Dags att bli sjuk igen ?

Vet inte vad det är med mig och mitt immunförsvar.. Känns som jag har varit sjuk hela sommaren.. Hinner knappt bli frisk innan det kommer nått nytt.. Har anat dom senaste dagarna att nått är på G då jag alltid får extra ont i kroppen då , framför allt i nacken vilket ger en nåjävulska huvudvärk. Idag kom halsontet och feber känsla.. Längtar till mitt 7-19 pass i morgon.. 
 
Qp fick vila idag, kände mig inte så kry men var ut på förmiddagen och fixade allt. Känns lite jobbigt att han kommer vila i tre dagar i rad nu. Vilade ju igår och idag, imorgon kommer jag vara helt slut när jag slutar vilket betyder en vilodag för Qp. Tur man är ledig på tisdag så jag an börja ta igen det här. Känns som jag har värsta oturen med mig nuförtiden.. 
 
Just det, Qp är ju extra förälskad just nu så han får gå i en egen hage för hans och hans kärleks säkerhet ;) Nu när jag skriver detta så tror jag att jag nämnde det igår redan? Ja, ni märker helt förvirrad;) Hittade en klockren bild som Anette hade fotat. Så jäkla klockren på vad Qp tycker om sin villiga tjej;)
 
ELIN
 

Vilodag

Idag får min prins vila, Eller det kanske är matte som behöver vila. Haft en super stressig dag på jobbet så nu är jag helt slut, Men jag klagar inte, älskar sånna här dagar på jobbet. Imorgon är jag ledig, får till och med sovmorgon då min pappa är så snäll och ska ta ut hästarna. Tack! 
 
Qp är extra förälskad idag, då fröken brunstar igen. Så i morgon blir det skillda hagar, såg lungt ut just nu men vill inte riskera nånskada nu när han precis har blivit frisk. Och stackars lill tjejen ska inte behöva ha en tung Qp på sig heller för den delen ;) 
 
Har jag föresten nämnt att jag och Qp eventuellt ska debutera Pleasure på KMet? Blir själva km klassen dvs en C klass. Varför jag väljer det är för att det oftast är lite mer rutinerade hästar och ryttare med så det går lite lugnare till än vad det kan göra i tex en D klass. Vill inte ha en häst som lär sig att race i hundra tio, är hellre den som förstör i C klassen hohoho ;) Men tror att ni som tävlat ett tag förstår mitt tänk i det här fallet ;) Men Avaktar lite med att anmäla mig måste känna lite hur han kännes i galoppen efter skadan. 
 
ELIN
 
Gulleplutt hästen ;)

Blev en morgontur

Passade på att ta en morgon tur så här innan jobbet! Qp var pigg och glad hela tiden. Spände rumpan och tänkte bjuda på en rodeo show i början men matte hostade lite diskret och nää.. det var nog ingen ide;) 
 
Gick över den läskiga bron som igentligen inte är läskig, bara det att du forsar det en massa vatten under så jo lite läskigt var det nog;) Testade att jogga honom lite idag och jäklar vad fin han kändes! Skönt att ha allt gjort tills ikväll så är det bara att ta in hästar innan jag ska åka till Frank. Skönt! 
 
Ska slänga i mig lite frukostr innan det är dags att stressa iväg till jobbet ;9 Hörs!
 
ELIN
 
En till bild från förra helgen när jag var ner till Uppsala :) 
 
 

skritt tur

Igår fick jag sällskap av dom andra i stallet på en lite skritt tur. Blev bort längst vägen en bit och även fast Qp kändes som en tickande bomb så tycker jag att han skötte sig jätte bra. Var lugn och med endå.
 
Provande även en massa gammla täcken igår så nu har han en uppsättning så han klarar sig i vinter iaf ;) testade även det vanliga tränset som jag bytte med syrran, men med bettet jag tänkte ha på det så blev det för stort så antingen får jag försöka slå i mer hål eller byta bett på det, är jätte ringar på det som sitter på det tränset nu.
 
ELIN
 
 
Här är vi på tur. snodde bilden från Anette ;)
 
 

tre små bilder från Uppsala ;)

 
Anna och Elden 
 
Mysis!
 
Anna, fiffi och Petra and the horses ;)
 
 
 
 

Showmanship

Och regnet det bara öser ner... Ja här i sundsvall är det piss väder som vanligt.. vet inte vem som ogillar det mest, jag eller Qp.. ;) Var först iväg och gjorde lite bra att ha häst saker med Moa. Qp fick spån och Bvitamin  ;) Sen bar det iväg hem till mig. 
 
Eftersom att regnet inte ville sluta så blev det ingen kamera med i stallet.  Showmanshipade lite upp på vägen , är typ noll trafik på våran väg ;) var för blött i marken för att vara i en av hagarma där jag brukar vara så. Gick helt okej, är vändningarna vi måste träna mest på. Att han verkligen "snurrar" på bak om man säger så. Men tyckte att han började sätta det bättre och bättre. Känns bra inför tävlingen och vi har ju faktiskt en hel månad på oss att väcka upp oss på haha! 
 
Just nu sitter jag och moa o moffar chips o dipp, riktig onsdags lyx det! Passar ju bra också när man ska trycka ner sig i en slinky om en månad.. hmmm dags att ut och springa kanske ? Måste bli bra i foten först ;)
 
ELIN
 
 
Härligt väder och härliga outfits! ;)

Helgens häst shopping

Blå dunväst, blå kofta/jacka , Svart läder skärp ala western style ;) och en svart pike med text och tryck på ryggen. 
 
Fårskinns puts vante, svarta benlindor, blått skritt täcke i fleece. och ett bytes träns i svart och med lack på nosgrimman. Mitt vanliga träns är ju lite litet så gjorde ett byte med syrran ;)
 
ELIN

 

Today!

 
Idag ska Moa toa komma hit när hon har slutat skolan. Hon ska hjälpa mig att klippa manen på qp, den har blivit på tok för lång! Och själv vågar jag inte röra den då jag är , bokstavligen talat sämst på att klippa manar, Blire den inte sne så blir den kortare än kortast. Pony har fått stå ut med många fula manar ;) 
 
Vi tänkte på att passa på att haltra lite också. Bara en månad kvar till tävlingen ( om den blir av... ) så dags att väcka upp minnet på oss lite. Med tanke på hur min fotled mår just nu så är det toppen att låta moa springa lite med han ;) 
 
Ska fota lite saker som jag köpt till Qp nu så det kommer komma upp under dagen. 
och såklart kommer kameran vara med ut i stallet idag ;)
 
Så är det nått speciellt ni vill se eller ha film på så hojta till snarast ;)
 
ELIN
 
 
Moa och Qp hemma hos henne när vi precis hade börjat att showmanshipa och halter träna honom :)
 
 
 
 

Beställt hem lite bra att ha saker ;)

Dura-Tech ® Tack Rack CaseDura-Tech ® Tack Rack Case
En grön träns påse för tre träns. Perfekt att få plats med allt i en :D Precis vad jag letat efter. 
 
UltraFlex ® Full Separera Zipper Slicker HoodS
Och en ny hoood :D Hoppas denna blir bättre :D
 
Får se om det kanske blir nått mer, ska skicka iväg beställningen om nåndag med dom andra.
www.sstack.com

Busiga hästar!

Lät hästarna gå ut i sina vanliga hagar med lite frukost hö på morgon först, medans jag åkte iväg och gjorde lite ärenden. När jag kom hem flyttade jag över dom till en lite gräsplätt. Jäklar vad Qp bockade och sprakade bak ut! Var så kul att få komma dit tyckte han ;) Synd att jag inte var snabb med telefonen så jag hann filma men men ;) 
 
Lilleman släppte jag också i en annan hage med lite gräs.Hade tänkt låta han gå med dom andra men med tanke på hur busiga dom var så vågade jag inte. Eftersom att Lilleman är skadad så kändes det lite reskabelt Kanske att man vågar i morgon när dom andra två busfröna har lugnat ner sig ;)
 
Har super ont i foten idag, men känns det bättre ikväll så ska jag försöka att rida en sväng efter jobbet. Måste ju testa saker jag köpte till han på ullared också ;) 
 
ELIN
 
haha några dåliga bilder från när qp busade i hagen ;) 
 
 

På clinic


Gårdagens pass

Igår fick jag sällskap i stallet av Anette som är inhyrd hos oss. Alltid kul med sällskap !:) red en sväng upp i skogen, en runda med blandad terräng om man säger så. Första minuterna så hade jag en väldigt pigg häst som bjöd på några härliga Rodo hopp, vad bra att jag hade valt att rida i den vanliga sadeln dagen till ära;)


Men när vi hade kommit ut i skogen så vart han sitt vanliga lugna ja. Imorse blev det lite lätt longering, lite morgon trött var killen med tanke på att kl var halv fyra på morgonen. Sitter på jobbet å käkar nu. Om tre timmar bär det av mot Uppsala ! Längtar till tusen! Slänger med en bild från igår med mig, qp å Lill tjejen som Anette fotade på våran lilla tur :)


Sandra och Korven

 
Var och hälsade på en gammal klass kompis och kikade på hennes häst korven här om dagen :) 

Jonna Eriksson f.d Gullberg-clinic

Legat lite på latsidan med bloggen men har lite roligt att berätta, i helgen är det clinic för Jonna och jag ser verkligen fram emot den. Ska bli skönt att få träna nu när det bara är två veckor kvar till Sm och tiden går så himla fort. Plus att han har varit lite småhalt efter skoningen men nu har det släppt. 
 
Red honom igår och han gick faktiskt rikigt bra för att ha varit på lite halvvila nu nån vecka. Han har fått en bättre galopp med hjälp av tömkörningen iallafall, man märker stor skillnad. Tömkörning är faktiskt någonting att rekommendera till folk. Huvudsaken man har någon som hjälper en i början så brukar det funka så de inte blir rädd eller det händer något. 
 

Här är första gången vi tömkörde, Elin gick med honom först när jag gick bakom men han är så himla trygg så bara efter något varv kunde vi gå utan ledare. Har ni testat tömköra era hästar någongång? 

Överallt och ingenstans

Inte varit så mycket uppdateringen dom sensate dagarna, men jag har inte riktigt hunnit med mig. Händer inte så himmla mycket heller med tanke på att qp varit skadad. Men imorgon ska vi ut på en skritt tur som det ser ut just nu. 
 
Igår var det klubbmöte också. Var välldigt många som kom vilket var toppen. Kom fram till några lösningar om saker och ting, men personligen tycker jag att det är super tråkigt att det verkar bli lite träningar nästa år.. 
 
ELIN

En vanlig stallmorgon hos mig

En vanlig vardags morgon startar med att väckar klockan ringer 04.45. Hoppar i lite kläder och går ut till stallet. Börjar med att kolla vattnet i hagarna. Slänger ner slangen om det behövs fylla på medans jag går upp och hämtar hö påsarna. Brukar sprida ut höt i flera högar i hagen så dom har nått att göra och det inte går på tio sekunder att käka upp maten. Qp och Pruppan är riktiga dammsugare!
 
Efter det slänger jag åt hästarna lite kraft foder och Slänger på dom täckerna om det behövs. Tar ut Lilleman först och sen tar jag Qp och Pruppan tillsammans. Brukar väll vara klar på ca 15-20 min på morgonen. Är jag ledig eller börjar jobbet senare brukar jag försöka hinne med att mocka och fixa klart allt på morgonen så jag bara kan gå ut och rida när jag slutat på kvällen.
 
Hur ser eran stallmorgon ut ?
 
ELIN
 

Det bästa som finns är när man fyller på vatten och slangen fortfarande ligger i tycker Qp och Pruppan ;)

Natti Natti!

Känns som jag varit sjuk hela sommaren, Har inte hunnit blivit helt frisk mellan alla förkylningar. Nu är det dags igen! Har inte tid med detta! Huvudet känns som en ballong eller vad man ska kalla det, en härlig snuva, små feber och såklart min älskade hosta! 
 
Blev bara lite små mys i hagen ikväll. Såret såg rent och fint ut ikväll, så kände att jag inte behövde ta in och blöta ner benet en massa ikväll. Toppen att det går åt rätt håll! Dom ska sova ute ikväll, så slängde på alla regn täcke eftersom det eventuellt kunde komma lite regn tidigt i morgonbitti. 
 
Det är bara Qp som blir överlycklig när jag kommer med täcken. Han står stilla och bryr sig inte så mycket. Lilleman ger mig onda ögat när jag kommer med täcket och tycker att jag är en elak kärring som stör han i maten. Men när han väll står där med täcket på så var det nog inte så dumt endå. Pruppan har inte tid alls så henne är det bara att följa med när hon vandrar mellan hö högarna. Hon är ett riktigt litet charm troll endå ;) 
 
Var ett gäng nöjda hästar som jag lämnade i hagen idag. Synd att det ska bli lite dåligt väder i veckan så lär bli en massa sova inne för dom :) 
 
ELIN
 
Snodde en bild av Anette som är tagen tidigare i veckan på hela glada gänget ;)
 
 

Hästens dag!

Igår var vi på hästens dag då, Tintin lyckades trampa av sig en sko i transporten men vi lyckades lösa det! Dock var han lite öm fotad så Moa valde att bara var med i en av dom två visningarna. Men det gick super bra i första och båda tjejerna var super duktiga!
 
Var mycket folk på norra också! Mycket mer än vad man hade trott att det skulle vara. Extra kul att vi i WINN hade blivit inbjudna, alltid lika roligt att få visa upp western ridning. Synd bara att planen dom skulle rida på var jätte liten så var lite svårt att visa upp. Men blev lite trail dom fick visa bland annat. 
 
WINN hade även en super fin monter, smart som jag var glömde jag att ta kort på den. Men fin var den ska ni veta, lätt snyggaste av alla ! haha! 
 
ELIN
 
Påväg upp till visnings platsen
 
Moa och tiny går över bron
 
Emila och Daimond ! :D

Godmorgon !

Då har vi äntligen tagit oss upp! Nu blir det intag av frukost för att sedan åka tilll Norra och Hästens Dag! Eller ja, ska fixa lite med hästen först då.. Ses på Norra berget kl. 11.00 ! Glöm inte att kika in i Winns monter om ni har frågor eller  bara vill säga Hej ! :D
 
Elin & Moa 
 

Ingen svullnad !

Svullnaden var som bort blåst idag, vilken lättnad! Såret ser fint ut också så det känns toppen. Blev bara lite pyssel med honom i stallet idag medans Moa fick slava och mocka ;) Krokade på transporten och åkte hem till Moa för i morgon ska jag köra henne upp till Norra berget för Hästens dag!
 
Moa och Emila ska visa upp western ridning, kommer bli kalas det. Ska försöka att fota lite så det kommer lite nya bilder hit till bloggen. Men har ni vägarna förbi så kom upp till Norra, ska visst vara en massa saker där. Verkligen kul !
 
ELIN

Hästarna i hagen!


Lilleman
 

Mammas gos! Ser det svullna knät lite här
 

Lill tjejen!

Åt rätt håll

Hästarna fick sova ut i natt, dock var det lite kallt i morse men dom verkar ha klarat sig endå. Slängde en snabb blick på qps ben när jag var ut och gav dom frukost maten. Kändes nästan konstigt att se att knät var i normal storlek ! :D Såret är fortfarande lite halv öppet men svullnaden är nästan borta, bara lite i närheten av såret kvar. 
 
Ska kolla om han fortfarande är halt sen när jag går ut men av det jag såg i hagen så såg han inte ut att vara det :) Så hål tummarna för att det fortsätter åt rätt håll :D Den 27 oktober är det ju tävling och KM så vi vill ju gärna vara friska båda två då så vi får vara med på årets sista tävling ;) 
 
Sen till det tråkiga idag.. Fick veta att Macon hade fått fortsatt till dom eviga gröna ängarna igår kväll:/ alltid lika tråkigt att höra folk som förlorat sin häst:( Sänder en tanke till alla er macon vänner :) 
 
Nu ska jag sätta mig och fixa ihop lite bilder till Winns monter på hästen dag :) Super kul att dom ville ha mina bilder :D 
 
ELIN
 



Härlig morgon!

Hästarna fick sova ute i natt då vädret var så bra och det var riktigt varmt ute i kvällen/natten. Qp var hungrig som en varg när jag kom ut på morgonen och skulle ge frukost maten. Han såg ut att röra sig mycket bättre idag! Svullnanden i benet har halverat om inte mer så det känns toppen. Ska gå ut om en stund och ta in honom och göra en tvätt av såret igen. Men känns som det går åt rätt håll.
 
Så, ja.. Blir ännu en dags vila för lilll prinsen. Om benet är bättre i morgon och han inte haltar kanske vi tar en kort promenad. Men det får morgon dagen avgöra:)
 
ELIN
 
Nöjd kille ;) 

Skoning

Idag var det dags att sko Qp igen. Vi hade väll inte riktigt oddset med oss med tanke på att han har ont i sitt ena fram ben. Blev ett litet bakslag omman säger så men efter nästan två timmar satt det skor på alla fyra hovarna.  För att se dom posetiva sakerna idagen skoning så hamnade han inte i en stress zoon som han kunde göra förr utan nu är det mer som "fan vad jobbig du ska vara som håller i mitt ben, jag har annat för mig",
 
Efter att en trött hovslagare hade åkt så tog jag tag i qps sår igen. Han tycker inte det är toppen kul närman tvättar å har sig, Självklart hade han kliat upp det igen så det var öppet.. Hela benet är svullet från knät och neråt.... Avaktar nån dag till annars får han åka till farbror doktor.. 
 
Blev lite mys i stallet innan han fick gå ut igen. Hoppas på att han blir bra i benet snart ;( Mammas lill hjärta:(
 
ELIN
 
Qps sår idag.. innan jag tvättade rent det igen.. 

Trötta hästar, svullet knä och spännande helg planer!

Eftersom att jag hade morgonpass på jobbet idag så var jag ute hos hästarna strax innan fem på morgonen. Var tre trötta hästar som mötte mig, men tröttast var nog Lill tjejen som låg och sov så gott. Inte hade hon bråttom att kliva upp heller. Qp var svullen i knät i morse.. men visade inget hälta när vi gick ut. 
 
 
Tog in han nu på kvällen och skulle tvätta såret, var lite små varigt faktiskt.. Tvättade rent ordentligt och gick sedan ut och longerade honom men han visade hälta... svullnaden i knät hade inte gett med sig under dagen heller, kan ha och göra med att han haft lindorna på sig hela dagen. så nu går han utan men han sprayat på skyddspray över såret så det inte ska komma in nå shit. Avaktar nån dag till och ser hur det utvecklas.. 
 
På lördag händer det antagligen lite roliga saker. Jag, Moa och Tiny ska ut på ett litet äventyr ;) Spännande ! ;) 
 
ELIN
 
Qp fick mummsa lite gräs i stället, mammas hjärta som har ont i benet :( 
 
En trött tjej i morse ! ;)
 
 

Sår som inte ger med sig..

Ibland tror jag att Qp måste vara världens klantigaste häst. Varje dag har han nya sår att visa upp och man har ingen aning om vart i från dom kommer. Dags att klä in han i bomull tror jag ;) Men just nu har han då ett sår på benet som jag skrivit om förut, det vill inte riktigt ge med sig så idag blev det stor tvätt och benlindor och allt möjligt på benet till Qps sorg.
 
Ja, matte var riktigt taskig idag. Inte lika svullet idag som det var i morse när jag tog ut honom. Gick en kort promenad med han idag, inge halt. Tror att det endå är bra att han rör sig för benet ser bättre ut då. Hoppas såret sluter sig snart utan att dra in massa bakerier å skräp. 
 
ELIN
 
Saknar detta så otroligt mycket !!! 
 
 

Nu är hösten här!

Sprang in på hööks efter jobbet i fredags för att köpa lite saker. Var tvungen att köpa två nya foderhinkar för jag hade lyckats göra sönder mina.. Passade även på att köpa en ny reflixgrimma till Qp, hans från förra året blev ju lite sliten med tanke på att Qp är grimmförstörare i hagen ;) Blev en lite grövre med lite fodrining på insidan.
 
Fanns dock bara full kvar och dom skulle inte få in mindre förens om en månad men kände att jag behövde en nu så det blir väldigt mörkt när vi ska ta in hästarna och vi går en liten bit längst vägen så fick nöja mig med en full. Satt endå helt okej.  Fick åka med en burk med gummisnoddar också, de i silkon så klart;) 
 
Skulle åka och köpa spån också men tror ni inte att det var slut då? Ska förska hinna köpa det efter jobbet idag om dom inte hunnit stänga dvs.. Annars då? Qps sår vill inte bli riktigt hundra. Imorse var det svullet igen så fick bli en lite snabb tvättning och på med lite sår spray. Ska göra en storfix ikväll och lägga om det igen. Ska ta en skritt tur också, han är inte halt så ska se hur han reagera på motion. Men såg ju bra ut när jag gick en promenad med han sist,, Update kommer. 
 
Nu ska jag iväg och jobba! 
 
ELIN
 
 
Höst kille! ;)

Storm

Snacka om att hösten är här! Tok stormar här i norrland just nu känns det som. Fick kliva upp i natt och ta in hästarna som sov ute i natt. Blåste på tok för mycket och lilleman tyckte det var kallt. Så dom fick stå inne en stund nu på morgonen, vilket var uppskattat av alla tre ;) 
 
Qp har vilat ett tag då han lyckats gjort illa sig på ena fram benet. Men nu har svullnaden börjat gått ner och såret ser bättre ut så ska nog ta en promenad med honom idag. Han börjar bli lite undersitimulerad nu ;) 
 
ELIN
 
Detta möts man av varje morgon när man ska släppa ut hästarna, Pruppan brukar roa sig om nätterna ;) 
 
 

Buck

Sutti och kikat på Buck så här hundra år efter alla andra. Vilken härlig människa måste jag säga. Flera gånger blir jag faktist lite tårögd, men med tanke på vilken känslomänniska jag är så är det ju inget konstigt. Var under ett klipp när det kommer en häst som bokstavligt talat är helt galen. Den går till attack hela tiden och beter sig verkligen inte bra. Biter till och med en kille i huvudet medans dom filmar. Men det som gör mig nere över det är att det är människans fel, hade man gjort andra val från början med den hästen så hade detta betende aldrig kommit fram. Hästen var så farlig som ägaren beslutade att avliva hästen.
 
En annan sak som Buck prata om är hur vi ska behandla hästarna som om dom är barn. Inser hur rätt han har, hade börjar klura på det redan innan jag såg den här dokumäntären med tanke på hur mycket jag passar på Qp. Jag blir nästan som en barnvakt eller en väldigt orolig förälder som inte riktig låter han göra fel i bland och kan låta han lära sig av sina misstag. Jag är där och "räddar" honom innan han hinner göra fel. Att tänka på hästar som "trotsiga" barn är inte en helt dum tanke, jag menar vi vet ju själva hur vi var när vi var små ;) 
 
Har ni sett Buck? Vad tyckte ni om hans tänk? 
 
ELIN
 

Världens vackraste

Här ser ni hur vacker min vacker var på Nationals, han gick i ett väldigt djup och var såååå stadig. Jag kunde inte vara mer nöjd! Nu taggar vi för SM!


Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus