Året

Årets Bästa

Uppfyllde en av mina drömmar, att köpa en Quarter. Våga chansa här i livet och testa ny utmaningar. Lärt mig en hel del om mig själv. 

Årets Sämsta

Året har bestått av många tårar och oro. Fattat tunga beslut som jag inte ens önskar att min värsta fiende ska behöva gå igenom. Inte varit mitt bästa år i år om man säger så. Saknaden är enorm efter min fina Pony.

Årets lärdom

Ta sig igenom jobbiga stunder i livet och att inte ta nån förgivet.

Årets Vän

Moa Nyman. Hon finns alltid där när jag behöver henne. Hon lyssnar och ger goda råd. En vän som Moa borde alla ha! Skulle inte ha klarat detta år utan min fina vän! Tack för allt <3

Årets resa

Oj, Utomlands så är det självklar Bulgarien. Kommer ha med mig massa minnen där i från med mina underbara vänner! Det var skönt att få komma bort från den jobbiga vardagen. Men här hemma i sverige så var det nog resan till skövde och nationals med Moa och Torbjörn! Hade sjukt kul och träffade en massa nya härliga människor!




Jag och Moa ute på nya äventyr! :D


Hoppas nu alla får ett underbart år !!

Gott Nytt År
Önskar
Vi på Northernshowhorses!


Halter

Planen för dagen var ju att jag skulle longera lillen, men det var så mtycket skara på snön så det blev det inte. Passade istället på att Halter träna lite längst vägen. Men vi höll oss hyffsat nära hemma men utforskade vägen lite längre hem i från idag.


Han har börjat fatta när han ska börja Jogga, Första gångerna tyckte han att matte var konstig som skulle springa. Men som sagt han är väldigt snabb lärd så tog inte många försök innan han fattade. Ryggningen har han ju , det är han ju världs bäst på enligt honom själv. Halterna sitter också bra så länge han har focus.


Så nu blir det till att träna på bakdelsvändningarna och på att han ska ställa sig. Men att ställa sig tränar vi ju lite på varje dag. Planen är ju att vi iaf ska komma ut och haltra lite till sommaren:)
Nu är det dags att fixa sig inför ikväll. Hoppas alla får en toppen kväll !


ELIN




Mys på gången i vår solen om man kan kalla solen för det nU ?

Ute på tur!


Morgon stund

Var jag som hade morgon passet idag så har nyss kommit in från stallet. Cgappe såg bättre ut iaf, såg att jag glömt skriva det igår men CHaplin gick konstigt i går när vi tog in han från hagen. Var inget med benen utan verkade vara nått längre upp. Men idag såg han inte lika stel ut, men vi får hålla koll, annars blir det farbror vetrinär :)

Är så jäkla trött så ska ta och sova en stund till innan det är dags att göra klart stallet.

ELIN
Lill gosen, man kan sitta och mysa med han i hundra år när han ligger och solar. Litet godis troll är han också. Han blir alltid lika glad när han ser en, Lill gosen :D




Kvälls promenad

Jag och Q hängde med kerstin på en kvälls promenad. Blev lite sent så blev bara en kortis. Q var mycket mer avslappnad idag än vad han var i går. Han går och frustar hela tiden, han verkar tycka att det är super kul att vara ute på nya äventyr.


Mötte två bilar idag också, gick hur bra som helst. Hade även på ben reflexer för första gången. Tyckte det var lite konstigt precis när dom åkte på men sen var det inga problem. I morgon blir det antagligen lite longering på lägdan då jag inte har nått sällskap ut.

ELIN



Ben reflexer och reflex brösta på!:)




tredje ridpasset


Eftersom att filmen inte velat blivit uppladdad så kommer den upp nu! Tredje gången jag ride Qp. 



Fått ett nytt efternamn, Tack AQHA ! ;)


2011 del 2



Fotografering med Pony, massa fina bilder blev det:D


Moa var snäll och lät mig rida Tintin en massa då Pony var sjuk. Tack vännen <3


Moa och Tiny har gjort en otrolig resa i år. Dom har kommit varandra närmare.


Ett nytt kapitel i mitt liv började!


Fick ta ett tungt besked och säga farväl till min bästa vänn <3 saknaden är enorm:(


Åkte till Bulgarien med härliga tjejer:D



Uggling på hög nivå!


Moa och tiny :D


"Jobbat" som groom åt moa hela sommaren :D


Moa och Tiny på nationals.


Bodde i uppsala ett tag och var lite häst, hus och katt vakt :D


Jag och Moa har varit på road trips en gång i veckan hela året känns det som ;)



Varit hink nisse för första och sista gången på en distans tävling. Western groom is the shit ! ;)


Globen med Jossan och Moa toa :D Plus annax2 o johanna:D


Och Vi la ner våra gammla bloggar och slog i hop våra klocka hjärnor, vilket resulterade i denna blogg!:D







Trött tjej ?

Vaknade nyss efter att ha sovut sen klockan 4 och är fortfarande super trött. Men måste städa till lite här hemma och sen blir det en varm skön dusch. Så otroligt skönt att varm vatten pumpen är lagad! Sitter och klurar på vad jag ska hitta på med Q imorgon. Kanske blir en promenad på kvällen, vi får se. 

Ska slänga upp lite mer bilder från året som gått också, men måste sitta på andra datorn då. Nä, n u måste jag sätta igång innan jag somnar vid datorn igen.. Hörs senare !


ELIN




På tur igen!

Har nyss kommit in från stallet. Var ut redan tidigt i morse för att släppa ut hästarn och fixa klart allt i stallet medans Moa fick sova ut. Vardags lyx för henne alltså ;) fick sällskap av kerstin och lina på en tur längst vägen. Moa fick snällt ta en promenad hon. Vart lite styltor i mellan åt och det var lite läskigt när man halkade till tyckte Q.

Men tror inte jag ska rida ut med två hästar samtidigt igen, han blir lite orolig. Känns bättre att bara rida med en som han kan ha vid sin sida tills han börjar känna sig lite säkrare. På slutet började han slappna av och sänka huvudet. Frustade på som bara den idag, det är ju mysigt att vara ute på tur :D


ELIN

På G ut :D




Precis hoppat upp efter att ha gått en bit.


Hemma :D


Dags att gå ut i hagen :)



Gamla bilder på Tintin

Jag och Elin sitter och tittar genom en massa gamla bilder och då hittade vi gamla bilder på Tintin, han var ju nästan svart.


Man kan inte tro att det är samma häst med tanke på hur ljus han är nu! Mammas fina grabb! 

/Moa

2011 del 1

Året började bra! Pony var piggare än någonsin och jag svävade på moln efter varje ridtur!



Det var svin kallt ute varje dag ca 25 - så vi var väll kläda både jag och Pony! ;)



Fick hjälp av Turid med tömörningen vilket både jag och Pony gillade :D


Den första mars började det gå utför efter att dagen innan håkan cliniken gick jag och Pony omkull. Brutna revben, krossad fot led, knä ur led och allmänt mosad. 



Första gången jag rider Tiny.


En av många promenader vi gjorde under sjuk tiden. 


Gav oss till slut ut på en premiär tur som började bra men sista biten hem så går Pony omkull och köttar upp sitt knä. 


Jag och Moa tar en road trip till Uppsala. Flera stycken under sommaren faktiskt :D


Moa testar hunter med Tint för första gången! :D


Sen var det dags för Pony att få hovböld.. 


och en skada kommer ju aldrig ensam. vart väldigt gallig och konstig i ena frambenet, fick också känningar av belasnings fång pga hovbölden..


Gjorde min första tatto :D Nu planeras det för fullt för nästa:D


Försökte komma igång med ridningen igen.


Ride camp med Eld :D Äntligen över vann jag min rädsla för att galopper i hörn. Tack fina Eld!




2-3 till mig!

Med min list och lugnade medel vann jag dagens match med skoningen. Lill killen var så duktig ville bara vara nära sin matte hela tiden. Nån måste ju hålla i huvudet;) Vart lite orolig när han skulle få sprutan, han ärju sprut rädd också.. sådan matte sådan häst.

Fick stå inne och sova medans jag och Moa var ute och motionerade. Första han gjorde när han fick komma ut var att hoppa ut för "döds stupet" och springa till maten. Var ju ganska skysst med dessa broddar ;)

Imorgon kanske det blir ridning för våran del också. Passa på när Moa är här och kan gå med. King!


ELIN

Något trött kille :)



Mina nya älsklingar

Ni förstår inte hur lycklig jag vart när jag såg att båda mina älsklingspikéer var på rea, fick 2 för priset av 1. Jag är såååå glad och när Elin kom in på Hööks så fick hon också tag på en till i blå så nu kommer vi se likadan ut, IGEN! Dom var riktigt sköna och satt som en smäck på mig. Jag är supernöjd med mina köp! 

/Moa

JAG LEVER MINA VÄNNER

Tror det eller ej men jag är livs levande trots att det känns som om att jag lever på 180-talet utan varken ström eller vatten. Jag rymde till Elin ikväll för att få leva som en vanlig människa igen, det känns skönt att kunna sitta vid en dator igen. Jag prövade nyss hennes hunterkläder inför tävlingen i maj och jag kunde ha den, förstå vad lycklig jag blev! Det kanske var tack vare promenaden jag och Elin tog innan haha. 

Ikväll ska jag försöka att blogga lite så ni får veta vad som händer i mitt liv, dock kommer det inte bli någon mer uppdatering förrän vi har fått tillbaks våran ström hemma och gud vet hur lång tid det kan ta men hoppas på att det går fort med tanke på att det är svårt att få vatten och sådant.
/Moa


Svar på fråga

Jenna om Elin aka Hovslagare:
Jättefin blogg! :D
En fråga åt er båda, hur höga är era hästar i mankhöjd, och hur långa är ni själva? :)


Kul att du gillar våran blogg Jenna!
Jag och Moa är lika långa dvs, 170. Kanske skiljer någon cm mellan oss ;) Tintin som är Moas häst är 1,62 och är högre än min häst Q som bara är ca 1,53. Men när han har vuxit klart kommer han att vara 1,55.

Hoppas du blir nöjd över svaret, är det nått annat ni undrar så är det bara att slänga iväg en fråga:D


ELIN


Jag och Q


Moa och Tiny

Min nya tävlings tröja :D



Hoppas dom här bilderna duger, Man ser ju iaf på ett ungefär hur den ser ut :D

Snön, du har min tillåtelse !

Okej, om det nu ska vara vinter så kan det väll komma en massa snö så jag slipper denna jäkla is !? Höll på att slå ihjälm mig varannan meter när jag skulle ta in hästarna nyss.. Måste leta reda på mina tant broddar, ett måste i alla stall! 

Myste lite med Q också, han är en riktig liten mys kille. Han vill gärna vara med och helst nära så han kan stå och mysa med huvudet i famnen på en. Helst av allt vill han ha en morot eller annan go sak i mellan mysandet. Mat vrak!

I morgon kommer vetrinären och hovis ut, ett nytt försök till att få på skor. Behövs verkligen just nu. Är så orolig att han ska halka till på isen så han förstör nån led eller liknande.. usch och fy för det! 

Sitter och väntar på att bilderna ska laddas in, så ni får se hur min nya tävlings tröja ser ut. Spännande ;) 


ELIN



Kvälls mys idag! 



Sanda

Sprungit runt över hela gården och sandat idag, det är hur mycket blank is som helst. Till och med sandat Qs hage bara för att han ska kunna gå ut idag. Fy vad tungt det var! Passade på att fixa klart allt i stallet när jag endå höll på.  Kommer inte kunna göra nått med Q idag så.. 


Nu ska jag åka ut till Mormor och morfar för att låna deras dusch då våran varm vatten beredare har gått sönder.. jippi.. Som jag har längtat efter att få duscha. haha!

Slänger ut lite bilder på min nya tävlings slinky i kväll förhoppningsvis :D Så höll utkik :D


ELIN

Kusin träff på hööks och ström avbrott

Knappt sovit nått i natt då den känts som om hela huset skulle blåsa iväg.. Strömen gick vid halv tre på natten och kom inte tillbaka förens vid två tiden på eftermiddagen hos oss. Gick ut till hästarna på morgonen, men det blåste fortfarande som tusan så slängde åt dom hö och vatten innan jag skyndade mig in igen.

Avtog vid 11 tiden på morgonen så vi kunde släppa ut dom som tur var. Vi har välldigt mycket träd i hagarna så kändes lite riskfyllt att släppa ut dem när det var storm. Var tre träd som hade rammlat i den hagen också. Tur att det inte var nått som hade gått sönder. Is halt har det också blivit vilket betyder att det inte blir nån häst aktitivitet för mig och Q. Hade tur att han kunde gå försiktigt ut i sin hage. Hur har ni haft det i stormen?

Moa har fortfarande ström avbrott så henne lär ni inte hör nått av idag heller. Vi hade en liten kusin träff på hööks idag också. Jag och min syster å Moa och hennes syster, inte ofta vi ses då våra systrar bor i sthlm och uppsala medans vi är strandsatta här ;) Fick följa med en blå pike hem från hööks.

Go mat väntar på mig nu innan det är dags att gå ut och mocka i stallet, lär ju vara hyffsat lätt mockat eller inte.. Kvällen ska spenderas med en go vänn, sis åker ju hem idag :(

ELIN

stormat som Bara den har det gjort i natt!...

stormat som Bara den har det gjort i natt! Knappt kunnat sovit en blund. Ingen ström har vi heller och hästarna står inne och äter sitt frukost hö. Har en massa träd som blåst om kull i hagarna så hästarna får komma ut när det har lugnat ner sig. Kommer en update när strömmen är tillbaka så jag kan använda datorn :) / Elin


fick denna fina i julklapp ;D

img_2439 (MMS)

fick denna fina i julklapp ;D


Uteritt!

Idag var det första gången jag och Q red ut. Började med att gå brevid för att se hur han reagerade på saker, men efter en kvart bestämde vi oss för att jag skulle testa att hoppa upp då han skötte sig riktigt bra och kändes lugn. Hade ju min syster som gick med Chaplin med mig. Hon är ett så bra stöd, hon gör mig lugn när jag blir nervös osv.


Gick på lite fort och så precis när jag kom upp men efter bara en liten bit så sänkte han huvudet och gick på. Han såg ut att tycka att det var hur mysigt som helst! Tittade på lite soptunnor och mötte en massa spark åkande barn. Möte två bilar också, en när jag gick på backen och sedan en när jag satt på. Han skötte sig utmärkt, är väll mer matte som blir lite nervös dumt nog ;)


Han tyckte att det var väldigt intressant med brevlådor. Första brevlådan han såg styrda han sina steg fram till den och tryckte mulen mot locket som for upp och sedan smällde igen, blev ett lite ryck för lite läskigt var det men inge mer. Vi var ute i ca en timme och skrittade längst vägen. Så det var en trött kille men lycklig kille som kom hem. Är ju jobbigt att gå i alla upp och nerförs backarna ;)


Nu ska vi har en andra Julafton här hemme eftersom att syrran kom upp från Uppsala:D Så blir en mys kväll med min underbara familj!


ELIN




Älskar mina kläder ;) Ibörjan av turen :D


Chappis och Q :D








En riktigt god jul

Jag hade en alldeles underbar kväll igår med alla mina fina familjemedlemmar. Jag fick jättefina paket av dem och alla var jättenöjda. Mamma hade lagat världens godaste julbord med allt man kan tänka sig, mamma kan hon. Tintin fick extra mycket god mat igår som en liten julklapp och jag fick en julklapp av han. Haha "han" gav mig en massa koner till ridplan så jag slipper använda mina "varianter av koner" när jag ska träna. Det var verkligen behövligt!


Finaste familjen. Farfar, mormor, syster, jag i luvan och mamma!

Nu ska jag och syster spela lite Trival Pursuit på morgonen, jag måste få revansch från igår kväll när hon kickade mitt ass. Hoppas alla har en fortsatt trevligt juldag! ♥


Dressyrpass nr 2

Idag fick syrran rida Tintin, passet gick jättebra och han såg verkligen skitfin ut. Jag har en massa bilder plus filmer som ska upp men jag börjar med att lägga in alla de fina bilderna som jag tog idag. Titta och njut!
Det är roligt att se en tvättäkta pleasurehäst faktiskt utföra dressyrövningar riktigt bra!









                                                                          /Moa

-


Elin aka Hovslagare

God Jul på er alla fina läsare! Hoppas ni får en super mysig dag med en massa fina presenter :D


Skulle släppa ut hästarna i morse och upptäckte att lilens sko hade åkt helt på sniskan så han kunde knappt gå. Med Ks hjälp så startade vi opertion få bort skon från en vilde. Det slutade med att han trampade av den av sig själv helt plötsligt.. så fick inte riktigt leve mig in i rollen som hovslagare. Så nu är han helt barfota så förhoppningsvis kan vi ta en promenad om en stund :D


Nyss käkar en riktigt go julfrukost med familjen. Massa mys på det! Nu skajag klä på mig lite stall kläder och fixa lite i stallet. Ha en toppen dag alla!!


ELIN

Home

Nyss kommit hem efter att ha kört bud bil hela långa dagen! Så nu sitter jag här med en god jul skink macka, Mummms!! Försöker stressa ner lite då det inte varit det lättaste att sitta och köra bud bil i denna jultrafik.. suck en del borde stanna hemma med sina bilar :D


Blir lite mys i stallet med Q senare ikväll. Har regnat (!) här idag så det är värsta snö hinnan över snön = inget bra underlag för Q. Hoppas på att kunna göra nått imorgon iaf. Brukar ni ha Julritt, eller vad gör ni med era hästar på Julafton ?


ELIN



Men matte, varför måste jag ha den här luvan på mig ??



Crazy horse crazy horse

Ännu en tokig ridtur på en tokig häst, han är så sprallig. Tror jag ska ta en julpromenad med prinsen så han får tänka lite och vi får en mysig julmorgon. Idag när vi red så började vi med att vara rädd för allt på ridplan och skutta runt lite. Efter lite om och men så började vi kunna rida riktigt trots att det har blivit dåligt underlag igen på planen, det är snöslask och halt under så det går inte att rida på riktigt men vi underhåller oss med skritt och trav bommar och lite hjärnövningar. Han börjar bli en riktigt rolig att rida hunter på nu är han vågar lägga sig på bettet och trava på i sitt egna tempo.

Sedan jobbade jag lite lätta tempo växlingar för att få en kvick häst. Jobbade han varannan tempoväxling hög i form och varannan låg i form. Tillslut så satte han sig väldigt bra på baken och jobbade med ryggen. Kunde inte rida så länge pga underlaget men han kändes rätt nöjd efter passet.


Efter ridpasset, taggad kille!

Glad kille!

"Man måste ju dricka efter man har tränat har mamma sagt!"

/Moa


Dressyr på en pleasurehäst?

Idag tänkte jag testa på att rida dressyr på Tintin, måste ju be någon i familjen att filma. Hoppas på att Johanna(Min syster) ska kunna rida, hon har mycket mer utbildning inom dressyren än vad jag har. Så vi får se hur hon vill göra men nu när jag tittar ut så ser jag att det har börjat komma ner blötsnö ner från himlen så det lär bli styltor när man rider trots att han har sulor.

Igår innan jag skulle rida så släppte jag han på ridplanen, snacka om knäpp häst jag har. Han är energi i kroppen för att driva ett elverk samtidigt som han vägrar lämna min sida. Han springer bara om man tvingar han. Så när jag smackade iväg han och tvingade han att springa då bockade han och stegrade och var helt galen men så fort jag inte sa åt han att springa så kom han som en liten hundvalp och skulle stå och mysa, haha han är ju helt knäpp. Sedan när man hoppar upp och ska rida är han lika pigg igen som han var innan, han är ju heltgalen när det är sånt här väder hihi!



Maria, jag & Kattis förra året vid den här tiden ungefär på en träning för Håkan Forsström!

/Moa


Jul i morgon !?

Var uppe med tuppen idag för att slänga ut hästarna (suprice, gör ju inte det varje dag) och fixa klart allt i stallet. Har ju varit lite lat dom senaste dagarna med att mocka och fixa efter att jag har släppt ut hästarna. Men det är ju så otroligt skönt att ha det gjort på morgonen.

Sitter och slänger i mig lite frukost just nu för snart ska jag skynda mig i väg in mot stan för att köra lite bud bil. Kul! Får se om jag kanske kan longera lillen i kväll, vet dock inte hur länge jag ska köra, så vi får se hur det blir.

Har inte riktigt fattat att det är julafton imorgon!! Har ni ?? Känns så konstigt att det redan är dags, känns som om det var igår man var ute i stalet och gjorde Pony julfin innan det var dags för en mysig julritt. Känns konstigt att fira Jul utan min fina Pony :´(


ELIN



Så här kallt var det förra Julen! 25- ;)


Bilderna från idag


















Vinter och andra härligheter

En tur ute i snön kan få mig så underbart glad och lycklig. Jag och Tintin var ute en bra stund och vi bara lekte runt i snön. Snart är det julafton också, det kommer bli så mysigt att vara med familjen. Måste träffa Elin också så jag kan ge henne julklappen från mig. Sedan har jag beställt en grej till henne också men den kommer väldigt sent så hon får den efter jul.


Mys i snön med finaste grabben.

Tintin på ridplanen innan turen

Så vackert!

/Moa


Pics

Blev lite bilder på lillen idag, dock var det svårt själv då han helst ville vara upp i kameran än framför den. Men några blev det iaf. Får göra ett bättre försök när jsg har nån med mig.  Efter det tränade vi lite inkallning som funkande kanoners, gjorde lite halter backningar och bakdelsvändningar löst. Funkade super bra. Han backar superfint. Det bästa han vet är att backa för att han vet att han är så bra på det. 

Höll på att frysa ihjäl ute idag så skönt att komma in och krypa ner i soffan. Ska fixa några bilder så dom kommer väll upp om en stund :D

ELIN



Negativa Elin här

Imorse vaknade jag med ont i handen. Handleden är öm, knogen är svullen med små sår, plus ett riv sår vid tummen. Känns jätte konstigt när jag rör på fingrarna eller snurrar på handleden. Bra jobbat Elin ! Inte så bra att donka i den i en trä vägg kanske.. hehe.. 

Äckligt kallt var det ute idag också.. Tjejen som är hyffsat negativ idag. Vintern är det värsta årstiden för mig. Det blir kallt = man får jätte ont i leder = En lätt irreterad Elin. Visst är det mysigt när det kommer lite snö, det blir ljusare och det blir lite mer jul känsla.. men helt ärligt så skulle jag kunna vara utan vinter och ha sommar året om.

Nog med den negativa. Om solen tittar fram lite idag så kanske jag ska leta fram en tomte luva och ta nån julig bild på hästen. Skulle dock behöva en till person med mig, men klarar mig nog själv, har ju funkat förut ;) Så har ni tur kanske det kommer upp lite Jul bilder.


ELIN




Ser kanske inte så mycket ut för världen, men ont gör det ska jag tala om..





2-1 till Q

Blev inga skor idag.. Allt började helt okej, några skutt men sedan var det bra. Men så fort hovslagaren skulle slå in sömmarna så vart han som tokig. Att bli verkad var inga problem och att slå på skon utan sömmarna, inga problem. Det är alltså så fort han märker att man slår i sömmen som han inte pallar mer.

Först skulle han hoppa upp i knät på mig sen skulle han försöka smita när han upptäckte att matte inte räddade honom. Var ungefär så det kändes. Så eftersom att det inte gick att sko honom var vi tvugna att få bort skon som satt med tre sömmar i sig på ena fram benet. Men det kunde vi fet glömma.. Så hovis började att grejja med bakhovarna och ja , då kunde vi stå helt stilla och halv sova.. SÅ nu står han där med en sko som sitter fast till hälften. 

Så  nu blir det till att ringa vetrinären som får komma ut så fort som möjligt i veckan för att ge lugnade så vi kan få av skon och sedan slå på två framskor. Får köra på det ett tag så han inser att det är helt okej att bli skodd. Sen blir det till att fortsätta att träna hemma som vi har gjort hittils.


Tur att han inte ska bli riden så hårt och så mycket när han är så liten så man kan lägga focus på hantering i vinter. Men vi kämpar vidare. Känner mig lite bitter just nu och halft mördbulad. Mår så dåligt när man ser att han blir sressad..:/


Så tips på svår skodda hästar mottages gärna!! 


Elin

Dagen


Kommer du med mat matte ??



Hungrig.. 



Bit av stallet.




didodi

Idag kommer hovis, äntligen! Hoppas bara att lillen sköter sig.. har en misstanke på att så kommer inte fallet vara. Men vi får göra vårat bästa. Så med skor på så blir det äntligen ihop släpp snart. King, det behövs verkligen.

Hade utsläpp imorse och snacka om att det var en lite kille som var hungrig och hade bråttom ut till sitt frukost hö. Man måste ju ta en repa genom hagen innan man ska äta också! Nu blir det lite små plock här hemma innan det är dags att göra klart ute i stallet.

Vad ska ni hitta på idag då?

ELIN


Film från ridhuset

Moa och Tiny rider i ridhuset.


Just nu!

img_4295 (MMS)

Just nu!


.


Shopping

Inte blivit så mycket häst relaterade saker idag, mest stressat runt i bilen runt hela stan känns det som, men nu är dom sista julklapparna inköpta. Skönt att vara helt klar :D Har ni köpt alla era julklappar än ?

Hitta en nyårs klänning idag också, kors i taket. Jag är inte en klännings tjej om man säger så, men men är det nyår så är det ;)

Var även iväg och köpte lite spån så man klarar sig nu när det blir massa röd dagar :) Var ut och mockade lite nyss så allt i stallet är klart. Lillen får vila då det inte finns så mycket vi kan göra. 

ELIN


Hittade en gammal bild på mig och en kompis häst, Fina casse ! :D



--






Hovis kommer på onsdag :D

På onsdag kommer hovslagaren, wiho! :D Så förhoppningsvis kommer vi kunna ta en härlig julritt endå, eller iaf försöka ta oss ut på tur. Hoppas bara att det går bra att sko, han är ju lite bråkig av sig när det gäller hans hovar. Men det är bara att jobba på med det. Idag fick jag iaf knacka och ha mig med hovarna en hel del utan att det vart protester.

Tränade även på att han skulle stå lös på gången idag och han var super duktig, okej han hade en påse hö framför sig så kanske var det då ;) Men stilla stod han! Fick även träna på att stå still i boxen med dörren öppen utan att gå ut, det gick också bra.

Testade lite namn på han idag när jag skulle ta in honom, kan säga att han lyssnade bäst på Smoothi, så han kanske får byta namn igen ;)

ELIN


haha, måste han se så fet ut på den här bilden xD



--





Kom igen och rösta nu :D


Då var det dags att rösta igen! Visst vill vi att Rolf-Göran Bengtsson ska vinna Jerring priset!? :D

https://response.questback.com/sr/jerringprisetdel2/


Dododo

Känner att det är tusen miljoner saker jag skulle ha hunnit med att ha gjort idag, men ingen av dom sakerna har blivit gjorda. Känner mig helt slut i huvudet och vill helst lägga mig i soffan för att bara vara. En av mina planer för dagen var att jag skulle rida chappis som har överskotts energi x300. Hans medryttare tycker inte det är så roligt att rida honom när han är på G om man säger så. Men får nog ta det i morgon. 

Nu ska jag försöka ta tag i eldningen och lite julbak här hemma innan jag ska ut till stallet och mocka. Vad har ni för er idag ?


ELIN
Åh, tänk om det var vår igen :/

Dagens ridpass

Vi tog oss iväg till ridhuset idag vilket var behövligt kan jag säga. När vi kom dit så gjorde vi iordning direkt och jag gick in i ridhuset. Hoppas upp och började med att rida honom på drawreins, jobba förflyttningar och lite tempoväxlingar. Sedan kände jag att han var så pass mjuk så jag bytte till stånget. Jobbade mest med galoppombyten när jag nu hade chansen, han var jätteduktig. Förut har han varit lite stressad efter själva bytet men nu har han lugnat sig jättemycket och nu jobbar han istället mellan bytena. Han väntar på att jag ska be han att byta igen vilket gör att han samlar sig i varje galoppsprång.

Jobbade på bytesserier, jag satt och tränade mig själv på att komma ihåg att räkna och hålla takten. Jag har jättelätt att tappa takten när jag gjort ett byte men det kändes bättre idag. Man märkte att både att han och jag inte hade tränat riktigt på ett bra tag, vi var lite ringrostig.

Hoppas att Elin lägger upp filmen ikväll eller imorgon.

/Moa 


När och varför vi började rida western ridning

Innan jag började med westernridining hade jag testat det mesta, men inget hade fallit mig i smaken till 100 %. Båda mina äldre systrar hade provat på western och även börjat rida det. Men första gången för mig var på en clinik där jag fick låna en quarter som hette Lazy. Tyckte att det var super kul så forstatte att testa med syrrans arab och red även lite trail banor hemma med min islänning Thokki. 

Men det var inte förens jag köpte Pony som jag började rida western på riktigt. Köpte en häst som skulle vara allround innom alla grenarna. Ville inte riktigt släppa taget om dressyr och hoppningen, men det visade sig att western riding var det abslout bästa för oss. 

Jag valde att rida western ridning för jag älskar samspelet mellan häst och ryttare. Vi western ryttare kan göra allt en dressyr ryttare gör fast vi gör det på lösa tyglar. 






Ja hur började allt egentligen? Jag har varit en "cowgirl" enda sedan jag började rida, jag har ridit western sedan jag var 6 år men då var det inte lika seriöst som det är idag. Jag fick min första shettis som hette Millan, redan då red jag på en hand och sa till mamma att jag var en cowboy. Så för mig har western varit det självklara valet, jag älskar sättet man samspelar på, mellan häst och ryttare. Tillsammans blir man som ett!

Dock har jag testat nästintill alla grenar tror jag, hoppning, dressyr, fälttävlan och en massa annat men inget som talat till mig på samma sätt som westernridning gör.





Snö gumma och snö häst

Tog mig i kragen och gick ut till stallet igen iallafall. Lillkillen måste ju få röra lite på sig iaf, så slängde på han tränset (gick ovanligt bra att ta bettet idag också, blir mindre och mindre rädd om näsan King!) och gick ner på lägdan för att longera. Riktigt mycket snö har vi fått så det blev verkligen jobbigt att gå i. Longerade bara i skritt då det var så tungt underlag och snubbel risken var stor.


Vi såg ut som riktigta snögubbar när vi var färdiga. Hoppas på att jag får tag i hovis i morgon.. klurigt så här vid jultiderna men i need snösulor och brodd typ nu!! Vi vill ju komma ut i skogen osv :D Nu ska jag ta ett varmt och skönt bad, mys på det! Blir kanske lite jul bakning i kväll också. 


ELIN


Ge mig en 4 hjuls driven bil tack..

Ja vi kom it iväg till ridhuset idag då det var hur mycket snö som helst på vägen och våran bil inte är så stark. Blev bara en massa slir:( Shit också vi som verkligen behövde komma iväg.. Får se vad jag hittar på med Lillen istället. Åkte iaf iväg och tittade lite snabbt på när Moa red, filmade lite så lär väl slänga upp det ikväll:)
Snöar fortfarande som tusan.. blää.. :(

ELIN

Moa och Tiny innan ridning
Och moa o tiny efter ridning ;)



Mys

Eftersom att underlaget inte varit den bästa för Lillen så fick vi åter igen lägga focus på nått annat. Så vi gav oss på hovträningen och lite "man kan stå stilla på gången utan att pilla sönder allt och trampa runt för att ha koll på matte". Gick faktiskt riktigt bra, "stegrade" bara en gång när jag knackade på fram hoven men sen var det inget mer med det.
Medans jag borstade och flätade svansen så somnade han nästan där han stod. Så Idag har han skött sig kanoners verkligen! Men nu hoppas jag att väg och väder är bra i morgon så vi kommer iväg till ridhuset, det behövs..
Nu blir det chill framför Så mycket bättre!! :D
ELIN
Fin svansen, härlig mobil kvalle ;)
Tusen olika färger.
Chill-


A christmas collection

Idag har varit en helt fantastisk dag och den kommer bara till att bli bättre. Var ute i stallet imorse och gjorde stallet och myste med Tintin, sedan vart det bomträning på ridplan. Han skötte sig helt okej med tanke på att han var superpigg. OCH NU NÄR JAG KOLLAR UT BÖRJAR DET SNÖA! Åhhh den här dagen kan inte bli bättre.

Nu inväntar jag släkten sedan är det julbak som står på schemat, jag lovar en massa härliga julbilder. Nu ska jag fortsätta lyssna på julmusik mina vänner, hoppas ni har en lika bra dag som jag har. Love till er alla! ♥

Min fina kissemisse, en riktig lussekatt!


/Moa


Rida dynamit

Ridturen idag var minst sagt intressant, jag har aldrig ridit Tintin när han har varit såhär pigg förut. Han var helt crazy och alla som känner Tintin vet att han är allt annat än crazy. Han var överallt, han hoppade till för minsta ljud och han kunde verkligen inte skritta riktigt. Han småtravade och steppade hela vägen, han vart rädd när hans egna mage kurrade, när jag fick sms så hoppade han till. Han hittade på en massa monster i skogen så jag tillomed var tvungen att hoppa av och leda han för han blåvägrade att gå någonstans. Vilken knäpp häst!

När jag kom hem så pysslade jag om han lite i stallet men där var han också hur stressad som helst haha. Imorgon blir det skrittbommar i massor på ridplan, han måste få aktivera sin hjärna. Han är ju en arbetsnarkoman så när han inte få aktivera hjärnan blir han uttråkad och hittar på små hyss. Dock vart jag väldigt lycklig idag när jag red ut, han var en helt annan häst jämfört med när han kom. Då var han radiostyrd och hade ingen egen vilja utan gjorde allt som man bad han om. Idag visade han att han kan göra lite som han vill och att han faktiskt är "levande". Min bästa prins! ♥



/Moa


Is

Blev inget gjort med Q idag heller. Är isgata över allt just nu.. Ser ut som det blir en tur till ridhuset på Söndag iaf, blir en mini träff med Moa och CO ;) Hoppas det inte är för halt på vägen bara, men det ska nog gå bra. Idag blir det nog lite kvälls pyssel med lillen, har inte riktigt haft motevationen för att göra nått idag. 

Nu ska jag städa mitt rum som ser ut som ett bombnedslag. Hörs senare!

ELIN

10 Saker du kanske inte visste om oss

  1. Elin har vunnit guld medalj i handbolls DM.
  2. Moa och Elin är plast kusiner.
  3. Moa har vunnit ett km i längd skids åkning.
  4. Elin höll på med islandshästar när hon var yngre
  5. Elin har ett ärr på ryggen efter en ridolycka.
  6. Moa spiller alltid ner sina jeans när vi åker i min bil.
  7. Moa körde cross när hon var liten.
  8. Jag och Moa kan veronica maggios senaste skiva utan till efter att ha lyssnat på den hela vägen mellan s-vall-uppsala-sthlm-uppsala-sala-uppsala-svall.
  9. Elin och jag är varandras högra händer!
  10. Båda två är riktigt dåliga förlorare.

Julfix!

Idag är det en mysig dag på schemat, jag har nu på morgonen gjort en jättegod frukost. Sedan tog jag tag i mitt rum, dammade allt, rensade och damsugde. Nu känns det rent och fint, den känslan är så skön! Nu tänkte jag gå ner och ta på mig stallkläder och ta en skrittur med Tintin runt viken. Hoppas verkligen på att kunna åka till ridhuset på söndag, han är ju så pigg att han håller på att hoppa ut ur skinnet den "lille" herren.

Igår red jag faktiskt på plan, i skritt ioförsig men han fick göra någonting iallafall. Det hade regnat under hela dagen så det översta lagret på planen var mjuk så man kunde rida lite iallafall. Tränade lite stopp och back, han har alltid vara långsam i backningen och jag vill ha en mer drivande backning. Det är bra att ha de små sakerna att träna på när man inte kan träna riktigt som vanligt.





/Moa


Om man behöver ett smile på läpparna



Typ såhär går jag och Moa runt och pratar när vi har tråkigt HAHA ;)

Vila

Eftersom att underlaget inte är det bästa för tillfället så blev det vila för lillkillen idag. Var nyss ut till stallet och fixade. Så nu blir det till att hoppa in i duschen så man inte stinker häst när man ska till Linnea. Hon är häst allergiker, så hon känner på en gång om jag har varit i stallet. om det så bara är att springa in fram och tillbaka i stallet för att hämta nått.

Så tänkte att hon skulle slippa bli allergisk av mig idag ;) Snäll vänn va ? ;)

ELIN




Härliga minnen! Ett år sedan tror jag det var ? 



-


Alla hästar i stallen

Qalms sierra smooth




Chaplin


En C-ponny som står inhyrd hos oss. Tävlad i hoppning och dressyr. Även tränad i western ridning av mig. Nu mera skogsmulle. Chappe är 19 år gammal.


Òsk frá Kjarnholtum



Ósk står också inhyrd i vårat stall. Hon är 18 år gammal och är en riktigt stabil och snäll häst.
Super liten är hon också;)



Pure prime chocolate


Min tävlingshäst, världens goaste grabb!

Ylli


Här har vi stallet's maskot, Ylli. Hon har varit med sedan urminnes tider, hon är en riktig liten diva och är den som är bossen i stallet!





Grön gräsmatta

Jag blir så deppig när jag tittar ut genom sovrumsfönstret och ser att vi har en grön gräsmatta. Det känns helt fel att ha det, det blir som ingen julkänsla kan jag tycka. Tänkte försöka hitta på någonting att göra med Tintin idag som inte har med ridning att göra, leka lite från marken eller något men är tom på idér. Någon av Er som har något förslag?



/Moa


Lägesrapport

Lägesrapport al'a Moa Nyman känner jag är på gång justnu. Det är sämst väder hemma, ingen snö alls hos oss. Det är bara halt och stenhårt i backen vilket resulterar i en galen, grå, gigantisk häst ute i hagen som håller på att krypa ut ur skinnet. Han är van att få arbeta varje dag med någonting men nu kan man inte göra något alls, det är så himla värdelöst. Jag funderar på att försöka ta mig in till ett ridhus i helgen men får se hur det går med det.

Vi ska ha julfirande och baka med släkten på lördag, det ska bli jättemysigt. Jag ska även vara med en vän på fredag och baka lite lussekatter och dricka glögg. Det ska också bli väldigt härligt ♥

Nu ska jag fortsätta med att studera, WIHO! Så himla roligt eller hur var det nu?




/Moa


-





Ridhuset

Idag kom vi äntligen iväg till ridhuset! Var lite tjurig när vi skulle lasta men efter en stund gick han bara rakt på, samma sak på hemvägen. Duktig kille! Longerade ett bra tag så vi skulle få av lite överskotts energi, men han var latare än latast. Att trava var inte så jobbigt men att galoppera, usch och fy! Men efter några galopp fattningar så hoppade jag upp och red en stund.

Första gången jag sitter på honom sen han kom hem. Gick super bra, lite krångel med styrningen i mellan åt. Är mest jag som måste tänka på att det är en bäbis och inte gammal trogne Pony jag sitter på ;)
Travade lite också bara för att känna på lite, han sänker huvudet på en gång och joggar på . Så fort man sätter till sig och säger wow så tvärstannar han och sedan backar han upp. Sötkillen!

Var lite svettig när vi kom hem så fick stå in och tugga på lite mat. Men nu står han ute och ser väldigt nöjd ut. Nu ska jag ringa hovslagaren igen och se om jag får tag i honom :D

ELIN


Suddig och dålig mobil bild men en bild iaf ;) Påväg och ska åka hem.




Svar till er som undrade om Qs grimma!

Tack för alla fina kommentarer! Var ju några som undrade om grimman Q har på sig. Fick den av Fiffi när jag tog hem lillkillen från henne. Dom broderar det man vill skriva på sin grimma, vanligaste är ju att man skriver namnet på sin häst, men min Lille hade inget namn så på hans står det Elins prins. Älskar grimman den har bra passform, bra kvalite och den finns i snygga färger :D
Min grimma är i grönt och beige.

Klicka HÄR för att komma till deras hemsida, där kan du även hitta andra roliga saker som dom säljer, blandannat jätte bra sadel hängare! :)



Så här ser Qs grimma ut!

ELIN




Bilder på Q från idag :)


Go mulen!


Myser i solen!


Man passar väll på när inte strömen är på ;)


Love


Gokillen min





Julpyntat!

Slängde upp lite jul pynt i stallet idag, är ju endå lucia idag. Blev genast lite mysigare :D
Brukar ni julpynta i stallet ?



Framtid och mål


Här har vi säkert väldigt olika individuella mål och olika framtidsvisioner trots att vi ska göra dem tillsammans. Inom tävlingsammanhang är mitt första och största mål att åka på EM 2012, Kreuth. Söker just nu för fulla muggar sponsorer att kunna åka. Sedan har jag ett mål till våren att åka till Norge och tävla på Norway Open, jag vill åka dit och känna av lite hur vi ligger till i tävling. Mitt mål på banan är att Tintin och jag verkligen jobbar som ett team, jag vill rida riktigt  bra trailrundor och bra westernriding mönster samt göra min debut i hunter.



Sedan mina träningsmål är att utveckla hans och min trailteknik mer, han är inte speciellt tränad i trail förutom det senaste året. Han har visat stor potential och jag hoppas på att verkligen kunna rida svåra banor med honom till sommaren. Sedan har en stor del av våran träning legat på galoppombytena, jag vill få han mer stabil och kvick i sina byten. Han har verkligen börjat jobba med ryggen mer och har fått finare flyt i dem men det är fortfarande en lång bit kvar.

Det är en stor nackdel i mig, jag har alldeles för stora krav på mig själv. Jag vill uppnå absolut perfektion och nöjer mig inte med annat än det. Men framtiden är fortfarande oklar, jag vet inte vad jag har i framtiden att vänta. Jag vet att det är hästar som ska vara med i bilden men jag vet inte vart i världen jag befinner mig. Men det som är inom närmaste framtid är Europeiska Mästerskapen och ett bättre ekipage!






Framtiden ser ljus ut, det är så mycket jag ser fram emot att göra med Q! Om vi börjar med våra del mål så är det först och främst saker i hanteringen vi ska få till så som skoning, lastning, åka till nya ställen och lära känna varandra. Ser man sedan på målen i ridningen är det galoppen uppsutten vi ska få till, kunna rida ut och rida längst vägara. 

Om vi tittar på lite mer långsiktiga mål så är det så klart att komma ut på tävlingsbanorna, och vi kommer börja till sommaren med att gå på lite wras tävlingar. Komma ut och vänja oss lite. Starta i lite halter klasser och lite lättare ridklasser. Så efter det så gör vi nya mål ut efter vad som hänt under sommare osv. 

Jag tycker att det är svårt att bestämma nu var och hur vi ska göra allt. Känns som vi måste hitta våran grej innan man kan börja tänka stort. Vi har en hel del år på oss.

Självklart kommer jag att vara groom till Moa om hon åker till EM 2012, Kreuth. Jag älskar att vara groom åt Moa, passar mig utmärkt. För tillfället håller inte mina nerver för så stora tävlingar, har inte den kunskapen heller. Varken jag eller hästen ;) Därför passar livet som groom perfekt för tillfället och det är jag mer än gärna åt Moa.

Ser fram emot allt jag kommer att lära mig tillsammans med Q dom närmaste åren. Detta är min första unghäst, så känner mig lika grön som han ibland. Så inför 2012 är det dags att börja tro på sig själv, Jag klarar det här!


Jag och Tiny



Busig kille

Idag var Q jobbigare än jobbigast.. Måste verkligen släppa ihop dom snart då hans leknivå är på max.. Hoppade, skuttade och försök till race när jag longerade honom idag. Var verkligen på G om man säger så. Fick trava av sig en bra stund, föll in i galopp i mellan åt men det fick han inte. Underlaget var inte det bästa så vill inte att han ska gå omkull.

Fick han hyffsat lugn och koncentrerad på slutet. Var även jäkligt dryg vid tränsiningen idag. Men när vi var färdiga och han stod på stallgången stod han stilla hela tiden. Det var kanske lite jobbigt att springa i snön endå? ;)

Busisen
Han är ju snygg i sitt träns iaf ;)
ELIN


-


Stolt över min häst !!

Det hann bli mörkt ute innan jag kom ut till stallet idag, men skyndade mig att mocka så vi skulle komma ut snabbt. Min plan var att longera i en hage på andra sidan vägen om vårat stall. Man måste alltså gå en liten bit längst vägen innan man kommer till den. Så vi gick dit, var välldigt spännande tyckte Q som gick och små fnyste.

Var lite spänd i början när jag longerade, var ju ett nytt ställe och allt. Först for skolbussen förbi på vägen, Q gjorde inget, ryckte till med huvudet för att lyssna lite. Efter en stund kommer det en stor traktor och åker för bi, ingen reaktion då heller, sneglar bara lite fundersamt. Börjar slappna av och jobbar på i snön, men efter ett tag blir han lite busig och tycket att han ska få rulla i snön, men det tyckte inte matte så bara att glömma den iden.

När vi är färdiga och har börjat gå längst vägen så ser jag ett par starka lysen komma i mot oss i full fart, Fan tänker jag när jag upptäcker att det är bussen som kommer tillbaka.. ( notera att skolbussen bara kör tre gånger om dagen hemma och den kommer inte två gånger under så kort tid ) Försöker hålla mig själv lugna så inte Q ska känna att jag blir nervös. Bussen saktar in och vi står stilla medans den kör förbi. Vägen är smal så det är kanske en halv meter mellan bussen och oss. Q står helt stilla och spänner sig lite medans han sneglar på bussen. Han var så duktig!!! Blir så glad!!

Så det blev en ganska händelserik dag, var en trött kille som stod på gången sen. Hände ju en massa saker på engång ;)

ELIN


Qalms sierra smooth

Jag träffade Q för cirka två månader sedan då jag var och hälsade på min syster i Uppsala. Vi sa mest på skämnt att den hästen kanske var nått för mig, men nä jag ville inte ha en unghäst! Efter det så fanns endå min tanke på att köpa Q kvar, men var osäker på hur mycket jag skulle klara av. 

Under veckan jag bodde i Uppsala och var häst vakt hade jag nästan bestämt mig, men ville inte ha så mycket att göra med honom då det var en köpare före mig som skulle titta på honom och ville han ha honom så skulle han åka samma vecka. Ville verkligen inte fästa mig vid honom om det skulle hända. Men Q blev inte såld! 

Veckan efter får veta att jag kunde lägga ett bud och i sista sekund följer jag magkänslan! Åker ner, vetrinär besiktade och skrev  på papperna! Elin Stjernstedt var visst hästägare igen!

Q är född i Sverige på en gård som heter Qalms men vart som åring såld till tjejen jag köpte honom utav. Han har inte så mycket med sig i väskan då han mest verkar ha stått i en hage.

Jag lämnade kvar Q en månad för inridning hoss Fiffi, då jag verkligen inte kände mig redo eller har erfarenheten för att ta på mig ett sånt jobb. Q utvecklade sig enormt under den månaden. Han blev lugnare i sig själv och riktigt trevlig att hålla på med. Fiffi har gjort ett super bra jobb med honom!

Så nu står vi här hemma och bara väntar på vad livet har att erbjuda oss!















Sponsorer & EM

Som ni kanske har förstått så satsar jag att åka på Europeiska Mästerskapen 2012, om jag känner att allting fungerar som det ska. Dock söker jag sponsorer för att kunna åka, det kostar ju en del. Jag och syster satt i helgen och gjorde en massa planering inför allting, hur man ska göra för att söka sponsorer och liknande. Det är så skönt att kunna göra som en plan för hur allt kommer till att kosta och hur man ska ta sig dit och så.

Har ni några bra tips på sponsorer eller företag som sponsrar, hör gärna av er till mig då!
[email protected]





/Moa


-

Ska snart iväg på ett möte så jag håller på att stressa runt som en tok här hemma. Det snöar ute just nu, vilket betyder att jag förhoppn ingsvis kan longera lillen i snön utan att vi halkar. Ska även förska få tag i en hovslagare som kan sko honom fram. Tips på bra hovslagare mottages gärna!

Hörs senare!

ELIN

Skulle gärna befinna mig i värmen just nu!!


Ingen träning idag heller...

Resan till ridhuset blev inställd. Q ville inte gå på transporten idag.. Transporten ville inte bli använd heller för den delen, ALLT krånglade.. Låset, däcket, rampen, spännen, ja allt var fast fryset sedan det var så dåligt väder.. Mörkt var det också så tror inte att det var så lockande för lillen att gå på.

Höll på ett bra tag, backade på och av rampen. innan vi gav oss för dagen. Ska last träna på tisdag eller onsdag då K var ledig. Tror inte att det kommer vara några problem så fort han fattar att det inte är en lång resa vi ska ut på. Måste säga att han är väldigt lung, inte precis så att han hetsar upp sig.

Men för att ta fram lite posetiva saker från dagen, så fick vi lite bil träning idag! Tror att det åkte förbi 7 bilar, kors i taket säger jag , brukar i princip aldrig åka förbi en bil vid den tiden men nu var visst hela byn ute och åkte. Men Lillen stod bara och chillade. Så till veckan kanske det blir lite promis på vägarna.

Han fick även träna på att stå stilla och vara med när vi höll på uppe med bilen och transporten då Ks bil dog så vi var tvugna att använda startkablar för att få igång den igen. Men han stod cool lungt med mig och tittade på. Passade på att lukta lite på transporetn osv.


Ny tag i morgon! Måste hitta en hovslagare som vill sko mitt monster..


Den lilla svarta



Sadel: Billy royal ca 15 000 kr
Träns: Billy royal ca 1500 kr
Tyglar: Billy royal ca 1000 kr
Padd : Schniders jamie show pad ca 500 kr
Hatt: Schnider ca 250 kr
Bälte: Hobbyhorse ca 600 kr
Slinky: Hobbyhorse ca 1900 kr





Foderstat

Helena om Pure Prime Chocolate:

Hej. Följer er blog sedan en tid tillbax & gillar den skarpt. Har nu en fråga. Tintin ser otroligt fin ut i både muskulatur & hull, vad & hur mkt foder äter han /dag.?Tycker det blivit lite av en ren hysteri runtikring det här med foder men när man ser en häst i fin form visar det sig ofta att denne bara äter hö/silage,ev ngt mer när den tränat, så där avmin nyfikenhet=)

Svar: Jag tackar så mycket att du läser våran blogg och gillar den! Tintin har absolut ingen svår foderstat, vi har valt att inte krångla till det så mycket. Han äter Granngården's egna havrefria müsli. Han får ingen havre pga att han inte ska ha så mycket överskottsenergi, han tränar inte såpass hårt att han gör av med den energin. Sedan äter han också Granngårdens orginal pellets. Han äter 1/2 liter av båda delarna under träning och beroende på hur hårt han tränar så anpassar jag mängden foder.



Han äter även hösilage, olika mäng beroende på väder och träning. Men inga speciella tillsaster eller liknande, inte så krångligt.
Ibland kan han få lite B-vitamin vid pälsättning och pälssläppning.


                                                                        /Moa

Seg dag och ont i kroppen

Klev upp tidigt i morse och släppte ut hästarna, sprang sedan in och la mig för att sova igen. Vaknade inte förens klockan 12 :O.. Är helt slut i kroppen men det börjar kännas lite bättre idag. Har varit ut till stallet och lunchat hästarna, passade även på att fixa klart allt i stallet när jag endå var ute.


Nu hoppas man bara på att det inte blir för halt på vägen, för ikväll är ju planen att åka till ridhuset med lillkillen. Det behöver vi just nu.. Min fot är hyffsat öm, hoppas jag får på mig mina stall skor sedan ;)
Kommer update ikväll !

ELIN


Gud vad liten han ser ut här!! 
Lite sugen på mat!



Pure Prime Chocolate

Ja, hur gick allting egentligen till när Tintin blev min? Det känns som att jag har haft Tintin hur länge som helst. Både jag och mamma hade varit kär i den där hästen enda sedan har var liten, han var helt fantastisk vacker när han var liten. Svart med en stjärn och vit svans. Vi hade fått sett hans utveckling enda sedan har var liten och har varit facinerad av han.

För ca 2 år sedan så hade vi varit på mönsterridning nere i Vattlång och jag hade med mig Huan. Jag, pappa och en kompis till mig åkte ner och tränade, sedan hade jag pratat med Regina om ett sto hon hade hemma på träning som jag skulle provrida. Ett stort fuxsto som inte var så välutbildad men med bra stam, när jag skulle gå ner och hämta hästen vi skulle provrida så säger Regina att hon tyckte att jag skulle provrida en häst till som precis hade blivit tillsalu. Okej tänkte väl jag och tog upp fuxstoet och väntade på att Regina skulle komma upp med den hästen hon ville att jag också skulle provrida. När hon öppnade dörren var det som att jag såg ett spöke, det var ju Tintin! Gud vad jag vart chockad, jag fick hålla i Tintin medans Regina visade stoet. När hon red henne så sa jag till Regina att det var ingen ide att jag provred den hästen för det var inget för mig. Så då hoppade jag upp på Tintin istället och provred han och det var kärlek vid första ögonkastet! Det är inget skämt att jag vart kär i han på en gång och det klickade direkt. Vi red runt som att vi hade hört ihop i evigheter.

Efter vi hade varit och provridit så åkte vi hem och jag var helt i extas! När vi kom hem berättade vi för mamma och hon ringde Regina direkt. Hon bokade tid för att åka ner och provrida igen, hon ville ju också se. Så då åkte vi ner igen efter kanske 2 veckor efter vi var där och mamma vart lika kär. Allt fungerade lika bra som första gången, vi åkte hem och bestämde oss på direkten att han ska vi ha! 2 veckor efter det stod han hemma på gården och var bara min.

Varken jag eller min familj ångrar köpet, det var det bästa som har hänt mig. Älskar den där hästen nått så otroligt, han kan få mig så glad så det inte går att beskriva. Han är min själsfrände! ♥








/Moa


Gäsp!

Legat och sovit i några timmar då jag fick så sjukt ont i kroppen. Lederna och musklerna vill inte riktigt hänga med just nu. Blir oftast värre på vintern när det är kallt och halt ute så man spänner sig för att inte rammla, agda 98 som pratar just nu ;)
Ska snart gå och ta in hästarna för sedan blir det soffhäng till så mycket bättre. Hörs i morgon! :)
ELIN

Tequila, världens bästa gos! 



Fight

Idag har jag och Q haft vårat första "bråk". Q vill helst inte att man ska lyfta hovar och göra rent i dom, varför ska man det lixom !? Så det är ett av våra mål just nu, kunna lyfta hovarna och sko utan att han ska hålla på och rycka, stegra eller andra dumheter.
Hade gjort alla tre benen utan några märkvärdiga händelser. Fick till och med knacka på fram skorna, men på sista bakhoven hade han fått nog och tyckte att matte var en elak jäkel så han ryckte till ( en ko spark ungefär ) och dunsade ner sin hov rakt på min fot.
Bara för han att lyfta den där hoven igen och igen och igen. När han till slut skötte sig så sadlade jag och vi gick ut och longerade i snön, blev bara i skritt då det var för slirigt för honom. Höll väll på i  20-30 min innan vi gick in igen. Gjorde samma sak med hovarna igen, men denna gång vågade han sig inte på att göra något dumt. Så då fick han en morots bit och han var så lycklig igen.. Snacka om att göra mycket för mat.
Är lite öm i foten nu, men den fick sig bara en liten smäll så ingen fara med den ;) Nu ska jag tjocka i mig lite potatis bullar innan njag dör framför tvn igen. hehe..
ELIN
Ska nog gå till matte nu.
Hm, vad kan detta vara..



Våra bästa tävlings tips

De finns vissa viktiga delar i en tävling. Det första är kom förberedd, du kan inte fixa problem på plats. Du bör vara förberedd på vad det kan komma för svårigheter. Sedan är det en av de viktigaste tips jag kan ha, LÄS MÖNSTRENA! Det är A & O på tävling, kolla in i minsta detalj hur mönstret är och hur du kan underlätta ditt mönster för dig och din häst. Det finns inget så tråkigt att titta på som ekipage som rider fel mönster, visst att man kan rida fel men det ska inte ske flera gånger.

Sedan bör man ha koll på sina saker, veta vart allt finns. Det ska vara ordning och reda när man åker på tävling. Allt ska ha sin plats och man ska inte behöva leta saker för att hitta dem. (Det är bra när jag har med mig Elin på tävling för hon har koll på allt åt mig haha) Något mer jag tycker är otroligt viktigt är att se bra ut, jg har alltid mina saker i tipptopp när jag åker på tävling, sadel och träns ska vara polerat in i minsta detalj och allt ska vara tvättat och fräscht.

Går allt åt helvete i en klass så är det lätt att man går och hänger upp sig på allt det dåliga du och hästen gjorde. Men då är vårat tips att tänk igenom hela ritten. Villka delar var vi riktigt duktig i? Vad behöver vi träna på för att bli bättre tills nästa gång? Se det som en lärdom tills nästa gång, man kan bara bli bättre!


Så våra tips är:
- Kom förberedd
- Var fokuserad
- Ha koll på sakerna
- Se välpolerad ut


Något trött tjej

Har precis vaknat till liv efter en härlig gårdag! Man mår som man mår, men det var det värt. Var ut igår och kollade på Veronica Maggio, hon var sjukt bra som alltid! Kändes sjukt skönt att få sova ut idag, första dagen som K vågade ta ut min häst själv idag. Nu låter han som ett monster men det är han inte, bara hon som är lite osäker på nya hästar. Vi får hoppas att han skötte sig;)

På dagens häst schema står det tränsing och likte hov lyft. Har jag tur kanske jag kan longera lite, men är rädd att det är för mycket blötsnö för det. Blir lite styltor då. Men ska testa iallafall.. 

Nästa vecka blir det till och klippa av hans man också. Tycker att den är så fin nu i färgen, men nä, jag gillar korta manar. Tror även att han kan bli riktigt snygg i det! Vad tycker ni? Ska han ha lång eller kort man ?

ELIN


Maggio igår



Kliniken

Jag och kerstin gick åter igen ut i snö stormen.. Skottade fram transporeten och slängde in grabbarna i stallet. Osk var sjukt duktig när vi skulle lasta, gick rakt in bara!! Hyffsat glada vi blev då! Fy vilket väder det var att köra transport i.. rekomenderas ej.

Gick ner och kollade med en slang men det såg bra ut i luft rörerna. Hon hade roslande ljud i lungorna och dom kom fram till att hon hade fått bronkit. Nu har hon fått medincin som hon ska äta några veckor fram över. Hoppas att hon svarar bra.

Dock ville hon inte gå på transporten när vi skulle hem. Hon vart en sur kärring, bara backade bort från transporen hela tiden. Jag testade att lasta henne men hon börjar bara att dra. Så vi stod en stund och hade drag kamp tills hon gav upp och gick in i transporten utan ett tveka igen.. Hon vet att jag är lika tjurig som henne.. Vi höll på att frysa ihjäl och vi var dyng sura när vi kom hem. Fy för detta väder!!

Hästarna fick gå ut igen och käka lite lunch hö men dom får nog komma in snart. Riktigt dåligt väder.. och jag som ska ut ikväll.. Kommer se ut som dränka kissar ikväll då ;)
Nu ska jag hoppa in i duschen så jag blir varm någon gång!

ELIN


Syns inte på bild, men snön yrde över allt!!


Insöad?



Första gången med nya täcket!

Q fick på sig sitt nya svea täcke idag, då det var så jäkla dåligt väder ute. Har inte orkat prova det sedan jag fick hem honom, men kunde andas ut då det passade. Han får till och med plats att växa lite i det. Bra att det är mycket snö ute så han inte skitar ner täcket det första han gör ;)



Inte världens bästa bild, men ni ser ju på ett ungefär ;)


ELIN

4 bra hästbloggar


Jag kan lista de 4 största bloggarn och de 4 mindre bloggarna som jag läser.


4 största bloggarna som jag läser är:
-
Karin Warnmark's blogg.
En blogg med många bra tips om fotografier och Karin gör mycket olika repotage om olika hästevent samt intervjuar de största inom hoppning och dressyr.
-
Dressyrmupparna
Trots att jag inte är en dressyrnörd så gillar jag deras upplägg på bloggen och de bloggar om de stora modenyheterna och olika typer av träning för hästen.
-
Team SL
Team SL bedrivs av två unga flickor som tränar dressyr, en av Svergies största hästbloggar. Mycket bra läsning och tips!
-
Ponnysanning
Denna blogg kan man kalla för hästsportens GossipGirl.


De 4 mindre bloggarna jag läser:
- Michaela Paldin
En westernblogg med mycket fina bilder och bra läsning.
- Frida Viktorsson
En reining blogg som drivs av Frida. Hon bloggar om hennes utveckling med hennes reininghäst.
- Kattis&Maria
Nära vänner till mig som bedriver en blogg om deras farm, RedNeck Farm.
- Anna Eriksson
Anna bedriver Cool QH, hon har även Tintin's pappa hemma hos sig. En väldigt lärorik blogg!




Klass två varning

Öppnade ytterdörren och blev inblåst igen... Snacka om yrväder! Slängde ut hästarna som tyckte att dom hellre kunde fått stått kvar inne än att gå ut i detta väder. Det blåser och det snöar som sjutton!

Vi bestämde oss för att inte åka till ridhuset idag, då dom även sagt att det är klass två varning. Vi siktar in oss på söndag i stället.  Hoppas på bättre väder imorgon så jag kanske kan longera lite i snön då. Hatar att inte ha broddar.. 

Kämpigt att ta sig upp klockan 6 imorse.. Men nu blir det chill och go frulle innan jag ska åka med K till vetrinären. Om vi får på osk på transporten... Håller tummarna på att hon har en bra dag idag! 

ELIN

Stress

Haft fullt upp hela dagen! Började med utsläpp och fixning i stallet medans Moa sov gott inne, lite avis ;) Sen bar det av in till stan för att fixa naglarna, måste vara den enda häst tjejen sm springer runt med långa naglar i stallet.. haha.. Blev lite andra ärenden på stan också innan jag skyndande mig hem för att käka innan vi skulle iväg på ett ljusparty hos en granne i byn,

Nu har jag precis kommit in från stallet där jag hjälpt kärran med att brodda hennes hästar. Fy fan vad det är tungt.. eller så är det jag som är klen!;) Provade även mitt nya showträns och Q var så duktig när jag tränsade honom idag!! Måste använda det tränset tills jag letat fram ett av mina vardags träns som han kan ha. 

Imorgon måste jag kliva upp med tuppen för att hinna till ridhuset med Q. Hoppas han går på transporten lika bra som sist bara.. Hann inte att last träna idag.. Vi har lite bråttom då vi ska in till doktorn med lill osk också. Nä, bäst att jag sover nu och att det inte var allt för jobbigt att läsa igenom mitt kvälls svammel. 

ELIN

Den första tävlingen


Åherregud, kommer så väl ihåg det. Det var på min första tävlingshäst Blue Crazy Lizzy, en tjurig, arrogant men ack så duktig C-ponny som vart omskolad från ridskolehäst till westernponny. Det här var i början på våran tid tillsammans, vi skulle åka och testa på en westerntävling på ett ställe som heter Solberget. Jag var anmäld i pleasure, trail och westernriding. Jag var hur nervös som helst för Lizzy var inte så snäll med mig i början, hon stack så fort hon fick chansen och sådant.

Pleasuren gick åt fanders med tanke på att hon var ridskoleponny, så hon hatade alla som sprang om henne och högg åt dem. Så det var ju inte någon pleasurekarriär av oss. Trailen gick inte heller bra, haha. Hon var rädd för alla bommar med kossemönster på och ville inte alls gå, hon struttade runt och gjorde som hon ville och lekte med mig där inne. Western ridingen gick faktiskt(av det jag kan minnas) helt okej, förutom att Moa Nyman, 8-9 år red fel mönster. Jag råkade missa en kona och red på insidan av den istället haha. Men jag var nöjd ändå, klappade Lizzy och såg nöjd ut. Jag hade ju trots allt tävlat min första westerntävling.

Hade ingen bild från när vi tävlade första gången, tror dock Elin har det. Ska höra med henne om hon kan luska fram den, skulle vara ganska roligt att se hur man såg ut.



Min första western tävling var på syrrans arab Ramondo! Minns fortfarande hur nervös och rädd jag var. Ramondo lekte gärnet med mig och gjorde som han ville. Var bara att hänga med i svängarna om man säger så. Tror att det var på en tävling åt njurunda hållet. Var med i en pleasure där jag satt och var livrädd för att han skulle bocka gärnet och sedan var jag med i en horsemanship som kors i taket gick bra förutom att vi lyckades ta fel galopp. 

Var första och sista gången jag tävlade med honom. Han var lite för svår för mig från början och när vi väl var på samma nivå så flyttade han till uppsala och det blev aldrig av. Men han var världens finaste i slutet och fick tyvärr somna in för tidigt i sitt liv pga en sen skada. 


Har tyvärr ingen bild från det tillfället men här är en bild från Uppsala.



Min sadel- Billy Royal

e. om Bloggpaus officiellt över.:
  •  
    • Hej, får jag fråga dig Moa vad det är för märke på din sadel? Den är snygg! :)


      Svar: Jag fick den här kommentaren av Evalill. Min sadel är en Billy Royal, Dark Oil.



      Jag är skitnöjd med min sadel, den är riktigt skön. Dock tror jag att jag ska stoppa om den i sisten till nästa säsong. Den är lite småsliten i sisten och jag skulle vilja ha läder istället för mocka.



                                                          /Moa

Mera snö

Nu när Elin och jag vaknar så har det kommt lite mera snö, yippie säger jag bara. Vill ju att det ska gå och rida så snart som möjligt. Elin hoppade in i duschen och jag satte mig vid datorn och fixar med lite mail och liknande, sedan blir det nog frukost och fixa oss. Elin ska in och fixa naglarna i stan och jag ska på skolan så det blir perfekt timing.
Ikväll blir det inte heller någon ridning pga hårt i marken och att jag måste packa för jag till Stockholm imorgon. Gud så jag längtar efter att få vara med världens bästa syster, ska ha det så mysigt. Ska även på 70-tals fest på lördagen så pappa och jag ska in och hyra 70-tals kläder ikväll. Nu ska vi ta och äta någon frukost och sedan ska vi bege oss.
/Moa

Kvällen

Det har varit en skön dag och kväll med Elin, det var länge sedan vi gjorde något nu. Grejat runt lite på stan, fixat lite hästsaker, käkat lite lunch & varit hem till mig och fixat mina hästar. Nu sitter jag hos Elin och ska gå och lägga mig tänkte jag. Sitter och kollar på lite olika saker jag ska köpa också, har hittat några olika showtröjor som jag tänkte beställa hem samt en lössvans till Tintin.

Hans svans har tunnat ut väldigt och jag vill ju att han ska ha en fin svans när vi åker på tävling, dock är det ingen i Svergie som har en vit lössvans att sälja så jag får söka mig till USA för att få tag på en. Om jag har tur så ska en kompis till familjen åka och hälsa på sin son där i januari/februari så då kan jag eventuellt skicka saker med henne. Har lite olika tröjor som jag är intresserad av tills tävlingarna 2012.

Vilket av alternativen tyckte ni bäst om?
Alternativ 1
Alternativ 2
'
Alternativ 3




/Moa

Ont i höften

Sitter just nu död i sängen efter att ha smällt i mig en hallouminburgare med Moa. Försöker få lite medlidande av Moa för att jag har så ont i höften, men nä det får man inte.. Dålig stil Moa! ;) Var iaf förbi grafströms och köpte min älskade pälsglans! Behövs när jag ska reda ut dredsen i Qs svans..

Longerade även Q lite idag. Blev bara skritt då det var alldelens för dåligt underlag, men han fick aktivera hjärnan lite. Gick även mycket bättre med tränsningen idag. Han har ju tyvärr blivit hårt bremsad så han är rädd om sin mule. Går jätte bra att pussa och klappa på den nu och att ta på grimman går bra, men med tränset är det värre.
Nu jag & Moa chilla lite, kanske kommer något roligt inlägg sedan! :D

ELIN


Moa & Q 


Longerar lite.


Bjuder på denna otroligt snygga outfit bild! ;)
btw, stövlarna är otrooooligt varma och gosiga när det är kallt ;)



Ett bra minne


Ett bra minne,
ja vad kan det vara. Jag har många bra minnen genom mina dagar med hästarna. Jag har två minnen som är extra starka för mig och betyder väldigt mycket. Det första är när jag tog SM-silver i Horsemanship med Jahua 2009. Det var något som betydde otroligt mycket för mig när jag visste hur mycket jag hade kämpat för att ta mig dit och jag hade ett sådant otroligt stöd från så många människor. Jag hade inga som helst förhoppningar när vi åkte ner, jag skulle ner och rida bra rundor och ta mig till final i iallafall en klass men jag kom till final i alla klasser. Silver i horsemanship, 4a i pleasure och 6a i trail, jag var så himla stolt!


Två lyckliga flickor, gud vad jag saknar denna häst ♥

Ett till minne som är starkt för mig är när vi köpte Tintin, det gick så himla fort att jag inte ens förstod det när jag stod där med honom hemma på gården. Vi var nere hos Vattlong Western på mönsterridning och jag hade bestämt mig för att åka ner och provrida ett quartersto. När vi gjorde iordning stoet så sa R att dom hade en till häst tillsalu och det var Tintin. Vi som hade haft han i klubben flera år, och vi trodde att han aldrig skulle bli till salu. När jag provred klickade allt, det funkade perfekt. Jag provred inte ens fuxen pga att jag insåg att det inte var något för mig.

Efter ca 3 veckor åkte vi och hämtade han, jag kunde inte förstå att han var min. En sådan fin häst! Men jag har fått jobba med han, trots att man köper en duktig häst så är det inte lätt. Han är en helt annan häst i både utseende och psyke nu och har utvecklats nått enorm.






Har alldelens för många bra minnen tillsammans med Pony så det är svårt at välja ut ett. Men sommaren 2009 i Uppsala var underbart. Pony gick som en klocka hela tiden och vi startade våran första tävling på en hand. Känslan när hästen gör precis vad du vill den att göra genom att i princip bara tänka det är så sjukt härlig. Vi hade våran bästa sommar helt klart.  Även fast tävlingen inte gick så bra så fort vi satt foten inne på banan, lite för mycket nerver. Men framridningen var klockren.

 

Ett annat bra minne är Vattlong tävlingen samma år då Pony var magisk. Han har aldirg gått så bra som det året. Vi gick till final i alla pleasure klasserna och hamnade på bra placeringar. Han blev aldrig upp stressad och han lyssnade på varje signal man gav. Lycka!!

Just nu är väll det bästa minnet att jag är häst ägare till min fina quarter valack Q! En av mina största drömmar har blivit sanna ;)


Jag & Pony uppsala 2009


Vattlång tävlingen 2009 , en andra plats i showmanship at halter och en Lycklig Elin!



Fullspäckad dag!

Börjar komma in i rutinen med att ha utsläpp igen faktisk, känns skönt! Jag gillar att vara på g tidigt på morgonen, få allt färdigt i stallet osv. Känns ju rätt så lyxigt att gå ut och rida sedan när allt är färdigt ;) Dagens plan är att göra några ärenden, hämta Moa, åka på grafströms för att shoppa lite bra att ha saker och sedan förhoppningsvis att jag ska kunna longera Q lite i skritt och jogg.

Men är så halt ute så vi får se hur det går.. han har ju inte fått några vinter skor ännu. Men på Fredag ska K skjussa oss till ridhuset så vi får hoppas att det går lika bra att lasta då. 

Nu ska jag fixa mig så jag kommer i tid till allt jag ska göra ;)

HÖRS!

En vardag i stallet

En helt vanlig dag i stallet börjar vid halv 8, då hästarna får sitt morgon foder och sedan får gå ut i sina hagar. Jag brukar passa på att mocka och fixa klart allt sånt, så man slipper göra det sedan. Annars brukar vi sopa stallgången så det inte ser jätta stökigt ut.

Sen blir brukar vi luncha hästarna vid 1-2 tiden, fylla på vatten och så. Ridning brukar ske vid olika tillfällen beroende på hur dagen ser ut annars.

Vid 8 tiden på kvällen , oftast senare så får hästana komma in. Får sitt kvälls foder osv. 

In och utsläpps tiderna är olika beroende på vem som har utsläpp. Ibland går dom ut klockan 6 på morgonen.  Men vi strävar alltid efter att ha dom ute så länge som möjligt. Sen beror det ju också på vad det är för väder ute.

Ja, så ser väll en vanlig vardag ut i mitt stall, är hyffsat lika för Moa :) 

ELIN



Vakna med Pony! obs, ha inte för högt ljud på;)



Q




Hahaha ser ut som om han har sveriges fetaste röv här ;)


Jag måste nog gå till matte, hon kan ju ha mat..


Klart man ska ha stängsel för ansiktet ;)


MAT, äntligen..


ELIN

14 dagars

1. En vardag i stallet
2. Ett bra minne
3. Den första tävlingen
4. 4 bra hästbloggar
5. våra bästa tävlings tips
6. Tin tins historia
7. Qs historia
8. Framtid & Mål
9. Hur träffades Elin & Moa ?
10. Våra förebilder
11. 10 Saker du kanske inte visste om oss
12. Alla hästar i stallen
13. När och varför vi började rida western ridning
14.

Bloggpaus officiellt över.

Nu är jag tillbaka och känner mig mer peppad än innan. Har varit skönt med lite bloggvila och har fått lagt min tid på skolan och allt omkring mig. Har inte hänt så mycket under de här dagarna, Tintin går bättre än någonsin. Har jobbat han dom senaste två ritterna i drawreins för att få han mer stabil över galoppbommar. Han har blivit så himla duktig, han galopperar hur bra som helst över bommarna nu. Kontrollerat och verkligen väntar på mina signaler på hur han ska göra.  Snön har ju kommit också, i rättan tid faktiskt. För nu har det blivit hårt i marken och Tintin är känslig för det så jag kan inte rida då, det är bara på dagarna som planen är mjuk och då är jag ju i skolan så snön måste få lägga sig på ridplan så det blir mjuk för herr Tintin.


Enda sedan Ride campen har han gått som en klocka, här började "trail-bitarna" falla på plats.


Nu ska jag göra lite mat till mig och mamma sen blir det stallet och ta det lugnt i soffan. Har haft mycket på skolan idag och avklarat många saker så jag känner mig helt slut i huvudet. Lite pyssel på Tintin hjälper alltid mig att rensa huvudet och känna mig pigg igen, min finaste grabb!!



Träningsvärk imorgon?

Har nyss kommit tillbaka frn en power walk med Linnea. Helt slut, vi gick upp till södra berget och ner igen.. snacka om att min kondis har försvunnit, haha. Skönt att vara ute och röra på sig, man mår så bra efteråt!

Nu blir det iaf lite go middag med familjen. Massa mys på det! Blir väll lite stall fix till kvällen också. Måste ju ge Q lite kärlek ;) Hörs senare !


ELIN

Power walk

Blev morgon utsläpp idag också, som tur var så hade det snöat lite så det gick bra för han att gå ut i sin hage. Har pratat med J så han ska komma ut och kika på hovarna, så han fårf lite vinter pjuks på sig. Passade på att mocka nu på morgonen, är så skönt att ha det gjort så kan man ta det lungt på kvällen. 

Dock är han en mardröm att mocka till.. Jag lyckas bara ha hästar som är svår mockade. Tips på att få dom att sprida runt allt mindre mottages gärna!;)

Nu blir det snart en power walk, måste röra på fläsket om man ska komma i nyårs klänningen och slinkyn till sommaren ;)

Hörs senare, ska slänga upp några bilder också.

ELIN

Hissar och dissar



Hissar folk som lägger ner tid på sina häst annonser. Bilder, bra fakta om saker som man vill veta om och gärna ett litet film klipp på hästen. Finns det nått bättre. Många bilder är ett extra plus och gärna med en tanke bakom!




Dissar folk som lägger ut en annons på sin häst med få meningar som inte säger nått om hästen förutom ras och ålder. Skippar att lägga ut en bild på hästen eller lägger ut den fulaste bilden som någonsin har tagits på hästen. Nä, ingen kommer vilja köpa den då. Eller folk som skriver saker som hästen gjort för hundra år sedan men får det att låta som om det var nyss. Nej tack, ha lite stil på era häst annonser om folk ska bli intresserade!

ELIN

Morgonpass

Hade mitt första morgon pass idag på länge, kändes skönt att vara tillbaka ;)
Gick iaf bra att få ut lillen i hagen, var inte så halt. dök ner i hö högen det första han gjorde, förvånad? njaa.. Han verkar tycka att det är helt okej med allt faktiskt så på onsdag eller torsdag så ska vi släppa ihop han och Chaplin. Får se hur det går då.

Mockat och fixat klart allt i stallet så det är ju skönt :D
Nu blir det frulle med sis! Hörs senare idag !:)

Matvraket i egen hög person ;)

ELIN

Natti

Varit ut och mockat lite nu så det inte ska vara så jäkla mycket i morgon bitti med tanke på att han fick gå in tidigt idag när vi kom hem. Han verkar hel nöjd med tillvaron just nu. Han är lycklig så länge det finns mat typ. Borstade och gosade lite innen jag gick in och dog i soffan.

Måste sko honom i veckan också. Så ska ringa hovis imorgon, han är inte så trevlig att sko så måste klura på vad vi ska hitta på men broddar och snö sulor är lite av ett måste just nu.. 

Hoppas det inte blir så halt i morgon så han kan ta sig oskadd ut till hagen. Update kommer i morgon, lika så film snutten som inte vill funka idag. 

ELIN

Bilder


Ska börja att longera.


Longerar lite


Efter ridturen, han ser lite skeptisk ut men endå ;) haha


Äntligen hemma i kvarsätt!

ELIN

Hemma!

Åkte från Uppsala vid 10 tiden efter att ha hjälp syrran med utsläppet i stallet. Han även med lite ridning i ridhuset innan vi skulle åka hem. Var lite seg på galoppfattningar idag när jag longerade han, men mycket är det väll jag som har lite fel kropps språk i mellan åt. I ridningen gick det jätte bra, lyssnade på vad jag ville osv. 

Var ju lite nervös inför lastningen med tanke på att vi intre visste hur han var att lasta. Men han sniffade lite på rampen klev på, stod stilla en stund och sedan gick han bara på direkt. Så stolt över han :D Skötte sig jätte fint hela resan, även när vi stannade och vilade. Var lite på tårna när vi skulle lasta ut, trode nästan att han skulle flyga ut. Men så fot han tog första steget gick det i slowmotion. Duktig kille!

Nu står han i stallet och käkar hö. allmänt nöjd om man säger så. Ska ut och borsta lite på han sedan. SÅ får han gå ut i hagen i morgon bitti. Hoppas det inte blir för halkigt så han kan gå ut. han har ju inga broddar så ska ta och fixa det också.

Slänger upp lite bilder sedan, har även ett film klipp när jag rider. Hörs!


ELIN


Jag är lite trött nu matte




Dröm

Hade den bästa drömmen man kan ha i natt. Det var så otroligt verkligt att jag trode den var sann.. Pony var tillbaka och jag stod och borstade honom, drog handen genom hans mjuka björn päls, pussade på hans fina mule och allt det där mysiga. Men hade en känsla av att han igentligen inte skulle vara här, utan att det bara var en sista gång.. vet inte svårt att förklara..

Var inte precis så att man ville vakna upp om jag säger så.. Men allt gott har ett slut.. Första gången jag drömmer om Pony sedan vi tog bort honom..

Svammel kanske, men det får en att undra.. Varför drömmde jag om Pony nu ?

ELINs kvälls svammel :)


 Den bästa drömmen på läääänge..


Ridning för andra gången

Kom ner till Uppsala vid 11 tiden , så passade på att rida lite i ridhuset med lillen då. Provade min sadel men den var för trång.. Men byt lånade med syrran då hennes sadel var för stor för Eld men passade bra på min. King, känns lite nödigt att köpa en ny när han kommer växa och ändra sig i formen nu från början.

Började iaf med att longera lite och han lyssnar verkligen jätte bra på komandon. Fattade rätt galopp hela tiden och var hyffsat snabb med att fatta galopp, slängtravar några steg åt ena håller men en bra början. Hoppade upp och red lit efter det och styrningen gock så mycket bättre idag än sist.

jag börjar fatta bättre hur jag ska göra, är ju hyffsat insöad på Pony. Provade även att trava och Oj vilken härlig trav han har:D Är verligen super nöjd över detta ridpass, kände att det var mycket som lossnade.


ELIN



 
jag och Q idag :) Nöjda efter dagens pass!


Ingen bloggning

Kommer inte bli något bloggande från min sida nu på ett par dagar pga en massa som händer i mitt liv.Känner att jag inte har orken till att driva en blogg på ett par dagar och hoppas att ni respekterar det.


Nu åker jag in till finaste farfar som ligger på sjukhuset. Vi hörs om några dagar.

/Moa


Nytt träns


Budade hem detta från Tradera, var faktisk riktigt fint, även fast jag är lite mer för en eller två öras träns.
Hoppas lillen kan ha det och passar i det annars är det väll bara att sälja det. Fick med Tyglar som kändes jätte sköna också. Lite tunnare som jag gillar! :D

Hiss eller diss? :)

ELIN

Packar väskan

Igen, tror det är en vardags rutin för mig. Men efter denna helg lär det bli hemma plan för ett tag. Jag & Pappa åker ner till Uppsala tidigt imorgon bitti och hämtar hästen. Blir förhoppningsvis lite ridning imorgon också, ska prova min sadel också. Kanske blir att jag måste byt låna med syrran tills jag kan köpa en ny. 

Nä, nu ska jag packa och sedan blir det fredags mys med la familja :D Blir ingen WINN kväll för mig, känns bara jobbigt när man vet att man måste upp tidigt :) Btw, fick ett packet från Posten, slänger upp en bild på vad det var ikväll ;)

ELIN

Friday from hell

Idag har det varit en asjobbig fredag som lyckligtvis är slut om 40 minuter. Började imorse med ett riktigt hårt fyspass på gymmet, svettades som ett jag vet inte vad. Efter det var det engelska som jag skulle göra klart och jag vart klar!!! En sten lyfte från mina axlar kände jag. Sedan var det matteprov som gick helt okej tror jag iallafall och nu sitter jag och fixar svenskauppgifter som ska vara inne snart. Är så glad för Elin's skull som ska åka och hämta finaste grabben ikväll, tyvär kunde jag inte åka med men jag ska klappa på han när han kommer hem.

Ikväll vankas det festligheter på Railways Saloon med WINN, det ska bli hur trevligt som helst. Vi ska äta Texas buffé och sedan ska vi testa på linedance. Bilder kommer sedan, det ska roligt att göra något med föreningen. Det gör vi ju nästan aldrig annars.



/Moa


Sjukling eller ?

Kände mig helt borta imorse när jag vaknade. Slängde på mig ziperallan och tog med mig albin till soffan. Där sov vi hela förmiddagen.. Jag som brukar vara huuur pigg som helst på morgone, sen efter lunch så började halsen kännas konstig så antagligen är det nån förkylning på väg..

Har iaf varit ute i stallet och börjat förbereda inför att lillen kommer hem. Spånat och haft mig. Skulle även fylla hö påsar så jag har det färdigt på söndagen. Fyllde på som jag alltid brukar göra tills jag kom på mig själv med att det inte var till Pony jag fyllde mat till utan till en mer lätt född häst.. haha det var bara att börja om. 

Red Chaplin en sväng också, blev mest skritt och lite jogging på dom ställerna där det gick. Blåste och var kallt ute, även fast det var plus grader.. usch och fy.. 

På lördag morgon åker vi iaf ner till uppsala och hämtar hem Lillen! Längtar! Men är lite nervös på hur allt ska gå här hemma. Är ju min första unghäst det här, men jag tror att det ska gå bra :

ELIN

Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus