det kmr gå fort med utsläpp i morgon;)

Hur ofta har ni in o utsläpp?

Elin


Nytt stalltäcke

Kunde inte låta bli att köpa ett stalltäcke när jag var och köpte foder sist! Det bara skrek Qp där det hängde och lyste i sin brunhet ;) Bra pris också, 599 :- på Dilles. Liten halvhals på den också så qp gillade lika mycket som jag ;) 
 
 
 
Från märket Horze.
 
Svårt att få en bra bild men så här ser det ut på Qp, Brun Irl ;) 

Promenix

Idag blev det iaf en promenad med qp längst vägen mer frank som sällskap. Han var lugn och fin hela turen, tyckte väll det var mysigt att få komma ut en sväng. Var väll ute o ca. 30 min lagom första tur.

Stor städade även boxen idag, han är en riktig gris i boxen just nu. Får se hur länge spånet håller sig ljust den här gången..;)

Bjuder på en riktigt eh snygg bild från idag också haha!!
Elin


En liten Update

Inte varit så jätte bra på att uppdatera bloggen men jag gör mitt bästa! Julhandeln på jobbet började ju redan för ca en månad sedan så jobbar sjukt mycket nu. Så fritiden blir lite åtisdo satt för tillfället. Blir bara ääta sova jobba hästen så känner mig som världens dåligaste kompis just nu haha! hinner aldrig umgås med folk! Men om två månader blir det ju lugna gatan igen, får längta tills dess då;)
 
Qp har vilat i helgen, men har inte visa nån ömhet i benet sen i torsdags kväll. Känns bra! Anette hade stallet i helgen så jag har fått det lungt också, även fast jag jobbat i helgen. I lördags var det personal fest så vi var och åkte gokart. Så jäkla kul och ännu nöjdare blev man när man fick bästa tiden av tjejerna. Rally elin ;) Måste åka dit o köra nått mer så jäkla kul !
 
Idag är jag ledig så planen är att gå ut och fixa i stallet och evetuellt ta en promenad med Qp. Ska försöka sätta igång han lite försiktigt nu.. hoppas att snön kommer snart så alla vriknings fällor i hagarna försvinner.. Har ni också problem med gropig och hård lera i hagarna ? 
 
ELIN 
 
 
Kul med jobbet ! 
 
å en Qp ;)

Härliga höst nyheter från Oswsa.com!

RANCHGIRL HOODED SWEAT JKT LOLA
ca 720:-
 
WOMEN HOODED SWEAT JKT OSWSA TYLER
ca 720 :-
 
WOMEN HOODED SWEAT JKT OSWSA KELLY
ca 720:-
 
MENS HOODED SWEAT OSWSA TROUP
ca 630 :-
 
WOMEN POLARFLEECE JKT  "LUPTON"
ca 800 :-
 
WOMENS RAGLAN FLEECE JKT "BOULDER"
ca 800:-
 
WOMENS RAGLAN FLEECE JKT "BOULDER"
ca 800:-

Lill bäbis fyller år!

Mosters lille gosefis fyller år idag ! Men för mig kommer han alltid vara en liten bäbis! <3
 

Sverige täcke

 
 
 
 
SVEA Fleecetäcke med hals i 220 g antipilling fleece. 
 

Super sugen på att beställka hem detta. Nån som har det ?
Skulle vara perfekt i vinter efter att man varit och tränat osv. 
 
 
Kostar ca 479:-
 
 
SVEA Halskrage med fleecefoder
 

Så fort denna har kommit in igen ska den beställas hem. Klart man ska baka in den lilla hästen till vintern nu ;) Men känns som den varit tillfällig slut i tusen år! Syrran får nog hålla ögonen öppna på globen om den finns med då.
 
Kostar ca 379:-
 
 

Bland det häftigaste jag har sett

 
Kolla galoppen på den här hästen, sååå samlad och sååå fin. Ingen antydan till en såkallad tralopp utan så ren och fin, går bara på och ser så mjuk ut. Såhär skulle jag vilja att min häst i framtiden går, dock lite mer framåt och inte lika mycket uppåt. Men när jag kollar igenom alla videosar på denna kanalen är alla hästar lika välridna och samlade. Helt otroligt! 
 

För ett år sedan

Moas hästar var badass och upptäckte världen till polisen tog dom ;) 

SVEA Outdoor fleecefyllning

Nu har jag haft mitt svergie täcke under ett års tid så jag tänkte göra en liten utvärdering på det.
 

Har använt det mest under Höst/vinter/vår då det är ett litet tjockare regn täcke med fleece foder. Det blir aldrig
blött igenom och det torkar upp och blir torra super snabbt. Passformen är jag också super nöjd över då den har bra bogveck, vi med quartar vet att det kan vara svårt att hitta en bra storlek då det antingen blir för stort fram eller för litet bak och tvärtom ;) 
 
Knappt en repa på tyget trots att jag har en mästare på att gå in i saker, det enda som har gått sönder är ettt av knäpperna fram men som tur är så är det super lätt att byta! Täckerna är gjorda i slit starkt material så dom ska hålla för det mesta.. Kommer garanterat att köpa mer produkter av denna sort, bra pris också!
 
Finns att beställa HÄR för 929 :-
 
 
 
 
 
Ny köpt och lite lite stort men nu sitter det perfekt när man vuxit lite ;) 
 
 
 
 
 
 

Bilder på hästarna idag!


hästar på tårna

Idag var en sån där dag då jag bara hatar barn...  Imorse när jag skulle ta ut hästarna som började jag i vanlig ordning med att ta ut Lilleman, inga problem alls. Sen var det dags för Qp och pruppan som jag då tar sammtidigt. Qp har varit lite bråkig några dagar och pruppan kan vissa dagar bli lite stressad och "fjollig" för saker och ting.  Så vissa dagar kan det ta längre tid än andra att ta ut henne för jag brukar vilja att hon ska vara helt lugn innan jag släpper henne och det har verkligen funkat. Och idag var hon verkligen cool lugn och avslappnad. Qp var också uppmärksam på mig och inte ett litet bus troll.
 
Men när jag nästan är framme så kommer grannens ungar utspringande och skriker, då menar jag skriker så hade två hästar som flög i luften och in i mig. Tror ni ungarna slutade nejnej.. dom sprang och började hoppas på en trave med långa plankor som slog så det dånade i hela byn samtidigt som dom skrek som bara barn kan .. Qp chillar ju ner väldigt snabbt med Pruppan trode jag skulle få en hjärt attack och dö på fläcken.. Tack kära barn för att ni precis förstörde min morgon....
 
Fick hålla på en stund innan hon var lugn och gick ner i hagen och käkade frukost. Och hela saken var helt bortglömd ;) Hästar är bra roliga dom ;) 
 
ELIN 
 
Dagens outfit ala Qp ;) Reflexgrimma från Hööks och Täcke från Bucas ;) haha och under täcke från hööks 99 ;)

Dåliga tider

Det kan man verkligen säga att jag och Qp har just nu.. Han är fortfarande lite små varm neranför kotan på vänster fram och visar lite hälta i vändningar.. Men nu börjar det bli lite mjukare i backen igen.. Fortsätter med BoT och vila ett tag till. Såg att Tiny var halt nu också, vilken tur vi har ;) 
 
Min bil dog idag också.. vette fan vad det var för fel heller.. så nu är man bil lös ett tag då.. precis vad jag behövde nu.. Plus att mina känän har börjat fucka ur igen.. Säger ju det, bra tider ;) 
 
Bara att kämpa vidare, imorgon kan vara en bättre dag! 
 
ELIN 
 
en suddig härlig Iphon bild på hästarna i hagen haha ;) 
 
 

Halt häst, kallt och trist

Livet är inte så roligt just nu, Tintin är superhalt för att han har dragit av sig en sko och är super öm i hoven. Som tur är kommer hovslagaren imorgon och lägger på skor med snösula och allt, så han får iallafall på sig en sko. Men jag vet ju hur han är, kommer vara öm och oridbar i minst 4-5 dagar till, och det som äntligen har börjat tina i marken igen. Blir så himla less, jag har haft så mycket inspiration att träna honom nu och jag kan knappt gå med honom, mitt hjärtegryn. 

Annars rullar livet på som vanligt, vid den här tiden på året brukar jag sitta klistrad framför datorn och kolla på AQHA World Show men inte iår, dom tar betalt 24$ vilket jag inte kommer betala för en halvkass stream. Då håller jag hellre koll på score och liknande och kollar på vinnarna efter. Hur gör ni iår, kollar ni på world show? 
 

Här är några av förra årets vinnare. 

På rymmen

Fick ett samtal av min la familja som infomerade mig om att Qp hade rymt och hade gått banans.. Så det var bara att trycka gasen i båtten och stressa hem. Hade tydligen sprungit och bockat och ja allt, såpäronen var inte så sugen på att försöka fånga han när han var så . Men när jag kom så hade han precis lugnat ner sig så pappa fick tag i honom.
 
Ingen skada, bara ett litet tramp på ena benet och lite varmare nedanför ena kotan. Men det var han ju redan i förrgår så.. Blev back on track på natten så i morse kändes han bra i benen. Lite varm på samma ställe. Så vila ett tag till för herren. Hade kunnat gå men han men är stenhårt överallt så nä.. 
 
Hade kunnat gått värre då han sprang igenom kostängsel på några ställen och det är då jag är så glad att jag skämmer bort min häst med tjocka täcken. Utan sina täcken på hade hans bog nog INTE sett så trevlig ut.. Tackar vet jag täcken <3 ;) 
 
Idag får han vila, BoT på i natt också. Håller tummarna på att han ska bli  110% bra snart !! 
 
ELIN
 
Märkena på täcket efter att han hade rymt, nästan lite hål på vissa ställen, men han hade ett täcke under också som tur var .) 
 

Promenader

Inte hunnit med att uppdatera på några dagar. men har jobbat så mycket dom senaste dagarna och då måste man prioritera andra saker än att blogga. Varit ute och gått med qp i ca 45 min tre dagar i rad nu. Passar även på att halte träna när vi är ute och går. Han är verkligen med nu! 
 
Dock var han lite varm i det andra frambenet idag, suck.. Men ser inte halt ut, lite stel i vändningarna. Men valde att gå en promenad endå då han inte haltar. Ikväll blir det Back on track på underr natten iaf. Hoppas på att han ska bli helt 100 snart och tro det eller ej men jag vill verkligen ha snö nu.. det är sten hårt över allt och hagarna är sjukt knövliga av leran som stelnat nu.. så inte konstigt att han vrickar sig hela tiden..  
 
ELIN
 
 
Qp idag :) 
 
 

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus