Magsjuka!

Kickstartar med magsjuka så här innan Nyår! Blev dålig på jobbet så fick åka hem och 45 min senare blev Frank sjuk också. Så pappa fick åka och hämta han på jobbet och vi spenderade resten av dagen i sängen som två sjuklingar! Vilken jäkla tur man har.. Länge sen man var så dålig! 
 
Idag mår jag bättre, kan ju äta och å så men. Orkar inte röra för mycket på mig men fick hjälp av världens bästa pojkvänn i stallet idag också. Så nu är det iaf fixat och klart! Dock har Qp fått vilat två dagar i rad...... Men imorgon ska han motioneras ! Hoppas man är lite piggare då! 
 
 ELIN
 
Från Hubertus träningen, mammas duktiga kille ! 

2012 i bilder del 2

JUNI
 
Provade på att rida barbacka för första gången på Qp ;) 
 
Tävling!! :D
 
Tävling, Moa med brutna revben efter en olycka med Qp.
 
 
Mysiga kvällsturer!
 
JULI
 
Jag och Qp flyttade hem till Kvarsätt igen ! 
 
Kom hem till mig <3
 
Mys bubben!
 
Skoningen gick framåt!!
 
Härliga skogsturer !!

Träna med sis och Eld ! :D
 
Saknar sommar kvällar ! :D
 
Kära syster var på besök med Eld ! :D
 
AUGUSTI
 
Moa tog hem en brons medalj i hunter ! Klart man var stolt! 
 
Mer från nationals !
 
Fiffi träning! med goda resultat ! 
 
Rider Tiny då moa återigen gjort illa sig ;) 
 
SEPTEMBER 
 
Skada nummer ett! 
 
Trött!
 
Hästens dag på Norra beget ! Uppvisning av Western ridning! 
 
På G igen efter skada nr 1!
 
Var ner till Uppsala !:D
 
Skritt tur med stallgänget!
 
OKTOBER
 
Dags att ta fram lite reflexer!
 
Wras SM och moa ja, var duktig ;D 
 
Skada nr 2! Sträckning, vrikning/hovböld
 
hela månaden var han dålig i benet..
 
Första snön! 
 
NOVEMBER
 
Började komma igång lite igen ! 
 
Lerigt!
 
DECEMBER
 
Snöstorm efter snöstorm!
 
Julbiledr!
 
masssa julbilder
 
Min finaste fick somna in <3
 
Kämpa på!
 
Rida i djupsnö!
 
 
 
 

Bästa!

Igår var min pojkvänn världens bästa ! Han mockade och fixade allt i stallet medans jag fick göra det roliga, vara ute och rida! Hade även turen att få sällskap då jag mött een gamal kompis och hennes häst. Var lite svårt när vi skulle trava bara för när Qp travar sitt snabbaste så skrittar casse snabbt! haha! 
 
Men qp skötte sig så himmla bra igår! Joggade nästan hela vägen hem efter jag hade lämnat matilda. Mysigt tyckte QP!
 
Idag blir det lite jobb i djupsnön, slutar sent och ska å handla osv så blir en sen kväll i stallet. 
 
ELIN 
 
En gamal bid på finisen !

2012 i bilder del 1

JANUARI
 
Tiny i kylan !
 
Okej hörrni, då kör vi kissande hunden ! ;)
 
Ridhusträningar!
 
Vinter turer!
 
Qp tappade en tand 
 
 
Snö snö å snö!
 
FEBRUARI
 
Började bli lite soldagar! Jag och Tiny njuter!
 
Jag och Moa toa försökte komma igång att träna ;) 
 
Duktiga!
 
MARS
 
massa lastträning
 
Liten bäbis !

Massa flum som vanligt! ;)
 
Qp flyttade hem till Tiny!
 
Vi började tömköra Tiny!
 
The gang hohoho
 
Dåligt underlag = showmanship träning!
 
Jag och Hjärtat!
 
Bästaste <3
 
Håkan träning med våran första galopp! ;)
 
En liten ponny i hagen ;)
 
APRIL
 
Tuffa killen !
 
Jag och bubben!
 
hard work hard work
 
Bad times and good times
 
Moa och Qp :)
 
Syster var upp och fick rida lilla röda för första gången ! 
 
Många ridtimmar med detta goa gäng!
 
Bodil och hennes fina Mio som hon precis köpt men som tyvärr fick somna in i våras:/ 
 
Saknar det här så mycket!!!
 
MAJ
 
Hjälpte syrran sov var och tävlade med Eld! 
 
Mys! Guldkusten <3
 
Trailar i paddan !

Vår mys!
 
Kärlek!
 
Moa fick vara försöks kanin och hoppa woodan ;) 
 
och på Sune !

Hubertus träning! :D
 
Spring show !
 
 
 
 
 

Duktig kille!

Igår kom Moa hit och red Qp. Slängde på western sadeln idag, den låg faktiskt bra kors i taket med tanke på vilken beliganblue han blivit på sistonde, haha! Red längst vägen och moa galopperade o joggade fram och tillbaka till mig så vi var väll ute i en timme skulle jag tro. Han skötte sig jätte bra! Såg riktigt mjuk och fin ut på slutet.
 
Träffade också en del läskiga saker som snövallar, barn och en bil som lät konstigt ;) Men han överlevde det också!   Idag hade jag tänkt hinna med han innan jag började jobba men tiden räckte inte till. Så blir antingen en kort promenad i kväll eller om blåsten har lugnat ner en skritt tur. Han måste få komma ut och knata lite iaf. 
 
ELIN 
 
Moa och Qp igår!

Dagens fråga!

Lackade hovar eller olackade hovar på tävling? 
Varför/varför inte ? 
 

Lackade! Helst lackade i svart, vet inte vad det är men tycker bara att det är så himmla snyggt!  Blir så stilrent och helheten med hela tävlings outfiten blir så himla snyggt. En enkel sak för att se lite tjusigare ut på tävling. 
 
ELIN 
 
Qp i svart lackade hovar!
 
 
Super bra svart lack, finns även i genomskinlig! Vi rekomenderar ! 
 

Longering och vila

Igår fick Qp bli longerad en stund i snön av min syrra som var snäll och hjälpte mig medans jag var på jobbet. Tack! Det hade tydligen gått bra! Hon hade även tränat lite med att ge han spruta i munnen , lite putt hade han varit med helt okej när man fick godis ;) 
 
Idag lät jag han vila, han har ju endå gått en hel del iveckan. Förhoppningsvis kommer Moa ut och rider honom i morgon. Hoppas hoppas! Just nu sitter jag och rensar min dator på en massa bilder.. tar ju tusen år att bara föra över dom till min andra hårddisk.. gäsp! 
 
Skulle det vara nått specielt ni vill att jag eller Moa ska skriva om ? Skulle vara roligt att få lite tips, känner att det är lite tomt på ideer:D
 
ELIN 
 
Bjuder på en till bild från julafton ritten :D
 
 
 
 

Från oss på Northernshowhorses!:D


Julritt!!

Blev en julritt i år också. Anna fick följa med och gå medans jag red idag. Var super mysigt och snön föll från himmlen så på hemvägen såg man nästan inget för man fick det i ögonen. Blev trav och lite galopp, mys tyckte Qp! 
 
Idag kändes han väldigt lugn och fin och brydde sig inte om nått :) SKönt! Jobbar i morogon så Anna ska kanske motionera han då. Nu ska jag fira Jul med la familja! God jul på er ! 
 
ELIN 
 
Today!

Staben

Började dagen med att åka ut till laggaberg och hälsa på våran gamla häst staben! Ett varmblod som vi hade för flera år sedan, Första hästen som flyttade in hos oss så han har ju en speciell plats i hela familjens hjärta. Var super roligt att se honom igen. Han var så fin och lurvig så! Han verkar ha fått kommit till ett jätte fint hem där han verkligen blir pluttad och älskad! Kunde inte fått det bättre!
 
Sen bar det av hem för att motionera vildingen. Anna fick den stora äran att rida idag. Blev en skritt tur med lite jogg längst vägen. Såg mycket lugn och fin ut! Mötte en massa bilar utan några problem alls ! Duktig kille! :D Matte fick iag motionera idag, helt slut av att gå med;) Var väll ute i ca en timme. 
 
Provade även det nya svea täcket och det passade :D Woop woop! :D 
 
ELIN 
 
Staben
 
Finisen ! :D
 
Och dagens Qp! 

Sprid lite glädje!

Måste bara få säga Tack till alla fina människor som finns där ute ! Den senaste tiden har folk kommit fram till mig och sagt vilket otroligt jobb jag har gjort med min häst, men tanke på hur besvärlig han har och kan vara. Dom tycker att han har blivit så fin osv! Får till och med höra i omvägar hur folk säger fina saker om oss och det värmer !
 
Senaste månaderna har verkligen inte varit lätta och jag har tappat hopet i mellan åt men att få höra ett fint ord i bland kan göra en riktigt glad! Sen hade jag inte lyckats så bra med Qp om jag inte frågat om hjälp när jag behövede det. Ensam är inte starkast! Så Tack alla ni som ställer upp för mig i vått och torrt!! Ni vet vilka ni är så ingen nämd och ingen glömd!
 
Så kom ihåg att sprida lite glädje! Ett fint ord kan göra någons dag! Så ut och sprid lite extra glädje nu i Jul! 
 
Tack!
 
Elin
 
 

Dagens

Då var hästen motionerad och ja, jag överlevde;) först skulle jag inte få hoppa upp men tillslut så. Red fram och tillbaka på vägen, mest jogg men tig även nån galopp. Pigg och vart hyfsat sur nr jag bad han att flytta lite kroppsdelar.

Nu ska jag sova är så otroligt trött ! Hoppas man är utvilad och pigg i morgon! Jobbar morgon så klockan ringer tidigt ;)

Elin

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3003131/images/2012/pic_50d35a2d9606ee441fb9ed50.jpg" class="image">


Utvärdering på Ridoverallen från Hööks!

Haft den i ca en veckas tid nu, men tänkte endå att jag skulle göra en utvärdering på den. För det första, den är väldigt varm och skön! Passformen är helt okej, och nä, man är inte särskilt snygg i den! Men vad gör det ? man ska bara ha den i stallet och så länge den värmer och är bekväm är jag väldigt nöjd. 
 
Minus är att reflexerna kanske inte sitter på bästa ställerna så ska man ut och rida kan det vara en smart ide att ta på sig en reflex väst då i visa vinklar syns inte reflexerna alls. Den är lätt att ta på sig, den är helskodd så du glider inte runt i sadeln. Hängslen så du kan hänga ner överdelen men nederdelen sitter endå kvar om det blir varmt. 
 
Brukar bara ha understället och eventuellt en tröja till på mig unnder och jag fryser inte:) Annars har jag 100 olika lager. 
 
Så passa på att köpa den nu, är ju 300 kr billigare fram till den 24/12! :D
 
ELIN
 
 
HÄR finns den ! :D
 

Skoning och ridning av Moa

Ja, igår stod det skoning på schemat. Eftersom att det gick åt helvete i måndags med det så tog vi nya tag i går. Moa var snäll och kom o hjälpte mig. jag blir lätt så nervös och orolig att det ska gå dåligt så då är det bättre att hon är med och håller i. Men det gick bra, bara bak han var lite bråkig på men tror han hade lite träningsvärk i rumpen efter djupsnö träningen ;) Hovslagren var nöjd också, var ju riktigt kul att sko han nu när man verkligen kan ta sig tiden att göra ett extra bra jobb och kunna göra finliret bra. Med tanke på att innan har man bara varit glad att få på en sko.
 
Sen blev det riding, Moa hoppade upp vid stallet på engång, han gjorde sin klassiska spänna rumpan men efter några steg så slappnar han av. Typsik sak som han gör när han har överskottsenergi! Red till en av hagarna och red i djupsnö där några varv, Qp tyckte det var super mysigt ! Sen red hon ut och red fram och tillbaka på vägen vid mig där det är plogat, blev en hel del jogg och några galopper. Såg faktiskt riktigt fin ut ! Med tanke på att han inte varit igång så mycket på sista tiden. 
 
Så idag ska jag rida. jag SKA rida. Har ju blivit lite feg med tanke på att han inte varit så snäll mot mig på sista tiden. Men nu känns det som jag lyckats få ur han lit eenergi så nu SKA jag rida, även om jag dör på cupen ;P Ska nog gå bra det där ! 
 
Hörs ikväll om jag inte har dött då ;) Klart ni ska få en update om denna tur ha ha ;) 
 
ELIN
 
För ett år sedan hade detta vara omöjligt! :)
 
Sämsta bilden men endå ;)  Qp och moa i snön :D

Kort eller lång?

Kort eller långman ? Vad tycker du är snyggast  och varför ? 
 
Min röst hamnar på kort! Har alltid gillar det mest. Så himmla snyggt och stilrent! Visst, finns visa hästar som SKA ha lång man som ex en nordsvensk. Men Qp tycker jag personligen vart mycket finare i sin korta man . 
 
ELIN 
 
Från första gången vi klippte honom

Tröttare än tröttast

Kroppen börja säga ifrån och jag har inte ork till nått.. Med qp går det inte heller bra.. Känns bara så fel allt.. Inget funkar och när jag är så här trött så blir det bara kaos.. Eller ja jag vet inte :\

Imorgon kommer iaf Moa ut. Qp ska skos , för väll se hur det går.. Less tjej o emo inlägg..

Elin


Tidiga julklappar:)

Tidiga julklappar ;)


Tidiga julklappar;)

Jag och qp har varit snälla i är så vi var värda lite förskotts julklappar ;)


Snaaart jul

Här hemma är det just nu full rulle på livet, jag håller på att ta körtkortet. Går helt okej, sitter med den där jäkla teorin och det är ju inte det lättaste jag har gjort kan jag ju säga. Det är väldigt mycket snö hemma just nu också, skönt samtidigt som det är svårt att rida då vi fortfarande inte har fått banan skottad men det blir till veckan.
 
Har ni handlat klart allting inför julen? Eller är ni som mig, ute i sista sekund? Det brukar oftast bli så att dagarna innan julafton åker alla och hettshandlar det sista. 
 
Här är en lite hälsning från mig och Tintin, bortse från att jag ser helt sne ut men måste bara lägga ut den för att Tintin ser så himla söt och oskyldig ut haha! 
 

det här med reflexer..

Kände att jag var tvungen att vara en surkärring i det här inlägget.. Men blir så otroligt irreterad på folk som inte kan ta på sig och hästen reflex när dom ska ut och rida på kvällarna. Här om dagen mötte jag fem ryttare. Den första hade faktiskt tagit på sig en reflex väst som tyvärr måste vara hundra år gammla då reflex västen knappt lystets upp av mina bil lyktor. Hästen hade inga... Tog ett bra tag innan jag hann reagera på att det kom en häst äns..
 
Sen mötte jag två till. Dom hade lyxat till det med EN pannlampa.. Jadå ni syndes så himmla bra... Sen kommer den sista hästen och dom körde på kolsvart alltså inga reflexer.. Blev extra irreterad på denna då den kom travnades och när jag saktade in så fortsatte de att trava förbi min bil. Kan tycka sånt är sån jävla dålig respekt! Förbannad Elin slog på hel ljuset och blinkade några gånge.. fan var nära att jag slängde upp dörren och gnällde men lät bli hehe..
 
Det jag vill komma till är att folk inte verkar tänka på att dom inte syns ? Vill dom öka riskerna för olyckor ? För dom jag mötte har ridit på en väg med dåligt underlag, dåligt sikt, mörkt pga trasiga väglampor och det har snöat rejält ? 
 
Så snälla alla hästmänniskor där ute. Ta på er reflexer även fast det är ljust när ni rider iväg betyder inte att det kommer vara det när ni är på väg hem.. Och kolla över era reflexer, ni vet väll att dom igentligen ska bytas ut varje år ? Ta en ficklampa och lys på dom för att se så att dom verkligen funkar !
 
ELIN 
 
 

Lissssta

Sett denna lista på en hel del bloggar, så varför inte hoppa på trenden ;)
 
Första tävlingen 2012?
Härnösand
Bästa tävlingen 2012?
Härnösand, enda tävlingen vi kom iväg på ;)
Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Qp
Vad för klasser tävlade du?
Showmanship at halter, pleasure, w.horsemanship och w.riding
Hur många vinster?
ingen ;) Men var nära haha ;)
Hur många placeringar?
5
Vann du något täcke?
Nej
Vad hade du för mål 2012?
Att starta våran första klass och träna träna träna :D
Uppnådde du dem?
Ja det gjorde vi!
Vad är målen för 2013?
Komma ut på fler tävlingar och förhoppningsvis komma iväg på våran första show om allt känns bra,
Bästa tävlings arrangören 2012?
-
Något speciellt minne från 2012?
Att Qp gick som en jäkla klocka i Showmanshipen ! Bara matte som klantar ;)

Min tävlingsutrustning?
Hjälm: Charles owen, Fiona vid ridning och Hatt vid showmanhip :D 
Håruppsättning: Stor rosett med hårnät
Skjorta/plastrong: Grön glittrig slinky 
Ridvantar: Ett par svarta vanliga om jag har ett par.
Ridbyxor: Svarta jeans
Ridstrumpor: dom syns inte så ett par vanliga ;)
Ridstövlar: minns inte märket, ett par svarta iaf
Sporrar/sporremmar: Mörka sporr remar och ett par mini sporrar märkeslösa
 
Hästen tävlingsutrustning?
Träns: Showträns med silver
Pannband: V-pannband med silver
Schabrak: Svart Pro choice pad 
Sadel: Billy royal, mörkbrun
Pad: Svart pro choice pad
Sadelgjord: Weaver air-flex
Stigbyglar: orginal

Vilken klubb tävlade du för 2012?
WINN
Vilken klubb kommer du tävla för 2013?
antagligen WINN även fast jag skulle vilja byta
Har du ridit i något lag 2012?
Nej
Ska du rida i något lag 2013?
Nej
Vilken/vilka tränade du för 2012?
Håkan, Fiffi, Hubertus, 
Ska du fortsätta med det 2013? 
Ja, håkan och Fiffi iaf ;)
Har du tävlat i någon ny gren 2012?
Nä, eller allt är ju nytt med qp
Ska du tävla någon ny gren 2013?
Kan kanske hända
Vad har du för förväntningar på året 2013?
Komma ut och ha roligt! :D
 
 

Vilda i frid älskade du<3

För många är det bara en katt, men för mig var det en familjemedlem som funnits här i 14 år. Hon var en del av mig, en del av min familj. Minns det som igår hur liten och söt hon var när hon flyttade hem till min syster. Söt, men vild som en tiger! Från det vilda in till det tama, bokstavligen. 
 
Efter ett tag flyttade hon hem till oss och levde rövarn. Minns hur hon älskade när man slängde gummisnoddar åt henne och hur hon ofta kom tillbaka med dom bärandes i munnen.  Hur hon kunde hitta dom bästa gömställerna i huset där det var omöjligt att hitta henne. Hur hon kunde fånga dom största råttorna som hon knappt kunde bära upp från åkern. Hur hon med lätthetet kunde fånga en ekorre eller en orm. Hur händerna såg ut efter att ha lekt med denna buse! 
 
Dom senaste åren har hon verkligen varit min bäbis,,, Hennes plats med hennes egna huvudkudde i sängen ekar tomt. Det känns ensamt att vara hemma efter att alltid haft en lite katt efter sig vart man än gick. Hur jag alltid lämnade toadörren på glänt så hon skulle kunna komma in, för var den stängd stod hon utanför och grafsade tills hon fick komma in. Hur hon satt brevid mig vid köksbordet och alltid förväntade sig att få en smakbit av min mat.
 
Hur hon alltid försökte jama fast hon inte kunde, hur högt hon alltid kurrade när man såg på hennne... Hur hon smög sig upp bid halsen när jag somnat, hur hon slickade på handen för att man skulle klappa henne och hur mycket hon gillade att bli kliad bakom öronen. 
 
Trots att hon inte orkade gå dom sista två dygen så fortsatte hon försöka gå efter mig.. Och när vetrinären sa det jag inte ville höra tittade hon upp på mig och det såg ut som hon förstod varför jag grät. Lyfte upp henne och kramade om henne en sista gång, hon var så lugn så fin... Allting gick så fort och plötsligt hade du somnat in till drömmarnas land.
 
Saknaden är stor, nu har himmelen fått mina två finnaste änglar!
 
Jag älskar dig, vila i frid underbara och älskade Tequila 
 
1998-13-12-2012
 
 
 
 

Lösdrift eller stall ?

Vad väljer du ?
 
Vill du ha din häst på lösdrift eller uppstallad ? För och nackdelar ? 
 

Jag har provat båda och så mitt svar är enkelt. Stall, stall och åter stall. Men lång utevistelse är ett måste. Visst på sommarn kan dom få gå ute dygnet runt med på vintern eller den största delen av året när det är svin kall, nej tack. Visst kan det vara toppen att slippa att tex mocka men att ha dom i stall trivs jag bättre med. 
 
Är lite av ett kontrollfreak när det gäller min lilla häst så veta att han står säkert i sin box på natten får mig att känna mig trygg. Jag slipper frysa mer än nödvändigt, jag kan klippa min häst utan att oroa mig för hur många täcken jag måste trycka på min häst. Jag får extra kontakt eller kvalitets tid med min häst eftersom jag måste ta ut och in den varje dag osv. 
 
Så länge hästarna får gå ute länge så väljer jag lätt stall. Vad tycker ni ? 
 
ELIN 
 
Lätt val för mig ;) 
 
 

trötta

Börjar jobba klockan 12 idag, Så passade på att fixa allt i stallet nu på morgonen då klockan hinner bli ganska mycket innan jag är hemma ikväll. Tog lite längre tid än vad jag hade tänkt då Qp hade valt att köra race i boxen i natt.. Men nu är det nytt och fräscht spån där igen, får se hur länge det håller sig bara ?..
 
Eftersom att jag fick lite ont om tid så gick jag och hämtade han i hagen och tog han på en 45 min promenad i lite puder snö som hamnat på vägarna i natt. ja, matte tyckte det iaf var jobbigt.. men då börjar jag ju få en förkylning också.. Men tror Qp var lite sliten sen gårdagens pulsande i snö! ;) 
 
ELIN
 
 
Mattes snygging!

Försökskanin

Sitter hos Elin nu och äter lussebulle och dricker varmchocklad efter att vi har varit ute med QP, jag fick vara försökskanin åt Elin idag och rida QP. Elin ville att jag skulle rida honom eftersom att han hade varit helt tokig dagarna innan, så jag fick hoppa upp och leka rodeo. Men det gick väldigt bra, longerade honom först så han vart lite trött och inte var helt tokig. 
 
4
Påväg ner i snöyran, det var rätt djupt och det var rätt kallt.. haha! 
 

Sedan hoppade jag upp och han började hoppa runt lite men det tog inte lång stund innan han blev lugn, och sedan kunde vi leka runt i snön. Vi travade och galopperade lite, men han blev väldigt trött så vi gav oss snabbt. 
 
                                                               /Moa

Julbilder med Qp!


Blog-Award från Stolpås Gård!

Fick en blog awards av Stolpås Gård  , super roligt att du gillar våran blogg! Här kommer lite frågor som man ska besvara :) 
 


Favoriter:
Förutom att umgås med hästarna, så finns det ju inget bättre än att vara med sina nära och kära som gör en sådär extra lycklig! 

Det här gör mig alldeles bubblig av lycka:
En sen sommar kväll när solen börjar gå ner och man rider barbacka och bara njuter av livet !

Favoritplats på jorden: oj.. hm måste nog vara lite små tråkig och svara hemma. 
 
Bästa godiset:
Chocklad, lätt svar ;) 

Det tackar jag inte nej till:
En resa till USA skulle inte vara helt fel !

Drömyrket som aldrig blev av:
Har nog aldrig haft ett riktigt drömyrke. Cowboy när jag var liten och på sätt och vis är man ju det nu ;) 

Vilken historisk person skulle du vilja bjuda in på en tacokväll?
ahh... svårt:S 

Bästa köpet:
System kameran och min fina häst !

Dagens "Skulle verkligen vilja ha":
Ett ridhus på gården så jag slapp frysa ihjäl när man skulle rida ! 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Med awarden följde uppdraget att skicka den vidare till bloggar som har färre än 200 följare. 


  • Berätta på din blogg vilka du nominerar och länka till deras bloggar
  • Svara på frågorna du fått av den som nominerat dig
  • Hitta på nya frågor till de du nominerar
  • Skriv på deras blogg att de är nominerad  
  • Jag använde mig av frågorna som skickades till mig.
 Jag nominerar följande fantastiska & inspirerande bloggar:
 

Svett!

Dagens aktivitet för Qp var ja.. longering ;) Idag var första gången han blev svettig på ett bra tag. Kändes bra att han blev trött för avanlighetens skull.. Känns som den där energin aldrig tar slut. Idag drog han fet repan när jag började longera han då han var riktigt o focuserad så han drog fet vurpan.. Gick bra som tur var och han lärde sig nått iaf.. Tog det lite mer försitigt sen ;) 
 
Efter det så fotade jag anettes hästar som ni såg på bilderna jag laddade upp förut idag:) Dom var så söta i sin juloutfits! Qp ska vara modell nån annan dag här i veckan ;) Måste ju ha ett julkort! :D
 
ELIN
 
Qp efter dagens pass! 
 
 

Lite julbilder:)


That truest of friends can never be replaced.

" You could ride hundreds of horses in your life, own as many as you want. But there there will always be that one horse that gallops away with your heart. A horse that can make you laugh through tears. Listens to you no matter what you say, loves you unconditionally and would stay with you forever.
 
That one that makes your heart clench when he´s gone and brings tears when you think of him. That truest of friends can never be replaced. "
 
 
I miss you ... 
 
<3
 
fina du !
 
..
 
Min allra bästa vänn som jag skulle göra vad som helst för att få ha här igen ! <3
 
 

Mitt hjärta

Jag har verkligen den här hästen att tacka för att han har fått mig att ta mig genom dagarna. Det sista halvåret har varit jobbigt, och min frånvaro de senaste veckorna har berott på att en av mina närmsta vänner gick bort, endast 18 år gammal. Och Tintin har gjort att jag har klarat av livet. Så hoppas ni har förståelse att jag inte varit med speciellt mycket på bloggen på senaste.

/ Moa


Snö snö snö

Blev samma sak som igår, dock inte lika länge. Tror jag longerade i ca 20 min. Men blev styltor i mellan åt och då blir det lite svårt att gå. Till största del skritt men blev lite jogg från början också. Inte alls lika "livlig" idag.. Imorgon, om det inte blir ännu mer snöstorm så tänkte jag ta en promenad med honom och lördag tänkte jag rida. 
 
Så hoppas lite energi är borta efter två dagars snöpulsning ;) Man kan ju alltid hoppas.. :D Ska faktiskt gå och sova nu.. Imorgon går jag in på min 7:e arbetsdag i rad och sedan får jag äntligen ta helg ! Som jag har längtat !! Kroppen börjar säga i från min stressiga vardag nu.. Jobb, häst, kärleken jag allt som ska hinnas med på dygnets alla timmar och lite till. Känns som jag inte riktigt hinner med att andas. Så ihelgen är det min vila upp mkig helg ;) 
 
ELIN 
 
 
Liten plutt står i bajset hehe
 
Morgon trött kille! Redo för snön men stannar nog hellre inne med mat och lite mer sömn ;) 

Vad tycker ni om lössvansar ?

Skulle ni kunna tänka er att använda det eller tycker ni det är fult ?
 

Själv tycker jag att det är super snyggt, om man har satt fast den rätt så de ser "verkligt" ut. Helhets intrycket kan förändras så himmla mycket med en lös svans. Hiss eller diss ? 
 
Elin
 
Lånade denna från kattis&maria. Woody är en häst som jag tycker blir så himmla snygg i sin lös svans och här är en före och efterbild. Ser helt naturligt och fint ut! 
 

Tisdag och Onsdag!

Igår tänkte jag rida men efter att han hade kört rodeo utanför stallet så skippade jag den iden, satte igång och gick i stället. Hade precis snöat en massa så det blev djupsnö på vägen. Perfekt! Var väll ute i ca en timme skulle jag tro. Hade sällskap av Anette också! Toppen det ! Tror dock att jag var tröttare än QP när vi kom hem. Måste verkligen bli av med hans överskott ;).. 
 
Idag blev det longering i djup snön. Lugn och fin i skritten, sänkte sig och lunkade på. Hoppade till lite när det kom en joggare ute på vägen men var inte en sån big deal ;) Bad han att jogga lite och samma sak där lugnt och fint, sänkt huvud till största delen. Bad han att öka steget lite och DÅ fick han damp.. Fast grejen är att han flyger i luften, stannar och tittar på mig som okej var vi klar nu ? det där var anstängande! 
 
Så sa åt han att gå framåt och då tyckte han galopp så lät han galoppera tills han inte tyckte det var nån höjdare. Hets travade en stund ( vad vanliga ryttare skulle kalla ökad trav med älghuvud ? ;) ) Men efter en stund chillade han ner och började sänka huvudet igen. Så häftigt att se han, Han sänker huvudet, höjer ryggen och rumpan arbetar som bara den.. och han gör det helt själv.. inga ispänningar eller nått. Så kul att se ! 
 
Annars brukar ju standaren för att longera utan inspänningar vara en älgande häst, men inte Qp 95% av passet går han med lågt huvud och jobbar på. Dom andra procenten är för, under och efter ett damp anfall typ ;) 
 
Imorgon vankas snöstorm i Norrland igen , Kul! ;( Får se om jag kanske kan longera han lite då också. Ska bli blöt snö = Jätte styltor.. 
 
 
ELIN 
 
 
Suddig bild från turen i tisdags ! 
 

Ett år och en månad

Det är helt sjuk hur fort tiden går. Idag är det exakt ett år sedan jag tog hem Qp från Uppsala. Det har verkligen varit ett år fyllt med blod, svett, tårar och massor av kärlek! Det har verkligen varit ett år som visat mig att det kan vara värt att kämpa, ett år som fått mig att växa som person.
 
Qp kan få mig att gråta och vilja ge upp. Ni vet när man har dom där dagarna när inget alls funkar och det känns bara som man gör allt fel. Men då kommer han från ingenstans och gör nått så enkelt som att bara lägga sitt huvud i min famn eller komma springa när jag ropar på honom så fylls jag av en sån stor glädje och värme i hjärtat. 
 
Det här året har verkligen varit upp och ner. Mot och framgångar har krossat sina banor om vart annat och satt oss på prov. Men det har gjort oss starka och känslan att veta att man har lyckats, den är underbar!
 
Måste passa på att ge ett stort Tack till min bästa vän Moa som funnits vid min sida hela året och hjälpt mig till 100 % när jag har behövt hennes hjälp! Utan alla mina härliga vänner och min famlij hade vi nog inte klarat oss så bra jag och Qp ;) 
 
Minns fortfarande känslan när jag skrev på papperna och jag äntligen var ägare till denna underbara häst med ett väldigt humör. Ett år och en månad sedan, helt sjukt vad tiden går!
 
Dagen jag skrev papperna ! 
 
Första skoningen hos Fiffi där han stod en månad på inridning!
 
Lillskiten hos Fiffi!
 
Qp och Fiffi under inridningen!
 
Första gången jag rider Qp under en av alla gångerna jag var ner och hälsade på under inridningen!
 
Mys stund på ett av besöken! <3
 
Dagen vi ska åka hem !
 
Äntligen hemma i Sundsvall! 
 
Massvis av promenader den först tiden !
Notera min sexiga klädsel ;)
 

Började rida lite mer ute ! :D
 
 
Flyttade ut till Guldkusten och Moa!
 
Håkan träning där det första stora utvecklingen kom!
 
Massa kämpanden i denna paddock började ge resultat 
 
Jag vågade till och med galoppera ;)
 
Men vi hade också en hel del motgångar..
 
Hubertus träning hann vid med också med en massa trail som var nytt för båda två ;) 
 
Startade våran första tävling med bra rundor och bra resultat !
 
Lyckats sko utan lugnade! 
 
Ridhus timmar har av verkats ;) 
 
Härliga turer i skogen 
 
Kärlek!
 
Fiffi träning senast 
 
Gose fis <3
 

Hej mitt vinterland, nu är jag här.

Okej, vad händer med vädret? Det är snö överallt och hur kallt som helst, idag var det -15 grader och det är rätt kallt kan jag berätta. Annars då? Jo jag tränar prinsen, han är faktiskt hur bra som helst just nu. Har ridit i ca 1½ vecka nu och har endast ridit i huntersadel med ett tränsbett, så han får chansen att verkligen gå frammåt och luta sig på bettet. Har även jobbat en massa bommar i galopp och det har gett resultat, han har blivit starkare och ska fortsätta med det här konceptet.
 
 
Såhär ser det ut just nu, snö lite överallt och har en lycklig häst. Ska bli så roligt med en Jonna-clinic i Januari, helgen innan jag fyller 18(!!!!!) Så det ska bli bra med en träning och få lite ny inspiration.
 

Julklapps tips !

1. Hobbyhorse showfilt, 1095:-
2. Show sporremar, 325:-
3. Weaver Graphite grimma, flera färger, 330 :-
4. Bältes buckla, 1595:-
5. Hobby horse "sybox" , 150 :-
6. Grooming chalk, 175:-
7. Benlindor i olika färger, 195:-
 
Klicka HÄR för att komma till hemsidan ! 
 
ELIN 

Elin Tipsar ;)

 
För oss som inte orkar bära en massa hinkar till hagarna;) Allt man behöver är en dunk och ett gammalt grimskaft ;) 

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus