Gnatt

var till hästarna mitt på dagen och matade dom och fyllde på nytt vatten. Qp var på riktigt mysis humör, men matte ville bara hem och sova igen så blev inte där så länge. Inge vidare och vara sjuk.. lyckats få hostan from hell också.. Men imorgon är det dags för jobb igen. Hoppas jag överlever :P

ELIN

Min hästs vardags outfit

 
Den enda bilden jag hade som var hyffsat nytagen. På bilden har han Moas sadel, men jag har en likadan fast med ljusrae läder. Ett vanligt western träns, använder lite olika bett, vanligt tvådelat och ett twistat brukar jag variera mellan. Svart profecional choice padd som funkar bra.
 
Beroende på väder och vind så rider jag i min vanliga wintecsadel också. Men använder inga benskydd eller sånt på QP. Brukar ha våran verson av martingal när vi tränar annars är vi ganska neutrala.
 
ELIN

Min favorit grej i stallet

Oj, svårt.. Men varm vatten är ju alltid ett plus att ha. Men det är ju inte en grej.. Så jag säger nog radion. Så skönt att ha musik i stallet när man pysslar där inne. Dom som har sett mig och moa gå lös i stallet med crazy danser skulle förstå våran besatthet i att ha musik i stallet. Allt blir lite roligare lixom ;)
 
 
ELIN

hur söt?

 

Sjukling

Har lyckats dragit på mig en värsting förkylning igen... Feber from hell.. hals ont och hosta såklart ;) slår aldrig fel.. Qp är iaf o halt nu. känns ju bra! tog en liten promenad med han och Turid som var förbi och hälsade på. 
 
Ska snart åka bort till hästarna och mata dom och ge dom vatten.. sen hem och dö i sängen igen. Kroppen är inte riktigt vara med... usch och fy! nu måste jag bli frisk!

ELIN
 
 

Sjukling

Har lyckats dragit på mig en värsting förkylning igen... Feber from hell.. hals ont och hosta såklart ;) slår aldrig fel.. Qp är iaf o halt nu. känns ju bra! tog en liten promenad med han och Turid som var förbi och hälsade på. 
 
Ska snart åka bort till hästarna och mata dom och ge dom vatten.. sen hem och dö i sängen igen. Kroppen är inte riktigt vara med... usch och fy! nu måste jag bli frisk!

ELIN
 
 

En bild på stallet


En bild på stallet


Det här finns i min rykt låda

 
Bjuder på denna ;)
 
 
 

Det här äter min häst varje dag

Byter dag och tar ryktväskan i morgon. 
 
wollert_gul
 
Han äter Wollerts Fölmix, Får ca 1,5 kg om dagen av det när han tränas
 
 
 
Sen käkar han även muskel då han hade lite svårt att hålla vikten i våras. Nu får han väldigt lite av det då han får i sig mycket av gräset. Men i våras åt han väll ca  0,5-1 kg om dagen
 
Sen käkar han 1 dl mineraler
 
Sen hamstrar han saltstenar så har gått över till att ge han foder salt istället. Mängd efter behov.
 
 
och en massa morötter brukar han få :)

Tänk vad tiden går:)

 
känns som igår  :) måste göra en ny lekfilm snart tror jag :)

Tänk vad tiden går:)

 
känns som igår  :) måste göra en ny lekfilm snart tror jag :)

Hur började mitt häst intresse

Det började väll så fort jag kom till den här världen.. Med två häst tokiga systrar så fanns det väll inte så mycket att välja på? Ett av mina första ord var ju häst också och innan man kunde gå så så sprang syrran runt med sin käpphäst och mig framför sig medans jag sjung nanana nanana vilket var ljudet på en häst som sprang enligt mig tydligen.
 
Så sen har det bara rullat på. Började i tidig ålder på Sundsvalls ridklubb men efter ett år där så for jag i backen och fick ligga på sjukhuset ett år. Men passade ju på att smyg rida hemma när inte mamma och pappa visste om det ;) 
 
Efter det så började jag i en ponny grupp på Sundsvalls fälltritts klubb där jag red ett tag innan jag bytte tillbaka till SRK och började rida storhästar där istället. Bästa bytet ever! Hade några riktigt roliga ridskole år där innan jag bestämde mig för att sluta och lägga ner pengarna på privatlektioner med Pony istället. 
 
Och i samma veva så började jag med western ridning och har fortsattt med det. Vet inte riktigt vad det finns mer att berätta ? 
 
ELIN
 
Redan då ;) Bjuder på mig själv ;)

Godmorgon

Var till hästarna tidigt på morgonen och fixade qp. Såg lite små halt ut på fram idag också när han kom springande.. Funderar på att ta hem honom över dagen i helgen och låta han stå inne och sova med lite BoT. Så typiskt att det ska bli en massa saker nu.. MEn känns inte varm i benen eller så, och jag är väldigt säker på att det är hoven som spökar. Han fick ju gå lite länge utan sko pga att det blev helg osv så aa.. Får se hur han är på Måndag annars blir det nof att ringa vet. 
 
Han var iaf en riktig myskille i morse, stod och tittade efter mig med rådjurs ögonen när jag skulle åka. MEn ska dit med lite vatten ikväll också så då får han lite mer kärlek istället ;) Nu blir det jobb! Två dagar kvar sen ledigt, skönt!! 
 
ELIN
 
Börjar bli lite tränings sugen nu. så nu måste gokillen bli bra i hoven :) 
 
 

Min största rädsla inom hästsport

Allt kan hända innom ridsporten. Vi riskerar ju våra liv varje dag med hästarna, men tänker vi på det ?
Nej.
 

Har väll inte pricis någon största rädsla då jag försöker skjuta bort sånt och inte tänka på det. Men fortfarande så sitter ju min kvar i bakhuvudet. Dock är den ju nästan helt borta men ibland kan det komma tillbaka. Minnet om hur jävla ont det gjorde att få hela hästen på sig. hur lätt det skulle kunna vara att hästen snubblar på det och det underlaget.
 
Men efter att ha ridit framför allt Tiny en hel del efter min lilla olycka så lyckades jag jobba bort det då Tiny är världens stabilaste på fötterna. Vilket inte Pony var dom sista månaderna då han snubblade minst engång per ridtur.
 
Men förutom det så nej, jag har ingen rädsla inför nått som ska hända. Det enda är väll att det skulle hända min häst något. Man ska försöka att inte tänka på det värsta som händer, för det är oftast då dom inträffar.
 
ELIN
 
 
 
 

Fyra skor på, check!

Det hade gått bra med hovslagaren i går som tur var, så nu har han skor på alla fyra igen. Han hade varit lite orolig men det hade gått bra. Pappa var snäll och tog en promenad med honom över till betet så jag slapp göra det igår kväll när jag slutat jobbet. 
 
Åkte dit på kvällen endå för att kika till hästarna och spraya på Qp lite mer flugmedel o så. Han var fortfarnade lite öm/små halt i fram där han hade tappat skon så vi får avakta och se hur han blir. Han får iaf vila idag.  Men han rörde sig betydligt bättre igår när han fått på sig skon så det var ju skönt iaf. Han är väldigt känslig i sina fram fötter. 
 
Ska åka dit med lite vatten nu på morgonen innan jag åker till jobbet, så bäst man skyndar sig iväg nu då kanske ;) 
 
ELIN
 
ser ut som en bäbis på den här bilden! 
 
 

Livet kommer emellan.

Ojojoj vad tiden bara går på, jag jobbar som en dåre och försöker samtidigt träna Tintin inför nationals som bara är några få dagar bort samtidigt som jag försöker hinna med att ha ett liv och känna av sommaren. Jag kan berätta att det inte är det lättaste jag gör haha. Träningen rullar på iallafall, tränade hunter igår med Tintin och han rör sig riktigt okej nu. Han har ju inte världens bästa huntersteg men han har stadigheten och det vinner man på i längden tror jag. 

Kollade på mönsterna idag för trailklasserna på nationals, ayyy carabma säger jag bara. Guuud vad kul det kommer bli men det kommer även att bli en riktigt utmaning tror det. Det är kluriga galoppövergångar och byten mitt i mönstret och en massa annat spännande. Tittade även på startlistorna, dåligt med ungdomar iår igen. Tror jag ska skippa ungdomsklasserna och byta mot någon klass där det är lite folk. Dock var det många i de andra klasserna jag ska rida, i hunterklassen var vi nog 10 stycken, bara riktigt bra hästar och ryttare. Men vi ska försöka så gott vi kan, vi har ju inte tränat speciellt mycket hunter och ännu mindre tävlat i det så vi går in och hoppas på det bästa! =) 
 
 

Min första häst

Pony var ju min första egna häst på pappert, men känns endå som denna rubrik tillhör Thokki. I min ungdom så var jag medryttare på en hel del hästar. Red flera om dagen för att hinna med alla. Men så mötte jag en liten islänning som jag hade som min egna häst tills jag köpte Pony.
 
Thokki var en äldre herre med en hel del extra kilon men han hade ett hjärta av guld! Denna herren fick vara med om massor! Hade bland annat med honom på ett islandshäst ridläger som verkligen är minnen för livet. Vi hoppade, vi red dressyr, vi red trail, vi tolkade ja vi gjorde allt med denna häst.
 
Kommer ihåg engång när vi var och badade och thokki drar ut i vattnet och plötsligt blir det djupt. Men tror ni han börjar simma ? nej nej han går på botten under vattnet medans jag flyter ovanför. Han kunde ju inte simma! Men lika glad var han för det! 
 
Thokki var en riktig go vänn som funnit där gämnt. Dock hade han en sjukdom som bara blev värre och värre med åren. Han hade problem med lederna och även med astma. Så tills slut orkade han inte med och fick somna in. 
Så nu vilar han på dom evigt gröna ängarna.
 
1986 - 2006-08-06
 

Hovslagre igen

Qp fick vila i går också pga den tappade framskon. Var förbi och matade och borstade på honom på eftermiddagen. Fyllde på nytt vatten och så. Märktes att han var öm i fram hoven då han blir lite smyg halt när han går.
 
Åkte ut till Guldkusten med Moa sen på kvällen och tog en mysig båt tur. Satt och kikade på henne när hon red hunter också, dvs vi rider i vanlig utrustning ;) Såg riktigt bra ut. Hoppas det går lika bra på nationals nu! .)
 
Idag tog jag och Qp en morgon promenad hem från betet då hovslagaren kommer kl 13. Lite nervös då inte jag kommer vara med då jag måste åka och jobba. Men hoppas på att pappsen ska klara det där lika bra:)
 
ELIN

Presentera dig och din häst

Känns som det inte var så länge sedan jag gjorde en presentation men vi kör en till då. Jag heter Elin Stjernstedt och är hela 21 år, en riktig gammtant alltså ;) Jag bor ute på landet med mina päron där i har ett eget stall så vi har hästen hemma på gården, vilket är toppen!
 
Jobbar som butiksbiträde och har i princip gjort det sedan jag tog studenten från Handels programmet. Men när jag inte jobbar så lägger jag ner min tid på hästen, vänner, familj och fotografering. Ja, sånt som alla andra gör. 
 
Jag bytte från "vanlig" ridning till western ridning för ca 8 år sedan då mina syskon hade börjat rida det. Sen dess har man varit fast och nä, jag skulle aldrig byta tillbaka till "vanlig" ridning. 
 
Ego pic!
 
Qalms sierra smooth är då min lilla röde springare. Har väll haft honom i min ägo i lite mer än ett halvår nu. Han är quarter valack på  fyra år  som  blev inriden i höstas när jag köpte honom. Vi har redan haft en hel del ups and downs men vi kämpar på! 
 
Qp som han kallas är en väldigt bestämd herre med många egna åsikter om hur saker och ting ska vara. Men han är samtidigt världens goaste lilla häst som gärna vill ha uppmärksamhet och pussar på mulen. Han älskar mat och skulle nog nästan göra vad som helst för mat.
 
Våra mål just nu är att ta en dag i taget. Vi ska komma ut på iaf en till wras tävling i år och till nästa år hoppas jag på att vi ska kunna komma ut på någon show i någon liten klass. Men vi har en hel del jobb kvar tills dess. 
 
 
 

För ett år sedan

IF WE HAD THE CHANCE TO DO IT ALL AGAIN

 
Ibland kommer man till en punkt i livet där man måste göra svåra val. Där är jag just nu. Beskedet jag fick hos vetrinären var att Pony har en elak artad tumör. Han har alltså cancer.
-
Finns två alternativ. Det ena är att göra en amputation av den utsatta delen, vilket är en stor del. För att kunna göra operationen så måste Pony sövas vilket bara det utgör en stor risk på en gammal häst. operationen går på 15 000 kr då Pony är oförsäkrad, det var inget försäkrings bolag som ville ha Pony då han redan var gammal när vi köpte honom. Det andra alternativet är att när han börjar bli hindrad av tumören och mår dåligt helt enkelt låter han få somna in.
-
Eftersom att jag har en gammal häst som antagligen inte har många år kvar känns en operation inte som ett alternativ. Risken att han inte överlever en operation är stor. Därför har jag valt att försöka ha kvar honom så länge det går, men vid minsta tecken på att han får ont och lider kommer jag ringa samtaler jag har gruvat mig för enda sedan jag köpte Pony. Ska ta en funderare nu till hösten. Överväga min beslut osv.
-
Jag är otroligt tacksam för det stöd jag har fått under dom här dagarna även fast det har varit sjukt jobbigt att försöka stänga ute mina tankar som rör Pony under ride campen. så fort nån har frågar har jag igentligen bara velat springa och gråta. Sitter och gråter floder medans jag skriver det här..
-
Tänker tillbaka på allt vi har haft. Alla fram och motgångar. Altt roligt vi har haft tillsammans. Om jag bara fick leva dom här åren en gång till. Det har varit dom bästa. Pony har gett mig så mycket, han har alltid funnit där. Idags läget har han inget problem av den, men vi vet inte när han kommer att få det. Den dagen kan komma när som helst.
-
 
Jag älskar min Pony. Och jag skulle göra vad som helst för att få våra år tillbaka. Jag vill inte att det ska ta slut.
 
Ett år sedan jag fick det värsta beskedet man kan få.. Gör fortfarande lika ont att minnas .... 
 

Lista och grejjer

För att komma igång i bloggandet lite så tänkte jag köra listan som mina bloggfriends också gör;) Man måste ju hänga på trenden hehhehe ;) 
 
Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse 
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Oturs hästen

Började med att han skickade person nummer två till sjukhuset i torsdags. Var en liten olycka i hagen när qp och fröken började bråka om maten och Anette stod i mellan och blev träffad av Qp. Brutna revben och en härlig lårkaka blev resultatet av det. Tur att det endå gick bra eller vad man ska säga...
 
Åkte dit efter jobbet igår och tror ni att han har dragit av sig ena fram skon......... Bara Qp som lyckas... på en fredag kväll... bara att vänta tills på måndag så man kan ringa till hovis.. När vi precis hade kommit igång med ridningen lixom.. 
 
och igår blev det en spontan utgång så mår som jag förtjänar idag... var och tittade till hästarna efter jobbet och kors i taket så satt Qps flugtäcke kvar haha helt otroligt !
 
ELIN
 

Badat hästen;)

Var så varmt idag så vi skippade att rida. Flugorna är ju inte heller det trevligaste i värmen. Last tränade lite istället. Gick super bra. Lastade både på syrrans transport och på min. Men det är träning som gäller så jag ska kunna lösa det när han "tjurar" ihop också.
 
Efter det så kom jag på den brillianta iden att bada min häst. Ni som läser bloggen vet ju hur det slutade för Moa när hon skulle duscha honim, en resa med ambulansen. Så har gått och dragit på det länge men måste ju börja träna och vänja honom.
 
Började med att tvätta han med svamp och en hink. Det är inga problem alls. sköljde av han med svamp och hink också. Tvättade svansen och grejer. Sen satt jag igång slangen och började skölja svansen som han är så van vid. Sen började jag försiktig att skölja med den på han. Gick faktiskt bra, vart lite spänd och ville inte riktig stå helt stil. Men vi överlevde båda två och det blev ingen sjuka för min del ;) Blöt vart man om man säger så ;) 
 
När Anna och Eld hade begett sig hem mot Uppsala. Så tog vi oss en lite promenad på 40 min till sommarbetet, tog lite längre tid när vi hade lilla albin med oss också ;) Var sjukt mycket flugor på betet. Kändes lite jobbigt att lämna honom nästan. Funderar på att ta med flugtäcket imorgon. Hoppas han kan ha Pony gammla bara. Hur gör ni på sommaren med alla flugor ?
 
ELIN 
 
Jag och syster tog med oss våra hundar på en lite promenad ;)
 
 

Shoppat

Hittade ett nytt regn täcke till Qp idag som passar perfekt nu på sommaren. Tunt och bra, tycker mitt svea täcke blir lite tjock så här på sommaren. Så det fick bli ett Bucas freedom :D
 
Nu är det bara ett vinter täcke kvar att köpa sen är täckes sammlingen klar haha! ;) 
Ett grönt så klart ;)
 
 
ELIN

Långtur

Började med att hovslagaren kom hit och slog på bak skorna. Inga problem alls, känns toppen. Nu får vi hoppas att det fortsätter så här ! :D är bara att träna på som en tok tills nästa skoning.

Sen bar det av på en riktig lång tur med Anna och Eld, Vi var ute i två timmar tror jag. Blev mink och kungsnäs runt och hem. Snacka om att jag och Qp var trötta sista biten hem. Vi är så jäkla lika varandra i bland så det är skrämmande! Blev en tur med alla gångarterna. Gick så bra så, synd att det ska vara så mycket småkryp ute bara. 
 
ELIN
 
Påväg ut på tur, bild lånad av Anette :D
 
 

Ännu en häst i himmelen :(

Idag kommer hovslagaren hit och ska slå på bakskorna på Qp. Hoppas det går lika bra som det gick sist. Blir lite ridning idag också var planen, men isåfall efter skoningen. Hoppas det bra vädret håller i sig också, men är ju osäkert eftersom att jag är ledig, brukar regna då ;) 
 
Sänder en tanke till Bodil som var tvungen att ta bort sin häst efter en olycka i hagen. Styrke kram till dig och Jenny! 
 
 

Mys tur

Jobbat hela långa dagen så blev en kort tur på kvälls kvisten. Red i den vanliga sadeln idag, kände att jag hade ont på vaderna efter stiglädrena. Snacka om att inte vara van att rida i vanlig sadel;)

Var iaf hur mysigt som helst, kvälls sol, lagomt väder och trevligt sällskap. Kan det bli bättre? Red en stig jag inte hade ridit på länge ich oj vad stenig den hade blivit.

Qp plogade sug iaf fram och vi överlevde konstigt nog;) qp har fullt upp med att titta på blommor att han glömmer bort att titta vart han sätter fötterna.

Elin


Ridhuset

Slängde på hästarna på transporten och åkte till ridhuset idag, Eller slängde och slängde, Qp fick vi bra allt lirka lite med. Men efter att ha gått på och av med han några gånger så åkte vi iväg. Red i ridtältet, bäst underlag i det också just nu, Red i alla gångarterna och en massa lösgörande.
 
Qp kändes helt okej endå med tanke på att han inte har blivit riden på ett tag. Försökte göra några bockar i vänster galoppen när han tyckte att matte blev lite väl jobbig. Sen la vi upp lite bommar och red olika vägar genom "huset" som vi hade byggt upp. Tog även några galopp vägar igenom den. Duktiga vi är ;) 
 
På slutet gick vi lite skritt bommar också, Qp är lite ouppmärksam på bommarna från början men efter några vänder över bommarna så gick det mycket bättre.. Helt okej passa idag, Qp var iaf super stolt över sig själv ;) 
 
ELIN 
 
Hur nöjd ser inte Qp ut att vara då? ;) Eld är mindre pepp haha
 
Några av oss var ju iaf glada ;)
 
Peppad unnan träning, check! Eld opepp, Check ;)
 
 
Såhär såg huset ut som vi red mycket på idag =) Bara fantasin som sätter stopp för dom olika vägarna man kan rida i den :)

Skogstur

Trode jag skulle kunna få en skön sovmorgon idag, men icke vaknade till vid sju och kunde inte sova. Så sprang ut och slängde ut grabbarna. Hamnade dock i sängen sen igen och sov ett bra tag, hehe.. 
 
Idag stod det iaf uteritt på schemat. Slängde på den vanliga sadeln då det såg ut som det kanske kunde komma regn. Vill inte ha nya sadeln i ösregn ;) Men vädret höll sig fint hela turen, var nästan lite för varmt i mellan åt. Skrittade mest men travade även på nån sträcka där. Qp tyckte det var jobigt och vart lite trött. Han är ju inte van att gå i upp och nerförsbackar och konstiga underlag så klart det tar lite på han.

Var iaf hur mysigt som helst! Man mår så otroligt bra när man sitter där på häst ryggen i skogen i sommar värmen. Släpper alla vardagsbekymmer och bara njuter av livet och stunden. 
 
ELIN
 
Fina Norrland :)
 
Livsnjutarna ;)
 
 

Shopping

Lite smyg shopping här om dagen
 
Världens bästa ! Ett måste i tävlingsbagen ;) 
 
Beställde hem ett twistat bett men gillade det inte. Det var lite för tjockt för min smak.. Sen köpte jag ett vanligt bett från Hööks, Gillar inte att det var D ring, vill ha vanlig ring så det kan "glida"  genom ringen eller vad man ska säga. 
 
Och sedan lite praktiska saker. Två foder lådor, dom tog upp lite mindre plats än vad mina tunnor gjorde. Sen blev det två nya gröna foderhinkar ;) 

Resultat

Lyckad skoning om man säger så. Började med att jag var och hämtade Qp från sommarbetet. Fick sällskap av Anette, hon som hyr in sina hästar hos mig. Kom till stallet och passade på att lyfta på hovarna innan hovslagaren kom dit. 

Drog av framskorna och värkade alla fyra. Började bli lite less på sista bakbenet men han hann klart iaf. Sen var det de största testet, Slå på skorna. Men kors i taket så gick det otroligt bra! Var lite krafs med benen nån gång. Men bakbenen var han less på så vi bestämde oss för att vi skulle ge oss med tanke på hur otroligt duktig han hade varit. Så på tisdag ska vi slå på bakskorna också.
 
Anna och Eld kom på eftermiddagen och vi släppte ihop grabbarna nästan på engång. Inge drama där inte. Var maten som gällde. Hade tänkt rida innan jobbet idag men blev inte, Sen får jag inte rida på vägarna här hemma utan bara på mjukt underlag. pga att han är barfota bak. 
 
Lånade några bilder från Anette :D 
 
Åskar och regnar för fullt här hemma så hästarna fick gå in en stund. Dom tyckte inte det var så mysigt ;)
 
ELIN
 
 
 

Mobil bloggar

Hann inte blogga i går så testar att blogga via mobilen. Fick hjälp av Anette och träna qp med att lyfta hovarna så vi är lite förberedda inför skoningen idag. Idag ska vi alltså försöka sko qp utan lugnade. Kommer en update om hur det fick sen;) Anna och eld kommer från Uppsala och hit ikväll också:) ELIN


Skoning, vila och Uppsala besök!

Dagarna bara rusar i väg och det känns som om jag inte hinner med nått. Jobbar hur mycket som helst nu så QP har blivit lite osidosatt och sen har han gått och blivit lite öm i fötterna. Så nä, han kommer inte få vara barfota bak som jag hade tänkt först.
 
På torsdag kommer hovslagaren. Men inte vetrinären, han var inte hemma.. Men hovis tyckte vi skulle försöka verka och så iaf. Sen har jag ett lugnade medel hemma som man ska ge under tungan. Men helt ärligt så tror jag inte att det kommer ta på honom. 
 
Anna och Eld kommer upp till sundsvall på Torsdag också. SÅ Qp kommer få stå hemma några dagar. Får lite dåligt samveta att hålla på att flytta han fram och tillbaka hela tiden. Skönt att han verkar ha kommit in i den nya flocken nu iaf. 
 
Jag och Eld på Ride campen förra året 
 
 

Äntligen!

Nu funkar äntligen sopen som man har väntat på i hur många år som helst. Skönt att kunna blogga när man är on the road, live uppdatering mm. Snart ska jag och pappa iväg med Tiny och få honom skodd, han har varit utan i nästan en vecka nu. Superbra timing inför nationals och träning. Sedan ska jag vara med Kattis och Maria. Jag ska få gosa och rida på Sune, som jag längtar! Nu blir det städning!


Blev visst ett år äldre idag ?

Haft fyra hårda dagar med alkohol, jobb, hästar och allt mellan himmel och jord. Gatufesten har levererat till max i år. Avslutades med att man blev ett år äldre. Snart hänger man på ålderdomshemmet ;) 

Flyttade över hästarna till sommar betet i går. Snacka om att dom tyckte det var gött. QP var lite uppstressad när vi skulle rida dit, men lugnade ner sig på slutet. Måste verkligen rida till ridplan och träna snarast. Han är som en betongklump i bogen igen, har legat på latsidan i en vecka nu. Så dags att ladda batterierna och komma i gång igen.

Nu ska jag fortsätta min födelsedag och hoppas den fortsätter vara ika bra ;)
 
<ELIN
 

Till Er som undrar

Ja, det är en Billy Royal sadel ! :)

 

 


Trött kille

Planen var att jag skulle fixa Qp nu på morgonen innan jag ska till jobbet eftersom jag i princip ska direkt till GF när jag slutar ikväll. Men fck ändra planerna då Lillen låg och sov i hagen. Hade inte hjärta att tvinga upp honom.

Satt en stund och myste med han medans han låg med huvudet i min famn, hur underbart är det inte ? En bra start på dagen helt enkelt :D

ELIN


Jogging tur på kvällskvisten

Finns det något underbarare än att rida ut en sommar kväll helt själv och bara känna lugnet?  Har nästan glömt bort hur skönt det kan vara, fick mig dock att sakna Pony så där extra mycket. Blir lite minnen som dyker upp i huvudet på en. Sist jag satt ute en sommar kväll och red i min ensamhet så var det ju med honom. 

Hur som helst så skötte sig lillen kalas bra, Trots att det fanns mördar fåglar i skogen så vi var tvungen att flyga tre meter upp i luften ! Joggade på ganska mycket för jag ville att han skulle bli svettig under sadeln så jag kunde kika lite hur den ligger. Men han blev inte så svettig.. haha men det lilla man kunde se så såg detr bra ut. Kändes bra när jag red också. Enda är att han blir lite trippig när det blir för hårt/stenigt då  han är barfota bak för tillfället.

Är iaf väldigt nöjd över dagens pass, var precis vad själen behövde just nu! 

Min nya sadel!

Stjärnglans och grus


Igår kväll tog jag och red Tintin på banan, jobbar trail för fulla muggar. Jag är totalt insnöad på det just nu och idéerna bara flödar så det är lika bra att jobba medans trailmotivationen finns där. Men jäklar vad jag fick jobba, han tyckte att han kunde allt det där själv och gjorde det i en jäkla fart (normalfart för en vanlig häst) Slutade med att jag fick ge upp mina bommar och träna samling, samling och åter samling på fyrkantsspåret. 

Han kan vara lite lurig ibland, han luras att samla sig och sänker bara farten när man sluter om med benen fast han inte samlar sig utan bara går långsamt. Men igår gjorde han inget av det, han sprang bara på när jag slöt om med benen och tappade takten. Men efter en massa samlande övningar så gick han faktiskt helt okej på fyrkantspåret. Lyssnade väldigt fint på skänklarna när jag lade om dom och han flyttade in rumpan på spåret utan att bråka, så vi gjorde ett bra avslut på en lite kaotisk träning. Jag önskar han skulle bara ta alla övningar med ro och utan att kunna själv, men det kommer väl med tiden. Jag är verkligen petnoga med hästar som följer mina instruktioner utan protest, fast hästen ska vilja göra övningarna, det ska inte vara tvång! Det är superviktigt. 

 
 
/ Moa

Ny sadel

Natten har verkat varit lugnt för hästarna i hagen, Ser att lillkillen är väldigt trött. Låg en liten stund i hagen, känns endå skönt att han vågar ligga ner. Men han får nog gå in och sova en liten stund ikväll. Jobbar hela dagen så hinne rinte ta in han nu på dagen. 

Måste även rida en sväng idag, Känna på nya sadeln, den känns bra iaf. Svårt det där :S Nä, nu är det dags att jobba, slutar kl halv åtta så blir en lång dag idag.
 
ELIN
 
 

Farväl Guldkusten!

Tänk att vad tiden går fort när man har kul! Fyra månader har verkligen rusat förbi och jag har nog inte riktigt fattat att det nu är dags att stå på egna ben. Har haft världens bästa stöd ute på Guldkusten av alla härliga människor! Både jag och Qp har utvecklats massor.
Känns som i går! 

Qp har mognat på sig , gått upp i vikt och blivit så mycket lugnare att hålla på med. Han har blivit van med att ha nya människor omkring sig och han har blivit så nöjd i sig själv eller vad man ska kalla det.

Det jag kommer sakna mest är ju världens bästa Moa! Hur kul har vi inte haft under dessa månader ? Vem ska jag ha party dans med på fredags kvällarna i stallet ? Vem ska surra sönder mina öron ? och vem ska göra mig lycklig bara av att dra fulaste skämnten ever ? Kommer helt klart bli tomt i stallet här hemma ! 


Lastningen gick över förväntan i går. vart lita på och avbackningar innan han gick på. Var lite upp i varv när vi kom fram. Men hopsläppet gick bra, han är väll lite utanför just nu, men dom kommer närmare och närmare hela tiden. Så tror att det kommer bli toppen det där. Ska ta tag i lite hagbilder så fort jag får tid och ork. Länge sedan jag lekte med system kameran :) 
 
Så Tack för denna tiden Guldkusten, du har verkligen leverat! Tack till Catarina och Torbjörn som fixat in och utsläpp, ett Tack till supporter Kattis som oftat kommit ner och hängt med oss och världens största TACK Till Moa, världens bästa vänn som alltid har ställt upp och hjälpt mig när jag behöver henne som mest! 
 
ELIN
 
 

Jobba hela dagen

Att jobba verkligen heeeela dagen, från 08.45 till 20.15 innebär att det blir ingen häst idag, får mocka när jag kommer hem ikväll. Känns tråkigt att behöva jobba den enda dagen som det verkar ska vara riktigt bra väder här hemma plus vindstilla men det är sådant som man får ta.

Är iallafall ledig på måndag och onsdag, torsdag och fredag så det är skönt. Då får jag lite tid för att träna häst, känns som att man kanske måste göra det för att kunna tävla haha. Har iallafall anmält mig till Nationals nu, då ska vi göra våran hunter under saddle premiär. Det kan bli väldigt intressant men jag tycker det ska bli superroligt att testa på! Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus