Ändrade planer

Ändrade planer! Moa fixar QP idag så jag kan lägga focus på lite saker här hemma. Toppen bra! :D Så hon får väll uppdatera er om hur det gick med Qp idag. Han har ju lite överskottsenergi så det kan vara varning för puppspark som vi kallar det här i Norrland.

Åker ut till henne sent ikväll och sover där eftersom vi ska upp tidigt i morgon. Blir great det! Kanske kan försöka ta lite bilder på det jag har fixat i stallet så ni får se också.

ELIN

Godmorgon!

Solen skiner och det är hyffsat varmt ute, bara några minus grader. Det enda negativa med det hela är att det ligger snö på marken... Hyffsat less man blev när man äntligen trode att det var vår. Men ser ut som om det kan försvinna rätt så fort endå.


Var ute på min morgon promenad idag som vanligt, men blev så jäkla halt bitvis så känns som om jag har streckt mig på några ställen.. Bra jobbat Elin ;)


SKa strax åka ut till Qp. Jag och Moa ska haltra lite med honom. Han ska ju ta det lungt så blir perffa det. Sen blir det till att åka hem och dona lite i stallet. Fullr rullle idag också alltså.


Tar kanske med mig kameran ut idag så ni får lite nya bilder.
ELIN

Hästfri och fundersam

Nu är jag hemma, utan Tintin. Jag är så glad över en fantastiskt träningeh och jag har aldrig fått ut så mycket av en clinic som jag fått av denna. Jag har utvecklats och det känns super inför tävlingsäsongongen och jag är så laddad. Kändes toppen att han är hos Håkan och han är där tills den 29de och sedan kommer min prins hem igen. 

Hinner inte blogga mer nu för jag är supertrött och måste ut och fixa stallet åt Elin. Så jag får skriva mer om träningen ikväll! 

/Moa

Hästfri dag

Idag ska Moa ta hand om Qp, så det blir en häst fri dag. Men det behövdes då jag har en hel del saker att hinna med att fixa.Håller på att fixa och dona en massa till stallet bland annat. Hon som har hyrt in flyttar i morgon så då kan jag göra klart det sista plus börja städa till där ute så det är fräscht när det är dags för nya hyresgäster att flytta in.


Har fortfarande stallplats kvar, så klicka HÄR om du är intresserad av att veta mer. Imorgon ska jag ut till Qp iaf, ska nog haltra han lite. Han ska ju ta det lungt efter vacinationen så. På söndag ska Jag och Moa ut på road trip som det ser ut som just nu, och vi tar med oss Kattis och Maria. Så Guldkust gänget ska på utflykt! ;)


Det är Håkan träning uppe i Dannero som vi ska åka och kika på. Alltid lärorikt att vara staket ryttare i mellanåt också. Brukar ni åka och vara staket ryttare?


ELIN



Har ju planterat lite blommor utanför stallet också :)



har för lite tid

Känns det som. Igår var det full rulle hela långa dagen, var först iväg på en massa möten och grejs innan det var dags att åka hem och börja fixa i stallet. Håller ju på att göra en mini stall makeover där, så kommer slänga upp några bilder på det så fort jag får tid över.


Idag var jag ut tidigt till Qp då vet kom och skulle vaccinera. Qp var mycket lugnare idag när han skulle sticka, rykte bara till engång. Fixade och donade där ute innan jag åkte hem igen. Nu ska jag väg och shoppa lite saker som jag behöver för att göra klart i stallet.


ELIN


Så här ser mitt stall ut på utsidan. Solen ligger på ganska hårt så färgen har börjat bli dålig:)



Dag 1 av Robin Frid träningen

GUD VILKEN JÄVLA FANTASTISK HÄST JAG HAR. Så, då var det sagt. Tintin har gått som en gud idag och jag är så glad så jag inte kan sluta lite. Imorse började vi med trail och vi la upp kanske 20-25 bommar i ridhuset, och det var skitroligt att träna. Robin kom med så mycket bra tips på hur man lättast ska rida och hur man får sina hästar uppmärksamma över bommar och hur de ska lära sig att acceptera ben och hand.

Mellan trailen och westernridingen fick jag träna showmanship med Robins fru Jenny, en av de bästa showmanship tränarna i USA och det var så roligt att få träna precision. Hon tyckte jag hade en väldigt bra springstil och en fin hållning så det var skoj att höra.

Efter det övergick vi till att träna westernriding och tränade förflyttningar och träningen för Håkan förrförra veckan hade verkligen gjort resultat. Han rörde sig väldigt mjukt och samlat och sedan fick vi börja med bytena, och han gjorde rena och fina byten. Sedan gick vi alla och åt en härlig och god lunch och sedan upp i sadeln igen. Nu var det dags för lite mer westernriding och nu började vi träna på bytena i ett mönster, vi red ett mönster 4. Jobbade med att få hästarna raka och hitta centrum mellan konerna och inte slarva. Robin sa- " If you dont do it the right way, it will seem like you dont care to ride a good pattern." Och det är så himla sant, jag kan vara slavrig med vägarna och känner efter idag att jag inte ska rida med slarviga westernriding mönster. 

Efter det tog Tintin och jag en liten vila och stog och tittade när de andra red och passade på att köra lite med showmanship med Jenny, men den här gången ville Tintin inte alls vara med så Jenny jobbade honom ett bra tag och till slut gav han med sig. Och sedan ropade Robin på mig att vi skulle rida pleasure, och ag tänkte bara nej. Haha jag har gett upp pleasuren och sastat 100% på westernridingen och trailen, men visst. Jag började rida runt, utan några större förväntningar. Och oj, dra mig baklänges. Det var ju en riktigt pleasurehäst jag satt på, efter instruktioner av Robin om hur jag skulle göra och hur centrerad jag skulle vara samt att hålla takten så vips. Så hade jag en låg samlad och slowgoing pleasure häst utan att han tappade sin takt. Jag var så glad och när Robin såg att jag tillslut kunde samla honom med bara benen så skrek han -" GET OFF YOU'RE HORSE AND LOVE HIM! THAT WAS BEAUTIFUL!!!" Jag är så glad över Tintin, han har skött sig så bra som han någonsin kan.

Tyvär blir det inga bilder pga av internetuppkopplingen men när jag kommer hem ska jag försöka bjuda på några! 


/Moa

Full rulle

Har en massa saker för mig idag, verkligen fullt upp med saker som ska göras. Så blir kanske lite dött här idag, men ska förska blogga lite i kväll istället. Ska ut till hästen ikväll och rida också, det är iaf min plan. Sen får vi se hur bra det går att förverkliga den planen.


På torsdag kommer vet ut och vaccinerar Qp också så skulle vara bra om jag hann med att rida honom idag och kanske imorgon innan vet kommer. Vi får se hur det går.


Nu ska jag skynda mig vidare! Hörs ikväll!


ELIN




Ibland så börjar man fundera..?



Hittade denna i Måbra tidningen nr 3 från Mars 2011. Tycker att det var lite roligt att dom väljer att avla fram en "starkare" häst som orkar att bära runt på dom en hel dag istället för att börja äta lite nyttigare och röra lite på sig för att själva bli lite lättare. Vart är världen påväg??



ELIN



Gästbloggning av Mollie Carlsson

Hej allesammans!

Jag heter Mollie Carlsson och är 17 år (fyller 18 i april). Jag bor i Strängnäs och går andra året på Thomasgymnasiet. Där pluggar jag företagsekonomi.
På fritiden rider jag, umgås med kompisar och/eller är med min pojkvän, som jag har varit tsm med i 2 år (i april).

Jag har ridit i hela mitt liv. Det har alltid funnits hästar i min närhet, då min mamma har haft flera hästar under min uppväxt. Själv har jag haft sköthästar, medryttarhästar, foderhästar och även egna hästar. Min första häst var en Shettis. Han kastade av mig och min syster flera ggr om och det var nog av honom som jag lärde mig att aldrig vara rädd, för han var en riktig bitch. Sedan dess har jag aldrig varit rädd för en enda häst och det är faktiskt sant.

Min nuvarande häst har jag ridit sedan oktober 2006. Då började jag som medryttare på honom och 2007 tog vi hem honom, för då var det dags för oss att tävla SM. Den sommaren slutade med att stallägaren köpte honom och jag följde med på köpet. Så nu har vi tävlat tre SM tsm (2007, 2008 och 2009). Han är min soulmate och han heter Virdarnas Pigall. Han är född 1997 och är en överväxt New Forest. Med honom gör jag det mesta. Vi hoppar, tränar frihetsdressyr, tävlar western och även lite dressyr. Mina favoritgrenar inom westernridningen är Trail och Reining.

Jag tävlar för SbyWR (Strängnäsbygdens Western Riders), där jag även sitter med i styrelsen sedan 2-3 år tillbaka. Men under hela 2011 tävlade jag inte en endaste tävling. Anledningen till det är för att jag tröttnade. Jag ville skaffa en egen häst. Vi åkte och tittade på flera hästar, men ingen kändes helt rätt. Så efter nästan ett år uppehåll från Pigall så började jag rida honom igen, fast mer inriktad på frihetsdressyr.

Ha det bra! Mig hittar ni på www.molliecarlsson.blogg.se, om ni vill läsa om mitt liv, mina tankar och min häst.


Vila för Qp

Qp fick vila idag, det behövde han verkligen med tanke på hur mycket han har gått den senaste tiden. Mockade och fixade till alla hästarna och gick sedan ut i hagen där Qp och Ylli stod och myste i solen som tittade fram lite då och då. Borstade och myste en bra stund med QP där, han älskar verkligen att bli borstad ute sådär.


Tiny är väll snart framme skulle jag tro. Vad jag vet har resan gått bra iaf. Hoppas Moa kommer hem med en massa nya och bra ideer nu! :D Varit och shoppat en massa krims krams som jag ska ha när jag pimpar till stallet här hemma lite. Ska väll börja fixa lite smått i morgon tror jag.


ELIN


Lillfisen!


Qp och Ylli i bakgrunden :)



Gårdagens ridning

Igår red Moa Qp då jag kände att mitt humör inte var det bästa. Så jag satt och red runt på Tiny och bara chillade. Red lite bonmar osv. Qp var super fin igår, jätte duktig var han. Slappnade verkligen av i både traven och galoppen. Lyckades till och med galoppera ett helt varv i det jobbiga varvet.


Idag tror jag att han ska få vila. Har gått ganska mycket nu så. Moa åker ju idag också, blir lite tomt några dagar utan henne i stallet ;) Gästbloggs inlägget kommer upp i kväll också.


ELIN



Bilder från förr

Moa och Lizzy


Lizzy


Anna och Ramondo


Magic


Funi och Flipa

Igga mig Pony är ju fin iaf ;)


Fullfart


På G ;)

Våra paddar och tips.

Anonym om Mycket på agendan:
vad har ni för paddar? tycker de e svårt att hålla rent dom? nåt tips kanske!?

Svar: Jag har väldigt många olika paddar. Jag har två stycken Pro. Choice paddar som jag tycker fungerar otroligt bra med bra passform och lätt att hålla ren. 
Ungefär ser en utan dem ut. Sedan har jag en i helsvart också. 


Så ser den ut, väldigt bra. Dock är den inte optimal för Tintin då jag helst använder bulidt up-pad på honom.
Sedan har jag en "budget" padd också som jag faktiskt använder mest, en knallgrön buildt up-pad från Hööks. Köpte för otroligt många år sedan när jag precis började med western på Huan jag hade. Den padden är faktiskt riktigt bra att ha! Är man bara noga så är det inte så svårt att hålla rent dem, här är lite tips! 

Mina tips att hålla rent paddarna. 
1. Har du en ullpadd, se till att borsta av den efter varje gång
2. Lägg alltid padden upp och ner, då dunstar svetten lättare bort och lägger sig inte som ett lager på padden.
3. Har man en neoprenpad eller med en gummisida så kan man spola av dem och borsta av dem. Lägg dem aldrig så att fukten stängs inne, risken för mögel ökar.

Sedan har jag alla mina tävlingsfiltar plus padden jag har under mina filtar för att inte smutsa ner filtarna. 

Eftersom att Elin och jag har likadana paddar så skriver jag får båda!




Packa packa packa

Just nu är jag i full rulle med att packa och att tvätta saker och göra allt fint för imorgon klockan 14-00 åker vi till Norrtälje och Robin Frid. WIHO!! Det är träning onsdag, torsdag och förmiddagen på fredag så det blir mycket träning för mig och Tintin nu! 


Nizze ligger alltid utanför stallet när man är där och grejjar!


/Moa

Jag och Qp på Håkan träningen :)










TACK Mia för bilderna :D

Vinnaren i finn fem fel!


Här har ni de rätta svaren!

Och vinnaren blev Mollie Carlsson, Grattis!
Kommer komma upp ett gästinlägg från henne i veckan.




Mycket på agendan

Jag har alldeles för mycket i mitt liv just nu, tur att det snart blir lite lugnare. Jag har två stycken redovisningar imorgon, en på svenskan och en på tyska. Sedan så åker jag på tisdag och jag har supermycket att hinna med innan vi far så det är därför min uppdatering är lite låg. Jag försöka hinna ikapp med livet bara haha. 

Tintin fick ju sig en dusch idag och han vart så ren och fin. Bandade även manen på honom så han kan se lite anständig ut när vi ska åka ner. Smörjde även iordning sadeln och tvättade sadelgjorden så den blir ren. Imorgon ska jag borsta upp paddarna och packa det som han ska ha med sig till träningen och till Örebro. 


Min fina prins i somras. 


Moa

Tips lastning



Här kommer en liten film när jag lastar Qp. Det jag gör från början när jag bara tar upp honom på rampen och sedan backar av honom upprepar man flera gånger från början. Stå kvar länge och låt det vara bekvämt för hästen att stå där. Men även om ni bara står och chillar så ska hästens huvud vara rakt och inte kika på en massa saker runt omkring. Om du har en väldigt svår häst så kan du behöva ta flera steg  i taget upp på rampen innan du får med dig hästen hela vägen in.


Att sedan göra last träningen till en vardags sak är något jag rekomendera. Därför är det bra att ha en transport som du kan lasta i fast du inte har den på kopplad på en bil. Jag har satt en domkraft under transporten som en extra säkerhet.  Sen att det är ljust i transporten är viktigt, så se till att sido dörren är ordentligt öppen. 


Använder mig av en repgrimma för att den är lite skarpare om det skulle bli något. Rekomenderar också att ha hjälm på sig från början om du ha en häst som är lite över allt.  


Har ni frågor så är det bara att fråga så ska jag göra mitt bästa för att förklara :)

ELIN

Uteritt

Var ute i ca en timme i det härliga vädret! Grabbarna tyckte verkligen att det var skönt att vara ute på tur. Blåste lite från början men på hemvägen var det riktigt skönt i solen! Qp kändes så avslappnad i dag , mötte även en massa bilar sista biten hem och det var inga problem alls. Det är så skönt att han är så himmla lugn och säker när man är ute med honom.


När vi kom tillbaka gick Moa till ridplan för att rida lite trailbommar. Så medans hon gjorde det fixade jag Qp , fyllde på vatten i hagen och började mocka lite i hagen. Sen fick Tiny sig en dusch så han ser lite fräsch ut när han ska åka bort.


Åkte hem till mig och har stått och krattat runt stallet hele eftermiddagen. Så nu börjar det se lite bättre ut där. Nu ska jag redigera lite film snuttar och så klart ladda upp Lastnings filmen så ni får se den ikväll.

ELIN


Hm Qp har insett att denna var god över natten.. haha



Grabbarna grus ute på tur idag :D

Vårkänslor

Godmorgon alla härliga läsare! Solen skiner och det ser ut som om att det ska bli toppen väder idag! Ska snart göra mig klar för att åka ut till hästen för att ta en liten skritt tur runt gångviken med Moa. Tror det blir den rundan iaf. Ska även last träna så ni får se hur jag gör. Kanske blir ni lite insperade;)


Glömt att säga att vi har börjat träna att spola benen på Qp nu. Första gången så var han lite tramping osv men då fick han käka lite hö och då var det bort glömt. Så nu har vi spolat benen på honom varje dag och nu är det inga problem alls. Kan vara lite precis när man börjar med första benet.


Efter stallet ska jag åka hem till med egna stall och börja fixa till lite. Städa och lite sånt. Passar ju perfekt när det är så härligt väder! :D Vad ska ni ha för er idag då?


Kom ihåg att våran Finn fem fel tävling avslutas ikväll så skynda er att hitta alla felen för att ha chans att vinna en gästbloggning hos oss !


ELIN



Ett av mina projekt till stallet ;)

Today

Igår var det Moa som red Qp och jag red Tiny. Fortsatte att jobba på samma sak som i fredags med Qp och fattningarna börjar bli bättre. Han är så mycket mer följsam i hela kroppen nu. Så roligt att man ser en hel del skillnad varje dag. Han var även mycket lugnare i både longeringen och ridningen.
På Tiny red jag lite lösgörande, flyttade lite kroppsdelar osv. Kändes toppen att rida honom då vi båda var väldigt lugna i allt idag. Annars brukar Tiny ha ett högre tempo när jag rider honom.  Maria och Kattis kom förbi med sina hästar också. Var Moa som red dom, stackarn kommer ha träningsvärk när helgen är slut ;)

Igår kväll åkte vi till Maria och sjung singstar och kikade på en massa gammla filmer från tävlingar och träningar. Såg bland annat från en pleasure i vattlång när jag red Pony. En av våra abslout bästa tävlingsritter vi har gjort tillsammans. Blev helt varmt av att se det.

Idag red Moa Qp också. Satt dom flesta fattningarna påengång. Blir så glad att se det! Filmade lite så ska försöka klippa ihop lite så fort jag får tid. Anledningen till att jag inte själv rider är att jag blir så otroligt osäker när underlaget är som det är och då blir det bara tok när jag sitter och spänner mig. Sen är ju Moa lite tuffare än mig också.

Moa red även Tiny en sväng på ridplanen. Galoppen såg jätte bra ut idag, så mycket bättre takt. försökte filma men min Iphone vart helt knas och låste sig själv så tror inte det blev nått.. Jag hoppade även upp och red utan träns. Modigt av mig ;) Gjorde även ett galoppombyte, så stolt över mig själv. Sen gör ju jag på ett annat sätt när jag stoppar än vad Tiny är van vid så inte det enklaste när man sitter utan träns då;)

Nu ska jag hem och börjar fixa med stallet hemma. Fräscha till osv. Glömt att säga att det varit en tjej och kollat på stallet. Super trevlig tjej, en gammal vän till mig och Moa. Får se hur det blir. Är ju några andra intresserade också.

ELIN


Moa och Qp idag :)

Svar på tal

sofia om SVAR PÅ DET SOM HÄNDER:
hej, läser er blogg men förstår inte riktigt nu. Hade inte du planer på att tävla tintin själv? eller har jag missat nåt? Eller var de ett april skämt? Varför skulle man liksom vilja ha en gubbe som rider ens häst liksom i pleasure.. haha

Svar: Jag känner lite såhär, detta var väl en väldigt onödig kommentar om man ska lägga fram det på det här sättet. Men jag ska ändå besvara din fråga, och eftersom att du inte hade en mail så skriver jag öppet till alla. Jag ska tävla Tintin själv, det är jag som är hans ägare och hans ryttare och jag har aldrig sagt att jag inte ska tävla honom. Att det skulle vara ett aprilskämt är det töntigaste jag sett tror jag, varför skulle jag skämta om en sådan sak? 


Sedan att du skriver varför jag skulle vilja ha en gubbe som rider pleasure på min häst tycker jag låter konstigt eftersom att jag litar till Håkan till 100% och han är min tränare och en väldigt god vän till mig. Håkan är en av de mest etablerade tränarna i Sverige och ingen "gubbe som rider runt på min häst i en pleasure" Att han inte har en gångartshäst själv just nu och att han har fått tycke för Tintin är bara roligt i mina ögon. Han vill tävla min häst eftersom att han är en bra häst och det vet jag själv också. Så för att förtydliga allt, jag ska tävla Tintin men Håkan vill också eventuellt tävla några klasser i sommar. Så i april åker han ned till honom för att han ska rida ihop sig med Tintin och sedan kommer han hem igen och vi tävlar honom tillsammans. Men det är jag som huvudsakligen tävlar honom. Så jag tycker du skrev en onödig kommentar på ett dåligt sätt men jag hoppas att du har fått den besvarad.


/Moa

Finn fem fel

Den som hittar alla felen får en länkning och gästbloggning hos oss på Northernshowhorses!
Avslutas på Söndag! 

Om flera gissar rätt så lottar vi en vinnare! :)





Gårdagen

Provade Moas sadel på Qp igår. Satt väll helt okej men när han skulle röra sig i den så var den inte lika bra. Vilket inte Qp tyckte heller så han gjorde några rodeo skutt. Bytte tillbaka till min sadel och forsatte att longera honom. Han fick börja med att springa av sig lite energi då han var sjukt pigg.


Spände sedan in honom och jäklar vad snygg han blir när han verkligen jobbar på. Älskar hans gångarter, känns som om jag hittat en oslipad diamant ;) Sen hoppade Moa upp och red lite. Kul att hon kände skillnad efter helgen också. Hon testade även galoppen på honom idag. Ingen bockning alls idag heller så det var jätte skönt att se. Lyckades till och med galoppera lite längre än förut.


Det var alltså Moa som red Qp i går jag var bara staketryttare i princip ;) Har sån tur som har Moa som hjälper mig so himmla mycket. Hon är lite tuffare än mig i vissa lägen och har mer erfarenhet av hästar som Qp. Idag ska vi göra på samma spår tänkte vi fast jag ska väll upp och rida lite också.


Tänkte även filma när jag last tränar Qp i helgen och berätta lite vad jag gör och varför. Låter det intressant ?


ELIN


SVAR PÅ DET SOM HÄNDER

För någon dag sen frågade jag vad ni trodde skulle hända, och nu kommer det. Tintin åker ner till Håkan under hela april och jag åker ner till Håkan vecka 15 och ska träna. Han åker inte ned på tillridning utan för att Håkan ska rida ihop sig med Tintin då han eventuellt ska tävla honom under 2012. Det känns så himla roligt att Håkan vill låna min gråa prins och träna, det känns hur skoj som helst. Plus att jag får åka ner och hälsa på min alldeles fantasiska Örebro-familj. Wiho! 

Så nu längtar jag extra mycket till lovet, jag är helt såld på Örebro och saknar folket därifrån hur mycket som helst. Det ska bli toppen att få åka ner och hälsa på, dock måste jag åka tåg och jag får fasen ångest när jag ska hålla på att byta tåg och sånt haha. Men vi hoppas på att jag tar mig fram säkert.... 

/Moa

inspiration !

AQHA world show 2011 , Senior trail
AQHA World show 2011 amateur trail.
2011 AQHA World show Youth Trail

Varför jag klippte manen.

Kul att det var så många som gillade Qps långa man. Tycker också att den var så tjock och fin lång. Men jag är inte så förtjust i långa manar utan gillar det lite mer stilrent. Klippte den mycket pga att min plan är att jag ska ut och tävla i sommar och då inte vill ha en lång och tjock man. ( Qps man var en riktigt Isisman ).

Jag personligen tycker att långman bara är för reininghästar men det är så klart en smak fråga:) I dom andra grenarna tycker jag att den är snyggast att ha korta manar som hjälper till att visa hästen exitör på bästa sätt. Jag personligen tycker att lång man är finast på islänningar, araber och nordsvenskar som ex.

Hoppas ingen tar det personligt för så är det inte menat. Det är bara vad jag personligen tycker är snyggt och inte. Man väljer ju själv vad man gillar bäst :D Och jag ger en stor HISS till korta manar :)


Qp fick en mycket finare hals när vi hade klippt av manen.
Tiny har ingen man alls utan den är helrakad vilket har varit på modet i western världen.
Dock är det bara vissa hästar som passar i detta. SÅ man bör tänka igenom det innan man gör det. Jag skulle inte göra det på Qp. Vi håller på att spara ut Tinys man nu så han kommer ha som Qp.
Ramondo men en härlig lång och fin man, Syns kanske inte toppen bra här men ;)
En härlig islandsman, Död till den som klipper av manen på en islänning ;) Min fina thokki :)
Pony hade också en kort och välvårad man. Snyggt! :)

Svar på fråga

evalill om Moa och Tiny:
Snyggt! Är det filmat med iPhone? I så fall undrar jag vilket program ni har klippt i? Jag letar desperat efter ett program att klippa mina filmer i :)


Eftersom att du inte hade någon mail eller liknade så svara jag här. Ja, det är filmat med en iPhone. Tips är att filma med telefonen liggande, annars blir det så svårt att få den bra inne i datorn. Vi använder oss utav Windows Live Movie Maker. Det är ett lätt program att jobba i som vi rekomenderar. Hoppas du fick det svar du ville ha :) 

/ Elin och Moa

Moa och Tiny



Lite från trail träningen i lördags när Moa red

ELIN 



5 Tävlings händelser genom åren;)

* En vän till oss blev ner bajsad av en ponny på en tävling vi var på. Kan säga att det var löst..

* Vi försov oss en dag på nationals när Moa skulle tävla. Ingen av våra telefoner ringde så det vart full fart!

* Moa blev diskad i en trail med sin ponny Lizzy efter att ha gjort en toppen runda och av ren glädje klappat hästen på väg ut.. = Diskad.

* Elin körde ett showmanship mönster på fel sida konerna. När hon tog första steget in i mönstret kom hon på vad hon gjort. 

* Syrran gammla arab Ramondo slet sig från transporten och drog en repa upp till tävlingsplatsen. 


En fin bild på Moa och Tiny efter att ha blivit Norrlands mästare och klubbmästare ;)




Pigg häst!

Idag var Qp verkligen på G. Började med att han skulle springa några galoppvändor i hagen innan han skulle gå in. Gick med han direkt till transporten för att köra en snabb last träning. Han gick på tre gånger på raken utan några som helst problem. Känns skönt att det börjar släppa!

Bestämde mig för att longera honom lite fort innan jag skulle åka. Det var bara galopp som gällde enligt honom idag. Så han fick ligga och rulla i galoppen i båda varven. Lyssnade bra på både fattningarna och avsaktningarna idag faktiskt. Sen fick han jogga ett bra tag också. Men man såg på han att han helst ville galoppera och rulla ärthjärnan ;) 

Tiny har varit hos tandläkaren och farbror vetrinär. Så nu har han fina tänder igen och ny vaccinerad. Hade tydligen gått bra med allt också. Skönt! :)


Så nu har jag nyss kommit hem. Skjussade Moa till tåget eftersom hon ska åka till Stockholm en snabbis och kommer hem i morgon. Nu blir det lite städning då det ser ut som ett bombnedslag här hemma.. Har även börjat klurar lite på hur jag ska göra om i stallet här hemma.


ELIN

Qp

En liten film snutt från i fredags när vi longerad Qp inspänd för första gången här hemma. Lite läskigt vart man ska sätta fötterna i all denna lera ;)

Före och Efter



Vad tycker ni? Hiss eller Diss ?

Jag tycker han vart så mycket finare! :)

Uteritt

Idag stod det en härlig skritt tur på schemat. Det var grabbarna värda efter en hård tränings helg. Qp var lite pigg från början med slappnade fort av. Red en härlig runda på ca en timme och bara njöt av dagen. Skönt att bara vara och snacka lite skit ibland också.

Idag klippte vi även Qps man ;) Hade lite smyg ångest men vart otroligt nöjd över resultatet!! Han är så fin min lilla kille. Slänger upp en före och efter bild sedan så håll utkik ;)

ELIN


Grabbarna idag :)




Nu händer det grejor.

Snart är jag hästlös för någon månad, gissa vad som ska hända då? Och nej, jag ska verkligen inte sälja Tintin haha. Det skulle jag aldrig göra! Det är något rikitgt spännande och sedan åker jag iväg hela vecka 15 på spännande saker. Så nu får ni gissa vad det är! 

Snart kommer Elin ut och då ska vi rida ut tillsammans, ska bli skönt att bara komma ut och släppa tankarna på allt som händer. Så det blir väl ett update senare när vi är tillbaks från ridturen.

/Moa

Rundtur i stallet



Eftersom det var några som ville se hur vi hade det så kommer det en liten rundtur här. Ja vi bjuder iaf på oss själva ;) Mitt stall får väll sig en visning när jag väl har flyttat hem igen ;)



ELIN


Lägesrapport

Ja som ni har märkt har det inte varit speciellt mycket uppdatering från mig och jag tänkte förklara varför. Jag är i en otrolig svacka i mitt liv och igår brast det. I några månader nu har min farfar varit otroligt sjuk och åkt in och ut från sjukhuset. Min farfar och jag har alltid varit otroligt nära varandra, enda sedan jag var bebis. Det var alltid jag och farfar. Igår när vi åkte hem från träningen berättade mamma och pappa för mig att farfar hade gått bort, mitt på dagen. De ville inte att jag skulle veta det förrän vi åkte hem för min skull. Jag bröt ihop, hela min värld rasade igår och jag vet inte hur lång tid det kommer ta för mig att repa mig. Det är anledningen till att jga inte har uppdaterat under lång tid. Jag har oroat mig för framtiden länge, spenderat så mycket tid som möjligt med farfar och tagit vara på tiden. ♥ 



Nu har himlen fått en fantastisk ängel, en människa som kommer förgylla deras tid på samma sätt som farfar förgyllt min tid. Jag älskar dig farfar, sov gott. Du är borta men aldrig glömd. Du har var min förebild och kommer alltid vara det. ♥

/Moa

Sammanfattning av helgens träning

Lördag

Första passet:

Började med att longera han lite på utebanan innan jag hoppade upp och red. Han kändes helt okej för att vara på ett nytt ställe. Fick komma in i ridhuset där vi red fram lite till.  Qp drar iväg med sin bog så fick gå på en fyrkant och flytta på den. Tog ett bra tag men tillslut så började det låssna. Gjorde övningen i skritt och trav. Sen blev det dags att testa galoppen. Första försöket så blev det en liten mini rodeo men han stannade väldigt fort.

Försök nummer två resulterade i några bockningar och sedan ett race runt runt och runt på volten. Tills jag fick stopp med lite guidning av Håkan. Blev lite nervös där, tänkte att nu går vi omkull och dör typ. Men mycket berode på att jag spände låren vilket betyder framåt för Qp. Det är viktigt att jag inte trycker eller vad man ska säga. Men kändes endå otroligt bra efteråt att jag hade vågat göra det och att det endå gick bra. Vi överlende ;)


Andra passet:

Då var det dags för lite trail! Fick börja med grinden, då vi gick och ställde oss brevi den. Flyttade oss närmare och backade till rätt plats. Allt i ett steg i taget. Var inga problem alls och väldigt fort så kunde jag börja lyfta på hand taget. Qp tyckte det var lätt som en plätt ;)

Sen hjälpte Håkan mig med lite tips på hur jag ska träna att flytta olika kroppsdelar på honom. Att flytta framdelen sitter jätte bra nu med tanke på att det knappt gick att flytta på den förut. Rumpen är det lite jobbigare med men det har börjat låssna också. Bara att jobba vidare med det! :)

Sen fick vi trava över lite travbommar och det gick jätte bra. Matte som måste bli lite mer focuserad och hålla koll på vart jag ska titta osv. Men det märks att han gillar att hålla på med bommar. 

Han har skött sig så fint hela dagen, både i ridningen och i hanteringen. Tyckte inte att det var nått kontigt alls att komma till ett nytt ställe eller att stå inne i boxen hela tiden.

Söndag

Första passet:

Checkade av stop och ryggningen och jag stopar på ett sätt och backar på ett sätt. Så jag måste välja ett sätt som jag gör lika på båda sakerna. Så ska sluta att göra "reining stop". Körde sedan lite trav på en stor volt för att sedan gå ut på rakt spår på fyrkanten men två meter innan för spåret. Han var inte alls lika vinglig utan vi kunde hålla en hyffsat rak linge och han verkligen sänkte sig och kändes så himmla fin! 

Sen var det dags att känna på galoppfattningarna. Han var så mycket lugnare idag. Kanske för att jag inte klämde med benen så mycket ;) Åt ena hållet bjöd han på några bockningar men efter några fattningar så vart han lugn i det hållet också. Skönt att det funkande så nu vet jag vad vi ska träna vidare på hemma. 

Andra passet:

Blev det lite mönster ridning. Gjorde ett lite enklare horsemanship mönster med skritt och trav. Blev lite vingligt men endå helt okej. W.riding mönstret gick bättre än förväntat så det var super kul. När den andra gruppen kom in så körde vi lite railwork så det var ju perfekt träning med hästar som red om honom osv. AVslutade lite tidigare då jag kände att han började bli trött och inte riktigt kunde ta in så mycket mer information.

Är jätte nöjd efter denna tränings helg och ett extra plus att han gick på transporten så bra både dit på hem :D Haft super kul med dessa härliga människor som alltid lockar fram ett skratt! :D



Vit vs Svart



Vad tycker ni är snyggast? En vit hatt eller en svart ? 


ELIN



då var första tränings dagen avklarad. Ja ...

då var första tränings dagen avklarad. Ja som ni kan gissa så kom vi iväg endå. Qp gick på transporten så duktig så:) var ju några grupper innan oss så vart lite kika de först:) på första passet så flyttade vi lite bogar. Blev även en galopp på slutet och jäklar vad det gick! Sista passet blev det trail och början på lite träning vid grinden. Sen blev det lite flyttning av kroppsdelar och avslut med lite travbommar. Super nöjd över dagen iaf, Moa lika så ;) kommer väll en bättre update när vi kommer hem ;)


Snygga!!


ELIN

Saker börjar falla på plats

Idag gick det jätte bra att rida! Kände att det var en massa saker som börjar falla på plats. Började med att longera honom. Spände in honom och lät han jobba på en stund. Eftersom att banan är isfri (lerpöl) så gick det även att låta honom galoppera. Han fattade galoppen sjukt bra!


Var roligt att se hur fint han gick när han börjar att förstå vad vi ville. Hoppade sedan upp och red lite volter med honom och jäklar vad han började jobba och förstå. Vart så glad! Tack Moa för allt du hjälper oss med!! :D Känns som jag och Moa har delad vårdnad på min bäbis ;)


Last tränade även idag och han gick på utan att tveka. Så lät Moa testa att lasta han också, vilket också gick jätte bra!! :D Skönt att han litar på henne också! Så nu hoppas jag på att han är lika duktig i morgon på att gå på transporten så vi kommer iväg och träna! :D


ELIN

En dag kvar

Varit ute på lite över en timmes morgon promenad så nu har jag precis ätit min frukt frukost :) Ska möta upp några vänner på stan innan det är dags att åka ut till hästen. Måste packa och fixa klart allt tills i morgon så det bara är att lasta på hästen i princip.

Om ni undrar varför Moa inte har bloggat så mycket är det för hon har det lite jobbigt just nu pga personliga själ. Ni får nöja er med bara mig tills hon känner sig redo för att börja bloga som vanligt igen. Stor kram till dig Moa!

Ska göra lite tidinställda inlägg som kommer upp i helgen, ska också förska blogga lite efter träningspassen. Är det nått speciellt ni vill se här i bloggen ?

ELIN






Peppad till helgen

Vaknade med nackont idag.. måste nog ta tag i saken och boka in en tid hos sjukgymnasten.. blev en liten kortare morgon promenad innan jag åkte iväg till stallet. Kände mig lite låg i dag faktiskt, men kan ha mycket att göra med att det had ekommit snö i natt...

Longerade lite innan jag hoppade upp och red. Kände att motivationen var på noll så världens bästa Moa hoppade upp och red lite. Gav mig lite tips så då kändes det mycket bättre. Känner mig peppad inför helgen, känns som vi kommer utvecklas massor. Hoppas bara att lillen går på transporten. Men vid last träningen idag så var det inga problem alls. Moa fick till och med stänga med bommen efter oss utan att han blev nervös. Kändes jätte bra inför helgen!


ELIN


En favorit i repris :)



Today

Började med att gå och last träna med Qp när jag kom till stallet. Var inga problem alls. Så vi gick in och ut ur transporten tre gånger och sedan var vi nöjd. I morgon ska moa få stänga bakom oss också. Longerade lite innan jag skulle rida, men underlaget var inte så bra för Qp. Lite bättre än igår, men han blev väldigt spänd när han skulle trava så höll oss till skritt.

Gick ut på lägdan och lät han få trava lite i snön i stället. gick helt okej med tanke på förutsättningarna vi hade, ingen av oss är ju precis på topp ;) Imorgon blir det en tur ut till stallet på förmiddagen så då blir det sällskap med Moa. 

ELIN

Tidig morgon!

Klev upp vid sex tiden och kom nyss in från min morgon promenad. Var så jäkla skönt ute fast det var några minus grader. Vind stilla och solen som tittar fram! Me like! Ska snart hoppa in i duschen för jag ska iväg på ett möte innan det är dags att hämta upp Moa och åka ut till hästarna.

Idag står det ridning och last träning på schemat. Moa ska få hjälpa mig med lastningen. Vi får se hur han reagerar när hon är med. Men han borde har vant sig vid henne vid det här laget :) Hoppas på att underlaget är mer trav vänligt idag också. Håller tummarna :)

ELIN



Mja börjar få lite uppsala längtan också.. Kanske dags att dra ner dit en sväng ? ;)

Longering

Körde över med en rulle mat till hästarna idag så blev en snabbis i stallet bara. Slängde på sadel och träns och gick ut i paddocken. Var inte så bra underlag. Hårt fast mjukt så isen delar på sig när man går på den. Samtidigt som man hatar det så älskar man det efter som det betyder att vi snart har en is och snö fri bana!


Vi höll oss till skritt då det vart alldelens för snubbligt att trava för honom. Vill ju inte att han ska göra illa sig eller nått nu. Fick gå igenom bomboxen som Moa hade använd här om dagen. Han är så söt för han bjuder verkligen imot den och innan han går över den så sänker han huvudet och knatar över utan problem. Gjorde lite halter i boxen också utan några problem. Verkar som om han tycker det är roligt med bommar iaf;)


Höll väll på i kanske 30 min, hoppas på att det är bättre underlag i morgon på dagen. Skulle tro att det blir lite mjukare då.


ELIN



En bild från Uppsala när jag longerade Qp.



Snön försvinner, WIHO!

Igår när jag red märkte jag att ridbanan verkligen hade bara börja smälta. Det var slaskigt och alldeles härligt, jag är faktiskt glad över att det hade blivit så. Det betyder att snart är det sand igen på banan istället för att rida på is och snö. Han var riktigt rolig att rida igår, travade och skrittade mest men jobbade även lite galopp. Han sjönk genom varannat steg så jag kunde inte riktigt begära att han skulle tokjobba då han snubblade lite. Men han var väldigt mjuk och fin, det känns bra inför helgen.

Vi ska även hämta Håkan på fredag kväll, och så åker han upp med oss på lördag morgon. Ska bli roligt att träffa honom, har inte träffat Håkan sedan oktober. Nu måste jag fortsätta plugga tyska, hörs ikväll! 


/Moa

Nu finns det en stallplats ledig!

http://www.blocket.se/vasternorrland/Stallplats_ledigt_i_Kvarsatt_39131833.htm?ca=4&w=1
Söker du eller vet du någon som söker stallplats ? Just nu finns det en stallplats ledig i vårat stall i kvarsätt. 



Då var tappskon på !

Idag har qp skött sig helt okej vid skoningen. Hovis fick lyfta, verka och prova ut skon utan problem. Testade att slå på skon och han reagerade inget. Han fick till och med slå i två sömmar idag innan det inte gick längre. Så vet fick ge honom lugnade endå. Men det var ju lite förbättring endå. Dock vart han inte så glad när vet skulle sticka honom så då höll han på att stegra och ha sig innan han lugnade ner sig och vet fick göra klart sitt.


Tror han blev så bara för att han redan var lite uppe i varven sen vi hade hållt på med hoven. Speciellt med tanke på hur bra han skötte sig med sprutorna sist. Så i morgon är det dags att börja träna lill killen. Blir lite longering skulle jag tro och på onsdag blir det ridning. 


ELIN


En trött kille idag!

Äntligen hemma.

Nu är jag hemma och ska ut och släppa ut QP efter att veterinären och hovslagaren har varit hemma hos oss och fixat fötterna på grabben. Han fick stå inne tills det lugnande slutat verka så då tar jag ut honom nu! Ikväll ska jag jobba Tintin med stångbettet, det är så surt att jag inte kan galoppera på banan då den är alldeles för hård och isig. Men hoppas att vädret håller i sig så snön försvinner så fort som möjligt. 

Måste börja smörja lite saker tills träningen i helgen också, man vill ju alltid se fräsch ut på träning. Sedan ska jag frisera mannen också så han ser lite hyffsad ut och dra av lite hår på honom så han inte ser ut som en björn. Har era hästar mycket hår kvar eller har dom inte ens börjat tappat?

Jag är förvånad att han släpper ändå, han har ju varit täckad hela vintern och det är bara några dagar han varit utan täcke när det varit sol. Knepig dom är ibland hästarna! 


Min lurviga, gosiga och alldeles underbara Tintin!

/Moa



5 dagar kvar..

Sedan är det Håkan träning och som jag längtar. Det ska bli så skönt att komma igång med träningen nu, dock är det synd att jag inte kunnat träna undet vinter för edet inte harvarit några tränare alls här uppe och dåligt med folk i lagomt avstånd till oss som fixat. Men nu är vi på gång igen och det känns som om att allt kommer på en och samma gång. 

Först har jag Håkan träning, sedan Robin Frid clinic, Hubertus clinic och toppar det med en träning i slutet av maj. Suttit och gjort lite undersökningar när det kommer till EM och hur jag får åka utomlands med Tintin. Jag behöver vaccinera honom inom sex månader innan jag åker plus ha gilitiga papper och en veterniär som gör en undersökning på honom 48 h innan vi far. Så det känns som att jag har koll på läget, hoppas vi iallafall haha. 

Gud vad han har tappat sina gråa färg, nu är han nästan helt vit i ansiktet och han börjar bli vid på bogen och ryggen.


/Moa

Mjaou

Nyss kommit in från min morgon promenad, trode nästan jag skulle blåsa bort ett tag där! Ska åka ut till Qp om några timmar för hovis kommer ju vid 2 tiden och ska slå på tappskon. Så i morgon kan jag börja jobba lite mer med honom. Skönt! Måste last träna lite också eftersom att det är dags att åka på träning till helgen. Hoppas det sitter..

Update kommer ikväll hur det har gått och så :)


ELIN



Min fina kille! 



2012-03-10 Bilder


Vad gör vi när vi haltertränar?

Halter är en gren inom western där man visar upp hästen extriör. Hästen ska ha rätt kroppsbyggnad och ett välmående utseende. Det finns olika typer av grenar där man kan visa upp hästen, en är Showmanship at Halter och den andra heter bara Halter. 

Showmanship at Halter är en gren där man med hästen brevid sig ska visa upp ett mönster för en domare. 
Halter visar man endaste hästen extriör och den med finast häst vinner.

När vi tränar våra hästar halter tränar vi dem på deras lydnad, att hästarna ska följa med våra kroppar när vi rör oss. Vi lägger även ner mycket tid på att ställa sig, det kallas squar. Hästarna ska stå med alla fyra med som i en fyrkant, frambenen parlallellt med varandra och likaså bakbenen. Det finns många olika övningar som hästen ska kunna när man haltrar i showmanship. 



Här är en video där man visar showmanship at halter. 



Här är halter, där visas endast extriören. Man ser även skillnad på kroppsbyggnaden hos hästarna. Dessa hästar är avlad för att endast visas i halter.


/Moa


Tycker ni att det är bra när jag förklarar lite vad klasserna går ut på? Är det något mer ni undrar så är det bara att fråga!

Dagen i bilder














Puppspark

Åkte ut till Moa på eftermiddagen, ska ju bo här ute i helgen och hålla Moa sällskap. Gick ut till stallet på engång så vi hade det klart. Underlage var lite bättre idag då isen har börjat smälta, så Qp kunde gå riktigt bra på det. Körde lite halter träning med honom. ( kommer ett inlägg om vad vi gör när vi halter tränar senare idag.) Passade även på att gå äver lite bommar som Moa höll på att träna med.
Medans jag red Tiny så fick Moa fortsätta hålla på med Qp. Han blev lite tjurig när hon ville att han skulle backa så då kom hans hingstbetende fram. Moa fick en hov spark i puppan, helt klart dagens! Hon gjorde inte illa sig som tur var! Efter en stund när hon fått jobbat igenom det så lyssnade han super bra! Men han tål inte riktigt att någon tar komandot över honom till 100 %. Men det ska vi få ordning på:)
Sitter och fixar med lite bilder vi tog idag så lär komma upp lite under kvällen. Nu ska vi åka och handla lite mat innan det blir fredags mys!
ELIN


Grabbarna grus idag! Fick blir ett litet smakprov ;)

Första gången Moa och Tiny tömkör







Det går inte så fort om man säger så hehe



Och lite hag bilder! :D


Tiny njuter av maten


Qp är mindre glad, Maten blåser ju bort!! ;)


Åh en brud också!


Härligt tycker Ylli! 


MYS


Grabbarna grus! :D

Övningskör

Idag har jag och Tintin varit ute och övningskört, haha. Vi tömkörde med honom idag, alltid roligt att testa nya saker och som med allt annat tog han det med ro. Det var kul för mig också att inte bara rida utan jobba mer från marken, det är där man får bäst kontakt med hästen. Han tyckte nog också det var spännande men jag kunde inte göra så mycket för det var så halt på banan så det gick inte så bra för mig att springa runt haha.

Hade även en mysdag med Tintin idag, vi fixade manen lite, tvättade svansen och gjorde oss av med lite hår på kroppen. Jisses vad han har börjat fälla mycket hår, det är till att rykta mycket nu om han ska vara fin till tävling i maj.


Gårdagens bus














Fast man ska kanske inte trixa för mycket ;) haha




Babbel

Min jäkla spännings huvudvärk har inte gett med sig än.. Så går runt och har konstant huvudvärk så har undvikit datorn lite. Igår var jag ute i stallet hela dagen. Qp lyckades trampa av sig en fram sko. Självklart på hans svåraste ben. Men hovis kom ut och gjorde ett försk med det gick inte.. Så har fått en tid på Måndag kl.14. 

Synd at han skulle tappa den nu när Moa är ledig o allt.. men men vi får mocknings sällskap endå ;) Följde med Moa och Maria till ridhuset igår. Moa skulle rida Sune så jag och Kattis eller mest kattis släpade bommar och byggde upp lite olika trail moment. Sune var så duktig! Jag fick även hoppa upp och rida Woody en stund. Alltid lika roligt att rida andras hästar. Speciellet för mig när jag bara rider Qp. Blir lite annat när man hoppar upp på en mer riden häst då. Kändes mycket bättre än första gången jag red honom så det var toppen kul! :D

Bodil kom ut med sin arab också. En riktigt söt liten en är det:) Så vi var en hel drös med western ryttare där haha! Hyffsat trött var man iaf när man kom hem! Synd att man inte fick så mycket sömn bara.. aja huvudvärken borde släppa snart. Ska iväg och köpa några andra tabletter och testa dom också.

Idag var jag ut på eftermiddag. Hjälpte Moa med att tömköra Tiny också. Han var jätte duktig, svårt att fatta ibland vad vi ville. Har lite korta tömmar också men det gick bra endå. Moa som får röra på sig lite mer bara ;) 

Qp fick bli ompysslad inne i stallet, han hade ju bajsat ner sin svans så matte var ju hyffsat glad..... Så skönt att det funkar så bra i flocken också! Känns så skönt att han får gå med kompisar varje dag. 

Ska sätta mig och fixa alla bilder vi har tagit dom här två dagarna också, så håll utkik ;)


ELIN

Allt fungerar så bra

Idag var första dagen som alla hästarna fick gå tillsammans och det gick så himla bra. Alla kommer så bra överrens och Tintin och QP ska bara stå och gosa hela tiden. Dock hade QP dragit av sig en sko i hagen efter att han hade lekt rodeo i hagen när han vart ensam så Elin sitter och ringer till hovslagaren nu så han kan komma hit nu och slå på honom en sko. Vi vill ju kunna träna och det går ju inte utan skor. 

Jag red Tintin idag på vanligt bett och martingal, han gick superfint. Tog ut honom och lekte lite med galoppen i snön och jag gjorde lite balansövningar sedan som ni får se sedan ikväll när Elin lagt in bilderna. Ni kommer få er ett gott skratt!!


/Moa

Så spänd

Sitter och äter frukost nu, tog ut hästarna för ett bra tag sedan och det gick jättebra. Både QP och Tintin hade sovit, det visade allt spån i öronen på. Och hungrig var grabbarna, ojoj vad dom ville ha höet som låg ute i hagen. Började med att ta ut QP och han sprang rätt till maten och sedan tog jag ut Tintin och Ylli till sin hage. Vi ska släppa alla tillsammans idag då det är ljust. 

Jag tänkte rida idag och Elin ska jobba med QP, vet inte riktigt vad hon ska göra. Men någonting blir det ju iallafall, såg att hon skulle ha med sig kameran och det är ju jättebra så vi får lite bilder på killarna tillsammans. Nu ska jag äta upp frukosten min och sedan gå ut till stallet och börja fixa!


/Moa

Uppe med tuppen som vanligt

Haft världens dåligaste natt.. Min kära nacke har spökat så har haft nåjävulska huvudvärk. Tror det är lite spänningar som håller på att låssna. knarkar i mig lite alvedon så ska jag nog överleva dagen. Ska släpa mig ut på min dagliga morgon promenad nu sen är det dags att åka ut till Qp och väcka Moa :D


Kameran åker med idag så förvänta er en massa bilder :D Strålande sol ute men skulle inte förvåna mig om det kommer ett stort mörkt moln med snöstorm över Moas gård bara för att jag har med mig kameran ;)

Får se vad dagen har att erbjuda, Blir iaf ett lungt pass för Qp med tanke på att han har tagit det lungt några dagar. 

ELIN

Nu mera bor vi på Guldkusten;)

Test lastade QP lite innan lunch och det gick super bra, även fast vi ställt transporten på ett annat ställe. Eftersom det kändes bra med lastningen så bestämde vi oss för att testa att komma iväg på eftermiddagen när pappa slutat jobbet. Jag var lite små nervös för jag visste inte riktigt hur Qp skulle reagera när pappa var där också. Men var inget att oroa sig för då han gick in på första försöket.

Var lite svårt att ta sig upp på vägen för att det var så halt så vi fick backa och köra om. Då vart han liten orolig så medans pappa sandade så stod jag inne med Qp och han lugnade sig på engång. Sen stod han som ett ljus hela vägen. Var lite trampig när vi skulle lasta av sedan men mycket mindre än vad han har varit förut. Ska bli spänade och se hur han reagerar på nästa last träning nu när han åkt engång.


Fick stå inne i boxen medans vi packade in alla mina saker. Sen släppte vi ihop grabbarna. Dom har ju träffats en del förut och dom har verkat komma bra överns. Så även nu. Vi började fundera om det var två araber vi hade där ett tag. Men efter en dels busade och en trött Qp så lugnade dom ner sig och stod bara och chillade.

Dom fick gå in innan jag åkte hem, men hoppas dom sköter sig i morgon när Moa ska ta ut dem. Ska väll åka ut nån gång på förmiddagen i morgon och kanske väcka Moa ;)


ELIN




Grabbarna grus!


En Nöjd kille efter en massa bus! :D


Nu är Qp lastad och vi är påväg ut till Mo...

Nu är Qp lastad och vi är påväg ut till Moa! Han var jätte duktig när vi lastade också! Så glad just nu!!:) kommer update senare ikväll :D


Det blir bara bättre

Hämtade Qp från hagen och började last träna igen. Intensiv kurs kallas det, hehe. Började med samma sak som dom andra dagarna dvs att bara be honom att gå upp en bit på rampen för att efter en stund be honom backa av den. För varje gång jag går upp ber jag om lite mer och tillslut ber jag honom om att han ska komma med in.

Första gångerna kröp jag inte under bommen utan stod kvar och klappade/berömde och gav honom belöning. Backade sedan ut han igen och upprepade några gånger. Sedan kröp jag under bommen. Då vart han lite fundersam och skulle fort ut. Så tappade han två gånger, men han stå så still så fort han kommer ut på rampen så ingen fara. Tillsut fattade han vad jag ville och gick hela vägen in så man hade kunnat stänga bakom honom.

Har ju haft mellan väggen på det bredaste som går så smalnade till den lite mellan varje gång och tillsut gick han på och stod kvar när mellan väggen stod där den ska stå. Han var så duktig lill killen min! Gäller bara att det funkar när man ställer transporten på ett annat ställe och när pappa är med och ska stänga efter oss. 

Mitt mål är att jag ska kunna skicka in honom i transporten men just nu behöver han mitt stöd som ledare. Testade faktiskt att skicka in honom och han går faktiskt ganska långt in. Så känns posetivt just nu. Men vet ju aldrig hur han kommer reagera när pappa är där och man ska stänga eller efter att man har åkt med honom en gång. Det återstår att se.

Svin halt här i Norrland så vi ska försöka sikta in oss på att kunna åka till Moa i morgon. Så håll tummarna för oss!! :D Vill ju komma iväg nu så man kan börja komma igång med träningen. Håkan clinik om lite mindre än två veckor så vill ju ha en häst som går på transporten och är i form för en tränings helg:)

ELIN

2012-03-05

Godmorgon eller ja, god lunch kanske man ska säga. Nu ska jag ta mig ut i stallet och rida Tintin och göra iordning stallet. Tänkte smörja upp min sadel och mitt träns så det är mjukt och fint, sedan så ska jag åka med Kattis och Maria in och titta på dem när de rider, det ska bli jätteroligt. Alltid roligt att vara med Kattis och Maria.

Vi får väl se om Elin kommer ut idag, de hade väldigt halt hemma så hon visste inte om dom skulle ta sig av gården eller om de fick på honom på transporten. Annars kommer de väl någondag till veckan.

Gud vad jag saknar denna häst!

/Moa

JAG ÄR HEMMA

Åh vad less jag blir på mig själv, jag skulle blogga i helgen men kunde jag det? NEJ. För min dator var ominstallerad och då försvann alla program inklusive Itunes vilket gör att man inte kan internetdela heller så det blev inget av. Men iallafall så har jag haft det underbart i helgen med massa skidor och familjen plus fantasiskt väder.
Ikväll tog jag en liten ridtur på Tintin, travade runt lite banan och böjde honom lite men det är fult med is så det gick inte så bra att rida riktigt. Borstade en massa på honom nu när han börjar fälla päls också. Nu ska jag ta och duscha och göra mig lite fräsch, skriver mer imorgon.
/Moa

Last träning två

Var ute efter lunch och lastade lite igen. Denna gången gick vi in och ut ur transporten flera gånger! Duktig kille! Kröp dock aldrig under bommen så han var ju inte inne så man skulle kunna stänga efter honom men endå. Imorgon tänkte jag testa hela vägen så jag kryper under bommen också.

Sen blev det lite mys i hagen. Stod och borstade och bara njöt av solen. Qp ville bara stå med huvudet i min famn hela tiden. Han är så himmla mysig av sig. Ville helst inte att matte skulle gå sedan.

Glömde skriva i går att jag var ute och tog hand om Moas hästar. Blev ingen ridning för att det var så hårt och isigt, men blev lite borstning endå. Fick en liten mule puss av Tiny också. Tror att han har börjat förstå att det inte alltid är tävlings dags när jag kommer för han var så lugn och fin igår.

Nyss varit ute på en promenad, går ju på en diet aka Kickstart just nu så måste tvinga ut mig på lite motions rundor. Men det är ju så halt så man går ju som Agda98 när man är ute. Måste leta fram mina älskade broddar! ;) Nu blir det go mat med la familja och avslutar dagen med lite soffhäng!

ELIN



This or That

Fick några This or That frågor skickade i går och självklart svarar jag på dom Marie!


Dressyr - Hoppning
Lösdrift-stall
Din gamla häst- din nya Skulle jag vara tvungen att välja så blir det Pony. Skulle välja honom över allt. Men gillar ju min lilla bäbis också :)
hund-katt
western-dressyr
Quarter-Paint
Hemma kväll - Fest Tycker att det beror på vilket humör jag är på:D

Har ni fler så är det bara att skicka in till både mig och Moa :)



Qp i hagen idag


Hungrig häst som vill ha sin Lunch:)


Norrland idag! Soligt men inte lika varmt som igår :)


Men kan jag få äta min mat nu ???



Glad matte!

Min plan för dagen är att last träna två gånger, så första morgonpasset är av klarat och jag är jätte nöjd! Började med att gå av och på rampen några gånger som vi gjort dom tidigare dagarna. Funkade skit bra och han har verkligen börjat förstå hur han ska flytta kroppen efter mitt kroppspråk. Inte bara last träning man får ut av detta. 


Blev lite tjaffs i mellan då han förvandlades till den lille bäbisen i trotsåldern.. Blev en liten diskution och sedan började vi om från början. Fick han att stå men huvudet nästan inne i transporten. Då backande jag in i transporten tog upp en foder hink med mat i som jag rörde lite på. Men såg hela tiden till att han hade sitt huvud rakt men fick nosa men inte titta och sidorna osv. Började backa bakåt så stoppade honoml, lät han stå stilla en stund och backade sedan av honom. Tog upp han till samma plats på rampen igen och upprepade samma sak igen. Men denna gång kom han in i transporten och fick äta lite ur hinken innan jag lät hon backa av. Sen fick han gå ut i hagen efter an massa beröm!

Helt sjukt vilken glädje som sprider sig när man lyckas och gör framsteg. SKa prova lite mer i eftermiddag och hoppas på att jag får in honom igen. 

ELIN

Tips!

Är du på jakt efter en Western sadel så gilla denna Facebook sida! Kommer ut en massa sadlar hela tiden!




På väg



Nu är jag på väg ut till Tiny och lilla Ylli! :D

hyffsat less på att min sändare mellan telefonen och bilsterion inte funkar vilken betyder att jag måste sitta och lyssna på radion.. Tips på bra sändare som håller ? 


ELIN

Last träning igen

Efter att ha njutit i vår solen här i norrland hela förmiddagen så var det dags att last träna lite ned lillen. Var lite smyg spänd från början, men förstår han då det var lite nytt och en massa konstiga saker runt omkring. Vi har ställt transporten på våran parkering utanför garaget för att jag ska kunna stå och träna utan det kommer en massa bilar som åker förbi osv.

Körde med samma taktik som sist dvs, kliva på, stå stilla en stund och backa av när jag ber om det. Kom lite längre upp på rampen idag. Hade till och med huvudet inne i transporten några gånger. Så lite fram steg var det ju endå. Bara att jobba vidare med det i morgon och hoppas på att lite mer av rumpan kommer upp på rampen då ;)

Myste lite i hagen sen, riktigt kel sjuk, ville inte riktigt att matte skulle gå. Om några timmar är det dags att åka ut till Moa för att fixa med hennes hästar och natta dom. Antar att hon har det toppen i fjällen ;)

ELIN



Halv vägs upp på rampen, som ni ser så är han inte precis så upprörd utan tycker att det är helt okej.



Lite mer nytt :)



Finns i flera olika färger också. Så klicka er in HÄR för att hitta din favorit!

ELIN




Hohoho

Blev inte så mycket uppdatering i går men nu är jag på G igen. Moa har ju åkt till fjällen igen så hon kommer inte hem förens i morgon kväll. Känner jag henne rätt blir det inte så mycket bloggande förens hon kommer hem;) Man ska ju passa på att njuta av ledigheten! 

Igår var planen att jag skulle fortsätta med lastträningen, men det blåste upp till storm här hemma så flyttade den planen till idag istället. Tänkte jag skulle börja efter lunch. Hoppas att det låssnar snart så vi kan flytta någon gång.. Plus att det är Håkan träning och två veckor. Skulle ju vara bra om man fick på hästen tills dess.

Ikväll ska jag åka och rida Tiny åt Moa , lovat att ta in och natta dom också. Ska bli kul att se hur Tiny reagerar på det. Man brukar alltid tro att det är tävlingsdags när jag kommer. 

Solen skiner ute och det är riktigt vår väder här i Norrland nu! Qp har varit utan täcke flera dagar i rad nu och man kan verkligen se hur lycklig han är att vara utan. Står och myser i solen. Han har ju inte klippt så han klarar sig utan, tycker synd om hästarna som går omkring i tjocka vinter täcken med tjock vinter päls under när det är sol och 5-10 plus grader. Hur gör ni med era hästar när det blir fin väder ut ? Har dom massa täcken eller låter ni dom gå utan ?

ELIN


Qp i början av vintern, livs njutare! ;)



Last träning

Bestämde att jag skulle testa att lasta idag men kände efter några försök att det inte skulle funka. Så vi la focuset på att träna. Gick på och av rampen, tillslut tvekade han inte ens det första steget upp på slutet. Så slutade när det kändes bra och ska fortsätta vidare i morgon.

Höll på själv och jag kände mig mindre frustrerad idag. Så i morgon ska vi försöka ta det ett steg längre osv tills han går på. Ska ha transporten uppställd hela helgen så vi kan gå och träna lite. Toppen bra! Hoppas att jag ska fixa det här nu.

En posetiv sak är att han nästan har lärt sig sidepass från marken ;) Lite svårt att få han rak men lyckades endå helt okej. Bara att träna vidare! Har ni tips och råd så fortsätt gärna att dela med er av det.

ELIN

Gårdagens ridning

Tintin hade ju dragit av sig en sko så jag kunde inte rida så Kattis bad mig rida Sune, vilket jag mer än gärna gjorde. Jag började med att värma upp och jobba lite i sidorna på honom och sedan lekte jag lite med bommar, sedan bytte jag utrustning och red hunter på honom. Det är så frukansvärt roligt att rida hunter på Sune, ni kan inte ana känslan.
Bodil kom också ut med sin arab och skulle rida med oss och efter en stund frågade hon om jag ville testa rida henne då hon har lite problem med vänstergaloppen och se om det var något jag kune hjälpa till med. Det var verkligen en upplevelse att rida Glory, hon var väldigt liten men det var mycket häst att rida på.  Väldigt mjuk och härlig men ett sto, mycket egna viljor. Men hon var riktigt skoj att testa på!
Ikväll ska jag ta och rida Tintin, han har inte ridits sedan förra fredagen pga lösa skor och sedan vart det en tappsko, men imorse så kom hovslagaren till oss och slog på honom en ny sko så nu är vi redo att rida igen. 

/Moa

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus