Spån

Idag har jag burit spån nästintill hela dagen känns det som. Jag och mamma var och hämtade hem ett lass med spån igår och jag bar in allt i stallet idag. Det är skönt att veta att man har spån hemma när vintern kommer så man inte ska ut på jakt efter spån.

Tintin får vila idag, han har gått så bra nu så jag känner att han förtjänar lite vila. Han går verkligen som en klocka nu, det är riktigt roligt att rida när man ser att han utvecklas varje gång. Så idag får han ta det lugnt i hagen och jag ska iväg ikväll på bio så det passar med vila för oss båda.


Vad har ni för strö i era boxar? Torv,spån?



                                                                       /Moa

Day 1

Har nyss käkat go frukost med Ida, min andra syster och nu ska vi snart ut på en liten tripp i uppsala. Anna ( den bosatta systern här) jobbar så vi får roa oss lite under tiden :)

Blir stallet efter det också. Ser ut som om mitt uppdarag sker på onsdag, men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge. Eller?

Update om dagen kommer in i kväll. Ses!

En gammal bild på mig och Pertan i gammla stallet i Uppsala :)




Uppsala nästa, igen ;)

Uppsala nästa ! ;)



Pigg häst!

Uteritt stod på schemat idag, Chaplin blev iaf överlycklig. Han tog fram arben som finns i han och spelade ut det till fullo.. Först var det två hästar en bit framför oss som var väldigt intressanta, sen kom vi mitt upp i någon hundträning så hundarna skällde ut oss ;) Sen blev vi om sprugna av två joggare som kom från ingenstans i skogen. Men det som fick det att spåra ut totalt var när det kom två bruna ( älgar i Chaplins ögon ) hästar travande imot oss. Flög flera meter upp i luften och svansen stod upp i luften. Tar man för mycket i tyglarna vid ett sånt tillfälle så stegrar och bockar han samtidigt så man måste planera vad man gör..

På det så började även hundrana låta igen och folk prata inne i skogen, så ja det tog kanske en 10 minuter innan jag hade lyckats lugna ner rödingen. Så nä, han var inge pigg ;) 

Nu ska jag packa för åker ju till Uppsala ikväll ;) dododododo ;) 



Vackert sammarbete

Det här ett ett klipp som jag verkligen gillar även om det kanske inte är världens bästa hästar som visas upp men man visar att en dressyrryttare kan rida westernhästar och att westernryttare kan rida en dressyrhäst. Western och dressyr har samma grund men man utför dem på olika sätt, därav är det roligt att se att ryttare från olika grenar kan rida varandras hästar.



/Moa


Do do do

Dagen har gått åt till att vara bakis.. Men har faktiskt fått lite gjort. Har faktiskt skurat Ponys box. Han var ju förkyld ganska mycket i slutet så han snorade en massa på väggarna och det luktar blä. Sen är det ju skönt att ha det rent om det skulle komma en häst i vinter eller nått. 

Imorgon åker jag visst till Uppsala en snabbis, gjort vissa beslut idag så dom ska ner och fixas nu ;) hihihihi!

Detta har jag gjort idag, kul.. nja.. 





Härlig

Idag har det varit en härlig dag, jag tog en jättestor sovmorgon och sedan klev jag upp och åt en brakfrukost som mamma hade gjort iordning till mig. Sedan gick jag ut och red Tintin, gud vad han var rolig att rida idag. Testade ett stumt stång med långa skänklar och en rund port. Han gick riktigt bra på det och fördelen med ett stång med långa skänklar är att jag kan använda mindre hjälper för att få han att lyssna på bettet.

Jobbade samling (idag igen) och det börjar ta sig, han verkligen fattar att han ska samla sig uppåt nu. Han lyfter ryggen bra och får ett långsammare tempo, nöjd matte! =D




/Moa


Kanske dags att våldgästa Moa ;)

Så det blir lite roliga blogg inlägg!

Vad skulle ni vilja se mer utav i bloggen ? 
Bilder, filmer, tips osv ?




i got a secret;)

kanske händer lita saker idag, men för tillfället är dom hemliga ;) Har lite beslut att fatta och lite saker att kolla upp. Är väll det enda roliga jag har att berätta för tillfället.

Annars idag händer det inte så mycket. Kanske blir utgång men har inte bestämt mig ännu. Är ju världens sämsta väder idag också.. Ge mig sol och värme tack!

Nä, nu blir det lite lunch med mamma och sis. Hörs!


Ey, vi kör en till bulgarien bild ;)



Feelings

Har i princip inte gjort nått idag. Dålig stil av mig.. Går dock med en känsla av att jag måste ut till stallat och mocka och ta hand om Pony. Men Elin, du behöver inte göra sånt längre, få in det i skallen ?? 

Fattar inte varför det är så.. kanske för att man är så van att vara ute i stallet varje dag sen hundra år tillbaka.. Svårt att bryta mönster. Imorgon ska jag iallafall försöka kliva upp i tid och ta en morgon promenad. 

Nu ska jag lägga mig i sängen och kika på nån serie tror jag. Sen blir det natti. Hörs imorgon alla läsare!


Saknar Bulgarien och mina fina tjejer !! :D



Regn regn regn, snacka om att det är höst!

Vaknade vid 5 tiden i morse av att fåglarna satt sig fönster brädan för att slippa regn och säga till att dom faktiskt har slut på fågel mat.. Snacka om att man blev less då. Lyckades iallafall somna om till slut och vaknade vid halv nio av att syrran slänger in hunden innan hon drar till jobbet. Albin hade rammlat ner i en vatten pöl när han hoppade ur bilen så han var dyng sur. Så det var lite synd om honom, tyckte han iallafall.

Sen sprang jag ut och slängde ut små ponnysarna en liten extra tuss hö och tog på Osk ett tunt regn täcke. Lillan stod ju och frös. Sen har jag och Albin bara haft soffa häng ;)





Bild från midsommar när Regnet attackerade stackars Albin så han vart blöt ;)



Barbacka tur

Ikväll red jag barbacka på Tintin, det är roligt att rida barbacka men samtidigt väldigt jobbigt för mig då jag har otroliga problem med min höft men det är ändå bra för mig genom att jag får träna upp styrkan i den. Tränade lite bommar och jobbade med att få han lös i munnen. Han hängde först höger tygel och ville inte riktigt släppa men då jobbade jag med att ställa ut han på vänste volt med huvudet till höger. Tillslut släppte han och jag började jobba med bommarna, red galoppbommar blandat med skrittbommar.

 Han har blivit lite feg när det kommer till skrittbommarna, han tvekar precis innan och så stannar han till i mitten. Men har börjat driva på mer men att han ändå ska söka sig nedåt och ta det lugnt. Sedan jobbade jag lite med boxturn, det är då han ska snurra runt i boxen. Försökte få han att söka sig inåt och nedåt, på slutet när jag la på neckreiningen så sökte han sig nedåt och inåt och fick till farten också. Jag jobbade boxturn utan box nu i början bara för att han ska fatta vinken och sedan ska jag påbörja med att använda boxen.





                                                                       /Moa

globen international horse show

Om snart en månad drar jag, Moa, Jossan och Anna x2 till stockholm och globen. Börjar längta lite faktiskt :D Är sjukt härlig stämning och en massa shopping. Inte för att jag vet vad jag som häst lös ska shoppa men men hittar alltid något kul ;) Börjar faktiskt bli lite less på showerna, dom måste börja komma på liiiite nyare ideér :)

Är det någon av er som ska dit ?







Chill

Blev ingen städning av boxen. Blev lite dåligt väder så skjuter fram det till helgen då det ser ut att bli bättre väder då . Så ja, dagen spenderdes framför tvn, vilket liv man har ;) Har inte så jäkla mycket att blogga om just nu. Men det får ni stå ut med. Funderar på att ta med Chappis ut på en tur nå dag också. 

Nu blir det mer tv mys med go te och Bonde söker fru, kan en onsdagkväll bli mycket bättre ? 




Skolhäng

Vet att jag inte är på topp med att blogga men har så jääääkla mycket i både skolan och hemma så hinner inte blogga nästan. Men försöker så gott jag kan men har knappt tid att sova känns det som. Nu sitter jag på skolan och inväntar min buss som ska ta mig hem efter en otroooligt intensiv dag på skolan. Vill bara hem och få klart stallet och sedan ut och springa för att rensa tankarna lite och sedan plugga plugga plugga.

Ska försöka rida också men tror inte att det blir av idag. C'ya later alligator!


                                                                       /Moa


morgon promenad och go frukost

Tog en promenad bort till syrran idag och blev bjuden på go frukost där. Suttit och käkat frukost bra länge ;) Men måste väl börja dra mig hemåt för att börja skura lite i ponys gammla box. Måste kolla hur kallt det ska vara i kväll/natt. Vill ju inte hålla på att blöta ner också torkar det aldrig upp.

Får hoppas att Moa bloggar lite idag, tycker hon är lite dålig på det  ;) Hon har ju iaf en häst att skriva om :D


Hörs!

Så här härligt var det i morse!




Just nu! 20% Rabatt på alla ytterjackor hoss Hööks!

HÖÖKS

// ELIN


Hästlös

Började dagen med en härlig spring tur! Var dock lite kallt men det är bara att kämpa på! Var in till birsta en sväng på eftermiddagen, men annars har det väll inte hänt så mycket. Känner mig lite rastlös utan häst. Men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge. Hoppas jag iaf..

Nu blir det en stor kopp the och lite tv tittande. Har fasnat för en massa serier nu när jag har tid för tv tittande. Kommer rulla fram innan jag har fått en ny häst. Vad gör folk som inte håller  på med hästar eller annan sport? Tacksam för tips ;)

Imorgon ska jag antagligen skura rent det sista i Ponys box.. Känns lite tungt, men det måste göras.. Ska bli hyffsad tempratur ute i morgon så gäller att passa på innan det blir minus grader. 

En riktigt gammal bild på mig och Pony innan en dressyr träning för Jessica :)





För er som behöver lite maskerad tips nu i Halloween tiderna ;)



För att se fler förslag, klicka HÄR.




Tv3Play

För er som missade sanning och konsekvens förra veckan. Kolla in det på tv3 play. Var faktiskt riktigt bra. Får en att fundera en gång till innan man ska köpa häst. Finns svinit folk därute!

Klick HÄR för att komma till programmet.




Show grimman

Och en showgrimma följde också med . Svårt att ta bild på den men ni får lite små deltajer i stället. Har ingen häst hemma som den passar på ;) Får kanske ta med den till moa och låta Tiny posa i den. Nått ni skulle vilja se ? 

// Elin

Busy life

Mycket som händer nu och timmarna är för få. Har varit på skolan idag och direkt när jag kom hem tog jag en löptur med hundarna för att rensa tankarna lite och efter det vart det middag. Resten av kvällen spenderade jag i stallet tillsammans med Tintin, red på banan också.


Jag och Nilz. Tur att iallafall en av oss ser ut att vara peppade!

Till en början var han lugn och fin sedan började han bråka lite med min högra skänkel när vi skulle jobba twotrack. Tillslut fick jag till det och han började acceptera att man var på han lite, jag avslutade med att rida galopp och joggbommar på helt lösa tyglar. Han gick så jäääkla bra då, kunde leka runt hur jag ville och han bara följde efter.


Grabben min som har börjat mogna så mycket!
'
/Moa


Den lilla svarta!

Fick denna svarta slinky av syrran när hon var i USA. Kalas bra då min turkosa inte passar till alla hästar.
Men denna passar ju till alla. Me like :D

// ELIN

För mycket fritid ?


Hemresa

Åkte till stalllet medans mamma och pappa åkte och hämtade sis på flygplatsen. Fick sällskap av Jossan runt banan. Blev helt slut av att sitta och hålla eld i en sakta galopp, Jossan red Pelle så det går inte så fort. Men var nog lika jobbigt för oss allaihopa ;)

Var hur skööönt väder som helst ute :D Satt verkligen och njöt av livet. Kommer verkligen sakna allt. Mest att ha sällksap i stallet.. Har också insett hur mycket jag behöver ha en häst. Kommer kännas tomt att komma hem nu..

Någon som vet om en fin och trevlig häst till mig ?? Har en till på gång som jag har kikat lite på men vi får se ;)

Nu ska jag ta och åka hem mot kära Norrland. Bloggar sedan om dom fina sakerna jag fått av sis :D



Världens vackraste


Gud vad jag gillar den här bilden, det ser så harmonisk ut!


                                                                          /Moa

Morgontur

Var till stallet på morgonen idag, hade lite bråttom då jag skulle iväg en snabbis till farmor i stockholm. Bjöds ju på go lunch där! :D

Longerade iaf Eld en liten stund i ridhuset. Går att longera han utan lina. Sjukt nice! Han tyckte dock att det var sjukt drygt och så fort man säger Bra Eld! Då stannar han och tittar på en som att , jaha är vi klara nu ? Söt kille :)

Nu blir det lite gomiddag med min kära mamma och pappa :D

Solen lyste in så jäkla härligt i ridhuset idag.

 

Fina Elden

 


En härlig tur i skogen

Jag,mamma,mormor, syster, hundarna och Tintin tog en lång och härlig tur i skogen i jakt på svamp. Vi hittade en massa svamp och det är ju bara såååå gott. Tintin var så duktig och gick efter mig i skogen, han var lös men det var inget problem utan han är så snäll och bara är med. Vi tog jättefina bilder vid havet också som ni ska få se bara syster har skickat bilderna till mig. Hon ska få skicka filmen där hon rider också, hon är dressyrryttare

Nu är det mat på schemat med familjen, det ska bli så gott med svampen som vi plockade idag. Sedan vet jag inte vad som händer ikväll men något roligt lär det ju att bli.



Fy vad jag älskar min häst. Det finns inte ord♥


                                                                             /Moa


Besök

Var till stallet en snabbis idag. Mamma och pappa komme ner idag för imorgon ska vi åka till sthlm och hälsa på farmor. Sen åker jag hem med dom på söndag eftermiddag när sis har kommit hem. Var ut till hagen och gosade lite med elden och kollade så att allt var bra med han och det var det .

Nu väntar jag på att dom ska komma och äntligen ska jag få riktig mamma mat :D Jag är sämst på att laga mat för er som nte vet haha.. Men tycker att jag börjar bli bättre.

Så idag hände det inte så mycket ;)

Go gubben :)

 

 

// Elin


Tack

Är otroligt tacksam för alla fina kommentare som jag har fått under den jobbiga sista tiden som jag hade med Pony. Era kommentarer har verkligen varit en tröst! Många av er har delat med er av egna erfarenheter och det hjälpte mig mycket i mitt eget förberedande inför det jobbiga. Så TACK!!

Passar på att tacka min fina familj som har funnit med mig under hela denna jobbiga resa. För det är inte bara jag som har förlorat min bästa vänn, utan min familj har förlorat en familje medlem. Pony hade sin egna lilla plats i hela familjens hjärta. Så han saknas oss alla.

Och sist men inte minst. Ett stort tack till Moa Nyman som alltid finns där och har stöttat mig till tusen!

Så Tack till er alla !




Trött tjej och häst

Kom till stallet ganska sent idag. Har varit lite små seg av mig hela dagen. Eld hade gett mig lite extra jobb genom att först bajsat ner hela boxen, var nästan så man kunde tro at det stått två små araber där och sedan kört ett race inne i boxen. Och för det andra hade han hittat en riktigt mysigt lerhål..

Red iaf i ridhuset satt och flyttade lite olika kropps delar idag. Men Eld var inte riktigt på G idag. Kändes trött och var inte alls med idag. SÅ red inte så länge. Hoppas på lite bättre väder så man kan rida ut i morgon. Det tror jag Elden skulle gilla:)

Red Allie idag, känns bara bättre och bättre. Känns som min sits har blivit 10 gånger bättre efter några turer med Allie. Han säger till så fort jag sitter fel eller gör nått konstigt. Man sitter och rider med ett leende på läpparna kan jag säga. Vilken häst ! :D

Nu väntar jag på att min mat ska bli klar. Är nåjävulska hungrig! glömnt bort att äta idag också.. dålig stil Elin ;) Nä nu ringde klockan bäst jag skyndar mig innan det  bränns. Hörs!

Eld var inte på fotomodells humör utan skulle bara se ut som en åsna med öronen .. ;)

 

 

// ELIN


Massa skoljobb

Har en massa skoljobb som måste vara klart tills imorgon plus att jag har ett historiaprov som ska göra imorgon så idag blir det kasst med bloggning. Slänger upp ett inlägg efter att jag har varit ut i stallet och pysslat med min prins! 


/Moa

Elin och Tintin

Här rider Elin runt på Tintin på ridplanen, det är roligt att se dem tillsammans då Tintin tycker det är roligt när Elin rider han. Här leker de runt bara och galopperar lite. 




/Moa

Fullt ös

Red Eld i ridhuset idag. Han kändes riktigt stel och grinig i början av passet så jobbade mycket med att flytta lite rumpa och lite bog. Efter en stund så låssnade det och han kändes jätte fint. Tränade lite på galopp fattningara och oj vad duktig han var lill killen. Känns som om att han gör fram steg hela tiden. Med tanke på hur han var när han kom och hur han är nu. Fin kille!

Satt och rullade på lite i galoppen och han blev riktigt härlig att rida. Stod och myste ett tag på gången, vilket var väldigt uppskattat av Eld.

Sen fick jag rida Dulcy en annan av western ridskolans hästar. Tänkte att jag skulle prova nått nytt. Hon var jätte rolig att rida också. Hon skulle dock jävlas lite i galopp fattningarna men efter en stund så blev dom riktigt bra. Lite jobbig galopp att sitta i men gick bättre när man började vänja sig ;) Allie är lite bekvämare i sitt steg ;)

Blev tacos kväll med bonde söker fru hemma hos mig efter ridningen. Jossan åkte precis hem så ska väll ta och hoppa i sängen jag också. Känner mig dock inte så trött..

Fin lilla älskling Tjockis ! ;)


Följ oss med Bloglovin!

bloglovin

Glöm inte att följa oss på Bloglovin!

Tv3- Sanning och konsekvens!

Kolla där nu, handlar om hur man kan bli lurad på hästmarknaden!

20111019

Ikväll stod träning på ridbanan på schemat. Började med att känna på hans rumpa och bogar och jobbade han lös i munnen. Sedan gjorde jag övningar för att släppa på lite spänningar i nacken och rygg och sedan satte jag igång med att jobba förflyttningar. Han gjorde det helt okej i galoppen, han har haft det jättesvårt för att flytta sig i galoppen men nu börjar det faktiskt hända lite saker och han börjar verkligen jobba med ryggen. 

I joggen gick det väldigt bra, han var mjuk och följsam. Jag kunde bara vinkla min höft så förflyttade han sig väldigt lätt och kändes alldeles toppen. Efter det lekte vi runt lite på joggbommarna och bara njöt av kvällen. 



/Moa

Dags att hitta prinsen ?

Titta vad som kommer följa med sis hem från USA till mig ;) Nu måste jag bara hitta en häst som kan ha den ;) Lite askunge saga kanke, får ta med mig griman när jag är ute och provrider ;) hahaha eller inte..


Storm

Snacka om att det var värsta ovädret igår! blåste som tusan och regnet bara öste ner. Kom iväg sent till stallet då jag höll på att elda och ha mig här hemma. Hästarna hade fått komma in tidigare och Eld var på riktigt dåligt humör för det inte fanns nå kraffoder i krubban och han var blöt.

Mockade och sedan gick jag in med Eld i ridhuset. Är gånger som denna det är köng att ha ridhus och stall i samma så man slipper bli blöt ute. Jobbade lite från marken, var igentligen vilo dag men han behövde röra lite på sig så han blev varm i kroppen. Han är rikitg duktig på att följa efter mig, han har hela tiden koll på vart jag befinner mig.

Sen var det bara att åka hem och krypa ner med en gosig fil  framför tvn med lite tända ljus.

Ska väll åka bort till stallet snart igen. Tänkte att jag skulle städa det sista och plocka bort lite disk i köket. Josse kommer hit ikväll och då ska vi käka tacos och titta på bonde :D

Eld ser ju ehh.. Lycklig ut ? ;) Bilden är från min och moas uppsala resa i våras :D

 

 


Rods.com

Här kan man verkligen gå banana's när det gäller att hitta roliga och bra produkter till grymma priser. Man kan hitta varor som i Sverige kostar nästan det dubbla som i USA. Te x Touch Up, sprayfärg till benen kostar 195 i Sverige och kostar ca 70 kronor i USA. 

Här hittar ni länken dit! In och köp och njut, jag tror själv att jag ska köpa hem lite bra-och-ha grejjer. 




/Moa

Saknar

Saknar min fina Pony sjukt mycket.. kommer kännas konstigt att komma hem till en tom box.. Trodde det skulle kännas bättre att bo här nere men saknaden smyger sig endå på.. Längtan efter en ny häst bli bara större. Måste ha nått att lägga ner all min tid och kärlek på. Inte för att nått kommer vara som det var med Pony. Men bara att få ha nått att håla på med gör allt mycket lättare.

just nu känns det som om att jag aldrig kommer hitta en ny häst. Finns ju ingen som kan tävla mot Pony. Har en liten depp dag idag.. snart gåt två veckor sedan Pony gick bort..


Lite gammla Uppsala bilder

 

 

 

 

 

 

 

 


Gör det själv med hjälp av Hobbyhorse!

 

Tröja 550 kr

Glitter kit 199 kr

Form tyger 100 kr /färg

Totalt 849 kr

 

 


kyligt

Riktigt ruggigt väder ute idag. Men tvingade mig endå ut på en tur runt på banan med Eld. Han var riktigt pigg och framåt idag. Skulle dock flyga i luften för små saker osv. Så jag behövde iaf inte frysa under rid turen. Mockade och fixade lite, la in lite nyrr lin i boxen så nu får han sova fräscht i natt ;)

Nu har jag precis tjockat i mig ett gäng potatis bullar och ska dra mig ner till soffan för lite tv tittande.
Slänger upp en bild på allie eftersom det var önskat ;)

En suddig iphone bild från dagens tur.

 

En bild på Allie från sist jag var i uppsala .

 

 


Resumé

Blev ingen bloggning igår pga att jag är sjuk så jag är hemma idag. Träningen igår för Håkan gick helt jääääääkla underbart. Tintin var en dröm att rida, vi höll mest på med bytesträning och han har aldrig gjort sådana byten förut. Vi hade fullkontroll och jag hade kontroll på varje del av hans kropp. Nu är jag så taggad på mer träningar och tävlingssäsongen 2012, det kommer bli westernriding för hela slanten. Kommer upp filmer från tävlingen så fort filmerna är klara! 

image description
Världsbäst ♥

/Moa

Trött

kom nyss hem från Josse, blev lite serie tittande i kväll med go fika. Har fått träningsvärk som bara den. Hej tjejen med sämst kondis is here! Märks att jag inte ride rlika mycker som förr. Men det ska det bli bättring på. Ju mer jag är här nere ju mer sugen blir jag på en ny häst. Behöver en häst nu!! Kan inte den perfekta hästen dyka upp nu ??

Höll iaf en lektion för Amanda i går på Eld. Det gick super bra. Dom skötte sig kanon! Tänade lite på hur hon skulle jobba han i form i skritt och trav och lite hur hon skulle sitta osv. Hon lärde sig jätte fort så det var roligt!

Red även allie idag igen, gillar den hästen mer och mer. Stod och myste en stud i stallet och allie försökte äta upp min iphone, kan det ha med äppler på baksidan att göra ? ;)

nä, nu ska jag sova. hyffsat trött. Får se vad morgondagen för med sig ;)

EDIT: Inlägget hade inte blivit publicerat så kommer nu lite senare istället;)


Fina Ramondo

 

 

 


Gårdagen

Åkte till stallet på eftermiddagen, red lite dressyr i ridhuset med elden idag. Världen oskönaste sadel. Håller mig till weestern sadeln framöver. Red på det tredelade bettet idag, men tyckte inte att han gick så bra på det. Så blir nog inget ridande med det heller, håller mig till det två delade lite smalare.

Fick rida allie idag också. Gick mycket bättre idag, svårt innan man hittar alla knappar. Super trevlig och fin häst. Men jag får verkligen sitta och tänka på hur jag använder min kropp och sätet. Så det är super bra träning för mig. 

Stannade kvar och käkade middag med josse och sedan satt vi och kikade på nån film på tv. Mysigt värre:) idag ska Amanda få rida Eld så ska väll åka dit och hjälpa henne lite :)

En gammal bild på mig och Eld


Träning för Håkan

Har precis packat klart det sista nu och snart ska vi åka till Timrå. Blir en snabb update för mig nu bara, kommer bilder och filmer från igår ikväll. Jag skulle ju vara groom till Kattis och Maria men det slutade med att jag tävlade fyra klasser på grabbarna grus. Det var väldigt roligt och spännande. Nu måste jag kila, hörs ikväll! 


/ Moa

Update

Oj, har helt glömt bort att blogga.. Eller har inte orkat slagit på datorn ;) i torsdag så red jag en sväng i ridhuset, blev lite jumping bara. Kände igenom honom och så. Hängde med syrran en sväng med bussen på kvällen också. Skjussade syster och gänget till arlanda klockan 4 igår morse. Snacka om att man var ett vandrande lik. Var tvungen att hitta hem helt själv från arlanda också.. Men jag lyckades, hyffsat stolt över mig själv ;)

Sov ganska länge innan jag klev upp och städa lite i köket innan jag drog iväg till stallet. Mockade och donade lite, satt och tittade på medans Josse red en häst och sedan red vi ut på rund banan. Satt och rullade på där ett tag, det gillade Elden ! Perfekt att ha en sån där bana, skönt att bara kunna ligga och rulla på.

Sen fick jag rida en av western ridskolans hästar. Super fin häst men otroligt sköna gångarter. Kul att få testa lite :D Sen blev det lite tv häng hos josse innan jag åkte hem och sov.

Idag har jag städat det sista i huset och ska väll slänga i mig lite käk innan jag ska åka och rida en sväng. Är sjukt stel i kroppen och små ont i huvudet och halsen.. hoppas jag inte åker på nån förkylning bara..



Jag och Eld härom  dagen.


Min säng kompis Tjockis ! :D




Jag och Tintin på SM



Jag och Tintin på SM. Helt okej ritt, hade några splitbommar på galoppen och fick inte riktigt igång den första galoppen men överlag var jag väldigt nöjd! 

/Moa

Längtar tills...

... i helgen. Ikväll kommer Håkan med tåget så ska vi hämta han och sedan blir det nog natten rätt så snart. Imorgon så blir det tävling för hela slanten, Håkan ska döma tävlingen och jag ska vara där och fota och titta på hästar. Sedan blir det hem och äta lite god middag och jag ska rida Tintin. Sedan på söndag blir det träningar inne på Timrå för Håkan. Det kommer bli en jätterolig helg tror jag med roliga människor! 





/ Moa


Stall saker

Sadel hängare för wester sadel med plats för padden under.

Precis vad jag behöver, sjukt less på att padden formar sig när den liger under sadel på hängaren och det ser så slarvigt och stökigt ut när den hänger ovan på.

Finn att köpa på Börjes för 70 kr.

 

Hängare till min tömkörnings sele. 15 kr på Börjes.

 

Lite bra att ha saker. Ska göra om lite i stallet med förvaring osv. Så är lite saker som ska bytas ut osv . Dessa blir säkert köng.

 

 


 


 


Barbacka tur

Är frame i Uppsala nu, åkte tidigt med bussen så var här vid 12 tiden. Åkte vid stallet vid två tiden, mockade och fixade på. Var helt själv så det var lugnt och skönt i stallet. Kan gå och påta på som man vill. Tog in Eld och flätade manen, ingen fladder man när tant Elin är här inte ;) 


Blev en barbacka tur i ridhuset idag, Eld fick en spark på sitt ben här om dagen så han vart lite svullen så han skulle bara ta det lungt idag. Men det såg jätte fint ut och inget svullet så det är bara att rida på som vanligt nu. Skönt :D Körde lite mjukgörande, gick över lite bommar som var frame osv. Allmänt chill. Tok regnade ute så lät riktigt mysigt när man red där inne .

Får se vad vi hittar på imorgon, men blir nog en tur i ridhuset då också. Fattar nu hur skönt det är att ha ridhuset vägg i vägg med stallet ? Skulle jag ha min häst inhyrd så skulle jag välja ett sånt här ställe. Helt klart värt det :D

Nu blir det lite chill framför tvn innan jag ska åka och hämta syrran på jobbet. Gött! Hörs imorgon !

 

 

 

 

 


Hoppning

Vad skulle ni säga om jag lägger upp en film där jag testar hoppa Tintin? Fick sånt sug efter att hoppa nu så tänkte att någongång ska väl vara den första haha. Han har nog aldrig verkligen hoppat förut men ska bli roligt att testa. 


/Moa

Skolan

Sitter i skolan just nu och har samhällskunskap. Har varit lite mycket nu några dagar och har inte hunnit blogga men nu ska jag fixa fram lite roliga inlägg tänkte jag med lite tips och tricks! Har inte ridit sedan i söndags, fast då red Elin. Idag ska jag ta och rida tänkte jag, tror det blir samlingsjobb på schemat med förvända galopper och lite spinnträning. 

Ska be pappa filma lite om han hinner, det är jättebra att filma så man själv ser vad man måste jobba med! 


Jag& Tintin, Sara&Blenda och Maria&Woody

*

/ Moa

Tips, Silon salva!

Leriga hagar och regn varannan dag. Ja, det är dags för muggens tid. Pony fick alltid mugg på sitt ena bakben när det blev höst. Hur man än klippte och torkade så kom det endå smygande. Provat det mesta, till och med Potatis mjöl vilket funkade helt okej. 

Men så fick jag tips om en barn salva som fanns på apoteket som hette Silon. Hur bra som helst! Muggen försvann fortare än fortast. Den är bra för det mesta också, vätskande sår, eksem ja lite allt möjligt har jag använt det till. 

Den är väldigt fet så kan vara svårt att få bort det, men den är dryg så man behöver inte använda så mycket varje gång. Finns att köpa på Apoteket för ca 50 kr. Helt klart värt att ha i sitt stall apotek!











Blåa streck

Blev en tur längst vägen över till Hov sidan då det älg jakts skylten var uppsatt. Red barbacka då Chaplin inte har nån sadel som ligger bra just nu, förutom min western sadel då. Blev en hel del flyttning av kroppen och riktigt böja igenom honom. Han är ju vig som ett kassa skåp just nu. Menhan blev riktigt mjuk och fin på slutet.

Den lilla arben i honom smög sig fram lite då och då idag. Svansen i vädret, arab nacken och 2 m från marken. Var blå streck på sidan av vägen som var sjukt läskiga. Brukar ju inte vara sånt där ;)

Travade på för det mesta, och gud vad han sprang och frustade. Tror att han tyckte det var skönt att få komma ut lite! :D Nu ska jag sista minuten packa lite och sedan åka och handla lite mat med mammsen. 

Imorgon bär det av till Uppsala! 



Lite iphone bilder från idag.




God morgon!

Har precis käkat frukost och ska ta och städa lite här hemma innan det bär av ut till stallet. Känns så konstigt att inte kliva upp tidigt och ha utsläpp, saknar det. Men tror inte jag är redo för att gå ut på morgonen och ha utsläpp. Skulle kännas på tok för tomt att inte ha en Pony som väntar på en.. 

Idag står det iaf ridning på schemat. Blir en uteritt för det ser ut att vara toppen väder ute! Kanske tar med kameran ut och tar nån bild. Nä, nu ska jag fortsätta att städa lite så jag kommer ut nån gång! 



Chaplin i våras







Uppsala bo för en vecka

Då var resan bokad, bestämde mig till slut för att åka ner till Uppsala för att vara häst vakt åt syster. Känner att jag behöver komma här i från. Och vad är bättre än att lägga sin energi på att ta hand om Eld ? 

Lite surt att jag missar helgens tävling/träning med Håkan. Men men så kan det vara, hoppas ni andra åker ut och kikar på söndagens träning ute på Timrå. Min favoriter ska ju vara med och träna ! ;) Är sjukt lärorikt att bara vara med som staket ryttare också! 

Imorgon ska jag rida Chaplin en sväng och på onsdag åker jag. Så Moa , jag missar våran rid date på torsdag !:( 


Jag och min favvo Chappe.






Bilder från i Lördags!















Rosa reflex drömmar hos HÖÖKS!

Nu är det åter igen dags att införskaffa lite nya reflex så vi syns längst vägarna i höst och vinter mörkter. Varför inte synas lite extra moch välja den rosa färgen ? ;)

Passa på att handla nu när HÖÖKS har 15 % på alla reflexer!













Tiny

Var ju jag som fick den stora äran att rida Tiny tidigt imorse. Blev lite morgon gymping för oss båda. Kändes riktigt bra idag ändå. Jag börjar bli lite lösare i min kropp nu men det är en hel del jobb kvar på mig själv just nu innan jag är tillbaka på topp igen! 

Slänger iaf upp en lite film från idag när jag rider lite Hunter. Och nä, det är inte lätt att rida lätt i western sadel!
I övrigt en toppen helg, precis vad jag behövde. Även fast det känns lite tungt att vara hemma igen.



Underbar helg

Har haft en riktig toppenhelg med Elin. Vi har pratat hästar och varit med hästar hela tiden, sedan har vi lagat godmat och kollat på massvis med filmer. Jag har njutt av varenda sekund, jag väntar även med spänning på bilderna som Elin tog på oss när vi red igår. Tog på båda mina ögonstenar, Tintin och Ylli. Tänkte göra en presentation av Ylli sedan när jag får lite fina bilder på prinsessan. 

Nu är det riktigt ruskigt väder ute, det tokblåser och regnar men hoppas på att det går över. Har en känsla över att det kommer snö inom några dagar men hoppas det kommer efter nästa helg. 



Bild från mobilen när vi var ute.

/ Moa

I Djuped

Nu sitter jag och Elin i Djuped och tittar på träningar för Håkan. Det är riktigt roligt att se bra ekipage träna, det är så trevligt att titta på. Vi ska snart åka och äta lite go'pizza och sedan tillbaks för att glo på lite mer hästar. 

Mer update kommer när vi är hemma igen. 



/ Moa


Galopp med Tintin

En härlig galopp en lördagseftermiddag. Elin och jag var ute och tog en massa fina bilder men dom får Elin lägga upp för hon glömde att ta med sig kamerasladden men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge.



/ Moa

Hetast 2012

Vi vet ju vilka som kommer vara snyggast på tävlingsbanorna under 2012 iallafall. Helst störtsköna tröjor som är grymma. 



Det här är bara en test som vi har gjort för att se hur det skulle fungera och se ut och vi tycker det var bra för att vara första försöket. 

/Moa

Fredagsmys

Ikväll blir det nog inte speciellt mycket bloggning då jag och Elin ska ha en kväll med en massa skitsnack, go'fika och finfilm. Slänger väl upp något inlägg men mer än så blir det inte. Igår spöregnade det hela kvällen så det skulle nog inte blivit speciellt fina bilder så avvaktade med det. 

Hade en mysig kväll igår med mamma, vi åt lite godsallad och sedan så tittade vi på Tv hela kvällen. Skönt att inte behöva göra någonting utan bara sitta hemma och ta det lugnt och planera inför helgen. 



Hobbyhorse

Det är stor rea hos Hobbyhorse så ska man köpa fina tävlingströjor till helt okej priser så titta in där. Tycker de har vissa som är riktigt fina.





Funderar starkt på att beställa hem någon av dessa tre, tycker de var riktigt fina. Vilken tycker ni bäst om? 





Inga bilder

Kamerasladden lekte kurragömma igår så tyvär vart det inga bilder men hittade den imorse så nu ligger kameran på laddning hemma och är redo för användning. Ska med mamma på banken först och fixa mitt ID-kort för jag måste ha ett sånt när vi åker till Stockholm. Håller på att ladda upp ännu mer filmer sedan tänkte jag, lite horsemanship och trail. 


Jag och Elin sist vi var iväg tillsammans. Uppsala -11 =) 





Jag tror mitt hjärta blöder..

Livet är inte en dans på moln, även fast det är just det vi alla hoppas på. Livet har en början och ett slut som kan komma fortare än man tror. Livet är vad man gör det till.

Jag minns det som igår, första gången jag såg in i dina kastanje bruna ögon. Det var kärlek vid första ögonkastet och jag var fast. Jag var fjorton år och på jakt efter en vän att dela livet med. Osäkerhet kom endå krypande, du var ju endå lite över tjugo år. Var det värt det ? Skulle jag våga eller fortsätta mitt sökande på den rätta?


Men nått inom mig sa att du var den rätta för mig. Vad hade jag att förlora?

Den dagen du flyttade hem till mig var den bästa i mitt liv. Jag var så lycklig! Jag kan fortfarnade minnas bilden av dig i hagen. Med solen som sken på höst löven så det blir ett rött ljus som glittrar mot din lurviga bruna päls och dina ögon som lyser upp när du tittar på mig.

Livet gav oss motgångar, men tillsammans tog vi oss igenom det och skapade framgångar. Du lärde mig massor och du fick mig att växa som människa. Du var alltid vid min sida, vad som än hände. Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden för att uppleva allt det underbara igen och igen. Jag önskar att du alltid skulle finnas vid min sida för vem ska finnas vid min sida nu?

Att se dig försvinna bit för bit är obeskrivligt.. att gråta sig till söms är inte okej. Men varje gång jag ser dig känner jag mig stark, för dig ska jag göra allt. Även om det betyder att jag måste låta dig gå vidare.

Jag kommer föralltid sakna din vänskap, ditt sätt att komma springande och gnäggande för att möta mig i hagen. Din lurviga päls som tröstat så många gånger. Din ärliga blick som får mig att smälta. Allt som har med dig att göra kommer för alltid att finnas inristat i mitt hjärta.

När livet känns tungt behöver jag bara tänka på dig för att ett litet leende ska komma fram på mina läppar. För du är solen i mitt liv.

Allt känns så tomt just nu och jag vet inte hur jag ska få tomheten att försvinna. Antar att den alltid kommer finnas där. Kan inte fatta av jag aldrig mer kommer få känna din mule mot min kind, din lurviga päls som glider genom mina fingrar och den bästa vänskapen man kan ha. 

Du var min dröm, min verklighet, mitt liv och det bästa vän man kan ha.

Jag älskar dig.




Hunter under saddle- Paint championatet

Här kommer en av många filmer från Paintchampionatet. Maria och Woody gjorde ett toppenjobb tycker jag, det här var en av deras första Hunter under Saddle. Roligt att se Hunter med så många olika typer av hästar. 








Am. Hunter Under Saddle- Paintchampionatet 2011


Dressyrträning

I helgen är det Håkanträning. Dock ska jag inte vara med men Elin och jag ska åka och titta tänkte vi. Man lär sig otroligt mycket av att titta på träningar. Ibland förstår jag nästan bättre när jag sitter brevid och få se andra göra uppgifter och sedan göra samma, nyttigt för mig. 

Idag gjorde jag något som jag inte på gjort på.. ja jag vet inte. Kanske 4 år! Jag red dressyr på Tintin och gud vad det var roligt. Han var faktiskt väldigt duktig och lyssnade på minsta vink och han hade rätt hyffsat tempo för att vara en pleasure häst. Mamma lillgrabb, han kan faktiskt en del. Tränade väldigt mycket övergångar och försökte få han samlad, sedan när jag kände att han var med mig började jag träna byten och han gjorde byten i vart fjärde. Gud så stolt jag blev över han. Red inte speciellt länge idag, han har gått rätt mycket nu några dagar så det vart ett lätt pass idag och imorgon ska han få vila och pysslas med bara. 


Finklädd i läderlapp på ryggen! =D 




Sorg hos oss

Ikväll/eftermiddag ska jag ut och fota Tintin och Ylli. Ylli är stallets maskot kan man säga, en shettis som varit med enda sedan jag var liten. Sen blir det antingen en uteritt eller leka lite på ridplanen, blir det ridplan tänkte jag be mamma eller pappa filma lite. 

Idag är det sorg hos Northern Showhorses. Skänker en stor dos kärlek till Elin som miste sin andra del i livet. Du är stark! ♥






Kvällsridning

Precis kommit in från stallet och efter en ridtur på Tintin. Mamma var snäll och gjorde stallet till mig så jag behövde bara rida idag. Red på stång idag och lekte runt lite, jobbade med twotrack och sedan tränade jag mer galoppbommar. Det är något jag tycker är väldigt nyttigt för Tintin, han sätter under sig bättre då. 


Har ni någon speciell övning ni gillar göra mer än någon annan? 




Svar på fråga

Fick en fråga om varför jag var sne i kroppen och villka skador jag hade fått av ridningen. Så här får ni en kortis om det då..

Varför jag är sne är för att när jag gick omkull med Pony så var det nått som hände. Har blivit lite kort i några muskler och ena axeln är längre fram en den andra. Detta håller jag på att träna till nu.

Skador jag har fått av ridning

  • Brytit handleden
  • Brytit & fått sprickor i revbenen.
  • Kotkompretion i ryggen och sjukhusvistelse i ca ett år.
  • Knä som hoppar ur led.
  • Stukad/krossad fotled
  • Blå slagen höft.
  • uppköttad fotled/knölen
  • islag i axeln så har ett fint ärr där också.
  • Tårna har ju blivit trampad på några gånger ;)
  • Sen har man väll fått lite blåmärken och små saker som man inte minns.


    Ja, var väll det som jag kan komma på. Hoppas du fick svar på din fråga. Har ni frågor så tveka inte att fråga. Spelar ingen roll om vad. Besvara det mesta så gott jag kan :D






Bilder från Uppsala

Amanda och Eld innan ridlektion


Pärla i hagen





På upploppet;)

Anna och Eld











New Body

Jag säljer nu NewBody- produkter till Youth World Cup Sverige 2012. Ungdomslaget från Sverige säljer detta för att ha pengarna att åka iväg till Tyskland 2012 och tävla. Nu ska vi sälja och är det så att ni vill vara med och supporta svenska laget+ att få funktions-och underkläder till onekligt bra pris och bra kvalite så hör av er till mig på min mail. [email protected]! Det skulle betyda otroligt mycket att få iväg ett lag till Tyskland! 









Update


Sitter i skolan nu och inväntar en lektion, skönt med sovmorgon faktiskt. Igår fick jag rida min fina kille, han var väldigt pigg och ofokuserad men det gick ändå. Jag jobbade mycket med att få honom lugn och låta han rulla på bara. Red även lite galoppbommar för att få han att lyfta på ryggen, det gick väldigt bra. 

Till helgen ska jag vara med tant Elin och så ska vi ha det alldeles mysigt. Vi ska upp till Djuped på söndag för att titta på Håkanträning och äta lite gopizza påvägen. Blir nog lite ridning för våran del också fast på Tintin. Vi kan säkert göra en videoblogg också så ni får se vilka vi är!


Tintin i somras









Eld på ride campen

Efter som att jag fick en förfrågan om jag kunde visa lite bilder på Eld då han var i Sundsvall och jag hade med honom på ride campen så tänkte jag slänga upp några bilder på det. Bilderna från Uppsala kommer kanske imorgon, beroende på hur mycket tid jag har. Imorgon är ju dagen man inte vill ska komma..  Men här kommer iaf bilderna på Eld.

Hade inte så många bilder på denna dator men hoppas detta duger endå :D Nu ska jag försöka sova, blir en lååång dag. 



Hela gänget och tränarna från USA


Chris, Jag & Eld, Maria & Woody , Kattis & Sune. Moa & Tiny, Jenny & Kid


Jag och Eld



Kvällsmat är det bästa med allt! ;)


Mitt i en övning












Paintchampionatet- del 1

Vilken helg vi har haft med ett riktigt härligt gäng och duktiga ryttare. Tänkte att jag kör en sammanfattning på vad vi gjorde och hur det gick. 

Torsdag

Vi fixade allt på morgonen och hade oss, sedan bar det av till herr Håkan trots en massa strul med pyspunka och grejor som flög runt i hästbussen. Vi tog det lugnt påvägen ned och stannade ett par gånger. Väl nere hos Håkan så tog vi direkt på hästarna för ridtur, klockan var rätt sent så vi ville skynda oss lite för att komma i säng vettig tid. Fick träffa världens gulligaste Ullis och Mirja också. Då frågade Mirja om jag ville rida hennes stencoola fjording valack, Sixten! Absolut sa jag, det skulle bli toppenroligt. Efter att Kattis, Maria och Marie hade tränat för Håkan så duschade vi av hästarna och sedan så åkte vi iväg och käkade lyxmiddag på Max, 22.48 stod klockan på när jag sprang in genom dörrarna, de höll precis på att stänga men mat fick vi i oss. Sedan åkte vi tillbaks till Håkan och sov (efter några minuters fnittrande) 


Påväg ner mot Örebro. Solen hade börjat försvinna.

Fredag

Kattis klev upp och gav hästarna mat medans vi andra gjorde nått annat som jag inte kommer ihåg haha. Sedan åt vi alla frukost och gjorde upp planen för dagen. Efter morgonfikat gick jag ut i stallet och gjorde iordning Sixten för en ridtur på morgonkvisten. Guuuud vad han var rolig att rida, vilken söt häst. Han är stencool verkligen. Maria och Kattis longerade grabbarna i ridhuset medans Jennifer (Marie's dotter) red på DeeDee. 

Efter det var det groomning som stod på schemat, det var duschande, klippande, rakande, pustande mm. Grabbarna skulle ju se snygga ut tills vi var där. Det höll vi på med mestadels av dagen fram till ca 12 tiden då vi packade in allt i bussen och begav oss nedåt mot Greva. 
Maria lindar benen på Woody
Fin Sixten

Sune laddad för resa

När vi kom ner till Greva så var vi lite tidiga så hon som hade hand om boxarna var inte där så det var lite väntetid men till slut kom hästarna in i bussen och vi började packa upp allt. När vi hade packat upp allt så åkte vi bort med lite grejor till ryttarhotellet. Sen gick vi och satte oss på läktare för att titta på lite folk som rider, då kommer Maria på att hon hade glömt sin hjälm hemma och den behövde hon till Huntern. Det var bara att kasta sig i bussen och åka och köpa en hjälm haha! Plus att Håkan ringde och berättade att Kattis hade glömt sin tränspåse med tävlingstränset i men som tur var så hade vi andra träns med oss, dock inte lika snygga som tävlingtränset men fint var det. 

Sedan var det dags för oss att rida, jag fick äran att rida Sune på kvällen. Han var så snäll så, lite tjurig och tyckte det var roligare att titta på dom andra fina hästarna men tillslut var dom inte så rolig längre och han började jobba. Maria och Marie red också, för dom såg det också väldigt bra ut. 


Dåligt med bilder i ridhuset, ska försöka få upp film istället.

Sen var det nattfix och sova för oss alla!






Mot Sundsvall

Blivit en hel del bloggande från bara mig nu.. Men Moa kommer väll igång snart får man hoppas. Ska iaf börja dra mig hemmåt nu. Tillbaka till verkligheten. Är inte precis pepp på att sitta och köra bil i flera timmar. Fått så äkla ont i ryggen och höften nu igen. Så måste ringa nån som kan fixa till mig när jag kommer hem..

Ser ut som om jag kanske kommer åka ner till Uppsala igen om två veckor för att bo här och ta hand om Eld en vecka när syrran drar till USA och World show.. Nej nej, jag är inte avis!!! ;) Men det var köpa häst eller åka till Usa;)


Nej, nu måste jag ut i bilen. Skriver väll några rader ikväll och slänger upp några bilder :D





Provridning

Var ju och provred en häst igår! Var så trött när jag kom hem så orkade inte blogga, dog i sängen på engång.
Var iaf ett quarter sto på fem år. Hur fin och trevlig som helst. Verkligen hanterad från marken, brydde sig knappt om nått. Ville gärna stå och mysa osv. Bara sånt ger stort plus hos mig.

Dock är den väldigt outbildad i ridningen, så där kommer ju minuset. Så jag måste fundera lite nu. Gillar den iaf. Men ja det tåls att fundera på.


Visa bild.JPG i bildspel







Distans

Varit på distanstävling hela dagen lång, så är helt slut nu. Inte det lättaste att vara groom i denna gren. Men tycker att jag var super bra på min första gång som groom;) Anna och Eld blev godkända så det var ju kingen. Dom förlorade lite tid då maddes häst tappade en sko. Men dom var duktiga båda två.

Kan ju inte säga att jag är impad över distansvärlden, hälften av hästarna ser ut som benrangel. Jag gillar hästar som ser ut som hästar. Runda former, ja tack! Men smaken är som baken. Dom tycker säkert deras hästar är dom finaste och det är väll huvud saken.  Men är alltid lika roligt att se olika delar av ridsporten, man lär sig alltid nått nytt. Men tackar vet jag western ridning och att vara groom till western ryttare. Jag vill sminka, måla ben, fixa toffsar och fixa till chapsen. Det är det bästa grooming jobben av dom alla ;)

Är sjukt trött, så nu blir det till att krypa ner i sängen för att ladda batterierna inför provridningen imorgon. Spännande ! ;)

Slänger upp bilder imorgon eller när jag kommer hem. Orkar verkligen inte nu. Hörs!







Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus