små shopping


Blev lite små shopping i helgen också. Två svanspåsar, en grön och en guldbrun. Lite svart hovlack och en ny hår rosett till mig.Har letet efter en svart med lagomt mkt bling på. Så vart super glad när jag hittade denna :D

Nu måste jag bara köpa en ny hood till lillen så är vi redo för tävling sedan. och en groomingbag, men är så kräsen på hur dom ska se ut osv ;) vill inte ha en knallig färg och jag vill att den ska vara stabil ha många fack.

ELIN

Spring show

Slänger upp ett snabbt litet inlägg innan det är dags för mig att sova. Har varit en toppen helg nere på Axvalla med en massa härliga människor. Trots att jag åkte på världens jäkla förkylning så jag har gått runt med hosta, feber och hals ont. Lyckades till och med dra på mig en ögoninflamation.. Vad är oddset likom ?

Tävlings mässigt så har Moa och Tiny gjort riktigt bra rundor i både trailen och western ridningen. Hon var så lugn och fin. Fick riktigt fina påäng på sina rundor. Så kul att se! Blev några andra och tredje platser samt en första plats i western ridingen. En riktigt posetiv tävling var detta! Toppen kul!

Är fortfarande nåjävulska sjuk, bihålorna har blivit onda nu också.. Så jäkla mkt min tur detta.. Var in till vårdcentralen idag så har fått lite götta som ska gör amig frisk ;) 

Har nyss laddat upp bilderna från springshow på facebook. Det värsta med det är att man blir helt jäkla terrad så facebook laggar haha!! 

ELIN


Moa toa som fick låna min tur slinky och håkan bråkan 


Mina fina :D



Tropisk hetta och duktig häst

Nu är vi framme i Skara och den ofantliga värmen, det är ca 25 grader hela tiden och man njuter varenda sekund av det. Resan ner gick jättebra, stanna flera gånger och gav honom vatten och tog något att äta själv men det gick rätt fort ner. När vi kom ner så packade vi ur och startanmälde oss, sedan packade vi upp våra egna saker och sedan tog jag och red lite. Han gick riktigt bra, kändes mjuk och fin trots den långa resan.


Imorgon väntar det min halter debut, ska bli spännande. Står mot några riktigt fina halterhästar så jag förväntar mig ingen Grand Champion, men jag är nöjd att jag vågar göra det iallafall. Nu ska jag och Elin sova, mamma är och umgås med Håkan och Ullis men vi gick och la oss istället.


/Moa

Axvalla nästa

Då var det dags att åka till Axvalla för tävling. Vi blir borta i fyra dagar, så updaten kommer inte vara den bästa. Men ska försöka mobilblogga lite. Så ni får veta hur det går. Annars är det facebook och Instagram som störst update sker genom att det är lite enklare än vad blogg.se är via mobilen. 

Helt ortoligt att blogg.se app inte funkar fortfarande.. Annars hade jag varit besatt av den.. Men men;) Ska skynda mig iväg nu så jag kanske hinner pussa på min häst innan vi åker :D

ELIN

:D

Gäsp! Blir helt slut i denna sadel jungel.. Hur svårt är det att hitta en sadel ?? Har hittat några inressanta , men ska mäta Moas showsadel lite så jag kan se vilka jag ska utesluta lite. Har ju fått min gammla sadel såld nu. Skönt! 

Idag blev det ite riding eller jag värmde upp Qp och sedan fick Moa hoppa upp och rida Qp lite. Red han med drawreins idag, Han gick riktigt bra, helt otroligt hur bra han fattar galoppen 90% av fattningarna nu. Var lite bitter i mellanåt och tyckte Moa var en taskig än, men det var en svettig och nöjd kille efter passet.

Tiny fick sig ett bad, man måste ju vara snygg när man ska på tävling! Nu ska jag gå och sova, Tant man är, men skaupp före tuppen så behöver lite sömn ;) 

ELIN

Till salu!


Hood till salu!
Endast provad! Säljes på grund av att den blev för liten till min nya häst. Är i storlek Medium. Stängs med dragkedja och kardborrband. Ny pris : 675kr mitt pris : 500 kr

Kan även tänka mig att byta den mot en liknade i samma skick men en storlek större

Kontakta mig på [email protected] om du har frågor eller är intresserad.




Tre delat tränsbett från Horse power. Sparsamt använt, 13cm.
Nypris: 150 kr Mitt pris : 75 kr.

Tävlings dags!

Då var vi anmälda till våran första tävling! känns riktigt spännande! Blev en western riding walk and trott och en horemanship WoT, och på söndagen en showmanship at halter C. Känns helt lagomt så här när det är första gången. Skippar galoppklasserna denna gång. Bättre vi tar dom till hösten, då galoppen förhoppningsvis sitter som en klocka.

Igår red jag tiny en stund på ridplan. Var lite stel från början men vart mjuk och fin välldigt fort. Gjorde även några byten och "det svåra varvet" börjar bli bättre nu. Är ju inte för hästen det är svårt utan för mig, sne som jag är. Tiny tycker jag är konstig som ber om byte men sitter snett och där av singalerar om att han ska vara i den galoppen man redan är i om ni fattar vad jag menar.

Qp haltrade jag bara lite med igår. Han var på dåligt humör... Blev en liten diskution och sen var det inget mer med det. Kändes riktigt bra annars. Vändingar som vi måste jobba med, var även där han började sura ihop igår. Lättare att stå stilla med framdelen och flytta rumpan runt runt istället för tvärtom ;)

Idag ska han vila, ska bara ut och mocka. Var ut i går så blir chill idag ;)

ELIN

Kort ridpass

Var sämst väder idag, verkar vara en standar för sundsvall.. fixade klart allt i stallet innan jag gick och hämtade min lilla häst i hagen. Han var inte super sugen på att vara med matte idag. Men kom tillslut när jag ropade på han. 

Började med att göra hubertusövningen, så han blev riktigt lösgjord och fin. Flyttade lite bogar osv. Sen började jag att jobba med galoppfattningarna. Dom sitter verkligen bättre och bättre hela tiden! Till och med i det svåra varvet, så kul att det går framåt. Annars så var han väldigt Pigg och på G idag. Hoppas jag hinner lura ut Moa på en uteritt innan hon ska på Axvalla, men kan tänka mig att hon vill sitta och träna på banan innan . Qp skulle behöva komma ut lite.

Igår var jag inte till Qp utan fick hjälp med mockningen. Tack! Ibland är det sönt att få en dag ledigt. 

ELIN

hopp hoppp








Flummmm x20000

Dagens rid pass började seriöst men spårade ut på slutet. Började med att flytta bogar och ha mig, han börjar faktiskt bli lös i bogarna nu. Eller ja, han kan flytta dom lite bättre iaf. Men känns skönt att det iaf händer nått och att övningen ger resultat. Vet att jag lovat att lägga ut den, men tiden räcker inte riktigt till. Ska försöka fixa det så fort jag har lite tid över! 

Efter bog övningarna började jag att jobba med galoppfattningarna. Började med att ta dom från traven och när han tog dom bra därifrån så fortsatte vi och tog det från skritt. Dom sitter bara bättre och bättre, även i hans svåra varv. Helt otroligt hur mycket som har hänt sedan Håkan clinicen! 

Men nånstans efter det började det att spårar ur. Moa goes crazy med sina stunts till häst så slutar i as garv och flum x2000! Kattis var också där och höll oss sällskap, En helt vanlig dag på guldkusten alltså ;) Kul har vi iaf!

Imorgon har Qp vilo dag och Moa drar iväg för att grooma så jag blir lämnade här hemma. SKa eventuellt rida Tiny på fredag och Lördag iaf, Skojj! Nu ska jag sova för imorgon är det dags att kliva upp tidigt som vanligt. hehe.. 

ELIN



Tröttttter

Känner mig lite sliten idag så longerade bara Qp en stund inspänd. Imorgon ska jag nog rida om jag känner mig piggare. Tror vi båda var lite trötta idag. vet inte riktigt vad jag ska skriva om jag ska vara helt ärlig. Blogg.se och min datorn ger mig fingret och vägrar ladda upp bilder. Så vi får hoppas att den vill sammarbeta med mig i morgon.

ja, detta var väll det roligaste jag hade att säga idag. Hoppas det blir bättre i morgon!


ELIN

T
Känns som det var evigheter sedan !



hopp hopp







Och sen ville inte blogg.se ladda upp mer bilder.. gör ett nytt försök senare :)



Today

Varit en toppen helg tillsammans med bästa Moa! Man har alltid lika roligt när man är med henne! Vi åkte till hästarna på eftermiddagen och fick sällskap av Kattis som kom och kikade. Red lite hubertus övningar och flyttade lite bogar, ska föresten göra ett inlägg om bog övning i veckan så ni får se. Gjorde några galopp fattningar, köndes helt okej. 

Hade även tagit fram bommar och lagt ut dom i "diamanten" som vi red på Hubertus träningen. Den kändes mycket lättare att rida idag än vad den gjorde då. Får med bogarna lite bättre vilket gör att det blir lättare att svänga igenom den osv.

Fick hoppa upp och rida Tiny medans Moa red lite galopp på Qp. Idag lyckades jag göra ett galoppombyte åt det svåra hållet, är ju som tidigare sagt lite sne i kroppen så  blir svårt åt ena hållet då. Nöjd tjej iaf. 

Provade även Moas showsadel på Qp idag när hon skulle rida. Den låg faktiskt bra! Första sadeln vi provar som passar helt okej. Så nu fick jag lite hum på storlek och modell lite iaf. Denna sadeljungel är ju hemsk! blä för att köpa sadel!

Hopp bilder kommer i morgon , så håll utkik efter dom :D

Elin



Qp och Moa idag




NYHET NYHET NYHET

Jag precis lagt på telefonen då jag har suttit och planerat för nästa vecka, för nästa vecka åker jag till Bökeberg med Kicki och Linn Andersson. Kicki hörde av sig till mig för några dagar sedan och frågade om jag vill hänga med ner och jag sa såklart JA! Förstå vad roligt vi ska ha det, pratade precis med henne och bokade lite buss och sånt så jag kan ta mig ner, det känns helt fantastiskt att åka. Dock kommer mitt liv vara otroligt stressigt nu. 

Onsdag till söndag- Bökeberg, sedan kommer jag hem, åker nästa onsdag till söndag- Axevalla. Sedan kommer jag hem och ska träna till Midsummer Western Games plus att jag har otroligt mycket i skolan och att jag ska börja jobba. Men det är såhär jag vill ha det, stressigt och mycket för det är då jag får mest saker gjorda. 


En bild på Linn och Sparky!

/Moa

Westerm ryttare goes Hopp ryttare ;)

Igår öste regnet ner så planen var att inte rida alls. Men efter  lite födelsdags mys så vart Moa ridsugen så hon fick hoppa upp och rida Qp lite. Gick jätte bra, jobbade mycket med bogarna. Blir bara bättre och bättre för varje dag, även fast han fortfarnade är stel. Men det går åt rätt håll iaf.

Idag började vi dagen med att åka till färsta där vi mötte upp Maria och Kattis. Moa skulle hoppa med Sune men slutade med att hon hoppade Woody också. Första gången woody hoppade, han var riktigt duktig! Sune skötte sig toppen också, han är så snygg när han rids i hunter, eller "classic". 

Tant Elin hoppade upp och red runt lite på slutet också. Inte van att sitta i en vanlig sadel och rida lätt inte.. Blir en härlig träningsvärk i morgon. Åkte vidare till Guldkusten för att ta hand om grabbarna. Moas kusin var också med eftersom att hon skulle rida Tiny.

Så medans jag mockade och fixade stallet så gick dom ut och började rida. Red lite western ridning mönster och Qp och Moa var så duktiga så ;) Tog en massa bilder under dagen men var ju så duktig att jag glömde den hemma. Så ni får vänta med spänning på hoppbilderna ;) Inte varje dag man får se en western ryttare hoppa.

ELIN



Tips


www.oswsa.com


ELIN




Idag är ingen vanlig dag..

...För det är Qps födelsedag!! Mammas lill kille blir hela fyra år idag!! 





bogar hit och dit

Vart så sent inna jag kom hem från stallet i går, så hann inte riktigt med att blogga. Skulle bara dit och pyssla om lillgrabben lite men slutade med att jag longerade han en liten stund. För det första så hittade jag TRE fästingar på Qp i går. Dom som känner mig vet att jag har stor fobi för små kryp, så ringde i panik till Moa som var på väg hem från körskolan. Hon kom till min räddning och tog bort dom äckliga småkrypen..

Så medans Moa red Tiny så passade jag på att longera Qp lite inspänd. Hade slutat regna så det var faktiskt skönt ute. Men knotten höll på att äta upp mig, fy fan! Vad ville insekterna mig ?? Qp gick iaf bra, lite små trött. Efter det såm streachade jag honom i bogarna för första gången. Tror att han tyckte att det var skönt! Så nu ska vi göra det varje dag och fortsätta med övningarna från Hubertus och se om dom blir lite rörligare.

Idag åkte jag ut på förmiddagen och red en stund med Moa. Gjorde lite Hubertus övningar och kände lite på galoppen osv. Sen fick Moa hoppa upp och rida lite. Han flyttade bogarna mycket bättre idag, så övningen ger ju resultat. Huberus tipsade om att man skulle göra den ca 15 min om dagen som uppvärmning. Så vi kör på det :)

Regnet började ösa ner nu när jag tänkte gå ut och ta lite mockning i lill hagen som var kvar. Otur ;) 

ELIN


Bäbis! imorgon fyller mammas hjärta år!



Update från den andra delen

Det var ett tag sedan, jag har varit i en supersvacka med absolut noll motivation. Men nu känner jag hur taggad jag är igen på att skriva här så nu jäklar. Clinicen för Hubertus Jagfeld är nu över och det är med blandade känslor jag åkte därifrån. Tintin kändes inte alls om han brukar på lördagen men på söndagen vart det mycket bättre och fick en mycket bättre feeling. Trots det så känns det som att träningen gav en del bra tips inför tävlingssäsongen, och jag känner mig väldigt lugn och laddad inför tävlingen. 

Jag har bestämt mig för att ta det väldigt lugnt inför tävlingen nu, jag har ingen lust att tokträna eller pressa varken honom eller mig just nu, så nu har vi bara roligt. Igår var vi ju somsagt ute och red galopp och trav intervaller på travbanan vi har brevid oss, och oj vilken pigg häst. Han är världens snällaste, men igår vart han så lycklig att han bockade och hade sig haha, så jäkla söt. Det var meningen att vi skulle träna lite trail lätt på banan idag men det regnade plus att jag ska på körskoleutbildning så vi tar det imorgon istället. 



Hoppas vi kommer komma tillbaks till den där formen, för här var vi verkligen i toppform. Men han är så jäkla fin varje dag och utvecklas konstant, så jag ser verkligen fram emot det! 

/Moa

Galopp

Idag galopperade jag Qp ute för första gången. Gick hur bra som helst, mammas lilla kille är så duktig! Vi red till en liten travbana som är runt en stor lägda där vi satt och joggade hästarna ett tag innan vi bestämde oss för att testa galopp. Han gjorde jätte fina fattningar och orkade springa runt. Var lite jobbigt på nått ställe men han kämpade på. Var så lyhörd på mitt säte och min röst. Så jag kunde bestäma tempot hela tiden.

Tiny var laddad till tusen så han höll på att bralla och ha sig, men Qp brydde sig inte. Var toppen väder ute idag också , så det gjorde ju fagen bara bättre!

ELIN


moa och tiny



Qp


Qp ville vara med storebror så han gick in i hans box.. ;)



Mysdag

Idag blev det chill för grabbarna. Haltrade dom en liten stund på ridplan. Tintin var super fin och följsam så dom gav sig ganska snabbt. Jag och Qp lekte lite följa john och strechade lite. Stod och myste osv. Körde ett litet showmanship mönster och det kändes helt okej. Får en lite Qp i knät i bland bara när bogarna inte riktigt är med.

Annars har dagen i stallet varit flummig värre. Inte bara hästarna som var trött idag, utan även deras mattar ;) Skulle ge Qp sin B vitamin som han brukar få i krubban när han kommer in. Han ÄLSKAR b vitamin, så vad gör han när jag kommer med flaskan, jo han biter tag i den och försöker äta upp den. Lillen.. 

I morgon ska vi rida ut, så håller tummarna på att der blir fin väder. Eventuellt ska jag testa att galoppera ute på Qp för första gången ;) Men vi får se hur underlaget är och hur han känns. Planen är att vi ska ut och jogga dom iaf, så dom får sträcka lite på musklerna. 

ELIN


Myser i solen



Tiny och Moa ställer upp sig lite.


Meja rider ;)

Första trail ritten



Här kommer våran första trail ritt. Nöjd med tanke på att allt är för första gången ! :) Blev lite vandra på bommar där en gång, men vart lite vinglit när bogen rammlade bort i svängen ;)

Tävlings dags!

Nu är det inte långt kvar! helgen innan midsommar ska jag och Qp tävla för första gången tillsammans. Sitter och kikar på vad det finns för klasser just nu. Ser ut som om jag kommer vara med i två showmanship at halter, w ridining Walk and trot, horsemanship W&T och kanske en trail w&t och om galoppen känns bra så kanske vi är med i en Hunter under saddel bara för att jag tycker det är kul. 

Synd bara att w ridningen som jag ville vara med mest i skulle vara direkt efter showmanshipen som jag också vill vara med i super mycket.. suck får klura på det.. Hoppas det är många som startar så man kanske kan få strata sist istället.. Men peppad till tusen ! :D

ELIN



Några bilder från idag, blir kapad när man laddar upp dom men bilder iaf ;)


Dag 2 på Hubertus clinc!

Började morgonen med att rida lite trail, eller hela dagen bestod av trail. Men på förmiddagen gick vi igenom några olika moment på bommarna som vi hade lagt ut. Skritt bommarna gick faktiskt riktigt bra med Qp. Sen var dom två andra bomövningarna som var i jogg lite jobbigare. Eftersom att han är så pass orörlig i bogarna än så blir det väldigt jobbigt att svänga och få men han när det blir snävt. Men tycker att vi gjorde ett bra jobb endå.

Eftermiddagen och helgens sista pass, så skulle vi rida en trailbana. Först gick Hubertus med och gav tips under hela ritten. Skrittbommarna gick HUR BRA SOM HELST. Backade vårat första L för första gången också. Qp var så lugn och väntade på mamma. Blev några i slag men han var super duktig. Galoppbommarna gick inte lika bra.

Sen fick vi köra en "tävlingsrunda" då Hubertus bedömde våran ritt. Gick bra för att vara en av våra första trail ritter. Blev lite strul på ena stället då vi kom lite snett in och tappade lite bogar och började vandra på bommar. Klarade Galoppbommarna också. Ska nog låta er se filmen från den. För även om det inte är perfekt så är jag så jäkla nöjd över Qp. Och han gör verkligen sitt bästa hela tiden , även fast matte vimmsar i bland och bogarna är stonehard. 

Har fått så himmla mycket bra tips och övningar som vi ska träna på till max nu. Fått lite fina ord om min lilla häst som gör att man blir extra glad och nu ska det hem och flyttas bogar tills han är mjuk som smööör!

Ska redigera lite bilder från idag och slänga upp filmen. Så håll utkik! :D

ELIN


En av trail delarna.


Grabbarna grus i morse! dom är så behändiga att ha med sig. Lätt att ha att göra med :)



Lite hag bilder från i veckan


Tiny njuter av vår solen


Meja :)


Ylli och Qp njuter också

Dag 1 på Hubertus clinic

Började med att Qp inte ville gå på transporten då det var så hemskt att ylli och tiny stod och ropade på honom. Men gick endå fort att lasta på honom. Var lite spänd bara, men stod lungt hela resan. Var lite på G när vi skulle lasta av. Men det blir bättre. Vart lite ledsen när Tiny gick iväg för att ridas första gången också. Men var en häst längre bort i stallgången som stod och skrek som en galning så tror att det var lite det som gjorde han lite nervös.

Första passet red vi mellan en massa konor. Först skulle vi rida sidepass i mellan i både skritt och jogg. Väldigt nytt för Qp. Han var lättare att flytta i joggen än vad han var i skritten. Fick mer framåtbjudning i joggen så det gav ju lite extra hjälp. Sen skulle vi rida små cirklar runt konorna, byta håll osv. Qp vart så fin och följsam. Fick beröm för min sits och min hand. Super kul! Ni som läser bloggen vet att jag är sne osv och därför lätt får en dålig sits, blir även lätt väldigt bred i handen eller vad jag ska kalla det. Så var kul att höra att det var bra, Iaf just då ;)

Eftermiddags passet var jobbigaste, mest för Qp men även för mig. Jobbade vidare på det vi hade gjort på förmiddagen. Men nu skulle vi ställa dom utåt i den lilla volten och flytta bogarna, Qps svaga punkt. Han är så låst i bogarna och det är nått vi verkligen jobbar sten hårt med. Men det var riktigt tungt at jobba med idag, hade en riktigt surhäst som brann av ilska. Men han höll sig och bjöd bara på två, tre "lyftarumpanskutt". Tog även en galopp, men han måste verkligen komma lösa i bogarna för att han ska kunna jobba korrekt i galoppen. Så focus ettjust nu är dom stenhårda bogarna.

Jag är nöjd över dagen och jag har fått super bra tips och övningar för vårat största problem just nu i ridningen. Så ska bli kul att åka hem och träna som en tok på det sedan ;) Hoppas på att lillen är lika glad och posetiv som han var idag. Han sköter sig så jäkla bra så det värmer i mamma hjärtat. 

Nu beger vi oss till drömmarnas land jag och Moa. Vi är sjukt trötta och vi ska upp tidigt i morgon! Update kommer i morgon kväll!

ELIN


Moa i en övning med konorna plus bommar



Mikaela , Moa och Kicki


En hungrig Tiny 


och en nöjd Qp



Gör din egna "martingal"



Du behöver

En gammal grimma
snabbknäppe
rep av nått slag. Ex en gammal repgrimma
Sax

Börja med att klippa lös två ringar från grimman. Ta sedan snöret och mät hur lång du vill att den ska vara. Knyt sedan fast snabb knäppet som ska sitta i sadelgjorden gå en bit upp och gör en knut till. Så att repet får ut i två delar. Knyt sedan fast ringarna i slutet av repet.

Lättast att mäta efter sin häst så det blir rätt längd osv. Tips är att spara en bit av repet vid ringarna om du måste ändra storleken. 

ELIN & MOA

Trötter

Trode att jag skulle somna när jag åkte in till stan för att hämta Moa. Men vaknade fort till liv, eftersom att det blir flum x2000 när vi umgås. Träffade även på Maria och Kattis på vägen ut till stallet ;) Regnet verkligen öser ner och grabbarna var utan täcke så dom var inte så glad när vi kom hem. 

Qp skyndade sig till grinden när han såg att matte skulle komma och hämta han. Gick och last tränade han på en gång. Gick först in med han vanligt och sedan lät jag Moa stå inne i transporten medans jag skickade på honom. Inga problem alls. Snart kanske jag kan lasta han helt själv. 

Allt är packat och klart inför Hubertus i morgon. Känner mig riktigt peppad och lite nervös. Men ska verkligen bli super kul att äntligen få träna. Hoppas jag får en massa hjälp med framför allt galoppen. Nu ska jag duscha och sedan sova. SJukt trött som sagt så behöver all sömn jag kan få!

ELIN


Hubertus och Tintin 



Städar

Kört med högtrycken inne i stallet nu. Passade på när det endå står tomt. Jäklar vad mkt smuts som låssnade tillslut. Så nu är det fräscht där inne och års städningen av stallet är gjort för i år. Skönt! Stora hagen är mockad och snart den lilla också. Bara min lilla grabb som saknas här hemma nu , fast vi har det ju toppen på Guldkusten också ;) Det skulle bara vara lite närmre ;)

Vet inte riktigt vad vi ska göra med grabbarna idag, det regnar idag så känns inte så lockande med en uteritt. Vi får se hur det blir. Ska ut och köra några kärror med bajs från hagen nu innan jag åker och hämtar Moa på skolan.

ELIN



fix och trix

Qp hade vila idag men jobbade han lite från marken medans Moa red Tiny. Var lite tjaffs ett tag där men tillslut så kunde vi göra det matte ville. Lyckades på nått sätt göra illa mitt pekfinger när han stegrade en gång så har ont som fan i det nu.. Gjorde även lite trail at hand, passade på när alla bommar låg frame.

Provade även att rida Tiny idag, har ju inte ridit han sen han kom hem från Håkan. Jäklar vilken skillnad det har blivit på han. Super kul att känna!

Jag har börjat att vänja Qp med back on track då han han varit lite gallig i bakbenen. Så han fick ha på sig dom för första gången i dag. Benen såg riktigt bra ut bara efter en timmes användining. Älskar BoT!

Tvättade svansarna och lite på kroppen på grabbarna så dom ser lite fräscha ut till helgen. Qp stod cool lugn hela tiden, förutom när han skulle stå och mysa med tiny;) I morgon blir det uteritt med grabbarna, kanske en sväng in på ridplan för mig också. Och packa såklart då. SKa last träna han i morgon också, det hanns inte med idag riktigt.

ELIN



Godmorgon!

Solen skiner och det blåser som tusan, men hellre det än snöstorm ;) Idag ska Qp vila, men ska åka ut och last träna honom lite så vi har checkat av det innan vi ska ut och åka i helgen. Ska om vädret tillåter försöka duscha grabbarna så den värsta smutsen försvinner. Qps pälsfällning får sig en liten skjuss också. 

SKa iväg på lite ärenden nu så i eftermiddag blir det Qp tid. Ska hinna köra högtrycken i stallet idag också var min plan, Får se hur det går med det.

ELIN



Todays pics :)














Trail

Idag stod det trail på schemat! La ut en massa bommar i olika kombinationer så vi kunde rida många olika vägar över. Det är toppen, finns så mycket man kan få ut från bara en liten del. Det gäller bara att vara lite fantasifull. 

Qps bogar var ute och vandrade lite från början och han var lite stel i ena sidan. Men han kom lös i bogarna efter en liten stunds flyttande. Körde mycket jogg över bommarna huller om buller. Känns som om han tycker att det är ganska kul endå. 

Galoppen kändes så jäkla bra idag! Kan ha att göra med att jag har blivit lite tuffare, eller mitt självförtroende har. Litar mer på honom framför allt. Känns toppen inför Hubertus i helgen! Ni som är sugna på att komma och kolla på en toppen clinic. Kom till Färsta i helgen och kika :D 

Två smak prov från dagen får ni också;)

ELIN






Gårdagen i bilder


Ute på tur i skogen!


Gos i solen ! :D


Jag och Qp njuter av solen :D


Tiny tycker att vågorna inte är att leka med ;)



Mys!


Stekarn ;)


Grabbarna grus


Lite stall pyseel :D



Ridhus bilder från igår


Moa och Sune


Moa och sune


Dreggel sune


Maria och woody



Uteritt till havet

Igår bestämde vi oss för att skritta ut en sväng i det härliga vädret. Grabbarna tyckte att det var toppen mysigt! Vi var ute i lite över en timme skulle jag tro. Red längst än väg där vi var tvugna att vända och rida tillbaka för det hade rammlat ner så mycket träd efter stormen.


Bestämde oss för att rida ner till stranden och kolla där. Påväg dit red vi förbi en majbrasa som stod och rykte och grabbarna brydde sig inte alls om röken. Nere vid vattnet var Qp fundersam. Men tror han tyckte det var mysigt. Kommer inte bli några problem att få ner han i vattnet till sommaren. Blåste lite för mycket vågor för att dom skulle våga gå i då.


Super nöjd över Qp idag. Han är verkligen stabil i alla lägen när man rider. Var bara när vi red förbi en hästhage med hästar som följde efter oss längst stacket som han blev lite fundersam och spänd.


ELIN


Nöjda efter dagens Tur:D



Anna och Eld, corn horse show 2012
















Uppsala helgen

Virrig som jag är har jag ju helt glömt bort att berätta om helgen som jag lovade. Började med att min buss till Uppsala var fullbokad så vi som skulle till Uppsala fick snällt vänta på en ny buss. Kom iaf fram till Uppsala och åkte och fixade Eld nästan på en gång. Han fick sig en dusch och jag bandade manen, Tycker att min teknik fortfarande sitter i fast det är ett år sedan jag bandade . Blev hem och slänga sig i sängen efter att allt var packat och klart.


På lördagen var vi uppe med tuppen. Första klassen var en trail. Anna och Eld var så duktiga så. Men det blev utanför placering. Sen var det en horsemanship som slutade på en andra plats. Dom red ett toppen fint mönster! :D Sen var det en pleasure som hon också kammade hem en andra plats på och avlsutade dagen med att ta första plats i western ridingen :) Bra jobbat :D

På Söndagen var vi bara där och kikade lite innan jag skulle åka hem igen :) Har varit en toppen helg :) 

ELIN



Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus