Sne

Blev en tur i ridhuset med Eld iaf. Eld är för er som inte vet min systers arab valack som rids i wester ridning och i distansridning. Lånade han på ride campen som var i år då jag inte hade någon häst då Pony hade hovböld och inte var i form.

Kände mig allmänt sne och låst överallt. Note to myself: Ring nån som kan fixa min sne och låsta kropp..
Gick endå helt okej, kändes lite ovant att sitta på Elden när man mest ha ridit Tintin den senaste tiden. Lite mer "luftigare steg" på Eld.

Skrittade även ut en sväng på slutet. Så jäkla skönt väder det är här just nu. Me like! Imorgon blir det till att kliva upp tidigt för vi ska iväg på distanstävling. Lovat syrran att vara groom åt henne där, eller hinknisse som det så fint kallas ;)
Så lär ju bli lit ebilder därifrån imorgon. Nu ska vi chilla framför tv innan det blir dagst att blunda. Blir ju ingen kung kvalitet på bilderna i ridhuset men det får dug. Lägger upp mer bilder när jag kommer hem också.





Amanda gör sig redo för ett ridpass på ridskolan.


´Jag och Eld i ridhuset idag.


Jag och eld på tur ute.










Lyckad resa

Kom fram igår till Uppsala efter en bil resa utan några stora svårigheter, körde fel på ett ställe och bilarna efter mig valde att följa med mig. Men annars var det inga problem;)

Åkte direkt med Eld till en liten ridskola inärheten då Amanda skulle ha med sig honom på sin ridlektion. Tog några bilder som kommer upp ikväll. Dom var så duktiga så! Efter det åkte vi och köpte det fetaste pizzan i stan, jag skojjar inte!

Idag har vi .. sovit.. Vet ni hur skönt det var !? har ju inte sovit så mycket den senaste tiden så detta var precis vad jag behövde. Nu ska vi käka en liten lunch innan vi drar till stallet för då ska jag rida Eld. Var ett tag sedan jag red honom, hade med han på Ride campen i juli. Så ett tag sedan var det ju. Men lär ju komma upp lite bilder på det !

Moa hälsar att allt har gått bra, även fast det var lite strul innan dom kom iväg. Dom är nu i skövde och första klassen börjar imorgon. Hon skulle försöka skaffa internet, men jag får uppdatera er lite så länge.



Sista gången jag och Pony var i Uppsala.
Gillar mitt ansiktutryck, bjuder på den;)






Uppsala

Har pratat med killen som ska ta bort Pony idag, har bestämt att vi ska höras på måndag kväll för att bestämma en tid på tisdag. Blir att jag åker iväg till Uppsala nu och kommedr hem på Måndag morgon. Så jäkla mycket strul med allt.. 


Hinner inte skriva så mycket, blir lite stressigt ;) Nu är både jag och Moa ute på resande fot men vi ska göra vårt bästa för att hålla er uppdaterade om allt! Provridning på Söndag också! :D 


Hörs!!



fan

nä.. blev inget idag heller.. så jävla less om jag ska vara helt ärlig.. får ta och ringa och skälla på den där karl tror jag.. Orkar fan inte med en till sömnlös natt och allt gruvande. Kan jag få en dag som det blir bestämnt på ? 


Nä, usch och fy.. SKa ut till stallet och ta in hästarn nu.. dom spriger som tokar ute i hagen så lika bra det..
Får se hur det blir med provridningen till helgen, känner mig inte så jätte peppad att åka om Pony blir kvar till nästa vecka..


Busig kille förra sommaren



Dagen

Idag har det hänt mycket. Klev upp 07.30 imorse och käkade frukost. Sedan kom Kattis hem till mig och hämtade mig för vi skulle åka till Maria och hämta hästar. Sedan åkte vi in till Timrå Ridstadion och tränade, fick rida både Sune och Woody, tack Kattis och Maria för förtroendet att rida era vackra hästar.

Efter det vart det tvättning av häst, de måste ju vara snygga när vi ska på Greva. (Har lovat Kattis och Maria att deras hästar kommer glänsa mest på hela tävlingen) Tvättade och gjorde iordning sedan bar det av hem för att fixa lite hemma och sedan åkte vi och käkade lite lunch på Wilma Grillen, det var supergott! 

Nu sitter jag här hemma och har nyss sagt hejdå till brudarna som var här. Marie och hennes dotter och en kompis till de kom ner från norr(de ska också ner på Greva) så då sover de över hos Kattis och Maria så åker vi alla tillsammans imorgon. Iallafall så var de ner och red en snabbis här för att röra på Maries häst. Det såg väldigt bra ut! 

Nu ska jag fortsätta packa och greja så att allt är klart till imorgon. 


Ride Camp 2011



Pony blev sugen på ett lerbad!

Så fort jag hade lagt mig ner i gräset stod Pony och kikade på mig, sen gick han till sin ler hög och tog sig ett lerbad. Får matte så får jag också! Hyffsat nöjd häst efteråt ;)


photos

Passar på att ladda upp några bilder från våran mys stund igår medans jag käkar lite frukost. Har varit ute i stallet och släppt ut hästarna så nu känner jag mig vrål hungrig! Har knappt sovit nått inatt, bara legat och vänt mig hela tiden.. 

Hade hoppats på att blogg appen skulle funka idag, men nä.. Hoppas dom får till den snart så jag kan börja använda den :D



Chill i gräset



Mys



Höstmys


Jag älskar dig














2 dagar kvar...

... tills vi åker! Det ska bli så kul, längtar efter att få åka ner och vara med goa människor, träffa världens bästa tränare, se på fina hästar och bara leva livet. Kommer dock sakna mig gråa prins som står i hagen hemma men blir ju inte borta så länge. 

Imorgon på morgonen åker jag med Kattis och Maria in på THF för att träna lite. Ska titta lite på dom och träna Woodan i halter sedan blir det hem och packa kläder jag ska ha med mig. Har ju ingen aning om jag ska packa för varmt eller kallt men det märker vi. Ska även plugga lite matematik så jag inte hamnar efter. Har precis skickat in alla min inlämningsuppgifter, skönt! Slipper jag oroa mig för det när vi ska ner och ha skojj. 


Jag och min prinsessa. Saknaden är fortfarande otroligt stor <3








Time

Har suttit i timmar och försökt ladda upp ett inlägg från bloggappen.. Men det funkar inte. Är välldigt besviken just nu. Men jag hoppas att den funkar som den ska imorgon!

Ja, det blev alltså inte idag heller. Så vi siktar in oss på morgon dagen.. Min plan var att slänga upp några bilder från idag, men blev så sent så har inte orken att göra det tyvärr. Har haft en super mysig dag. Legat på ett täcke ute i Ponys hage och bara njutit av höst solen och mitt underbara sällskap. Pony står precis brevid mig och solar, tar några gräs stårn och kommer och nosar mig i ansiktet i mellan åt. 

Kan livet vara mer härligt än så? Blir dock genast till det dåliga när man börjar fundera på det som komma skall.. Men har försökt att tänka på allt bra idag. 

Packat klart  nu också, kommer dra iväg till Uppsala så fort allt här hemma är över. Känner att jag behöver komma iväg ett tag. Vet inte när jag kommer hem. Blir på obestämd tid. Men kommer fortsätta att blogga under min tid där nere så det behöver ni inte vara oroliga över ;)

Dock kan det vara lite mindre från min sida under några dagar. Men allt beror på hur jag känner för tillfället.
Tack för alla fina kommentarer jag får. Det värmer! 













ÄNTLIGEN FINNS BLOGG.SE I IPHONEN






Blogg.se är appen!
Både för dig som har en egen blogg på Blogg.se men också för dig som vill läsa och följa bloggar.

Du kan läsa bloggar, följa bloggar, se topplistor eller få heta tips och nyheter från Blogg.se redaktionen. För dig som har en blogg på Blogg.se kan nu på ett enkelt och snabbt uppdatera din blogg med bilder och text var du än befinner dig!

- Läs bloggar
- Se senaste nyheterna från blogg.se
- Följ dina favoritbloggar
- Kolla in och följ Blogg.se toppbloggar
- Skapa och publicera inlägg
- Ta bilder och publicera direkt till din blogg
- Hantera och godkänn kommentarer


Så ta och ladda ner appen, blogga, läs våra inlägg och följ oss !
EDIT: Den suger sten hårt.. blev sjukt besviken efter att jag hade laddat ner den.. som jag har längtat och hoppats på att denna app ska komma nån gång.. Tror ni den funkar eller ??? nää...


Farbror doktorn

Igår var min prins hos vetrinären för att vaccineras. Han skötte sig jättebra, han är så snäll att ha med sig. Vi passade även på att kolla ner i halsen på han för att han har varit lite småhostig och vi ville se att det inte var en massa slem där men han hade en jättefin strupe, haha konstigt det låter när man skriver så. Men han hade inga rodnader, inget slem och allt var i tipptopp så det kändes väldigt skönt.


Tintin hos vetrinären, någon som tyckte det var roligt att vara där iallafall!

Det blir ingen ridning för mig förrän efter paintchampionatet. Han blev ju vaccinerad nu plus att han har tappat ena bakskon så då får det bli vila ett par dagar. Hovslagaren kommer på torsdag morgon innan jag åker iväg så det passar ju jättebra. Nu ska jag kila till bussen för att gå till skolan, hörs senare idag! =D 






famlar i mörker

Har haft en mysig dag i stallet och med min fina Pony. Har packat ner det sista av våra saker. Kvar är bara saker som vi använder varje dag. Känns jäkligt tungt. Hyllorna ekar tomma och lika så känns det som mitt liv gör. En stor del av mitt liv kommer bara försvinna, kan inte fatta att det redan ska ta slut.

Märkte på Pony idag att han börjar förstå att det är nått på gång. Han ger mig den där trygga gosiga Pony blicken som säger att allt kommer bli okej.. Men allt är inte okej. Allt är åt helvete. Om jag fick en önskan så skulle det vara all få spola tillbaka tiden för att få uppleva varje sekund av den tid vi fick tillsammans. Han är verkligen one of a kind min fina häst.

Det jobbiga i allt det här är att det är så svårt att få den exakta dagen det ska ske.. Först var det i torsdag, men nej då blev det inte utan då skulle det bli Tisdag.. och nu ja.. ser ut som om det kan bli onsdag, men kan även bli imorgon.. Svårt att säga en dag ?? Jävligt dåligt upplägg måste jag säga.. är sjukt jobbigt när det skjuts fram hela tiden.. Men som sagt, dom har sjukt mycket just nu. Är ju den tiden. Men snälla kan dom bestämma en dag??

Nu ska jag gråta mig till sömns för att vara helt ärlig. Livet är sämst.



The Best Thing I Ever Had.












Mina drömmars män

Det finns två stycken hingstar som är mina abosluta favoriter, ingenting i hela världen som kan ändra på det. De är Huntin for chocolate och My Final Notice. Dessa två är nog det vackraste som har gått på denna jord (förutom världens finaste Tintin) Jag ska ha avkommer efter dessa två i mitt stall, det är bara en sak som ska ske. Inte just nu kanske men en vacker dag kommer jag stå med två snyggingar i stallet.




och


Resultat

Slänger upp en bild på hur Ponys man vart efter att vi fixade den, gjorde bara en liten bit så ni skulle se. Han har dock satt en massa vinter päls så han är lite luden. Men hoppas det funkar endå ;) Vill ni se inlägget med filmen, klicka då HÄR.
Såhär ser det ut sedan. Klipper dock mannen ska dock vara lite kortare ;)


Här ser ni sakerna som behövs.
Allt kan du hitta i din närmaste hästbutik.


Brukar även använda oss av ett sånt här bälte.
Det blir så mycket smidigare då!








Chilla med dillen

Snacka om att det har varit en chill helg. Har verkligen haft super mysigt med Moa. Var förbi Rusta en sväng idag också, hittade ett par härliga förvarings lådor i mellan storlek. Tänkte att dom nog skulle passa in i min sadelkammare.

Imorgon är troligtvis den sista dagen med Pony.. Så jag kommer spenderar min dag ute i stallet med honom, hoppas ni förstår att jag kommer vara dålig på att blogga dom närmaste dagarna. Känns jävligt tungt att halva mitt liv bara kommer försvinna, Pony är en stor del av mig, min bästa vän. 

Så imorgon ska vi mysa, käka morötter och bara umgås.. Han och jag, en sista gång.
My love


Snygga förvarings lådor från Rusta för ca 69 kr/st.


Jag och lilla Osk .


Bjuder på denna snygga bild på oss ;)
Ziperalla is the shit! ;)












Pure Prime Chocolate- Hunter under Saddle






Härlig helg

Jag har haft en otroligt härlig helg med min favorit Elin. Vi har hållit på med hästarna och gjort en annan rolig sak som ni snart ska få se så fort jag kommer hem, kan ge er en ledtråd. Video! Nu ska jag snart åka hem till mig för att ta hand om mina djur lite, tänkte ge Tintin en liten massage då han inte kommer kunna ridas något förrän hovslagaren kommer. Hoppas hon kommer imorgon så jag hinner med ett litet pass innan jag åker ner till Greva med Katarina och Maria.

Lägger upp en video som får mig väldigt inspirerad, western riding från World Show.










Northern Showhorses- Tips del 1

Här är ett tips från oss på hur man kan banda manarna. Vi tog Elins häst Pony som försökskanin för att visa. Ett lätt tips för att banda, för det ultimata resultatet så bör man ha en hood över hästens huvud och hals för att trycka ner manen xtra. Hooden är gjord i lycra och ger även hästens päls en extra glans plus att den skyddar hästen från att smutsa ned sig.

Detta använder man då man ska på tävling.


Detta är en variant av en hood, en helkroppshood. Den använder
man för att skydda och ge glans.


Dessa hoodar är vanligast då de endast täcker huvudet och hals.


Om en vecka

Befinner jag mig i Karlstad för att provrida häst nummer ett ! Ett litet Quarter sto på 5 år.  Super spännande, var ju hur länge sedan som helst jag var iväg och provred. Men kommer nog gå super bra. Kommer komma updates under den dagen och lite bilder.

Så ni har ju nått att se fram emot då ;)

Jag och Precious Uppsala våren -11











Stalloverall?

Den fulaste av dom fulaste, Hööks stalloverall...

Jag har dock kommit på vad den kan vara bra till. Jag har ett I-lands problem och det är att ibland när man ska springa ut till stallet så skulle det vara grympt skönt att springa ut i sin Ziperalla. Problemt då är att den kommer lukta satan.. Men om man då hade denna fula stalloverall så kan man bara dra över den. Så var det löst ;)

Men tror inte att den skulle få följa med mig hem. Men ni som är sugna att ha en, kan ju klicka in sig på HÖÖKS hemsida och köpa den för 599 kr.

Ziperallan är min bästa vänn, borde finnas i allas garderob! Vet ni hur skönt det är att krypa ner i den efter en lång dag i stallet ?







Vilka vi är

Nu har jag gjort så att ni kan se tydligare vem det är som har skrivit inläggen genom att lägga in namnet tydligare längst ner. Det är bra så slipper ni ta fel på vem av oss det är som skriver. 

Nu har Elin äntligen städat klart och vi ska väl snart gå ut i stallet och mocka lite bajs och ta kort som jag lägger ut ikväll.



 

Hos Elin

Nu sitter jag hos Elin och tittar på när hon så snällt städar sitt rum. Vi möttes upp i centrum för jag skulle på HÖÖKS och köpa ett par nya jodphurs för att mina gamla hade sjungit sin sista vers så nu har jag ett par nya och fräscha. Håller på att fixa lite saker som snart kommer till att komma upp på bloggen, en otroligt bra ide av mig och Elin faktiskt.

Sedan ska jag göra lite funktioner så att det  blir lättare för er att se vilken som skriver inläggen, det är lite rörigt justnu. Man kan ju säga att det är jag som hjärnan bakom det här sammarbetet haha!



Ett par sådan jodphurs vart det. Hööks hästsport- 679 kronor.


Godmorgon!

Solen skiner! Kan det bli härligare?? Hade fullt upp igår med att städa, handla mat och rensa i stallet. Därav inget bloggande från min sida igår. Har iaf lyckats packa ner det mesta av mina saker i  stallet. Vill inte ha dom liggande framme när jag inte har nån häst där, även fast det är mitt stall.

Visst, jag vet att jag har mycket grejjer.. men att jag hade så här mycket trodde jag aldrig.. Kommer helt klart bli en bloppis när jag fått hem en ny häst. Svårt att veta nu vad man vill ha kvar och inte.
För er som inte vet så skulle Pony fått gått till dom eviga gröna ängarna i Torsdags. Men det har blivit flyttat till tisdag eventuellt onsdag då han har få tider kvar just nu. Känns lite skönt på ett sätt men samtidigt börjar det bli jobbigt att gå och vänta.


Nä, nu ska jag ut till Birsta för lite shopping med Moa innan vi drar hem till mig. Uppdaterar kanske med en liten nyhet senare ;)
ELIN



Tillsalu: Billy Royal Breastcollar



Jag säljer nu min showbrösta som jag fick med när jag köpte Tintin men jag har bara använt den någon få gång. Den är i mycket bra skick, säljes för 1200 kr ordinarie pris är 1600 kr.

Vill ni
ha mer information eller liknande maila till mig då på [email protected].



MOA

Tappsko och vila

Tog in Tintin ikväll och skulle pyssla om han, jag stod och borstade och borstade och sedan så fixade jag svansen på han. Flätade ut den, sprayade, borstade och flätade den igen. Jag har alltid hans svans flätad, speciellt under hösten då det är så lerigt. Lindade benen med BoT och la på han BoT-täcket så nu kan han sova som en prins. Spånade även boxen så att han kommer sova skönt.

Imorgon blir det att fixa Tintin och efter det så ska jag åka till Elin och tillbringa min lördagkväll med henne.



När jag tog in han såg jag att han hade tappat en baksko, tur att hovslagaren kommer till veckan så han får vila nu under helgen!


MOA


Lyx vs budget



En ny kategori på bloggen, LYX vs BUDGET. Tips för er som vill ha bra grejjer till bra priser.
Här jämför jag Pro Choice mot HH's benskydd i neopren. Personligen tycker jag att man får mer för pengarna om man köper HH's skydd då det fungerar som kombinerat benskydd med boots. Passformen vet jag inte hur de är på HH's men Pro Choice är sådär tycker jag. Sitter inte lika bra bak som de gör fram, mycket lösare bak.

Pro Choice ligger på ungefär 900-1200 kr beroende vart man köper.
HHs ligger på ungefär 497 kr.


MOA

5 dagar kvar..

.. tills vi åker till Paintchampionatet. Det ska bli så himla roligt med mina fina x-tra mammor. Det är så trevligt att åka ner, först åker vi ner till våran tränare Håkan och sover över där en natt och sedan fortsätter vi ner mot Grevagården. Det är så väldigt roligt att åka ner till Greva, man trivs där och det är en toppen anläggning med bra tillgångar. Det enda som är negativt är deras underlag, det är ett konstigt underlag där. Det "klibbar" fast lite i hovarna på hästarna. Men har hört rykten om att de ska göra om underlaget där för att reiningryttare ska vilja komma och tävla.

Bilder från sist vi var på Greva
Bilresan ned

Urlastning av Woody påvägen ner!

Halterklasser inne på arenan



Man verkligen trivs på Greva, väldigt roligt att vi ska åka dit igen nu!


MOA


The real side of life

Fyfan.. Blir tårögd av att se hur dom behandlas.. att det äns kan vara okej ...



Jag och Tiny igår


Hästarna i stallet

Skrev ju här om dagen om att jag skulle skriva några rader om hästarna som står i mitt stall, bara så att ni har lite koll på vad det är för filurer när jag skriver om dom.
-
Chaplin
-
Chaplin är en welsh/arab i c-ponny format. Han är 19 år och har varit hopp ponny i hela sitt liv. På senare år har han mest varit skogsmulle häst, men jag har tränat lite western med honom. Har potensial att bli en riktigt duktig western häst. Jag är dock lite för lång för han men några gånger ibland så funkar det. Är iaf inte för tung.
-
Chappe som vi kallar honom är en riktig buse, att sparka bakut och bocka är en av hans speciallaliteter. När han blir glad så är det inget som hindrar honom. Tävlade förra året med honom med goda resultat!
Bus i hagen
-

Ósk
-
Är en liten islänning som mest rids i skogen. Snällare häst får man leta efter. Hon är dock välldigt liden, skulle tippa på att hon är b ponny storlek. Stått inhyrd i vårat stall i 1 år nu.


ridning x 2

Började morgon med en härlig skogs tur med Chaplin. Hade kerstin och hennes islänning Osk med som sällskap. Blev en lugn skritt tur på ca 1 timme. Osk håller på att sättas igång efter en skada och Chaplin har inte gått så mycket den senaste tiden så det passade ju perfekt.
-
Chaplin var stel som en pinne och tyckte att han hellre kunde gå och snappa mat från kvistar.. Känns att jag inte har ridit han på ett tag, snacka om att få tillbaka sina olater snabbt.. Men ska ta han på en tur nått mer i helgen. Imorgon kommer hans medryttare så imorgon blir det lungt på rid fronten. Vilket lär passa mig bra med tanke på träningsvärken jag kommer att ha.
-
Åkte ju till Moa på eftermiddagen för lite hård träning. Kändes riktigt bra idag! Fast tant Elin är lite ringrostig. För er som inte vet så gick jag omkull med min häst för ca ett halv år sedan, bröt lite revben, krossade en fotled och hade ett knä som hoppade ur led. Därför har jag inte kunnat rida som jag brukar efter det, Blivit lite sne i kroppen, men det ska fixas till med lite sjuk jumping och allt sånt.
-
Tränade iaf med att få honom att flytta sig för mina höfter. Funkade riktigt bra på slutet. Fick även till några bra galopp om byten. Även fast det känns som om jag befinner mig över allt. Men jag tycker att jag börjar hitta tillbaka till min gammla rid stil, ska bara få lite mer koll på min snea kropp! ;)
-
Nu ska jag krypa ner i sängen och gruva mig för morgon dagen då den där härliga träningsvärken kommer att komma fram. Slänger upp lite mer bilder imorgon:D Natti natti !
Rida lätt i western sadel är väll det bästa som finns ? ;)

2011-09-21

Dagen i bilder. Det är ju roligt med lite roliga bilder, bloggen blir mer skojj då. Elin och jag har haft en toppen rolig eftermiddag med en massa ridning, fototagning och andra roliga saker. Tintin var lite småtjurig idag men på slutet gick han riktigt fint, man märker att Tiny gillar Elin. Nu ska jag gå ut och ta in hästarna och natta dom!




Jag och Tintin

Mjukgörande arbete

Sidoförflyttning

Bettbyte!

Jag och Tintin

Elin och Tintin

Galoppträning

Fina Meija!

Mitt i ett galoppbyte



MOA

Smakprov från idag

Här är en av alla 100-tals bilder som vi knäppte idag. Spelade även in lite filmer som jag tänkte lägga upp och visa er. Kommer en update om träningen sedan av Elin för det var hon som red mest så hon som får skriva. Nu har vi käkat lite go'pizza och ska slappa lite tror jag.


Ridning på schemat

Idag så ska jag och Elin rida eller rättare sagt så ska Elin rida på Tintin. Vi hr bestämt att 1g/veckan så kommer Elin med ut och rider Tintin, bra för både mig och henne. Jag känner mig så säker med Elin på ryggen på Tintin då hon är så otroligt lugn och duktig. 

Men först är det skola för min del, ska på bibloteket och teater idag så ingen speciellt jobbig dag. Men nu måste jag kila till bussen! 


Elin och Tintin i våren -11

Promenad i mörkret

Var ut i stallet nu på kvällen för att fixa lite med Pony. Stor och myste ett bra tag på gången. Blev lite små massage också. Tvättade av benen och svansen som hade blivit hur leriga som helst! Har ni också leriga hagar?
-
Pony har fått mugg på ena bakbenet också, samma ben varje höst. Han är otroligt känslig när det blir blött. MAn får stå och torka tort varje kväll och smörja som en tok. Har minskat ner mycket på bara en vecka, skönt!
-
Kvällen slutade iaf med att jag tok en promenad upp i skogen med Chaplin. Ponnyn som står uppställd hos oss. Tänkte att jag kanske skulle skriva lite om dom i morgon, då jag även håller på en hel del med dom. Ni kanske hänger med mer då. Chaplin var jäkligt dryg iaf, märktes att jag inte hade hållt på med han på ett tag. Blir lätt lite ouppfostrad när man inte håller på med han. Gillar att göra som han vill om man säger så.
-
Nu blir det lite kvällsmys framför Idol med familjen. Måste ju ladda batterierna inför imorgon då det blir ridning gånger 2!
En gammal bild på mig och Chaplin


2011 Youth Western Horsemanship Champion

Det är sådana ritter som får min inspiration att skjuta i taket. Ett mönster utan dess like, vilket samspel mellan häst och ryttare. Hästen är ju helt gudomligt vacker och ryttaren är ju hur duktig som helst, någonting som jag ser upp till! 


Shalom Terms

Eller som han alltid kallas, Pony. Pony är en valack på 28 år och är av rasen irlänsk sporthäst. För er som inte vet så är det en blandning av irish draught och fullblod. Pony har tidigare varit hopphäst och hobby häst innan han kom till mig.
-
Pony har tävlats mest i pleasure, halter och w.ridning med goda resultat. Han är en häst som alltid vill ge 100 % och älskar att vara ute på tävlings bannan.
-
Nu är det dock så att Pony har fått cancer och han mår inte så bra. Därför har jag beslutat att låta min prins få somna in. Där av mitt häst letande.
Pony är efter hingsten Ginger Dick som har fött fram en fin hoppstam i Irland.
Ponys Halvbror Classic Vison


Ponys Mormor Teresina


Häst letande!

Vaknade med tuppen i morse då jag hade stallet. Har ju som sagt ett eget stall som har plats med tre hästar. Så det är ju inte så jobbigt med morgon pass. Annars har jag spenderat förmiddagen åt att sitta och kolla runt på en massa hästannoner. Finns några guld korn där ute!
-
Är några jag funderar på att höra av mig till, så blir kanske lite provridningar fram över!
Är lite kluven på om jag vill ha unghäst eller om jag vill ha en som är lite äldre. ( då menar jag inte 10 + ;) )
-
Såg att Moa har gjort en lite presentation om sin pålle, så kanske bäst att jag gör en om Pony också så ni får lite koll på oss också. Slänger upp ett inlägg senare idag.

Pure Prime Chocolate

Tänkte göra en liten presentation av min häst, Pure Prime Chocolate. Pure Prime Chocolate , som annars kallas för Tintin, Lusen eller Tiny, är en 8 årig quartervalack med en väldigt fin stam.

B: Ims Prime Time
U: Lovley Enterprise



Tintin har en farfar med otroliga meriter, Zips Chocolate Chip. En utav tidernas bästa pleasure hingstar!

AQHA Show Record:
Superior Western Pleasure Horse,
Show ROM
1988 AQHA World Champion
Jr. Western Pleasure - 3rd Place
Winner of 10 Successive AQHA
Western Pleasure classes to
qualify for the 1989 World Show
1989 AQHA WORLD CHAMPION
JR WESTERN PLEASURE
HORSE (Placing 1st under all 5 judges)
81 AQHA Open Western Pleasure points.



Zips Chocolate Chip


Wishlist autum 2011




Denna outfit hade jag inte tackat nej till nu när hösten kommer, rött är en färg som jag verkligen gillar och som passar otroligt bra till gråa hästar. Kläderna som visas här är:

- Professional choice
- Old Sorrel
- Highridge H&H


MOA


Northern Showhorses- nr1

Hej alla gamla och nya läsare. Det här är Northernshowhorses, ett samarbete mellan Nymanshowhorses och Shalom Terms. Vi har nu bestämt oss för att slå ihop våra kloka westernhuvuden och börja blogga tillsammans, slänger upp en kort presentation om oss för de som missat vilka vi är…

 

Moa Nyman

Mitt namn är Moa Nyman, en 16 årig tjej från Sundsvall som sedan barnsben hållit på med westernridning och som är min stora passion. Jag har haft många fina hästar genom åren som har skapat den ryttare som jag är idag och något jag har lärt mig genom åren är att inget kommer gratis.

Jag har många meriter i bakfickan, SM-silver, High Point Rider Youth-awards, Norrlandsmästare, flera topplaceringar på shower mm. Jag har stora ambitioner för framtiden och för just Northern Showhorses med Elin vid min sida. Jag och Elin har känt varandra i X antal år och är sedan många år tillbaks otrolig goda vänner. Det här har alltid varit en sorts ”dröm” för oss att skapa ett namn tillsammans och nu är vi på god väg.


Elin Stjernstedt

Häst tjejen från Norrland, Elin Stjernstedt. Föddes på en liten hästgård i sundsvall för 20 år sedan och har sedan barnsben haft hästar i min närhet. Provat på det mesta men för sex år sedan fastnade jag för western ridning då jag köpte min första egna häst som heter Pony.

 

Just nu är jag på jakt efter ett nytt stjärnskott som ska få flytta hem till mig. Så under vintern så kommer ni få följa min resa på mitt häst sökande.


Om

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Northern Showhorses

Vi är två westernsatsande flickor från Sundsvall. Moa Nyman & Elin Stjernstedt, vi båda har quarterhästar. Qalms Sierra Smooth & Pure Prime Chocolate. Vi satsar mest på gångartsgrenarna såsom pleasure, horsemanship, westernriding, trail och hunter under saddle. Nu satsar vi mot en bra tävlingssäsong 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus